כל עוד (הגרסא המתונה ) ../images/Emo24.gif
כל עוד יש במדינה ערבים אזרחים ח"כים, שאומרים דברים שהחוק מרשה להם. נמשיך להתקיים כחברה דמוקרטית. כל עוד יש זכות במדינה לאנשים להגיד שהם מתנגדים לפעולות צה"ל (אני לא ביניהם), לעולם לא נהפך להיות כמוהם (כמו הרוצחים). כל עוד כל דובר ערבית בארץ (ואני לא מתכוון לתימנים אלא לבדואים) יכנס תחת ההגדרה של "ערבים" = משת"פים, רוצחים, טרוריסטים, שונאי ישראל, סייענים. נמשיך לחיות במלחמה. כל עוד ימשיכו המאחזים הלא חוקיים בנגב, בשטחים, בנתניה (היית לאחרונה בשכונה שלי ? חצי מהשכונה שלי לא חוקית), החוק לא יישמר במדינה, בדיוק כמו הימורים לא חוקיים, דיסקים מזוייפים, אי קבלת זכויות יוצרים...וכו' (בכל מקרה לא נרצח מזה). כל עוד יש כמה בדואים פרחחים (אני מניח שלא נכליל את כל העדה הבדואית) שעושים בלאגן בכביש ואף אחד לא עוצר אותם, ימשיכו גם הטריפולטאים של נתניה (גם במקרה הזה לא כולם) לרכב על סוסים באמצע הכביש ליד הגן של הבת שלי. צריכה המשטרה לטפל בהם, אבל גם בגלל זה לא נרצח. כל עוד נמשיך לחשוב שעין תחת עין לנצח יפתרו את הבעיה נמשיך לשקוע בבוץ של עצמנו. כל עוד נתעקש "לשכון בדד", נהיה בודדים. מה שצה"ל עושה בצפון טוב שהוא עושה וחבל שלא עשה קודם. מה שצה"ל עושה בעזה טוב שהוא עושה וחבל שלא עשה קודם. אבל אם לא נאמין בסיכוי לשלום, ואם נבין שכח לבד לא יפתור בעיות, ואם נקשיב גם לשכל ולא רק ללב הזועם, אולי לא נעשה הכללות נוראיות. ואולי אולי נוכל גם להבין איך הצד השני חושב (גם אם אנחנו לא מסכימים איתו לחלוטין). מה שבטוח .....כל עוד תמשיך לעשות מוזיקה אני אקנה את הדיסקים שלך.