כלב למסירה...

בדיוק לזה התכוונתי../images/Emo45.gif

אוף...בשביל מה כתבתי כל כך הרבה
הסברת את זה בשתי מילים

talilate

New member
ליואל ולתומכיו הנלהבים -

פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, עדיף שתשתוק. אינני מכירה אותך ואת יתר המגיבים שמיהרו להצדיק אותך כאילו היית גורו של אוהבי חיות...לכן לא אמהר לשפוט אותך כפי שאתה עשית לי, ובפרהסיה. אינני מרגישה צורך להצטדק בפניך או בפני כל אחד אחר בפורום הזה אבל אתן לך נקודה למחשבה. האם הייתי מחזיקה כלב, מטפחת אותו, מגדלת אותו, מחנכת אותו ומרעיפה עליו אהבה במשך 4 שנים אם לא הייתי אוהבת אותו?? ייתכן שקפצת מהר מידי. ייתכן שבאמת נוצרה בעיה אמיתית ואיננו יכולים להמשיך לטפל בו כראוי, עם כל הצער והכאב. הביקורת שלך מתאימה לכל אלה שזורקים את כלביהם במושבים ובצידי הדרך בכבישים מהירים. היא מתאימה לכל אלו שלא טורחים לחפש בית חלופי וראוי אלא זורקים מיד את הכלב לעמותה כזו או אחרת בלי לדאוג באמת לגורלו של הכלב. זה לא המקרה כאן. להבא - תחשוב לפחות פעמיים לפני שאתה מתנפל ושופט זרים מוחלטים, כי מנקודת המבט שלי אתה פשוט עוד איש קטן עם דעות גדולות בנושאים שאין לו מושג בהם. יום טוב

ורדה 1

New member
עד עכשיו לא הגבתי הדברים של יואל נאמרו בצורה בוטה מדי לטעמי, אבל אני מאוד מסכימה עם מה שעומד מאחוריהם. מצד שני, את כותבת: "ייתכן שבאמת נוצרה בעיה אמיתית ואיננו יכולים להמשיך לטפל בו כראוי" - אם ככה, אולי תכתבי לנו מה הבעיה האמיתית? כי אם הבעיה היא שהמטפלת פוחדת ממנו, הייתי מצפה שההודעה שלך תהיה: "מחפשת מטפלת מדהימה, חמה ואחראית לטיפול בתינוק שאיננה פוחדת מכלבים". או שאם המטפלת היא כזו שאין לה תחליף (לא שיש דבר כזה...) לפחות: "מחפשת בית חם שיוכל לשמור על כלב בן 4 בכל בוקר למספר שעות". ותחשבי על זה...

אמץ

New member
עד עכשיו גם אני לא הגבתי, אבל די !

חברים יקרים, הגזמתם! אמנם אני לא מכיר אותה, אבל הפכתם את יוזמת השירשור לפחות למתעללת בחיות, אם לא לרוצחת בני משפחה. פתאום מהודעה של שתי שורות - אתם יודעים על הגברת הכל? על תכונות האופי שלה ועל תרבותה ועל החולשות שלה ועל החינוך "המקולקל" שלה... סליחה, אבל מי שמכם לשופטי בזק? אני בטוח שהיא אוהבת את הכלב וגם את ילדיה, וילדיה באים קודם. וכן, יש אנשים שמפחדים מכלבים או אלרגיים אליהם ואין צורך לנדות או למנוע מהם עבודה כמטפלות או כל דבר אחר. היא כנראה מצאה מטפלת שטובה לילדיה וקבעה סדר עדיפויות לגיטימי שהכלב יצטרך לעזוב ועכשיו מנסה למצוא לו בית באופן הכי הולם ומכובד שאפשר. וגם לי היה בעל חיים תקופה ארוכה (חתול) ואני יודע איך זה. ולפני שנים כשאח שלי היה אלרגי לתוכי שלנו, הורי לא התלבטו לרגע והחליטו למסור את התוכי ולא את אח שלי. בטח גם החלטה זו מוזרה בעיניכם, כי אם למשל הוא היה אלרגי אלי (האח הקטן שלו), לא היו מוסרים אותי, אלא מעמיסים אותו בעוד תרופות... אז אפשר היה לעשות כך גם במקרה של התוכי?? אנשים! אל תגזימו ואל תתקפו בצורה כל כך בוטה. לא כל מי שחושב קצת אחרת מכם הוא גועלי/מתעלל/מושחת... האשמות רדודות כאלה תשאירו לאחרים...

אמץ, עזוב...רד מזה../images/Emo4.gif

כבר הבנתי שאי אפשר לנהל שיחה עניינית פה. אנחנו נישאר מוקצים,רעים,חסרי לב,חסרי רגישות ועוד ועוד.... אני את שלי לא אוסיף ולא אומר עוד בנשואי חיות מחמד. אנשים לא מסוגלים לקבל דעות מנוגדות לשלהם.

מיקלול

New member
ליואל יש בהחלט מושג על מה הוא מדבר.

אבל יותר מזה. עם המצב היום של מטפלות , מה יקרה אם עוד חודשיים תראי שהמטפלת לא עולה על ציפיותיך? לא תתחרטי על כך שמסרת את הכלב? ועוד יותר מזה , אני חושבת שמי שלא מספיק רגיש לכלבים, עד כדי כך שדואג לכך שתמסרי את הכלב, למה שהוא יהיה מספיק רגיש בשביל הילד שלך? שהוא לא הילד שלו. מי שלא מסוגל להיות רגיש לכלב, למה שיתן חום ואהבה לבן שלך? ואני מניחה שזה מה שאת מחפשת. אני חושבת שאם תגיגי למטפלת שאת לא מתכוונת למסור את הכלב, היא לא בטוח תעזוב כי גם היא רוצה פרנסה, ואולי ביחד תמצאו פתרון איך להשאיר אותו. עדיף שיהיה כלוא ברוב שעות היום, ואח"כ שיהיה איתכם, מאשר למסור אותו ולשבור אותו.

אמץ

New member
קצת הבנת הנקרא לא תזיק !

המטפלת מפחדת מהכלב ולא נאמר בשום מקום שהיא "לא רגישה לכלבים". עכשיו הפכת גם את המטפלת לאדם נורא.... כל מי שמפחד מכלבים, לא ייתן חום ואהבה לילד?? גילית איזו תורה פסיכולוגית חדשה??

3ונמיי

New member
בחייאת זומזום...../images/Emo4.gif

מדבריך אני מבינה שחום ואהבה שמפגין האדם כלפי אדם אחר נמדד ע"י אהבתו לבעלי חיים?! נו באמת....
מה זה? פיתגם סיני עתיק?

תגידי מקלול...את לא חושבת שהגזמת?..

מאיפה את מביאה את הקביעה "שמי שלא מסוגל להיות רגיש לכלבים,לא יהיה מסוגל לתת חום ואהבה לילד?" איזה אמירה נוראית ואיומה
זה שאני לא אוהבת כלבים אומר שאני {או כל מישהו אחר שלא מחבב בעלי חיים} לא מסוגלת לאהוב ילדים
ההערצה הזאת לכלבים פשוט העבירה אותך על דעתך. את צריכה להתנצל בפני טלי על מה שאמרת
. ואם המטפלת זאת אמא שלה???

מיקלול

New member
כיוון שטלי בחרה להתיחס אל רובנו ב

צורה בוטה כמו שטענו פה אחרים על יואל, אני לא רואה צורך להתנצל. לא כולם תקפו ולכל אחד יש את הדעה שלו. מצטערת שדעתי לא מקובלת עליכם אבל זו עדיין דעתי. ואם מדברים על צורה בוטה אז יש דרכים לרשום שאני לוקה בהבנת הנקרא ולותר גם על "בחייאת זומזום" ולא בצורה בוטה. מעבר לזה אין לי שום עניין להמשיך ולהתייחס לשרשור.

מאמיה

New member
מסכימה לחלוטין עם יואל

אני מניחה שלא כולם מבינים את זה אבל כלב בן 4 שגדל במשפחה במשך 4 שנים בעיניי הוא בדיוק כמו ילד. אם הילד שלי בן ה-4 יפחיד את הגננת אני לא אחפש לו משפחה אחרת. אנשים שהכלב שלהם הוא חלק מהמשפחה בטוח מרגישים כמו יואל.

d a l i a l

New member
גם לי קשה להבין../images/Emo31.gif

מי שמביא כלב הביתה, חייב להבין שזה בעצם ילד קטן. לא ניתן למסור אותו (ובמיוחד לא אחרי כמה שנים) אם הוא מפריע... אם יש בעיה - צריך לטפל בה. אם ע"י אילוף הכלב או סגירתו בחדר. אולי אפילו החלפת המטפלת או "אילופה"... אבל הילד שלכם יגדל
וייכנס למסגרת אחרת וכבר לא תהיה מטפלת בבית ולא תהיה בעיה. אז תביאו כלב אחר? אמרתי - קשה לי להבין...

מיקלול

New member
מסכימה לחלוטין, לא יכולה להעלות על

דעתי למסור את הכלבה ועל כך העמדתי עובדה עוד לפני שילדתי. הכלבה היא חסרת אונים, המסירה שלה תהיה חוויה מאוד קשה בשבילה והיא לעולם לא תחזור לעצמה. הנזק הוא בלתי הפיך. את הכלבה שלי אספתי אחרי שנמסרה למספר בתים, ועד היום יש לה חשש מעזיבה. אם אנחנו נוסעים, היא לא אוכלת ולא שותה עד שאנחנו חוזרים למרות שזה כבר קרה המון פעמים. זה בדיוק כמו ילד , שתבינו, יש להם בדיוק את הצרכים שלנו ואפילו כשהם חולים מטפלים בהם באותן תרופות שמטפלים באדם. לבעלת הכלבה, אני פונה וכמעט מתחננת , תחשבי שוב. את יודעת כמה זה נפלא לגדול עם כלב? הילד מפתח תקשורת עם כל סוגי בעלי החיים, הוא לא מפחד מהם, ולדעתי זה משפיע מאוד על האינטלגנציה הרגשית שלו. אני לא יודעת מי המטפלת , אבל אם יש אפשרות להציב לה עובדה או לנסות לעזור לה להתמודד עם הכלבה, תנסו כל דבר. בבקשה

3קטנה

New member
עצוב עצוב עצוב../images/Emo10.gif

לא מבינה איך אנשים יכולים להחליט להיפטר מכלב שהיה אצל בבית 4 שנים בגלל שהמטפלת פוחדת מכלבים? אם נראה לך אכזרי להוציא את הכלב למרפסת, חשבי שנית הרבה יותר אכזרי לשלח מביתו כלב שהתרגל אליכם, אתם המשפחה שלו, ואתם רוצים להפטר ממנו עכשיו. בגל מטפלת?? סורי, לא מובן לי ולא מתקבל על הדעת. חשבת אולי על פתרונות אחרים? אולי לתת לכלב לשהות בחדר מסויים בבית בזמן שהיית המטפלת בבית? אולי להציב למטפלת תנאי? סייג? אני פשוט לא מסוגלת לעכל את העובדה שמשיהי יסלק מביתו כלב אהוב בגלל מטפלת שחוששת... או שכנראה הכלב לא מספיק אהוב עליכם. כואב. כואב מאוד.

b love

New member
כמה דברים..../images/Emo14.gif

זה משהו שאפשר לשנות.. לא משנים משפחה בשביל מטפלת, משנים מטפלת בשביל המשפחה! אתם יודעים איזה עוול את עושים לכלב ולילדים? כלב בן 4? אתם בטוחים שאתם רוצים שהוא יעבור כזו טראומה? רוב הסיכויים שיברח, שירצה לחזור לבית שלכם, ואתם בטח יודעים מה עלול לקרות לכלב ברחוב ובכבישים.. אתם לא יודעים כמה עלוב מצב הכלבים בארץ, בעמותות ובהסגרים.. אם יש בכם איזשהי חמלה כלפי הכלב שהיה אמור להיות חלק מהמשפחה, ולילדים.. החליפו מטפלת...

א י ו ש י

New member
תמוה בעיני שבגלל מטפלת מוסרים../images/Emo4.gif

מילא אם הילד לא היה מסתדר עם הכלב או להיפך אם הוא הפך לעול בבית תוקפני נשכן הורס את הבית ועוד...... אבל בגלל מטפלת שפוחדת???? נבצר מבינתי ועצוב לשמוע מקווה בשביל הכלב שימצאו לו בית חם ואוהב ולא ימסרו אותו יותר מבינה את הודעות הכאב כאן לא מסכימה עם הדרך בה נאמרו הדברים אבל מהכרות עם יואל ורגישותו לאנשים אני יודעת שדבריו נכתבו "מהבטן" ולא מהראש. וכשכואב עמוק פנימה לא חושבים על מילים ובוררים אותן... אנא, חשבו שוב אם זאת סיבה מספיק מוצדקת למסור בן משפחה! חלק מכם ואני מצטטת : יפהפה!!! ממושמע, חברותי, מלא שמחת חיים. הוא כמובן מחוסן ומטופח. אנחנו נאלצים למסור אותו

Angel972

New member
לכווווולם ../images/Emo70.gif

אני מבין אתכם, ואני מבין את הדאגה שלכם לכלבים, ואני חושב בהחלט שלפני שמביאים כלב צריכים לחשוב על כ-ל ההשלכות. אבל - מה לעשות, לא חשבו כמו שצריך, או לחלופין, לא חשבו שזה יהיה נושא בעייתי, וברגע זה טלי נמצאת בבעיה. מבחינתה הילדים שלה יותר חשובים, וזה לא חשוב אם תסכימו איתה, או אם לא תסכימו איתה. אני מבין את יואל, דליה, איושי, 3קטנה, מיקלול ועוד שמרגישים שבעל החיים הוא כמו עוד ילד בבית, אבל לא כולם כנראה מרגישים כך, וגם אם הם מרגישים כך, זו עדיין זכותם להחליט את ההחלטות שלהם. אולי הביקורת צריכה להאמר, אבל גם יש דרך להגיד אותה, ובמקום לסטות מהנושא ולגרום לכך שטלי לא תמצא בית חם לכלב כדאי לחזור לנושא המרכזי - מציאת בית חם לכלב. כי כמו שאמרתי ... אם נסכים ואם לא, אין לנו שום דרך חוקית להכריח את טלי להשאיר את הכלב ולהסתדר עם המטפלת/להחליף את המטפלת. ניתן לנסות לשכנע אותה, ניתן להציע לה דרכים יצירתיות איך להסתדר אבל כל הגישה הנ"ל לא ממש תעזור לכלב ... כי כמו שיואל אמר ובצדק - יש סיכוי שהכלב הזה יגיע לאחת האגודות ... ומשם ... לגן העדן של הכלבים (נאמר בעדינות למען ילדים הגולשים בפורום) בקיצור - אני מסכים אתכם, אך חושב שיש עדיין צורך לכבד אנשים ולנסות להסביר בצורה שונה, או לעזור להם בצורה כלשהי. אגב - לא ראיתי אף אחד מכם נמצא ליד משרד הלשכה הסוציאלית בלוד ומונע מאנשים למסור את הילדים שלהם לאימוץ ... זה לא ליד הבית שלכם אז זה לא קיים ? למה אתם לא משכנעים משפחות ללכת ולאמץ ילד במקום כלב ? אתם חושבים שכלבים הם "ילדים" שחשוב יותר להציל ? מצטער על הדוגמה הנוקבת ... פשוט רציתי להחזיר אתכם לפרופורציות. אני מאוד אוהב כלבים ... ולא לקחתי אחד רק בגלל העובדה שחשבתי מראש על כל ההיבטים. ואל תנסו למכור לי את הקטע של "אם היה לך כלב היית יודע" כי אני גידלתי כלבה 15 שנה
(שעדיין חיה אצל ההורים שלי) אז אתם יודעים מה
אתם לא רוצים לעזור לטלי
אין בעיה ... אתם אוהבים כלבים ... בואו תעזרו לכלב - תמצאו לו משפחה טובה (יותר)
מצטער על המסר הארוך ... אבל גם חשוב להבין שכל המחוייבות הזאת גם גורמת לפחות אנשים לרצות לנסות ולקחת כלב, וכל השרשור הזה לא ממש עוזר לעשרות הכלבים המחכות למשפחות מאמצות ... אם עד עכשיו הם חשבו רק על 1000 סיבות ... עכשיו הוספתם את הסיבה ה 1001 ואולי בגלל זה הם לא יקחו כלב ואולי בגלל זה הם לא יתאהבו בו ולא יוכלו לעזוב אותו ואולי בגלל זה ... רק בגלל זה ... הכלב הזה לא יחיה עוד הרבה זמן
ותחשבו על זה ...

סנופה

New member
נראה לי שאתה קצת לא מבין

זה מאוד קשה למצוא לכלב בן 4 בית טוב [יותר]. בשבילו הבית של טלי זה כל מה שהוא מכיר, ובני המשפחה שחיים שם הם כל עולמו. נכון, "אנחנו" אוהבים כלבים, וגם מודעים לעובדה שכלבים שנמסרים לאחר שנים מתים לעיתים קרובות מצער. אם אנשים לא מבינים שכלב זו מחוייבות ל15 או ל18 שנים הבאות, עדיף שלא יקחו. אם אנשים לא מוכנים למחוייבות כזו- זו הסיבה למה לא לקחת כלב. למה אתם לא משכנעים משפחות ללכת לקחת כלב?" מי אמר שאנחנו לא?

Angel972

New member
סנופי ... ../images/Emo13.gif

דווקא השאלה שלי הייתה : למה אתם לא משכנעים משפחות ללכת ולאמץ ילד במקום כלב ?

סנופה

New member
../images/Emo122.gif

טעות שלי הפעם
אבל גם בקשר לזה- מי אמר שאנחנו לא? האם מורדמים מאות ילדים בשבוע בגלל שאין להם בית? כי כלבים, כן.

למעלה