לשאלתך, ימית, בקשר לקהל
אני באה עם תכנית ערוכה מראש ואני בהחלט מודעת לחסרון של הדבר הזה. ליתר דיוק: כשאני מופיעה לילדים, הכל פתוח. אני בוחרת מהרפרטואר שלי לילדים בהתאם לאיך שאני מרגישה את הכתה, אלא אם כן יש בקשה מפורשת של המזמין למשהו מאד מוגדר. זה באשר לילדים. כשמדובר בהופעות למבוגרים יש לי כמה אופציות: או "אלתרמן", או "נסיכות", שהוא המופע על ילדותי ונעורי, או לאדינו, או מופע יחיד שלי ללא מוסיקה, מופע חדש חדש. מי שמזמין, למשל, את "אלתרמן בנעלי בית" מצפה לקבל את זה ולא משהו אחר. זה מה שהוא פירסם, ואם יש פירסום מוגדר הקהל בא בשביל המופע הזה. כך גם בקשר לשני המופעים המוסיקאלים האחרים. מה גם, שהלאדינו, יש בו שלושה נגנים, לא רק גילה ואני. קרה לא אחת שבאנו ביום שישי לחוג בית, עשינו גילה ואני "נסיכות" ואחר-כך אמרנו לעצמנו: חבל שלא עשינו פה "אלתרמן" זה התאים להם יותר... ואכן, די החלטנו שבחוגי בית, דבר שאנחנו ממעטות מאד לעשות נחליט באותו רגע, על המקום, אם זה "אלתרמן" או "נסיכות" בהתאם לקהל. גם נגיד למזמין שנעשה או זה או זה, איך שנרגיש. אבל כשמופיעים באולם עם פירסום אי-אפשר לעשות משהו אחר לגמרי ממה שפורסם... הדבר שונה מאד במופע יחיד. שם, אפשר להחליף סיפור אחד באחר, להחליף את הסדר, לקצר או להאריך, הכל פתוח. על המופע הזה אכתוב מאוחר יותר. אספר לכם על מופע הזוי לגמרי שהיה לי ולגילה לא מזמן: לפני ראש השנה הופענו עם הלאדינו בבית אבות, מיגדלי משהו, כמובן, ארבעתנו: גילה, אני, ועוד שני נגנים מופלאים... והקהל, נדה, לא ממש מגיב... קיצרנו, עשינו שמח, ואחר-כך התברר שלמרות שהלקוח הזמין את הלאדינו, היה מדובר במופע לקהל שרבים ממנו יקים שוחרי מדע שהלאדינו מהם והלאה... טוב, קורה... למחרת המופע הזה, היינו צריכות, גילה ואני, לעשות את "אלתרמן" בבית אבות אחר של אותה רשת, "מיגדלי". בדרך לשם, אמרתי לגילה, בפעם הראשונה, אחרי שתים--עשרה שנות אלתרמן: גילה, אין לי כח לדבר אל עצמי. אני לא מסוגלת. אם אני רואה שאלתרמן לא מתאים לקהל היום, אני עושה איתך מיקס של הקטעים המשמחים מכל המופעים שולחנות כי אין לי כח להתבזות במשהו לא מתאים." גילה היססה אבל הסכימה. לפני ההופעה שיכנע אותי המזמין ש"אלתרמן" זה מה שפורסם, ומי שבא מחכה לזה. טוב. אולם ענק, לא אינטימי, קהל סביב שולחנות עם כיבוד, אני מתחילה אלתרמן והם מדברים כאילו אין אף אחד על הבמה פחות או יותר. מיד עברתי ל"מיקס לבעלי הפרעות קשב"... הובלתי את גילה אחרי ועשינו משהו מפה משהו משם, ובלבד, שזה יתאים לקהל. הקהל נהנה, אבל מבחינתנו זה היה הזוי לחלוטין המיקס הזה... מי שציפה לשמוע על אלתרמן בטח חשב שהשתגענו לגמרי...הולכת להכין אוכל לילדים שלי...