לכווווולם ../images/Emo70.gif
אני מבין אתכם, ואני מבין את הדאגה שלכם לכלבים, ואני חושב בהחלט שלפני שמביאים כלב צריכים לחשוב על כ-ל ההשלכות. אבל - מה לעשות, לא חשבו כמו שצריך, או לחלופין, לא חשבו שזה יהיה נושא בעייתי, וברגע זה טלי נמצאת בבעיה. מבחינתה הילדים שלה יותר חשובים, וזה לא חשוב אם תסכימו איתה, או אם לא תסכימו איתה. אני מבין את יואל, דליה, איושי, 3קטנה, מיקלול ועוד שמרגישים שבעל החיים הוא כמו עוד ילד בבית, אבל לא כולם כנראה מרגישים כך, וגם אם הם מרגישים כך, זו עדיין זכותם להחליט את ההחלטות שלהם. אולי הביקורת צריכה להאמר, אבל גם יש דרך להגיד אותה, ובמקום לסטות מהנושא ולגרום לכך שטלי לא תמצא בית חם לכלב כדאי לחזור לנושא המרכזי - מציאת בית חם לכלב. כי כמו שאמרתי ... אם נסכים ואם לא, אין לנו שום דרך חוקית להכריח את טלי להשאיר את הכלב ולהסתדר עם המטפלת/להחליף את המטפלת. ניתן לנסות לשכנע אותה, ניתן להציע לה דרכים יצירתיות איך להסתדר אבל כל הגישה הנ"ל לא ממש תעזור לכלב ... כי כמו שיואל אמר ובצדק - יש סיכוי שהכלב הזה יגיע לאחת האגודות ... ומשם ... לגן העדן של הכלבים (נאמר בעדינות למען ילדים הגולשים בפורום) בקיצור - אני מסכים אתכם, אך חושב שיש עדיין צורך לכבד אנשים ולנסות להסביר בצורה שונה, או לעזור להם בצורה כלשהי. אגב - לא ראיתי אף אחד מכם נמצא ליד משרד הלשכה הסוציאלית בלוד ומונע מאנשים למסור את הילדים שלהם לאימוץ ... זה לא ליד הבית שלכם אז זה לא קיים ? למה אתם לא משכנעים משפחות ללכת ולאמץ ילד במקום כלב ? אתם חושבים שכלבים הם "ילדים" שחשוב יותר להציל ? מצטער על הדוגמה הנוקבת ... פשוט רציתי להחזיר אתכם לפרופורציות. אני מאוד אוהב כלבים ... ולא לקחתי אחד רק בגלל העובדה שחשבתי מראש על כל ההיבטים. ואל תנסו למכור לי את הקטע של "אם היה לך כלב היית יודע" כי אני גידלתי כלבה 15 שנה
(שעדיין חיה אצל ההורים שלי) אז אתם יודעים מה
אתם לא רוצים לעזור לטלי
אין בעיה ... אתם אוהבים כלבים ... בואו תעזרו לכלב - תמצאו לו משפחה טובה (יותר)
מצטער על המסר הארוך ... אבל גם חשוב להבין שכל המחוייבות הזאת גם גורמת לפחות אנשים לרצות לנסות ולקחת כלב, וכל השרשור הזה לא ממש עוזר לעשרות הכלבים המחכות למשפחות מאמצות ... אם עד עכשיו הם חשבו רק על 1000 סיבות ... עכשיו הוספתם את הסיבה ה 1001 ואולי בגלל זה הם לא יקחו כלב ואולי בגלל זה הם לא יתאהבו בו ולא יוכלו לעזוב אותו ואולי בגלל זה ... רק בגלל זה ... הכלב הזה לא יחיה עוד הרבה זמן
ותחשבו על זה ...