כמה זה 4800000 לחלק ל3500?

מה קשור פרץ לשרי אריסון? ../images/Emo192.gif

פרץ אם שכחת תקף את המדיניות הלא אנושית הזאת של הגברת אריסון עוד כאשר פיטרה ברוב חוצפתה וללא כל סיבה 900 מעובדי בנק הפועלים בטענה שהיא עושה זאת לצורך התייעלות. היום כולנו יודעים שלא היה שום צורך בפיטורים ההמוניים הללו. מכיוון שהיא יכלה פשוט להוריד מאדון נחמה המושחת ועוד כמה כמוהו את משכורותיהם, במקום לפטר כל כך הרבה אנשים ולהפוך אותם למובטלים.

אגב תוכלו להאזין לתוכנית בעצמכם

בארכיון קול ישראל בתוכניות מוקלטות כבקשתך התוכנית "הכל דיבורים" בפינה "פסוקו של יום" עם גבי גזית ששודרה בין השעות 10-12 הבוקר. ולשמוע בעצמכם הן את גבי גזית מקריא את המכתב, הן את תגובתו בעקבות המכתב והבקשה שלו לתגובה מבנק הפועלים, ובעיקר את הפרשנות המעמיקה של הכלכלן נחמיה שטרסלר בעקבות זאת.
האזנה נעימה!

rihter

New member
אני אלך על השאלה הרגילה

האם לדעתכם עובדת נקיון צריכה להרוויח סכום שווה לזה של מנכ"ל בנקים? אל תהיו מגוחכים.

אם היה לך שכל היית מבין שלא בזה

מדובר. מדובר בזה שהמנכ"ל שלה מרוויח סכום שמשתווה ל1371 משכורות כמו שלה. דבר שהוא בלתי הגיוני, בלתי אנושי, בלתי מוסרי ובעיקר מגעיל ובזוי. דבר שאפילו נגיד בנק ישראל הסופר קפיטליסט מר סטנלי פישר מתריע מפניו ויוצא נגדו.

rihter

New member
ידידי, כל אחד יקבל בהתאם לעבודה שלו

אני בעד משכורת מינימום גבוהה משקיימת כרגע, אבל 1000 דולר זה פשוט מגוחך. מר פרץ הבטיח הרבה הבטחות שלא ניתן לקיים, כנ"ל לגביי 1000 דולר שכר מינימום.

אוקיי בוא נחליט על 160000 שקל ליום

זה נראה לי הרבהיותר הגיוני, או לפחות לך זה נראה ככה. צודק צריך לדרוש 160000 שקל ליום, עובדה שזה לא מפריע לכם שאדם אחד משתכר כזו משכורת, כך שזה לא יצטרך להטריד אותכם יתר על המידה אם אנשים נוספים השתכרו כאלה משכורות.

rihter

New member
אז חזרנו לשאלה הראשונה שלי.

למה שעובד נקיון, או כל עובד בעבודה מזדמנת, ירוויח בדומה לאיש קריירה, אדם מלומד, שהשקיע שנים על מנת להגיע למצבו הנוכחי?

בדומה? ../images/Emo5.gif

פה מדובר במשכורת מופרזת של פי 1371 מאדם רגיל, ואתה מדבר איתי על "בדומה"?

rihter

New member
יתכן שאני מריח דמגוגיה?

שאלת אותי למה לא לתת לעובדת שכר שווה לזה של מנכ"ל בנק הפועלים, נכון או לא?

חשבתי שאתה מספיק נבון לדעת שזה נכתב

בציניות. אך נראה שאתה לא מספיק נבון כמו שחשבתי.

rihter

New member
אני מספיק נבון

לא להדרדר לרמה הירודה, שאתה מנסה להשיג פה [ללא הצלחה, יש לציין]. אמור לי, ידידי, מה אתה עושה בחיים [כן, זה קשור לנושא]?

rihter

New member
אנא ממך,

חזור אלי כאשר תחליט לנהל שיחה מבוגרת ולא התנצחויות ילדותיות.

gershon17

New member
מה אתה היית עושה בנידון?

אם היית מעלה את שכר המינימום והיחס היה רק פי 800, זה היה בסדר מבחינתך? זה כבר לא היה בזוי? איך אתה היית פוטר את הבעיה הזו, חוץ מלזרוק את המנכ"ל לחו"ל, כמובן?

יש כמה דברים שאפשר לעשות,

פרט להעלאת שכר המינימום: 1) קביעת מגבלות שכר בחברות ציבוריות (קרי, כאלו שמניותיהם סחירות ונמצאות אצל הציבור הרחב). בפרט צריך להתקיים יחס מינימלי בין הוצאות שכר למנהלים לבין דיווידנדים שמחולקים לבעלי המניות. 2) אי הכרה בשכר מעבר לתקרה מסויימת כהוצאה לצרכי מס. 3) הטלת מס הכנסה גבוה מאוד על שכר אסטרונומי.

למעלה