כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

gershon17

New member
רעיונות חביבים

ואת כולם אפשר לעקוף בקלות אם במקום מנכ"ל תהיה חברה שנותנת שירותי ניהול. בגלל חוק חופש העיסוק, אתה לא יכול למנוע מצב כזה.

לא ממש.

מנכ"ל שמקים חברה לשירותי ניהול ישלם מס פעמיים - פעם אחת החברה תשלם מס על רווחיה ופעם שניה הוא ישלם על משכורתו כשימשוך אותה מהחברה (וזו לא תהיה הוצאה מוכרת!). הוא גם לא יוכל, בתור ספק שירותים, לכהן בדירקטוריון החברה אותה הוא מנהל בגלל ניגוד אינטרסים. חוץ מזה, אפשר לקבוע בחקיקה שמנכ"לים וסמנכ"לים של חברות גדולות חייבים להיות שכירים של החברה אותה הם מנהלים.

אשרת

New member
הקיצר..

אפשר לקחת את חוק היסוד חופש העיסוק והלעיף אותו לפח.

בוודאי שזה עושק.

שכר מנכ"ל הבנק לא מגיע מהוואקום, אלא מכספי הלקוחות שהבנק יכול לעשוק עקב היותו חלק מקרטל, ומכספי בעלי המניות שרווחי הבנק נשללים מהם. הוא מתאפשר בזכות "חוקי משחק" בהם יש מעטים שמצליחים להשתלט על נתחים עצומים מהעוגה בעוד אחרים זוכים בפירורים זעומים. מחופש העיסוק לא נובע שלחתול יש זכות להיות הממונה הבלעדי על השמנת. אין לי שום המלצה להגביל את זכותם של אנשים לנהל בנקים, אבל לחברה יש בכל זאת מה לומר לגבי השכר שהם רושמים לעצמם. מס הכנסה איננו פוגע בעקרון חופש העיסוק וגם הגבלים עיסקיים אינם פוגעים בעקרון חופש העיסוק.

gershon17

New member
לא, לא עושק

בלי המניות הם שקובעים את תנאי העסקתו של המנכ"ל, ולכן בודאי שהם לא נעשקים. גם בעלי מניות מיעוט זכאים להגנות שונות בחוק שימנעו את העושק שלהם. זה בודאי לא עושק של הלקוחות, כי הם תמיד יכולים לעבור לבנק אחר. רק קנאים צרי עין רואים בזה עושק. אבל זה לא.

אתה מאמין במה שאתה כותב?

באמת נראה לך שלשכר עשרות המליונים של מנכ"ל הפועלים יש צידוק עסקי? ואם אין לו, האם לא נרמסו פה האינטרסים של בעלי מניות המיעוט? ואה, כן,... הלקוחות יכולים לעבור לבנק אחר. כמו שבעל עסק בברונקס יכול לבחור לאיזו כנופיה לשלם דמי חסות. מה במלה "קרטל" לא ברור לך? הרי דווקא בתור קפיטליסט מדופלם עליך להיות מעוניין בקיום תחרות הוגנת, ובפעולה על פי שיקולים עיסקיים נקיים. יש לי רושם שאפילו ניאו-שמרנים מסוגך כבר חדלו להאמין במיתוס השוק החופשי, וזה נותר לא יותר ממס שפתיים.

gershon17

New member
אתה דואג לבעלי מניות המיעוט?

זו הדאגה שלך? כי חשבתי שאתה דואג לפועלת הנקיון ולא לקופת גמל שמחזיקה 0.4% מהבנק או למישהו שמחזיק 250,000 שקל במניות בנק הפועלים. כשדירקטוריון של בנק מגיע להסכמה עם מנכ"ל של בנק על תנאי העסקה - זה שוק חופשי לגמרי - אין פה עניין של קרטל. ולגבי הלקוחות - לקוחות בהחלט יכולים לעבור מבנק לבנק ולקבל תנאים טובים יותר או פחות. רק תפתח את העיתון ותראה כמה הבנקים מחזרים אחרי לקוחות. גם התנאים מבנק לבנק שונים. בשוק הבנקאי של ישראל יש ריכוזיות גבוהה מדי, אבל זה לא קרטל בשום צורה.

חנוך לנער על פי דרכו.

איתך אני מדבר בשפתך. מכיוון שדיבורים על צדק חברתי יפלו אצלך על אוזן ערלה, אז אני יורד לרמה של השיח הקפיטליסטי. "כשדירקטוריון של בנק מגיע להסכמה עם מנכ"ל של בנק על תנאי העסקה - זה שוק חופשי לגמרי" - כן, באגדות האחים גרים. מדובר בחברים לאותה אוליגרכית הון שם יד רוחצת יד. מה לעזאזל הצידוק העסקי למשכורות המליונים? האם הבנק לא ימצא מנהל מוכשר בשכר של שלושה מליון שהוא צריך לשלם שלושים? "בשוק הבנקאי של ישראל יש ריכוזיות גבוהה מדי, אבל זה לא קרטל בשום צורה." - נו די עם השטויות. ההבדלים בין הבנקים זניחים לחלוטין. כאשר בנק מסויים ממציא עמלה חדשה, חודשיים אחר כך שאר הבנקים מיישרים קו. לא במקרה העמלות בבנקים הישראליים הן הגבוהות בעולם המערבי. אין שום שוק חופשי בבנקאות. זה אפילו לא קרוב.

gershon17

New member
אתה שוב מקשקש בקומקום

יש תחרות בין בנקים והתנאים בהחלט לא אותו הדבר. לא משנה כמה פעמים תגיד שאין - עדיין יש. העמלות בארץ גם לא כאלה גבוהות, תנסה פעם לנהל מו"מ עם הבנק שלך על העמלות שאתה משלם ותגלה שבנקים מתגמשים. עדיף שתעשה את זה כשיש לך גם כסף ולא רק מינוס - זה כן. בכל מקרה, זה לא קשור לתנאי ההעסקה של המנכ"ל. מי חברים באותה אולגרכית הון? בעלי המניות בבנק והמנכ"ל? נו, מילא. אתה כל כך חסר מושג שאני מפסיק לבזבז עליך זמן.

אתה שוב מקמקם בקישקוש.

הנה, קרא את דו"ח המועצה הישראלית לצרכנות על עמלות הבנקים. מקווה שתשכיל קצת. "מי חברים באותה אולגרכית הון? בעלי המניות בבנק והמנכ"ל?" - לא, חברי הדירקטוריון והמנכ"ל. הם כולם מאותו הכפר. כפר שמריהו. "אתה כל כך חסר מושג שאני מפסיק לבזבז עליך זמן." - בקיצור, הפסדת גם בויכוח הזה.

טשאפק

New member
כלומר אתה סבור שלא ימצאו מנכ"ל

מוכשר לא פחות, שיעבוד תמורת חמישית או עשירית הסכום? שהצידוק למשכורת הגבוהה הוא טובת הבנק בלבד? אתה באמת מאמין בזה? אתה גם מאמין באמת שהתחרות בין הבנקים חופשית ושאין תיאום? שהעמלות שמשלמים משקי הבית אינן מופרזות ורווחי העתק של הבנקים הם כולם תוצאה של יעילותם המדהימה, ולא של חוסר היעילות של הפיקוח עליהם?

gershon17

New member
אתה לא מבין כל כך במיסוי

לך, תלמד קצת, אחר כך תחזור ועוד פעם תקרא את זה. כל פעם שמגיעים לאחוזים אתה מתחיל לקשקש שטויות. אולי תעשה פעם שיעורי בית? כן, אפשר לחוקק מיליון חוקים, הם לא יעבדו ויהיה מנגנון בירוקרטי גדול שלא יועיל לאף אחד. נורא פשוט לך לכתוב את זה, במיוחד שאתה כל פעם מדבר שטויות בתחום הזה.

אם יש לך ביקורת רצינית

על ההצעות שלי אתה מוזמן לכתוב אותה. בינתיים חדל מלקשקש על מה שאני מבין או לא מבין. לא צריך לחוקק מליון חוקים. צריך לחוקק די חוקים על מנת למנוע ניצול מושחת וציני של המערכת הכלכלית. לשיטתך יש להשלים עם עוול כדי לחסוך בניירת.

gershon17

New member
אתה לא תבין גם את הביקורת

אתה מבלבל בין הוצאות מוכרות, הוצאות לא מוכרות, הוצאות של המדינה, הוצאות של בעלי מניות וכל אלה רק בשלוש הודעות שלך בעץ הזה. ומתוך חוסר ההבנה הזה אתה מציע חוקים שאין סיכוי שיעבדו. גילית כבר ש-30 זה לא יותר מ-50?

יש לך משהו ענייני לכתוב

או שאתה מעדיף להסתתר מאחורי הכרזות סתמיות על מידת ההבנה שלי?

gershon17

New member
אתה לא מבין, מה אני יעשה?

אתה חושב שאתה מבין, ובדרך יורה שטויות בצרורות ומתעקש שאתה זה שמבין. אם פעם תרצה גם ללמוד תודיע לי. עד אז, אני מציע שתתווכח עם ממתיקסוד1 בענייני מיסים וניהול עסקים.

Lord Buksht

New member
אולי יועיל כבודו ויכתוב לנו מאמר

מלומד שיעשה סדר בבלאגן? אם ייצא טוב ואוביקטיבי אני מבטיח להכניס למאמרים
...

למעלה