כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

הבוקר סיפר גבי גזית בתוכניתו "פסוקו של יום" ברשת ב' שעובדת ניקיון בבנק הפועלים, הבנק הכי גדול במדינה שבבעלותה של הגברת שרי אריסון שלחה לו פאקס שבערך זה לשונו: "תגיד לי אדון גזית איך מנכ"ל בנק הפועלים ישן בלילה כשאני כעובדת ניקיון בבנק ממרוויחה בקושי 3500 שקל לחודש, ולעומת זאת הוא מרוויח 160000 שקל ליום? הנשמע כדבר הזה אדון גזית במדינה מתוקנת?" לא, לא נשמע כדבר הזה במדינה מתוקנת גברת מנקה, אבל כידוע לך אנינחחנו חיים בישראל, שהיא כידוע לך ואולי לא ידוע לך ואת מגלה זאת רק עתה, מדינה לא מתוקנת ואפילו לא נורמלית, שבה מעדיפים לתת לאדם אחד משכורת של 160000 ליום, מה שמביא אותו למשכורת של 4800000 שקל לחודש, 57600000 לשנה. בעוד השאר מקבלים פירורים שלא מספיקים להם אפילו לגמור את החודש, ועוד טוענים שהעלאת שכר המינימום יפגע בכלכלה, בעוד שכולנו יכולים לחיות טוב מאוד בידיעה שאדם אחד מקבל משכורת של 1371 אנשים.

paketi

New member
יש אנשים שמרוויחים פחות ממנה

אז במקום להסתכל למעלה על מי שלמד וקרע ת'תחת שלו בשביל להגיע לאן שהגיע שתסתכל לרמה שלה ואם היא לא רוצה לאבד את העבודה שלה שתחשוב פעמיים לפני שתבקש העלאה או שיעלו את שכר המינימום ואז באמת שלא תהיה לה עבודה ולא זה לא מוצדק להרווח מליונים בחודש אבל כל עוד לא אני משלם לו את המשכורת העניין זניח מה שכן צריך להפריע לגברת זהאיך יכול להיות שבזמן שהיא משלמת חשבון חשמל ישנם אנשים בגיבויו של פרץ שנהנים מצריכה של פי 3 חשמל ובחינם

160000 שקל ליום נשמע לך הגיוני?

אתה יודע שבגרמניה שהיא מדינה אירופאית מערבית קפיטליסטית לכל דבר, המקסימום המותר שם הוא פי 30, ואילו כאן כבר מדובר במשכורות מטורפות של פי אלף ויותר. אף אחד ויהיה משכיל ככל שיהיה, לא שווה פי אלף ויותר מאדם אחר. לא שלמה נחמה המושחת ולא אף אחד אחר. המדינה הזאת פשוט ירדה מהפסים ואחרי זה טוענים שאין כסף במדינה, אבל מעניין ש160000 לבן אדם אחד דווקא יש, זה פשוט לא נורמלי ומישהו חייב לעצור את זה.

paketi

New member
קודם כל שיטפלו באמת

בכספי ציבור שנזרקים לפח כמו בישיבות ובחברת חשמל והנמלים אחר כך נגיד לשרי אריסון להוריד קצת מהמשכורת

אני מעדיף שאנשים כמוך לא יהיו בארץ

זה יכול לפתור הרבה מאוד בעיות, שהראשונה שבהם היא אנשים כמו שרי אריסון או שלמה נחמה המושחת שמקבל משכורת של 1371 אנשים.

paketi

New member
או אנשים כמוך

שלא עושים כלום וצורכים חשמל חינם פי 3 בזמן שאנשים אחרים יושבים בחושך בושה וחרפה! עמיר פרץ גועל נפש שילך הביתה

שלא עושים כלום וצורכים חשמל חינם?

לא ידעתי שאני צורך חשמל חינם. תגיד לי בחברת חשמל מודעים לכך? אם כך איך זה שהם לא מפסיקים לשלוח לי כל חודשיים בקשה לתשלום חשמל? בפעם האחרונה שתבקשתי על ידם לשלם על החשמל חינם שאני צורך בלי לעשות כלום, "התענוג" הזה עלה לי 600 שקל. כך שמה דעתך להודיע להם שיפסיקו לשלוח לי בקשות לתשלום על החשמל חינם שאני צורך בלי לעשות כלום?

rihter

New member
שלי יחימוביץ' מתגאה בך

שרי אריסון ואביה, טד, עבדו קשה מאוד בשביל הכסף הזה. אם בעבודה, ואם בלימודים גבוהים, שיביאו אותם לעבודות "נחשקות". לא יתכן, שתעשו השוואה בין משכורת של אדם מלומד לבין זאת של עובד נקיון.

שרי אריסון עבדה ממש קשה

כשהיא חתמה שהיא מסכימה לקבל את הירושה של אבא שלה. עבודה מאוד קשה, מאומצת בעיקר, אתהיודע איך להחזיק את העט שלא יישפך לה הדיו וכאלה.

rihter

New member
קודם כל,

כבר אמרתי שגם אביה עבד מאוד קשה בשביל הכסף הזה. ואם אביה עבד קשה בשביל הכסף, והוא בחר לתת לה סכום מסוים, למה שזה לא יגיע לה? הוא אדון לכסף שהוא הרוויח. דבר שני, שרי אריסון, בדומה לאחיה, היא אשת עסקים, ואשת עסקים עובדת. כל זלזול בה מראה על רמה ירודה והרבה שטחיות, שלא לדבר על צרות עין.

שרי אריסון היא לא אלוהים

ההערצה העיוורת שלך אליה ואל אנשים כמוה רק מוכיח לאיזה מצב הידרדרנו במדינה הזאת.

rihter

New member
השנאה העיוורת שלך אליה

[רק בגלל הכסף שבחשבון הבנק שלה] היא הסיבה להדרדרות המצב במדינת ישראל. מדינה בה אישה שתרמה וממשיכה לתרום רבות לחברה, צריכה לחשוש משנאה כלפיה, היא מדינה בלי הרבה מקור גאווה.

כמה קשה צריך לעבוד

כדי להצדיק רווח של מליארד ש"ח? ושל מליון ש"ח? אולי אנשי המאיון העליון עובדים קשה (ואולי לא), אבל אפילו היו אלף שעות ביממה, והם היו סוחבים פסנתר על הגב בכולן, זה לא היה מספיק בכדי להסביר את ההון שצברו. לעשירים אין כסף בגלל שזה "מגיע להם". יש להם כסף משום שמזלם שיחק להם, או משום שנולדו במשפחה הנכונה, או משום שהיו להם מוטיבציה, כישרון וחוסר מעצורים מוסריים בכדי לנצל את חוקי המשחק הקפיטליסטיים על מנת לגרוף עוד ועוד לעצמם.

rihter

New member
טוב, אני אשאל שאלה אחרת

מה יגרום לאדם לרצות להתקדם בחיים, לרצות ללמוד קשה ולהגיע להישגים גבוהים, אם הוא לא יקבל תגמול על כך? בנוגע ל"נולדו במשפחה הנכונה". אני בעצמי נולדתי ל"משפחה הנכונה". אבל זה לא אומר, שישבתי על זרי דפנה. סיימתי תואר שני, אני עובד ועובד קשה. אז לומר לי, שהכסף שאני מרוויח לא מגיע לי, הייתי קורא לזה מחשבה עיוורת.

בהחלט צריך לתגמל

אנשים שמתאמצים להגיע להישגים, אבל לשם כך לא צריך לחלק עשרות מליונים לאדם אחד, שלא לדבר על מליארדים. אין שום פרופורציה בין המאמץ וההשקעה לתגמול שהם מקבלים. ובמקרה של אנשים כמו שרי אריסון, בכלל כל הדיבורים על תגמול למאמץ הם לא יותר מבדיחה עצובה. למה צריך לתגמל בסכומים אסטרונומיים דווקא מנהלי בנקים? זה התפקיד הכי חשוב במשק? מה עם רופאים? ומהנדסים? ומורים? ועובדים סוציאליים? וחיילים? ושוטרים? ולמה לתת כל כך הרבה למנהל הבנק ולא לתגמל באותה מידה את פקידי הבנק העושים עבודתם נאמנה ביעילות ובחריצות?

rihter

New member
על פי מה את משווה

בין מורה למנהל בנק? בשבי ללהגיע לעמדת ניהול עליך לעבור כמה וכמה "תחנות" בחייך, מישמתחיל כמורה גם כן יכול להתקדם ולהגיע רחוק, ולקבל משכורת בהתאם. כנ"ל לגביי שוטרים וחיילים. כמובן שהמשכורות של חיילים ושוטרים בסדיר הם לא דוגמא, מכיוון שלמדינה אין מספיק כסף בשביל לשלם לכל הסדרינקים משכורת מינימום (מה שיקטן עוד יותר אם פרץ יבצע את זממו לקצץ בתקציב הבטחון). וכי למה, לדעתך, אתה חושב, שאתה יודע מה המאמץ, שמשקיעה שרי אריסון? או שמה לדעתך אין לה זכות להחזיק בכסף, שאביה הוריש לה?

בדיחה טובה!

"מי שמתחיל כמורה גם כן יכול להתקדם ולהגיע רחוק, ולקבל משכורת בהתאם." - אתה מוכן לעשות השוואה בין שכר של מורה ש"התקדם והגיע רחוק" בהוראה לשכר מנהל בנק? אתה התלוצצת, נכון? "וכי למה, לדעתך, אתה חושב, שאתה יודע מה המאמץ, שמשקיעה שרי אריסון?" - אני שוב שואל: איזה מאמץ מצדיק מליארד שקל? איזה מאמץ מצדיק מליון שקל?

rihter

New member
כמו שאמרתי כבר

[אל תאלץ אותי לחזור על דבריי], מורה שהתקדם [דוגמא אחת לכך היא תפקיד בכיר במשרד החינוך] ירוויח בהתאם לקידומו, כמו שבנקאי שהתקדם ירוויח בהתאם לקידומו. בנוגע לשרי, לא ענית לי על השאלה, האם הבעיה שלך היא בירושה, שאביה נתן לה?

"ירוויח בהתאם לקידומו"

אתה לא עונה לעניין. קח שני אנשים, אחד בנקאי שמתאמץ ומתקדם, השני מורה שמתאמץ ומתקדם. הראשון מגיע להיות מנכ"ל משרד החינוך, השני מגיע להיות מנהל בנק הפועלים. איך זה שמנכ"ל הבנק מרוויח בערך פי מאה ממנכ"ל משרד החינוך? הוא התאמץ פי מאה מהמורה? "בנוגע לשרי, לא ענית לי על השאלה, האם הבעיה שלך היא בירושה, שאביה נתן לה?" - יש פה הרבה בעיות .הבעייה היא באופן שבו אביה עשה את כספו. הבעייה היא בכך שמדינת ישראל (היחידה בעולם המערבי!) איננה ממסה ירושות, הבעייה היא במסירת בנק הפועלים מהמדינה לגברת אריסון תמורת פרוטות, הבעייה היא בהתנהלותה של גברת אריסון בבנק: פיטורי מאות עובדים מחד ומתן תנאים בלתי נתפסים למנהלים מאידך. הבעייה היא חלקו של בנק הפועלים בקרטל הבנקאי אשר עושק את הציבור.

למעלה