צדדי הבעיה:
אם אדם איננו מאמין בשום המשכיות לישות שלו, אז ההתלבטות שלו היא עכשווית גרדא, כלומר: עכשיו כשהוא חי, האם יבחר לעזור לאחרים במחיר פגיעה במשפחתו או יעדיף למנוע פגיעה מהם כשם שהוא לא פגע בהם כשהוא היה בחיים. אך כאן יש לשים לב, גם אם תתרום וגם אם לא תתרום, אחרי שתמות לא יהיה לך שום ידיעה מכך, ליתר חידוד, הן הפגיעה במשפחה והן תרומתך לחיים של אחרים, יש להם משמעות כל עוד אתה חי, כך שזה שאינו מאמין בחיים כלשהם אחר המוות, השיקולים היחידים שעליו לשקול, הם שיקולי נוחיות עכשווית, כגון, כמה חשוב לי להראות לאחרים שאני תורם, או כמה חשוב להראות לאחרים שאני אינני פוגע ביקרים לליבי. ואם מדובר באדם שמאמין בחיים שלאחר המוות, אז השיקולים שלו הרבה יותר רלוונטים, שהרי הוא יהיה מודע להשלכות של החלטתו, השיקולים שעליו לקחת בחשבון הם: נקמה מאוחרת במשפחה שהוא סבל ממנה, ההנאה שהוא יפיק מכך שהוא עוזר לאחרים להמשיך לחיות, ומצד שני, הסבל שיגרום למשפחתו, ואולי חרטה? כאשר אין כבר דרך חזרה..... אני באופן אישי נראה לי שלא אחתום, לא בגלל שאיכפת לי מה יהיה עם הגופה העלובה שלי, אלא כשם שאני לא פוגע במשפחתי עכשיו כך לא אקבל החלטה שתפגע בהם אח"כ, אפילו שאז אני לא אהיה מודע לפגיעה, אלא מאחר והשיקולים ממילא עכשווים, כך שהאלטרואיזם האגואיסטי שיש בעזרה לזולת איננו עומד במקום גבוה יותר מהרצון הפשוט שלא לפגוע ביקרים לי. ויש עוד הרבה לדון בענין.