כיתת אומן (שבוע 15)

איזה בוקר, תגידו, גם אתם חולים בבית עם שפעת?

בינדי יקרה לשאלתך יש סיפורים אישיים, הם טכניקה נהדרת בשלב של לימוד כל מספר צריך לעבור את השלב הזה. הסיפורים האלה הם רק כלי. כמו שאתה רואה צייר ואתה לא שואל אם צייר במברשת מספר שש או שמונה, ככה סיפורים אישיים , ככה זה סיפור אישי. אפשר לעשות אותם בסיטואציה נכונה בתוך הופעה. מתוך מספר שמסתכל עליהם בפרספקטיבה מאוחרת ומתוך הבנה של ראייה לאחור. יש ספורי סופרים, הם ראיית סופר, פרספקטיבה בה הוא רואה את העולם. עושים אותם מתוך הבנה של מה זה סיפור, מה רצה לעשות הסופר. אפשר לעשות מתוך אותה ההבנה. לקחת ולהפוך סיפור אישי לסיפור כתוב, זאת עבודת סופר לעשות סיפור חדש. זה אפשרי לעשות מתוך הבנה של הביטויים, המשמעויות, של המה אני עושה שיגיד ההיפך ואיך אני מסביר מתוך הסיפור. לקחת ולהפוך סיפור של סופר לאישי, זה תהליך מאוד קרה למספר סיפורים, כי אז המספר מצר את אדן החלון שכבר הוא צר בכוונת הסופר . (ויסלח לי קפקא ששאלתי את הדמוי הזה ממנו.) אני לא מכיר הרבה מספרים בשלב הזה. תראה סופר משקיע שנים בכל פרט, תקרא סיפור הסטורי מלפני שהביאו את התה ואת תפוחי האדמה לאירופה, לא תמצא אותם שם בארוחות שהם אוכלים. אם אתה לא ער לכל פרט, אז אתה מכניס אוכל לא נכון להניע את הגיבורים לדרך שלא בכיוון הנכון. יש היום כתבה בהארץ על מאבק מגדלי העגבניות ברשתות המסחר הגדולות באר"הב, תקרא ותבין על שעות עבודה,ופערי תשלום שאתה קורא בסיפור (עגבניות/מלפפונים זה אותו החקלאי ) אני רואה המון דרכים לעשות בחלל שאותו הגדרתי לך כאן.(והגדרתי אותו יותר בית שמאי מבית הילל שאני נותן כשאני רואה וקורא מספר שעושה טוב בנוסף בעולם.) אני מגיע לכל סיפור בראש ריק מידיעה מוקדמת, ובארגז כלים מלא של כלים שאספתי בחיי. מורה שלכם בבית אריאלה, אמרה באחד מרגעי החסד המופלאים שלה כמלמדת, כי לסיפור אנחנו לוקחים רק את הכלים שבהם נשתמש ואותם צריך הסופר לסיפור הזה. כחללית סגורה בחלל שאפשר להעמיס עליה רק את הנדרש למסע הזה. את הידע המוקדם,השימוש בכלים ,יכולת העשיה, של הנוסע בחלל הסיפור, אנחנו נקבל האירועים שיקרו לו בתחנות הצפויות והלא צפויות במסעו (תוספת שלי) מה לעשות שיש סיפורי שוק שארגז כלים שלי מלא אותם מידיעה? לזרוק את הכלים ולומר מאוד התרגשתי? כי אני מכיר את המספרת? היא מספרת הכותבת ומתבטאית נפלא, ופה בסיפור הזה נפלה אז לשכב לידה כמו איש זן בסיפור של אושו, אי אפשר כי זהה פורום וירטואלי, ולא טיפול של פסיכודרמה. אזלספר לה כאיש שוק אני כן יכול. לומר לה שמספר סיפורים הוא תמיד יוצר שאת מציאות שבה אדם העומד ומדבר לקהל אליו הוא מתחבר תמיד בעצם עמידתו, בעצם הגיית משפטים מראיית קהל שבהם הוא יחזק או יחליש ימהר או יאיט, ישב או יעמוד, הוא מספר את הסיפור אחרת. שתראה עצמה כיוצרת ותסמוך על היצירה שלה יוצר תמיד יצור משהו חדש שיעמוד, אם כסיפור אישי שהפך לסיפור עומד כפרוזה, אם כמספר סיפורי עם מיתולוגיה. זבה היא לא עשתה ואני לא מוותר למספר שאני רואה אצלו עתיד כמספר סיפורים, לא מוותר עלח להגיד לו דברים שביכולתו האנטלקטואלית ואולי גם פעם ברמה הרגשית להבין. ועכשיו אליך ידיי

בוא נדבר על זכויות יוצרים

יש סיפור, שאותו כתב אדם, יש לו זכויות עליו. תפתח כל ספר העמוד הראשון ותקרא. תלך להופעה ויאמרו לך שהשימוש באמצעי הקלטה, ו/או צילום אסורים. יכול אדם לקחת , לשמוע, להבין ולשנות לסיפור אחר ואז יאמר שזה שלו. גם לזה כבר קבעו כללים מה וכמה זה שנוי שהופך יצירה לחדשה. אלי בחור טוב, צחוקו יפה , אם כתב סיפור אז הוא יכול לאשר לך להשתמש בסיפור שעשה, זכותו לתת אותו לשימוש חופשי לכל מספרי העולם. אם לא כתב והסיפור שייך לסופר שאנחנו מכירים, לא יכול אלי לעשות כלום בסיפור. גם אתה לא יכול, וגם כל מספר סיפורים אחר, בשימוש של הופעה מקצועית על הבמה מול קהל מבלי לבקש רשות מהסופר. סיפורי עם, מיתולוגיות, - חופשי חודשי להשתמש עד מאה כמו עשרים. מה כל כך מסובך להבין? אני תל-אביבי הגר ליד הים, הגלים שלא נעימים למתרחץ הם נעימים לגולש המקצועי, ויפים לעין היושב על החוף. אני רואה את הפורום ואת השאלות בו לגולשי פורום באתר מספרי סיפורים. אתה ובינדי וימית ואילן ו.... ויסלחו לי כולם שאני לא אמרתי את שמם, כל האנשים שכבר הופיעו וכבר יופיעו , דרככם אני מנסה להבין איך לגלוש ולמצוא את חוק הגלים שהופך כל גל שביעי לגבוה יותר. מה הבעיה? אני מנסה להעביר את ההבנה הזאת לאנשים כאן בפורום אני נורא שמח שמגיבים וכועסים ועושים עניינית אפילו ההיפך, . אבל מתוך ראייה שיש אחרת מה הבעיה? אם זה בוער לך בעצמות אז אני רק מוסיף לך לבעור אם תשרף אז לא היו לך מספיק חמרי בעירה, (זה סיפור שאוהב חיים לספר
) חדשים? האנשים הרוצים לספר? החושבים שירצו לעשות בנושא הסיפורים יותר מסיפור של סיפור אחד מפעם לפעם? ראויים לשמוע שיש הבדל בין עשיית סיפור לחברה ועשייה מקצועית, ושזה אפשר להם לעשות, ואיפה לעשות, ומה לעשות, וזכותם ללכת לי לומר לכל הרוחות ולעשות הפוך. תראה להסביר רגשות שלך אתהה הרגת לי מטאפורית את אשתך רוויטל, ובינדי היית מוכנה להרוג את עצמה, אתה מבין שיש כאן משהו שאתה והיא רואים שהוא גדול עד כדי כך שאתם מוכנים להרוג ולההירג על סיפור? מה כל כך גורם לכם למות? תנסו לרגע לעצור ולהבין בשקט מה מניע אתכם? זה בטח לא סיפור עקום אחד ממליוני הסיפורים שאתם מכירים ויכולים לבחור מהם נכון. תלמיד בא למורה ושואל ו" כמה שנים אני צריך ללמוד בכדי להפוך ל...?" המורה עונה לו" עשר שנים." "ואם אני אלמד כפול זמן כל יום, ואלך לעוד מורה?" שואל התלמיד. המורה עונה לו "עשרים שנה" תרגיעו חברה, זה כיף של מקצוע, אם תעשו אות מסבבה, ונכון אם לא תחפשו בי דמות אב, רק חבר למקצוע שמחפש כמוכם ומותר לו לטעות ולדבר שטויות, ומותר לכם להתפוצץ לזיקוקים , תבינו שזיקוקי די-נור זה כיף והופכים אתכם לססגוניים יותר. גם אתם וגם אני לא חושבים ממש כמו לפני שנתיים, למדנו, החכמנו, נהיינו צעירים בשנתיים של נסיון.
אז תרגיע ככה נגיע מהר יותר. ועכשיו למיטה כי התה מתקרר. משהו השפעת הזאת. בברכת הצלחה במועדון מספרי הסיפורים משה . . אז צחוקו המתגלגל

חברים יקרים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מי שמכיר אותי יודע שהפורום הזה מאוד יקר לי ותרמתי לא מעט כאן , אם בפעילות בפורום ואם במפגשים. ויורם (פונה אליך בשמך ולא בכינוי כי גם אתה חותם כך) ובינדי אני חייב להגיד שגם אם דבריו של גלזר לא מוצאים טוב לכם הדרך שאתם פועלים היא אלימה לא פחות ואולי יותר. אתם פועלים לסלק אדם מהפורום וזה לא מקובל עלי. ואם אדם אחד או שניים נעלבו וטוענים שלא משתתפים יותר בפורום בגלל פלוני - אז הם כנראה לא מבינים או לא מתאימים להיות שותפים לפורום חי ופעיל ותוסס ומלמד שאין כדוגמתו בתפוז. אני גולש גם בפורומים אחרים ושם לא פעם הפורום הוא פשוט תחליף לטלפון ולא יותר. אני לומד באוניברסיטה השנה וממש לא אוהב כמה מהמרצים שלי אז אני ממעיט להכנס לשיעור שלהם אף אחד לא מכריח אותך יורם או אותך בינדי להגיב או לקרוא דבריו של פלוני אבל אין לכם זכות לנסות לגרש מהפורם אף אחד. (ואני לא רוצה לשמוע אותך יורם אומר: "טוב הוא חבר שלו אז..."-אין קשר)

שם המשחק הוא מספרי סיפורים

המטרה היא לתת כבוד הדדי לעשיית מספר סיפורים. בניגוד לקדמונים שהאמינו שהמילים באות לאדם דרך גלי המים, אני מאמין שאפשר גם דרך גלי של פורום לספר סיפור ולתת כבוד למקצוע כאן דרך שמיעת השאלה של השואל ועשיית תשובה המתאימה לשאלתו אני חושב שבדרך של מספרי סיפורים יש לקהל מילים שונות לשאול אותם בשלבים שונים שלהם בדרך, הקהל שואל , אפילו דרך הקשבה שלו בשקט של רשרוש עטיפות מנטה הוא שואל את המספר שאלות המספרים מקשיבים לקהל ושומעים ממנו שאלות ומחוייבים להיות מסוגלים לענות ואפילו רק לעצמם, אחרת הם לא יהפכו למספרי סיפורים . שאלות קשות אני שואל? תשובות קשות אני נותן? לא חושב

למעלה