כל הכבוד לצה"ל

kedeman

New member
אחלה תגובה

אם אתה כבר תורח להגיב לפחות תעשה את זה עם משהו ממשי כי גם אני יכול לתת תגובות סתומות (סתםמות לא אומר שאתה סתום אלא שהתגובות סתומות ולא מובילות לשום מקום)

CosmikDebris

New member
תשמע

אני לא יכול לקבל תנועס סוציאליסטית, שיש בה אנשים (שטוענים שהם סוציאליסטים) שחושבים שזה דבר טוב לירות במפגין. אני פוחד לדעת מה אומרים בפורומים של תנועות לא סוציאליסטיות. אבל יאללה בקטנות. תחשבו מה שבא לכם, העיקר שכולנו שמחים?

kedeman

New member
אבל אני לא מצליח להבין

מה הקשר לסוציאליזם??? חשבתי שאולי אני לא יודע את המושג כמו שצריך אז הלכתי למילון ספיר הוא אומר שהפרוש הוא "תורה מדינית, כלכלית-תרבותית הדוגלת בשוויון חברתי" אני לא מבין מה הקשר בין זה לבין לירות על מפגינים... מכיר את התנועה בית"ר? גם היא סוציאליסטית... והדעות שלה ימניות

קדם, אנחנו לא גם תנועה שמאלנית?

אם כבר מדברים על זה, עזוב סוציאליזם... אבל החולצה גם כחולה, אין לה רק שרוך אדום, וזה כבר דיי מנגד את הירי על מפגינים... אתה לא חושב?

go golan go

New member
לא ממש הבנתי מה את אומרת...

אבל אם התכוונת שאנחנו תנועה שמאלנית- אז אנחנו לא! אנחנו תנועה א-פוליטית. זתומרת שהתנועה כתנועה לא מזדהה עם אף צד.

איזה זיוני שכל...

זה אומרים כל הימניים שמדריכים בתנועה. התנועה שלנו היא תנועה שהמדריכים בה לובשים חולצה כחולה עם שרוך אדום, משמע תנועה שמאמינה בסוציאליזם (משמעות השרוך האדום) ובערכי השמאל (משמעות הצבע הכחול), מכאן את יכולה להבין שהתנועה שלנו היא בעלת ערכים שמאלניים ובעלת דעות שמאלניות. יש לנו את אותה החולצה שהנוע"ל לובשים, והם, לעומתנו, שמאלנים מוצהרים. ההבדל היחיד בינינו הוא שאנחנו מסרבים לערב פוליטיקה בעניין התנועה, לא כמו הנוע"ל, אבל זה ממש לא אומר שהתנועה לא שמאלנית. את מוזמנת לתקן אותי אם את חושבת שאני טועה, אבל יש לי איזה אחד בעל ידע קצת יותר מדי מעמיק בנוגע לתנועה שנמצא בבית כרגע...

go golan go

New member
תודה!

תראי כמה אנשים הביעו פה את הדעה שלהם, ונראה לי שאת הראשונה שאומרת פה על הדעות של מישהו שהם זיוני שכל.... אז חמודה שלי, בתור התחלה תרגעי!!! דבר שני, אני מאוד גאה באח שלך, כל הכבוד לו! אחלה גבר! תמסרי לו ד"ש ממני (אלה מאפיק). אני לא מגדירה את עצמי כימנית, אבל לא חסרים אנשים בתנועה שלנו שכן, וזה לא הופך אותם לזייני שכל, וזה לא אומר שהם לא מזוהים עם התנועה. ודרך אגב- סוציאליזם לא מזוהה עם השמאל בלבד. צבע החולצה בא לבטא את מעמד הפועלים, שממנו צמח הנוער העובד. אני מאוד גאה בנוער העובד והלומד שהם תנועה שמאלנית, אבל אנחנו לא!!! ואם כבר מתגאים בבני משפחה, אז לי יש אבא שהיה פעיל בנוער העובד, והיה בגרעין נח"ל וריכז את התנועה בקיבוץ שלנו לפני שעברנו לבני המושבים. נכון שכולנו גאים בו? יופי!!!

super beg

New member
זה באמת זיוני שכל אבל ..

מה לעשות בתנועה הזאת גדלתי אני לא מאמין ברוב הערכים שלה נכון שהיא מייצגת את השמאל באופן מובהק אך היא אמורה להיות אפוליטית וחבל שהיא לא כי כעת לפי דרך הפעולה שלה כרגע היא משמשת כבית חרושת לשמאלנים היא לא מלמדת לפתוח את העיניים ולהסתכל היא לא מלמדת לחשוב לבד כי בגיל הצעיר שבו אתה חניך מועברים אלייך תכנים של צד אחד בלבד וחבל את התוצאות ניתן לראות בפורום זה בבירור ואת יודעת מה צרטקוף הקטנה את מציגה את העקרונות האלו ואית בית החרושת לגידול שמאלנים בשלמות ממש אני בתנועה זו כי בה גדלתי למזלי פתחתי את העיניים מהר והתחלתי לחשוב לבד מוקדם והבנתי ששוטפים לי את המוח ולכן החלטתי שבתנועה זו אני כי אני אוהב את האופי שלה ואני מדבר על החלקים הלא פוליטיים ומבחינה פוליטית אני בנוער מולדת כי איתם אני מזדהה או לפחות הכי לא מתנגד מעיין ברירת מחדל כזאת

go golan go

New member
זה תלוי בהמון דברים

אנ ילא זוכרת פעולה אחת שבה הציגו לנו רק את הצד של השמאת, או שניסו לשטוף לנו את המוח שנהיה שמאלים. זה ממש תלוי מי מדריך אותך. מעבר לזה, זה תלוי בבית שבו גדלים. אני באה מבית שמאלני מאוד, אבל תמיד לימדו אותי לחשוב בעצמי. אז כן, יש לי המון ויכוחים פוליטיים עם ההורים שלי (בעיקר עם אמא שלי). יש בתים שזה לא ככה, ואתה יכול לשמוע את ההורה מדבר מהגרון של הילד שלו. יכול להיות שילד יסכים עם העמדה של הוריו, אבל מבחינתי זה בסדר רק עם הוא חשב על זה ולא כי ההורים שלו חשבו על זה. מקווה שהבנתם מה רציתי....

קשתונה

New member
המממ שוסה ואלה...

שוסה דבר ראשון מבחינה פוליטית זה לא נכון שהתנועה שלנו שמאלנית (מבחינת פעולות וכאלה...אז בחיים לא היו לנו פעולות "שמאלניות") הפעולות שהיו לנו על נושאים פוליטיים הביעו שני צדדים אולי מבחינתך שוויון וקבלת השונה זה נחשב למשהו של ה"שמאלנים" אבל זה לא ככה... ברוב המקרים...ואם זה ככה אז חבל... וכמו שאלה אמרה זה מאוד תלוי במדריך...אם מדריך עושה פעולה ומשקף בה את דעתו בלבד...אז הוא מדריך גרוע...כן! מדריך גרוע נגיד אם מדריך היה עושה פעולה על המצב בשטחים וכל הפעולה היה אומר להרוג את כל הערבים אז אני לדעתי חושבת שזה לא בסדר... מצד שני גם אם הוא היה אומר שצריך להחזיר את הגולן בכל מחיר או משהו בסגנון זה לא היה בסדר... החוכמה היא כמו שאלה אמרה לתת לילד לחשוב לפתח דעה לדעת לשמוע עוד דברים. זה אומר להראות את כל הצדדים להציג אותם..אולי גם לתת לילדים להציג אותם... ואני לא רוצה להלשין אבל יותם פעם עשה "פעולת צבא":) (שזה טוב לדעתי...)

go golan go

New member
ילד, דבר יפה!!!

(זה רק אני או שהסמיילי הזה נראה כמו ילד מיוחד?...)

super beg

New member
לא מדוייק מה שאמרת

תיראי את הערכים של התנועה על גב הכרטיס של התנועה עם יש לך ותביני לבד שמדובר בעמדות שמאלניות בענייןמאיפה באת אז אני באתי באמת מבית ימני אבל ימני בצורה כזאת של אבא ליכודניק ואמא שינוי ויש לי ויכוחים פוליטיים עם שניהם על הכל

THE sky angel

New member
אני לא מסכימה איתכם...

כאילו עם נמרוד.. אני לא זוכרת שבבאף אחת מהפעולות שלי דיברתי על פוליטיקה, זה א', וב' זה שאף אחד מהפעולות שהעבירו לי הן לא היו על פוליטיקה! אני אישית גדלתי בבית שאבא ימני ואמא שמאלנית וסבתא שלי די קיצונית בדעות שלה, אבל אני לא זוכרת שאי פעם התווכחתי איתם על זה. מה שאני מנסה להגיד זה שאת הדעות שלי גיבשתי (או שעוד לא גיבשתי) לבד, מהסביבה שאני נמצאת בה. והאמת? שאני לא מזדהה לא עם הימין ולא עם השמאל! אני ממש לא חושבת שאנחנו תנועה פוליטית כי לי אישית לא הועברו אף פעם ערכים שמאלנים כאלה או אחרים.

kedeman

New member
אני מקווה לזכור לענות על הכל

א. שוסייב - אתה לא מאמין בערכי התנועה, אתה לא מאמין בדרך שלה מצטער אם זה נשמע טיפה בוטה אבל מה אתה עושה פה? למה אתה נמצא בתנועה שאתה לחלוטין לא מזדהה איתה? התנועה שלנו לא שמאלנית היא גם לא מחנכת לשמאלניות, לפחות לא בערכים שלה - ואם אתה לא מסכים איתי אתה מוזמן להביא דוגמה שסותרת למרות שאנחנו א-פוליטיים (משמע לא קשורים ולא מכוונים לשום צד פוליטי) יש לתנועה נטיה שמאלנית. מה לעשות שערכים כמו סוציאליזם מזוהים יותר עם השמאל? למרות שעדיין הם קיימים בימין (גם בתנועות ימניות מובהקות כמו בית"ר) והתנועה כביכול מחנכת להטלת ספק - קיבלת מידע, אל תלך כמו פתי ותאמין בו כי המדריך אמר לך מצד שני העבירו לי בתנועה סמינר אחד שהיה באופן משמעותי קשור לזה (סמינר י-יא של גרעין מפתח) ויצא לי לראות כבר פעמים שהתנועה לא אהבה את זה שהטילו ספק. בכוונה או לא אבל זאת המציאות אתה לא יכול לומר שהתנועה הזאת שמאלנית אני מכיר הרבה אנשים עם דעות ימניות שנמצאים בתנועה, חלק מהם אפילו גרעינרים בה אני מצטער אם פספסתי משהו שעלה פה בשרשור השתדלתי להגיב על כל הנושאים עד כמה שזכור לי

קשתונה

New member
סליחה??????????????

אני חושבת שאת טועה טעות חמורה.... א. אני נוטה יותר שמאלה ואומרת את זה...זאת תנועה א-פוליטית! ומי שפועל בה אחרת אסור לו להדריך בתנועה... ואם את לא מאמינה לזה בואי לגמלא כפרה ותראי מה זה א-פוליטית... למה אם הבנאדם הכי ימני קיצוני שאני אישית מכירה...ואני מדריכים באותה תנועה (אני לא קיצונית נכון...אבל עדיין יש לנו דעות שונות חלוטין) סימן שזו תנועה א-פוליטית! והחולצה הכחולה לא מסמלת את השמאל.... כמו שכבר נאמר אולי הערכים שלנו הם ערכים שמזוהים ברוב המקומות עם השמאל... אבל צר לי לאכזב את כולם פה ולהגיד שזה לא תמיד ככה... ולא יודעת איך זה קשור אבל בא לי לספר לכם שאני מכירה מישהו ימני שהיה בעצרת של רבין ושגם לא רוצה לשרת הכי קרבי שיש... וגם מישהו ימני שלא מוכן לשאת נשק בצבא.... אז תפסיקו כבר! והתנועה שלנו היא א-פוליטית...ואם יש מדריכים שמתנהגים בה אחרת אז הם צריכים לעוף ממנה!

את טועה. כולכם טועים.

התנועה שלנו שמאלנית. היא יצאה מתנועה שמאלנית עוד יותר, עם אותם ערכים ואותם מטרות, עם אותה חולצה וכמעט שאותו רעיון. מכאן ניתן להסיק שהתנועה הייתה והינה שמאלנית. כמובן שהיא א-פוליטית. ומה הכוונה בזה? שבפוליטיקה היא לא מתעסקת. אין לה דעות פוליטיות, לא לשמאל, לא לימין ולא למרכז. היא בוחרת שלא להתעסק בזה. אבל חברתית, כלכלית, מדינית... התנועה שמאלנית. ויש כזה דבר שמאל חברתי! סוציאליזם. ואל תגידו לי שזה לא אחד מהערכים של התנועה...

kedeman

New member
יש מן משהו כזה

בתוך התנועה יש פרטים לכל פרט יש את הדעות העצמאיות שלו והאנשים בפורום, כמו בכל התנועה באים עם דעות ועם גישות מאוד שונות לגבי דברים.....

fresh mishmesh

New member
אוי... אני ממש לא מסכימה איתך...

אולי באמת אותו אדם פגע בבטחון התושבים בארץ ע"י פגיעה בגדר (אבל באמת? גדר רשת מעאפנה זה מה שמגן עלינו?... אני כל כך הולכת לעבור לאנגליה) אבל- למה לעזאזל צריך "לחסל" אותו? "להרוג" אותו?... למה בכלל לירות עליו באש חיה?... אוקיי, הבנאדם לא היה בסדר, והפר את חוק המדינה, אבל ממתי הפרה של חוק המדינה דורשת עונש מוות?! האדם היחידי שנשפט פה למוות היה אייכמן, והמעשים של גיל נעמתי בכלל לא שקולים לאלה של אייכמן. בכל אופן, אני אישית לא מבינה למה לא לירות בכדורי גומי, או לפזר את כל ההפגנה הזאת עם גז (תגידו שאלה שיטות ברוטליות, אבל הן עדיפות פי אלפים מאש חיה!) הדבר שקרה שם עם הגדר הוא דבר מזוויע בעיניי, ואני לא רוצה להתחיל לחשוש לחיי עקב העובדה שאני שמאלנית... המדינה שלנו הולכת ונעשית ההיפך מדמוקרטית... הרי אסור אסור אסור בתכלית האיסור לפגוע במישהו פגיעה פיזית (קשה!) על רקע דעות (כן, לטלטל את הגדר ולצעוק "תסרבו" זו עדיין הבעת דעה, בצורה מטומטמת, אבל הבעת דעה) פוליטיות! בקיצור... אני באמת מפחדת לחיות פה... הייתי בשוק טוטאלי כששמעתי מה הלך שם... לא מספיק שהפלשתינאים יורים על ישראלים, עכשיו גם ישראלים יורים על ישראלים?... המדינה הזאת גורמת לי לכאב ראש עצום... אז תסלחו לי, אני אפרוש עכשיו, אבל עוד משהו אחד קטנטן לפני שאני הולכת- הבעתי פה (וגם האחרים הביעו) את הדעות שלהם. אלה הדעות שלהם שמותר להם להביע. בבקשה, אל תפגעו בזכות הזאת של חופש הביטוי גם כאן על גבי הפורום... הדבר האחרון שאני רוצה לראות עכשיו זה תגובות של "איזה מטומטמת" או תגובות מהסוג שמאיימות עלי... גם אני השתדלתי שהתגובה שלי לא תהיה אישית לאותו אדם שפתח את השרשור (אין לי מושג מי אתה, עמך הסליחה), ואם תשימו לב, כתבתי שאני לא מסכימה איתו... לא דברים יותר גרועים... לתשומת לבכם...

למעלה