זה נורא מעניין מה שמתפתח כאן,
יש סיפור שמתפתח לראשומון המספרת מכירה את הסיפור מהצד של הכרת הסופר, (מעניין אם הוא הסביר לה את הסיפור הזה. לדעתי לא.) היא רואה את הססגוניות בדמות, מדגישה לעצמה את מאפייני הסיפור לשם. לקחה את הסיפור לשם שלה. היא משתמשת בסיפור לכיוון של אהבה שלה לדמויות ססגוניות, זאת יכולת של מספר שלה לעשות את הסיפור אני מכיר את הסיפור מהצד של השוק הסיטונאי. אני בן בגילו, אז אנחנו מכירים את השוק מאותן שנים, אבא שלי עמד שם בילדותי כמילואימיניק/הג"א , אני הסתובבתי שם כילד איתו, בנער מוכר סכינים כבוגר קונה ומוכר . אני מניח שהוא הכיר את השוק יותר ממני, אבל מהחודשים ושנים שאני הסתובבתי שם, אני מכיר את הביטויים, את המשמעות, את שעות הפתיחה, את היחס של העירקים לכורדים... אני קורא כאן סיפור על כורדי שמגיע אחרי שעות שוק לשוק של עירקים,, עם אוכל שלו שלא מתערב באוכל של שוק, עם שעון של פנסיונר שאותו הוא מבליט בעל השרוול של חליפתו. מרגיש עצמו ירושלמי כשר ובגלל כלום של כמה שקלים במונחי שוק, מערב כשר בשאינו כשר, משקר לפנצו תחנה על מחיר, מערב מללפפוני ערבים ביהודים למכור טרף למרות הכשרות שהוא מרגיש שהוא נמצא בה עד לסוליות נעליו הכשרות. אני רואה כאן סופר שכתב משהו אמיתי מהרגשתו. אדם חקלאי שמכיר את השוק, הוא משתמש בביטויי שוק בשמות שאני מכיר מהשוק, הוא לא סתם שכתב מטעות של חוסר ידיעה. לחשוב שסתם, במקרה הוא הכניס את כל המאפיינים הסיפוריים יהיה זילזול ביכולתו כסופר. אני הייתי מספר את הסיפור בהתאם למאפייני הלשון, הביטויים, והעלילה המתפחת בו אני לא יודע מה היה אומר הסופר, אבל פעם כבר הייתה בבית אריאלה סופרת שהתרעמה על שימוש שעשו בסיפור שלה, כשהמספר לקח את הסיפור שלה והתעלם מהכוונה, מהביטויים, לא הסכימה עם עשיה שלקחה סיפור שלה לכיוון של המספר. אני מבין שאתה רוצה לספר את הסיפור בהצלחה, הבחירה היא שלך. אני לא יודע איך תחליט אתה לספר, אני לא יודע מה קוסם. האם תאהב את האמת שבסיפור ותראה את העלילה והכוונה הנתמכת בביטויים שבסיפור. האם תקח האפשרות שפותח לך המספר לעשות את שאתה אוהב בסיפור , הסופר כבר לא בחיים לצעוק את הצעקה שאתה לא ערכת תחקיר על המקום שבו זה התרחש, וכל שאתה יודע זאת הרגשתך ממילים שסיפר לך, או ששמעת מיד שנייה. אני את צעקת הסופר צעקתי, מקווה שתשמע אותה אני יודע שאם אתה תבחר לספר את סיפורה של בינדי, ומספר אחר יבחר להמשיך לספר את סיפורך... ועוד ועוד ועוד... אנחנו נראה כאן לבסוף סיפור שקורה כשילד לוחש לחברו מילה באוזן, וחברו לוחש את המילה שהוא חושב ששמע הלאה, ולבסוף אנחנו מקבלים ילדים המשוכנעים ששמעו את המילה הנכונה. רק שכל אחד מהם אמר מילה אחרת. אולי זאת הסיבה שמספרי סיפורים טובים לא מספרים סיפורי סופרים המעובדים לסיפור אלא סיפורי עם שנצרפו לסיפור. בברכה משה