כל עוד/לא עוד

dor dn

New member
ילד

כשתגדל קצת תבין כמה אתה מטומטם, אתה עוד ילדון ולכן לא צריך לקחת אותך ברצינות, כשתגדל כבר תתנהג אחרת(אני מקווה)

reutt19

New member
השיר פשוט מהמם!!!

וממש נכון!! רק על אבינו בשמיים אנחנו יכולים להישען. סתם לב שכתבו העיתון על מה שעמיר כתב כאן

אני לא ממש מבינה ../images/Emo122.gif

בכתבה הקטנה ב 24 שעות של ידיעות אחרונות, אחרי הציטוט מהמונולוג של עמיר לעיל, נשאל בניון אפשר לקרוא לשיר הזה יציאה מהארון הפוליטי? עמיר נענה: "מבחינתי אני פועל רק מאהבה ולא משנאה אין לי מחלוקות לא איתך ולא עם שום בעל דעה שונה משלי, מקורות ההשראה של היצירה הם ציטוטים אמיתיים..... מבחינת העובדות הכל מדוייק" השאלה שניה שנשאל עמיר, יותר נכון סוג של עמדה מצד העיתונאי: יצא לך קצת אנטי ערבי (???) "אני נעלב להחשב אנטי ערבי מכיוון שאני פרו-יהודי וזה דבר הרבה יותר חשוב ומהותי בקיצור ידידי העיתונאי מאהבתי אליך ומדאגתי למצבינו הוצאתי את היצירה" אנטי ערבי?? זה שבעורף האויב יושבת לה מדינה ערבית, זה שאנחנו מדינת היהודים שנמצאת בלב הקונצנזוס של המזרח התיכון שמוקפת במדינות ערב, שברובן נלחמנו ואת רובן כבשנו או נכבשנו, הופך אותנו לאנטי ערבים? האם אנחנו אשמים כשאנחנו באים ב"טענות" אל האויב שבמקרה הזה האויב הוא ערבי אימפריאליסטי. האויב הוא האויב מי "שחייב למות חייב למות!" לא משנה אם הוא שוויצרי מתוקתק כמו שעון, או יפני עם צ'ופסטיק, או ארגנטינאי שטוחן אסאדו או בוכרי משתלח על האושפלאוו. את זה לא ממש הבנתי, לא מהמהות ובטח בטח לא מהיצירה המכובדת והרגשנית שעמיר הביא לנו. האויב הוא אכזר בכל מקרה, במיוחד במקרה שלנו האויב עוד ילד הוא רוצח והאויב חייב למות, אני לא מאמינה שהמוות הזה שעמיר התכוון אליו הוא מחוייב להיות מוות פיזי, אני יוצאת מנקודת הנחה שכל האינטריגות האלה שנוצרו בינינו לבין האויב, מביא לנו קוים לדמותו של האויב, מה שהופך להיות מאוד דעתני/פולשני/אידיאולוגי/פוליטי/מושחת וחסר כל ערך אלו הערכים שחייבים להירצח! כך לפחות לי מתפרש העניין כשעמיר בניון טוען טענה שאין עליה עוררין, לעשות יצירה כזאת רק מתוך אהבה. להמון אנשים יהיה קשה לקבל את זה, מי שיצליח חייב להיות מיוחד משהו.

golf123

New member
בבושקה יקרה...

אני חייבת להגיד שגם אם פה ושם לא הסכמתי עם דברייך במלואם, התנסחותך ראויה לציון.

gman3

New member
עמיר עשית טעות...

למרות שאין רלוונטיות לעניין אבל נראה לאור התגובות שראיתי עדיף שאבאר כמה עובדות לפני שאומר את דבריי: אני יהודי - מסורתי אפילו ממשפחה דתית,אני לא שמאלני(בבחירות האחרונות הצבעתי ליכוד),אני חייל שמשרת כרגע בגבול הצפון ואני חושב שעמיר בניון הוא האומן הגדול ביותר ששמעתי בחיי(מקווה שזה יחסוך לכם קצת בתגובות). באופן כללי אני לא אוהב שאמנים משמיעים את דעותם הפולטיות,למרות שסוציולוגים רבים יגידו לכם שיש להם חשיבות גדולה כיוון שיש להם דרך להגיע לרבים אולם אני עדיין סובר שכמה גאוניות שלא תהיה לך בכתיבת מילים ובהלחנת תווים למנגינה(דבר שללא ספק מצריך אינטיליגנציה) אין זה נותן לך יכולת להעריך מפות גאו-פולטיות. דבר נוסף בעניין זה הוא שהדבר פוגע באמן בכך שכאשר המעריץ לא מזדהה אם דעותיו הפוליטיות(דבר שקורה לי הרבה כי לצערי רוב האמנים שמאלנים) הדבר פוגע בהערצה אליו ואף מביא לו שונאים מאנשים שהיו אפטים אל האמן. אם מסתכלים על המקרה הנוכחי של עמיר,עמיר מדבר כאן על ערביי ארץ ישראל בעיקר,והמילים שהוא אומר עליהם גובלים בהסתה דבר שאם תשאלו אותי עלולל לגרור אחרי תביעה והעמדה לדין.אל לנו להתבלבל ולהשליך את דבריו על מה שקורה עכשיו בלבנון(כמו שעשו MSN),אם מילות השיר לא הספיקו אז מגיעה התגובה האחרונה של עמיר שם הוא יוצא בברור ובגלוי נגד ערביי ארץ ישראל(בשלל טיעונים כמו השתלטות על קרקעות בנגב מצד בדווים).עמיר מתייחס לערביי ארץ ישראל כנגע,גידול שפוגע במדינה אנשים חסרי תרבות וכבוד לחיי אדם והוא עושה זאת בצורה מאד קיצונית תוך קריאה להרוג בהם ושוב כמו שאמרתי יש כאן יותר מעילה לתביעה על הסתה וגזענות.מה שעוד מפתיע שהדברים באים מעמיר -אדם שהתרבות הערבית שממנה הוא שואב את ההשראה שלו במוסיקה ולמעשה תרבות שאיתה הוא גדל בבית יוצא כך נגדה. אם מתייחסים מבחינה אומנותית לשיר,מדובר כאן בשיר שהוא למעשה תפילה,השירה של עמיר דומה יותר מכל לתפילה של חזן בבית כנסת ביום כיפור שמתחנן לרחמים בפני בורא עולם על עצמו ועל עם ישראל. המילים כרגיל גאוניות והלחן משדר את מה שהוא אמור לשדר - כעס ורצון לצדק(לפי עמיר) ונקמה. כשאני מנסה לחשוב מה גרם לעמיר,אדם שהצטייר כנינוח לצאת בדברים קיצונים כמו אלו אין לי תשובה אחרת מלבד התקרבותו לדת(ושוב,אני מסורתי עם הערצה ואהבה עמוקה לדת היהודית וחושב שבלי הדת אף אחד מאיתנו לא היה מגיע לארץ הזאת ומקים מדינה). הדעות שעמיר משמיע כאן הינם גזענות יהודית ישנה וטובה(ושאף אחד לא יתמם הדת היהודית היא דת גיזענית,כמו כל דת בעצם),עמיר חוזר על המנטרה היהודית הישנה שאנו עם קטן ונירדף ש"בדד ישכון" ואל לנו לסמוך על אף גוי(ערבי במקרה שלנו) אלא רק על עצמנו וריבונו של עולם. כשאני חושב הלאה אני לא רואה איך עמיר יוצא טוב מהסיפור הזה,עמיר מצטייר כאן כגזען וימני דתי מאד קיצוני דבר שלבטח לא יעזור לו בתיקשורת שברובה שמאלנית-חילונית אבל זה עוד מילא. המילים שלו בו הוא הוא קורא להרוג בערבים בצורה מפורשת תוך כדי זה שהוא מתרץ זאת בהוראה של הקדוש ברוך הוא לעשות כן ממש לא יעזרו לו בבית משפט אם ידרש לכך. נקווה לטוב.

dor dn

New member
מסכים ומחזק

כולם צריכים לקרוא את התגובה שלך ולהפנים

ספיר 2

New member
אנשים באמת תקראו..

אחרי שקראתי הבנתי באמת... לפי דעתי צודק ברוב הדברים

yoav האחד

New member
הוא פשוט לא היה צריך לצאת עם

השיר הזה. פשוט מיותר. נקווה שהוא יפסיק עם זה.. ויתרכז במה שהוא הכי טוב בו.

ידידי.

ראשית, אני מציעה לך לשמוע שוב את השיר, לא אכביר במילים. (חלילה לי לזלזל באינטילגנציה שלך, זו הצעה ידידותית) שנית, האם באמת קראת את מונולוג "כל עוד/לא עוד"? האם באמת ובתמים אתה חושב ששוכנות שם דעות פוליטיות? אני חושבת וכמעט בטוחה שאם תקרא שוב ידידי היקר, תווכח לדעת שמדובר שם בעובדות מאוד אבל מאוד יבשות, שאם תעבור שורה שורה תוכל להסכים עם "כל עוד" שניצב בפניך, כי מה לעשות?! עם עובדות כתובות, מוכחות ויבשות אי אפשר להתווכח,(סליחה על הקלישאה!) לא מצאתי אף אדם כאן בסביבה שהעז לקרוא את מילותיו ולכנות אותו גזען! לא מצאתי באף מדיה אחרת מישהו שהתכחש לעובדות אלו. אני מעריכה שאם אקח אדם נטרלי אדם שמכיר את התנהלותינו כמדינה, דעתן, פוליטי במידה ואקריא לו שורה ביי שורה ואבקש ממנו לסמן וי לצד כל עובדה אני בספק אם ימחק שם ולו "סעיף" אחד שנחשב כעובדה, פשוט עובדה! לא המצאה או דימיון פורה. אני חושבת שעמיר בניון בחר בצורה הכי מכובדת ליישר כאן קו עם מעריציו/קוראיו לאחר ששחרר את השיר הנל, מונולוג, נטול מניירות או לחלופין דעות מוצקות או לחלופין התבטאות קיצונית וכו', אני יכולה להסכים שאולי זה מקומם ורק בגלל שמדובר כאן באמן יוצר ומכובד ואנחנו כאנשים איפולסיבים בראש ובראשונה נקום ונשאל איך בכלל אמן כמו עמיר בניון מעז! להכנס לנישות פולטיות ולהניח בפנינו ארסנל שלם של דעות, אז זהו.. שמדובר כאן שוב, בהחלטה מאוד בוגרת להניח את זה מולך כעובדה ולא כדעה פוליטית או יכולות בלתי מוסברות להעריך מפות גאו-פוליטיות, כדבריך.. (איך הגעת לזה, לא הבנתי כל כך?!) בית משפט? העמדה לדין? עילה לתביעה? הסתה? גזענות? טעות? לא יוצא טוב/כן יוצא טוב, אתה לא חושב שאתה קצת מגזים?! יש דבר אחד שאני מסכימה איתו "שיש להם (לאמנים) דרך להגיע לאזני רבים" אולם אתה היית ציני וסקפטי לגבי עניין זה ואם אכן סוציאולוגים יקבעו זאת אזי זאת תורת החברה. (מה שנחשב כרגע פחות חשוב בעיני כאשר מי שיקבע מה נכון למשמע אוזניו, זה כל אחד ואחד בעצמו, לעצמו) בכל אופן ידידי היקר, אני מציעה לשקול את מילותיך באותה צורה ומידה בה בחר עמיר בניון להניח מולך את מה שהניח, לעצור ולחשוב, למתן את הריאקציות הבוערות, לנסות אולי לחפור לרבדים קצת יותר מאקטואלים וקיצוניים למקומות שבתפיסה שלנו בוער לנו יותר "לנסות" להעמיד דברים על דיוקם בשעה שדעות הם לא שם המשחק כאן. אולם תוכל להבחין מבין שורותיו או מסריו שבגלל אימפוליסביות כזאת או אחרת נגררים אנו לכעס בעלות חינם. שהצורך שלנו להוסיף עוד זרד למדורה על פני הכרה בעובדות! עובדות! עובדות! ידידי, חייל יקר ככל האדם, לא היתה לי ולו כוונה לפסול את דבריך לולא היתה זאת דמגוגיה לשמה, וזה קצת עצוב ולחברים היקרים כאן בפורום זה (למגיבים לתגובה זו..), מסתמן כי בגלל שלא הצלחתם להפנים או אולי להבין או מעט להתעמק במהות מצאתם בתוכן הנ"ל תשובות, מפני שהמקור הוא אינו מקור פוליטי אלא אדם שעד היום הנעים את זמנינו ביצירות מופת שלהן סגדנו ופתאום התפילה והזעקה שביצירה שינתה כיוון למקום ולפן שאנחנו פחות מכירים אני לפחות הספקתי לבכות מהכאב שמוליד השיר כאשר הייתי ממוקדת אך ורק... בעובדות! שבוע טוב לכולנו. לא כל כך

אין לי מושג ירוק מאיפה קפצה לי..

השורה האחרונה. סליחה ומחילה. באמת שבוע טוב לכולנו.

טוקבק

New member
עובדות יבשות

זה שכל השיר מכיל עובדות יבשות נכונות, עדיין לא אומר שיש קשר ביניהם,ושהמסקנה מהם נכונה. הנה דוגמא, את מוזמנת לסמן וי ליד כל עובדה נכונה. כל עוד בסופרמרקטים מוכרים גבינות נפוליאון (30% שומן) אנחנו נמשיך להשמין כל עוד שווארמה בלאפה עם חומוס וצ'יפס יכילו 1500 קלוריות אנחנו נמשיך להשמין וכל עוד המדינה תאשר להפעיל מסעדות ג'אנק פוד אנחנו נמשיך להשמין כל עוד בכל עיר לא יהיו מסלולי רכיבה על אופניים אנחנו נמשיך להשמין כל עוד בכנסת ישראל ישבו אנשים שמנים במיוחד אנחנו נמשיך להשמין כל עוד בירות קרות וטעימות יובילו לכרס קטנה וחמודה אנחנו נמשיך להשמין כל עוד עוגות יהיו כל כך טעימות אנחנו נמשיך להשמין כל עוד המאכל הלאומי שלנו הוא פלאפל אנחנו נמשיך להשמין כל עוד אמא שלי תכין ג'חנונים, מלאווחים, ופיתות אני אמשיך להשמין . . . . ואפשר להמשיך עוד ועוד ועכשיו אחרי שהתמקדנו בעובדות ! כל העובדות היבשות נכונות, וכנראה בגללם גם משמינים, אז מה זה אומר ? ? ? ? ? שיפסיקו לייצר אוכל טעים ?

golf123

New member
ואם כבר ב- "כל עוד" עסקינן...

אז למה שלא נמשיך ב: כל עוד הפוליטיקה והממון בעולם יתנו את הטון ויגברו על הצדק הפשוט... אז ימשיכו המלחמות, הרעב, העוני, הסבל והמצוקה של החלשים, שמן הסתם, נתמכים ע"י בעלי הממון שמלכתחילה היו הסיבה לסיבלם?!? אז צריך להבין שדרך ההתנהלות העולמית מעוותת, משוחדת ואינטרסנטית. אינטרסים פוליטיים יש בכל מקום, והם לא פוסחים על אף חלקה טובה בשום יבשת עלי אדמות, גם לא על מדינתנו. אנחנו לא חריגים בנוף הפוליטי הכלל עולמי, אולי פשוט כי אנחנו חלק ממנו?!?

למעלה