כיתת אומן (שבוע 9)

מספר הסיפורים הוא הכלי, הסיפור הוא הרצון

הקהל את צורת הכלי אנחנו יוצרים לו כשאנחנו עומדים לפניו. אנחנו את המהות והתוכן למה את כועסת ומתוסכלת כשאנו מנסים לשפר אותם כאן בפורום? שניהם? אני לא אחד מהם לי עזרת מאוד שבוע טוב

../images/Emo13.gif אם חשבת שכעס ותסכול דיברו...טעית במקצת.

התכוונתי לכעס, שחש הקהל ( מנסיון ), כאשר אתה נותן לו דבר, שאין לו כל ענין או רצון לקבל. לסינמטק הולכים וקונים כרטיס.. יתכן שאינני יודעת לספר טוב. זאת אדע רק עם הנסיון והמשוב. ודאי לי, שאינני יודעת את כל האפשרויות הטמונות בו. ממשיכה לנסות ולשפר כל העת. בענווה. המהות והתוכן שייכים לסיפור ואותם אין ל"שפר". כל מה שאנו יכולים לשפר הוא את אמנות ההעברה שלנו. חלק מזה הוא לדעת להתאים נמסר למקבל. אחד מהיסודות החשובים במזרח מדברים על לדעת מתי לשתוק ולא לדבר. אין חובה להביא כל סיפור לכל קהל. המעשה הנכון הוא מעל לכל. אך כיצד נדע שהוא נכון ? לפי מיטב הכרתנו באותו רגע. נסיוני והכרתי לימדוני כך. ממשיכה לנסות ולשפר כל העת. בענווה.

תשובה

המהות והתוכן שייכים לסיפור ואותם אין ל"שפר". כל מה שאנו יכולים לשפר הוא את אמנות ההעברה שלנו. חלק מזה הוא לדעת להתאים נמסר למקבל. לא מסכים , לא מסכים לא מסכים לא מסכים לא מסכים......... מספר סיפורים מספר ב.... ב תנועות גופו, הנעת ידיו, העוויות פניו, צורת עמידתו, לבושו, רצף סיפוריו, הכח והמקצב שבו הוא מספר את המילים ובמילים. זה הכל זה בסך הכל זה הכי הכי הכל אדם העומד מול קהל ומספר סיפור והכל שעל הבמה זה סיפור אחד זה הכל זה בסך הכל זה הכי הכי הכל קהל שמקבל סיפור והכל שהקהל מקבל מהבמה זה סיפור אחד כשזה לא אחד אז אין על הבמה מספר סיפורים כל זמן שהאדם המספר ירגיש שהוא מפרק, מראה, מנסה להתאים לקהל שאותו הוא לא רואה כרוצה כשווה כמעוניין חבל על הזמן. אין כאן עניין של ענווה יש כאן רק שלמות של סיפור עם המספר אחד מהיסודות החשובים במזרח מדברים על לדעת מתי לשתוק ולא לדבר. אין חובה להביא כל סיפור לכל קהל. במפע של מספר סיפורים האמת של המספר תצא אם המילים משקרות הופעתו תתרסק המעשה הנכון הוא מעל לכל. אך כיצד נדע שהוא נכון ? לפי מיטב הכרתנו באותו רגע. נסיוני והכרתי לימדוני כך. רגע נכון להחליט על צורת סיפור מספר מקצועי יודע את הרגע לפני המופע בכך הוא לא שונה מכל אמן ויוצר מקצוען, היודע את המופע שיעלה מתוך כניסה לדמות ועשייה מתוך הסצינה, ולא מתוך דיקלום. זאת אני יודע מכישלון של כל שעשיתי לפני שהבנתי שאי אפשר לעשות אחרת ושתשרף הענווה אנחנו לא מנסים לרשת את גן עדן אנחנו רוצים כאן לשרוף בלהבות את אדישות הקהל בברכה

החלל שבין שמים וארץ

הוא ריק במהותו כמו מפוח המוציא רוח כך גם זה אשר מרבה מילים יתעייף לשוא וטוב יעשה אם ינוח הרבה מילים מעט משקל מוטב לשמור חלק מן המילים בתוך הלב. ספר הטאו-טה-צ'ינג\ לאו צה ( תרגום: ניסים אמון ) אשמור את מילותי בליבי.

הקטע שהבאת מאיפה בא?

כפי שתורגם במלואו ע"י שלמה קאלו. לא מחסדי שמים ולא בחסדי ארץ מתקיימים הדברים בעולם. הולכים הם לאש או למים בזכות עצמם. לא בחסדי חכמים משיגים בני-אדם את אשר ישיגו, הולכים הם לאש או למים בזכות עצמם. החלל בין השמים לארץ משול למפוח בידי הנפח. ריק מכל, מכיל כל. ינוע - יוציא הבל, הנראה לעין כריבוא צורות. ברב דיבור לא יחדל צער. חושך שפתיו משכיל. טכסט דאואיסטי על טבע הדברים. הדג ישתוק הציפור תעוף, מספר הסיפורים יספר, זהו טבע הדברים. הדג ידבר הציפור תעמוד ומספר הסיפורים ישתוק, לא טבע הדברים מהות וצורה אמר צ'ואנג טסה האדמה הגדולה אוכפת עלי את הצורה, כופה עלי את החיים,מרגיעה אותי בזקנה, משקיטה אותי במוות, על כן אם טובים החיים, טוב גם המוות. מהו טבע דברים של מספר הסיפורים מספר סיפורים לבוש בגדי נזיר יעלה על במת המספרים,וישתוק. כמבה זמן? מספר סיפורים לבוש בגדי מערב יעללה על הבמה וישתוק כמה זמן? לראשון הקהל יתן יותר זמן לשתוק לשני יתן פחות . למה? כי הצורה קשורה למהות אבל הקהל כבר יכיל צפייה לסיפור הקשור לצורה ולמהות אנחנו מספרי סיפורים מילים זה מה שאנחנו מספרים בצורה ובמהות ובסיפור שאנחנו עושים בברכה

perhay

New member
סוגרים שבוע עם מרגלית

אנו מתקרבים לסוףהשבוע ה-9 של "כיתת אמן". היה לנו דיון פורה. כפי שכתבתי בתחילת שבוע, אשמח אם תוכלי להגדיר מה "האני המאמין" שלך כמספרת. בנוסף, יש לך הזדמנות לסכם או להוסיף דברים שלא נאמרו במשך השבוע. תודה רבה, רבה, על שהארת את עינינו בהרבה תחומים של עולמך כמספרת סיפורים.

המרגלית

New member
תודה לך, פנינה על הפינה הגאונית שהמצאת

פשוט גאוני. תודה לכם, על התגובות וההערות המחכימות. תודה על ההקשבה והסבלנות, אני דיברתי המון השבוע. בקשר ל"אני מאמין" אף פעם לא שאלתי את עצמי מהו. כפי שאמרתי, אני מספרת מהבטן, לא מנתחת. אבל עכשיו ששאלת אנסה לנסח אותו: א. ספר רק סיפור שאתה אוהב. רק מה שמצא את הדרך אל לבך ימצא דרך ללב האחרים. ב. כדאי וחשוב שתכיר סיפורים רבים ושונים אך גם אם אתה יודע לספר רק מעט סיפורים, זה בסדר. את המעט הזה עליך לספר הכי טוב שאתה מסוגל, עליך להיות מומחה בו, אלוף.. ג. לא די בסדנאות. לך לשמוע מספרים טובים. גם רעים, גם מהם לומדים מה לא לעשות. ד. בראשית הדרך מותר לך לחקות מספרים שאתה מעריץ. לאט לאט תמצא את השביל שלך, את הדרך הבלעדית לך. ה. עבודה על סיפור יכולה להיגמר הרבה אחרי שיש לסיפור חיים על במה. לפעמים, האסימון יכול ליפול לך אחרי שנים. ו. למד מהקהל שלך. לא כל הערה צריך לקבל, אבל יש לבחון כל הערה, כל משוב בתשומת לב. ואם הערות חוזרות על עצמן, קח לתשומת לבך. ז. סיפור שאתה אוהב, , שהשקעת בו, יש סבירו גבוהה שימצא דרכו אל לב הקהל. לא תמיד זה כך אבל יש סיכוי גבוה שזה אכן יקרה. זהו. אני מרגישה שב"מאחורי הקלעים" לא הייתי ממוקדת ו"תפסתי מרובה" מרוב התלהבות מעצמי ורצון לשתף... שוב, תודה על המקום שנתתם לי, על הסבלנות והאהדה.. אני מאושרת להיות חלק מהפורום החכם והמקצועי הזה. מספר סיפורים הוא מקצוע מאד בודד. עם פורום כזה, אני לא לבד. ונסים בשירת "התקוה"...

למעלה