כרטיס אדי

מקסים 45

Well-known member
עשור למות השחקן אבי כה ןז"ל.
בעד
נגד
תרומת אברים?
האם רצוי להשאיר את ההסכמה האחרונה לבני המשפחה?
לאבי כהן ז"ל הי כרטיס אדי, והמשפחהסירבה לתרום.
כשאבי הגיע לבית חולים הוא עדין היה חי, ובזמן שהיה חי לא הוגן לבקש תרומת אברים.

Harrington

Well-known member
מנהל
בעד תרומת איברים. נגד כרטיס אדי. לטעמי צריך למצוא את הדרך להשאיר את ההחלטה בידי התורם.

משתפרת1

Well-known member
בעד תרומת איברים. נגד כרטיס אדי. לטעמי צריך למצוא את הדרך להשאיר את ההחלטה בידי התורם.
כרטיס אדי עושה בדיוק את זה: אדם חותם בדעה צלולה וללא לחץ על רצונו לאפשר תרומת איברים אחרי מותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כרטיס אדי עושה בדיוק את זה: אדם חותם בדעה צלולה וללא לחץ על רצונו לאפשר תרומת איברים אחרי מותו.
דברי היו תשובה לשאלה האם להשאיר את ההחלטה הסופית בידי המשפחה או התורם. תשובתי על כך, היא בידי התורם. אין לזה קשר למה שציינת.

משתפרת1

Well-known member
דברי היו תשובה לשאלה האם להשאיר את ההחלטה הסופית בידי המשפחה או התורם. תשובתי על כך, היא בידי התורם. אין לזה קשר למה שציינת.
אוקיי, כשכתבת נגד כרטיס אדי ו- להשאיר את ההחלטה בידי התורם באותו המשפט זה נשמע לי דבר והיפוכו. תודה על ההבהרה.

raya

Well-known member
חתמתי על כרטיס אדי. לא בטוחה שבגילי המתקדם יהיה מה לקחת.
בטוחה שלא תהיה התנגדות במשפחה הקרובה.
הוריי עשו יותר מזה - הם תרמו את גופותיהם למדע לצמיתות, ואני כל כך שלמה עם זה.
עדיין לא ניסיתי לברר איך אוכל לנהוג כמותם.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
סתם הערה לתשומת לב כללית. לא קראתי את כל ההודעה הארוכה, אבל מהציטוטים המובאים שם (אני לא יודע מהיכן הם) האיש דווקא מאשר בדיוק את מה שכתבתי :). מצד אחד יש כותרת כללית על כך שהמשפחה הושפעה מרבנים ומצד שני מובא ציטוט ישיר מפי האלמנה שכאמור מאשר את מה שכתבתי. הוא שאמרתי לכתחילה, הטענות על השפעת רבנים שהביאו להחלטת המשפחה שלא לתרום את איברי המנוח, נטענו בעלמא. התקשורת דיווחה כך וזהו. לעומת זאת כשמצטטים את האלמנה עצמה, הדיווח הוא הקושי המנטלי שלה להתמודד עם נטילת איברי המנוח ולא שום דבר אחר.

אמנם האינטליגנט מביא את הדברים כראיה לחיזוק עמדתו שלו דווקא (כמו גם עמדתך שלך), אבל קריאה לפחות של הציטוטים ומקורם, מעידה בדיוק את ההיפך הגמוr
ואללה הרינגטון, בעיות בהבנת הנקרא ?
כל כך מתאים לך כשטוף מוח ימנמני אופייני. [כאן תגיד שהפסקת לקרוא. זול זיין].
שני הדיווחים מאותו עיתון "תשקורת שקרני" ידיעות אחרונות. אבל....
הידיעה הראשונה היא ידיעה כשעוד ניתן היה לבצע את תרומת האיברים. והיא מתארת את הלחץ שהפעילו נציגי ישיבת "שובו בנים"
שהבטיחו [שיש אלוהים-זה תוספת שלי] שאבי כהן, שהיה בתרדמת יתעורר לתחיה, ושלא יעזו לתרום את אבריו.
אחרי שאלוהים הכזיב גם הפעם, לא נותר לאלמנה המסכנה אלא לתרץ את הימנעותה ממימוש כרטיס אדי של אבי בטענה כפי שמופיע בידיעה השניה.
מאחר ואני מניח ומקווה ששתי עיניים לך, וכי אינך פוזל רק לידיעה אחת אלא מסוגל לקרוא את שתי הידיעות ברצף הכרונולוגי הראוי.

Harrington

Well-known member
מנהל
ואללה הרינגטון, בעיות בהבנת הנקרא ?
כנראה שכן, אבל זה ללא ממש חדש. ככה זה בדרך כלל אצל אובססיביים קיצונים.

לגופם של דברים כפי שכתבתי כבר כמה פעמים, אישית בבחירה בין להסתמך על עיתון כמקור לבין להסתמך על אדם שבעצמו קיבל החלטה מסוימת, אעדיף להסתמך על דבריו של האדם הרלוונטי המעורב. די פשוט הקטע הזה.
אתה מצביע על הבדל נוסף בין שני הדיווחים זה המועד בו התקיימו. שוין. אפשר לחשוב על עוד הבדלים אני מניח. אולי בזמן הציטוט האחד השמש זרחה ובזמן הציטוט השני ירד גשם? אולי בזמן הציטוט האחד הוגש קפה למעורבים ובזמן הציטוט השני הוגש דווקא תה?
אין לי מושג. התייחסתי לנדבך מסוים מאוד ברור ופשוט. רצונך להתייחס לנדבך אחר לחלוטין ולהמציא לו תיאוריות ותזות שאין להן שום ביסוס, כבודך. אבל אל נא תקשור אותי להזיות אלו. זה משחק שלך ושלך בלבד.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
כנראה שכן, אבל זה ללא ממש חדש. ככה זה בדרך כלל אצל אובססיביים קיצונים.

לגופם של דברים כפי שכתבתי כבר כמה פעמים, אישית בבחירה בין להסתמך על עיתון כמקור לבין להסתמך על אדם שבעצמו קיבל החלטה מסוימת, אעדיף להסתמך על דבריו של האדם הרלוונטי המעורב. די פשוט הקטע הזה.
אתה מצביע על הבדל נוסף בין שני הדיווחים זה המועד בו התקיימו. שוין. אפשר לחשוב על עוד הבדלים אני מניח. אולי בזמן הציטוט האחד השמש זרחה ובזמן הציטוט השני ירד גשם? אולי בזמן הציטוט האחד הוגש קפה למעורבים ובזמן הציטוט השני הוגש דווקא תה?
אין לי מושג. התייחסתי לנדבך מסוים מאוד ברור ופשוט. רצונך להתייחס לנדבך אחר לחלוטין ולהמציא לו תיאוריות ותזות שאין להן שום ביסוס, כבודך. אבל אל נא תקשור אותי להזיות אלו. זה משחק שלך ושלך בלבד.
נו, אם אומר שהתפלאתי מהתשובה של מר אדון הרינגטון - אשקר.
כאשר קבוצת חרדים , חבריו של הרינגטון, מונעים הצלת חיים תוך שימוש ציני בסיטואציה שבה נמצאת המשפחה והבטחות שקריות לניסים ונפלאות. את הרינגטון "הצדיק" מעניין אם זה היה ביום שימשי ואם הקפה היה קר.
אתה יכול לבחור איזה ציטוט שאתה רוצה. אבל חייהם של אנשים שהיו יכולים להינצל בזכות תרומת אותם אברים תהיה על מצפונם של חבריך, ולא משנה כמה תנסה להתפלפל, להתחכם ולחשוב שאתה "מאור הגולה". הבורות ואמונה חסרת הבסיס שלך ושל חברך היא עונש שלא "מהתורה".

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נו, אם אומר שהתפלאתי מהתשובה של מר אדון הרינגטון - אשקר.
כאשר קבוצת חרדים , חבריו של הרינגטון, מונעים הצלת חיים תוך שימוש ציני בסיטואציה שבה נמצאת המשפחה והבטחות שקריות לניסים ונפלאות. את הרינגטון "הצדיק" מעניין אם זה היה ביום שימשי ואם הקפה היה קר.
אתה יכול לבחור איזה ציטוט שאתה רוצה. אבל חייהם של אנשים שהיו יכולים להינצל בזכות תרומת אותם אברים תהיה על מצפונם של חבריך, ולא משנה כמה תנסה להתפלפל, להתחכם ולחשוב שאתה "מאור הגולה". הבורות ואמונה חסרת הבסיס שלך ושל חברך היא עונש שלא "מהתורה".
כנראה אינך יודע שמגזר החרדי
בעד לתרום, הם תורמים כליות. איני יודעת למה כליות, אבל זה המצב.

Harrington

Well-known member
מנהל
כי כליות ניתן לתרום מהחי.
הרי אין שום התנגדות דתית לתרומת איברים. להיפך, זאת מצווה מהגדולות שיש. אלא שיש מחלוקת לגבי רגע קביעת המוות. סיפור ארוך שבמשך שנים נבע מכך שהרופאים סירבו בגאוותם לאפשר לרבנים להיות מעורבים בנושא. אם תבדקי את המספרים של התרומות בפועל, אלו שמתבצעות ללא קשר לשאלת החתימה על כרטיסי אדי, את תגלי שגם שם (כלומר בתרומה מהמתים) החרדים נמצאים במקום מעולה מבחינת תרומתם. אבל בשביל זה כבר צריך להתעמק ורוב הציבור מעדיף את הכותרות בעיתונים כדי ללמוד משם את הידע שלו בנושא, כך שהסיכוי שלהם להכיר את המצב לאשורו, פר הגדרה נמוך למדי.

אבל כל זה כמובן פחות קשור לנושא הדיון כאן. כלומר, הדיון שהיה לפני ההתקפה ההשמצית האובססיבית של החנ"ש, שהרי למה שהיה בעקבות כך, די קשה לקרוא דיון :).

מלאכת מחשבת1

Well-known member
משפחת כהו הינה משפחה חילונית. אבל כאשר תופסים אדם/משפחה במצוקה כל כך נוראית הוא מוכן לאבד את שפיותו לרגע ולהאמין בניסים. מה שעשו למשפחת כהן זה שימוש ציני בכוחו של בונה עולם ובך מנעו הצלתם של אנשים אחרים.
כבר שמעתי על הציון לשבח בכוחו של בונה עולם גם כאן. ודי לחכימא....
אין לי מידע לגבי תרומת איברים של חרדים, כפי שגם לידיד המלומד אין. אבל ללא כל ספק הם מיעוט שבמיעוט ולפי מה שהבנתי גם זאת רק לגבי איברים מסויימים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
משפחת כהו הינה משפחה חילונית. אבל כאשר תופסים אדם/משפחה במצוקה כל כך נוראית הוא מוכן לאבד את שפיותו לרגע ולהאמין בניסים. מה שעשו למשפחת כהן זה שימוש ציני בכוחו של בונה עולם ובך מנעו הצלתם של אנשים אחרים.
כבר שמעתי על הציון לשבח בכוחו של בונה עולם גם כאן. ודי לחכימא....
אין לי מידע לגבי תרומת איברים של חרדים, כפי שגם לידיד המלומד אין. אבל ללא כל ספק הם מיעוט שבמיעוט ולפי מה שהבנתי גם זאת רק לגבי איברים מסויימים.
מזה חשוב האיבר, החשוב שיש להם מודעות לתרומת איברים, כדי להציל אדם ממוות.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לאחר כתיבת תגובתי הקודמת חשבתי, שהרי לתרום איבר כשאתה בריא לאדם חולה, זה לא מובן מאליו, ואולי מעשה אצילי יותר מאשר תרומת איבר של אדם שאינו כבר בחיים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לי מידע לגבי תרומת איברים של חרדים, כפי שגם לידיד המלומד אין.
הבה נסכם שאתה תציג את ידיעותיך ואני אציג את ידיעותי. מה אתה אומר? זה לא יימנע ממך מלהשחיר ולהשמיץ כאוות נפשך, לחרטט עלי המצאות והזיות שנולדו במוחך הקודח, ולהמשיך להיות אובססיבי ברמה שלא אאחל לאיש להיות כלפי שום דבר. אבל לפחות בקטע הזה, תצא קצת פחות מפגר מעת לעת.
אבל ללא כל ספק הם מיעוט שבמיעוט
כשל לוגי מעניין כתבת כאן. מצד אחד אתה מצהיר שאין לך שום מידע בעניין ומצד שני אתה מצהיר ש"ללא כל ספק" ואז משפריץ נתונים שהמצאת.
כאמור מעלה (ולא, בל"נ לא אכנס איתך לוויכוח בנושא מעבר לכתיבת דברים אלו), המצאותיך, כרגיל אפשר לומר, שגויות ומנותקות מעולם האמת והמציאות.

למעלה