כח,מין והצלחה.

pzirpimsghost

New member
כח,מין והצלחה.

(ויהדות ושירה ואומנות לחימה) כאשר אנו מרגישים מוצלחים עולה רמת הטסטוסטורון בדמנו--זה טוב וזה רע. זה נכון במיוחד באומנויות לחימה. יש סכנה גדולה--גבהות לב והיתגברות היצר. שנינו:מה יעשה אדם אשר גובר עליו יצרו?יעטה שחורים וילך למקום שאין איש מכירו וגו´ (יצחק,סולון,אנא מראה מקום והסבר קצר) רטוש ממליץ לעטוT לבנים וללכת למקום שכלם מכירים אותו ושם יעשה את שלבו חפץ (ארכידאה האם תוכלי למצא השיר עבורנו (חפה שחורה?יוכבד?)) ואנו ממליצים יעטה חגרה לבנה ויגש להתאמן במקום בו אינו מוכר. (כאן אמיר גנגי ואחרים יכולים לספר מחויותהם) אשאל שוב:מדוע הלומד מכל אדם משול לראה את הנולד? האם יש כאן סוד? אנא תגובות כנות בלבד. ובבקשה לחשוב ברצינות ולשמור על סדר. בכבוד רב ובענווה

orii

New member
סוד הענווה והלימודים

קודם כל, יופי של הודעה מבחינת התוכן והשפה. שמת את האצבע על שתי נקודות מרכזיות הקשורות לעיסוק שלי באומנויות לחימה: ענווה והמצב הנפשי של תלמיד. ואלו לא סתם שתי נקודות הן קשורות זו לזו. אתחיל בענווה: כדי להתקדם אני צריך ללמוד ענווה. חלק מרכזי מהלימודים שלי נסוב סביב תרגילי זוגות. בתרגילים אתה צריך לוותר על רצונותיך ולשעבד את תנועותיך לאלו של בן זוגך. דבר קל מאוד תאורטית אבל קשה מאוד לביצוע. במשך רוב שנות לימודי הכחשתי את הקשר בין ענווה להצלחה בתרגיל אבל בשנה האחרונה הוא נחשף בפני. המצב הנפש של תלמיד, שלדעתי הוא כלל מחייב לגבי מי שמוגדר כעוסק באומנויות לחימה, הוא חיוני. מי שמרגיש תלמיד יכול להתפתח להבדיל ממי שמרגיש יודע. כדי להיות תלמיד (ועוד יותר כדי להיות תלמיד טוב) יש צורך בענווה, ברמה הכי בסיסית כדי להגיד לעצמך: אני לא יודע ואני רוצה ללמוד. הסוד כמטרה גלוי, הדרך אליו היא זו הנותנת לו את המשמעות. דרך אגב, pzirpimsghost ו- pzirpim זה אותו אחד?

arcidea

New member
רטוש

לא הגזמת בכלל. הרשת העיברית לא יכולה לך (yet), שרידיו היחידים של יונתן רטוש נמצאו בקטלוגים של ספרים נדירים. אבל במהלך שיטוטי פגשתי רטושים אחרים וגם דובי מרטש- הנה: לא להתעסק עם דובי השמן דובי היה ילד שמן. מאז ומתמיד הילדים היו צוחקים עליו, ורוגמים אותו בפיסות אדמה בוציות (קובבות), ולפעמים גם לא בוציות, תלוי בעונת השנה. כשהיה דובי בן 13 החליט שמספיק עם ההשפלה אותה ספג יום יום. ספג ושתק, ספג והדחיק, ספג ושמר. הוא החליט להשיב מלחמה. באותו יום אזר אומץ, ניגש אל חבורת ילדים, וביקש לשחק איתם בפוגים. הילדים לא היו רגילים לשמוע את דובי משמיע קול, מלבד בכי או קולות כאב ופחד. הם היו רגילים שדובי הוא בסך הכל מטווח קובבות מהלך על שתיים, ולקח להם שניה לעכל את הבקשה המשונה, מפי המבקש הלא שגרתי, ומעצם הרעיון הם התקשו לעצור את צחוקם. עודד הרים גוש אדמה בוצית כיוון וזרק על דובי, תוך שהוא צועק לו: "לך מכאן, שמן מטומטם." דובי האדים מכעס. הוא לא יכל להאמין למשמע אוזניו. הוא החליט להפסיק את סבלו ולו יהי מה. הוא יעניש את כל אותם ילדים, שפגעו בו מאז היה בן 5 ומשקלו 55. הוא קפץ גבוה ככל שיכל, ונחת על עודד. כשקם כולם נדהמו לראות, שעודד הפך לפוג. עוד קפיצה, הפעם על חגי שהקובבות שלו הכי כואבות - ועוד פוג. פרצה פניקה. הילדים ניסו לברוח, אבל דובי לא הפסיק לנתר ולקפוץ, ולאט לאט הפך את כל ילדי השכונה לפוגים שטוחים, פרצופיהם מעוכים, הרקע מלא בדם מרוח, אפיהם פחוסים, ועיניהם מביעות בעתה ותדהמה בו זמנית. היו כאלה, שפיהם נשאר פתוח בכוונה לצעוק. אחרי כל הקפיצות אסף דובי את הפוגים החדשים, והלך לשכונה אחרת להפיץ את הסדרה החדשה. פוגים נדירים! רטוש אחר (גם יונתן איראני?) "To what land to flee? Where shall I go to flee? They exclude (me) from my family and from my clan. The community with which I have associated has not satisfied me, nor those who are the deceitful rulers of the land. How then shall I satisfy Thee, Wise Lord?"7 (Y46.1) ".....I lament to Thee. Take notice of it, Lord [ahura], offering the support which a friend should grant to a friend....."8 "evil--It is the product of wrongful choices. In the Gathas, Zarathushtra describes evil as a primordial force. He does not specify its origins. But he says that in our existence, we bring it to life, we give it substance, we make it real, when we choose it with our thoughts, words and actions. Therefore, a key to the destruction of evil and the suffering it causes, is making the right choices, which brings us back to the Ahuna Vairya prayer -- the prayer of choices.

arcidea

New member
living links

למען הסדר- דובי, תלמיד בכיר בשיטת קרב מדע מודע, גבר עליו סבלו. בפרץ נקמה יצרי שיטח את חבריו האכזריים לפוגים. אבל אולי דובי בכל זאת בעל סוד- הרי ראה את הנולד----- את אכזריות חבריו שיטח למטבעות קרטון עם פרצופים מצויירים- סמל לאכזריות של ילדים. במקום להמשיך לסבול- הוא הפך אותם לכלי משחק בידיו. והלך לשכונה אחרת, לחפש חברים חדשים- אולי אכזריים פחות, מצויד בכלי משחק נדירים. ****** הציטוט מהגאטות קשור רק קצת. הפעם מואר גדול, ולא דובי שמן,לא מוצא את מקומו בקהילה שלו, בהנהגה שלה, נביא שמוצא את עצמו ללא אחיזה חברתית. ובכל זאת, הוא רוצה להגשים את יעודו, שירותו. מה הוא יכול לעשות? להתאבל אל האל ולבקש את תמיכתו החברית. זארטוסטרא מואר, ומגיב על "הכשלון" בענווה ולא בפרץ אלימות. דובי השמן, אם היה תלמידו של זארטוסטרא היה לומד שהדבר היחיד שמבדיל בינו לבין ההארה הוא הבחירה הנכונה. הוא מצא שיטה להפוך את חבריו למורים- אבל בחר בדרך הרעה, ובכך נתן הגשמה ל"רוע" שטמון בנו מעצם היותנו ייצרים. שינון יומי של תפילת הבחירה הנכונה יכול לעזור.

isaacl

New member
מראה מקום

המקור הוא תלמוד בבלי, מסכת חגיגה דף טז ע"א. הוראה זו אינה היתר לאדם לעשות את מה שליבו חפץ, אלא צמצום נזקים במקרה שהוא לא מצליח להתגבר על יצרו. התלמוד טורח להדגיש כמה מגונה עבירה בסתר. יצחק

pzirpimsghost

New member
שלום חברים

אורי תודה רבה. יש עוד? ארכידאה:יגעתי ולא מצאתי?אכן הרשת אינה מושלמת אולי ניתן לבקש עזרה?פורומים אחרים?אודה על העזרה. אין לי השיר לפני. גוטמן-- שם סביר ש"יונתן" זה בעצם יונה לא?בהחלטניתן לקשור "סקס אחר" וכו´ יצחק--נכון, נכון,תוכל לתת את הפרטים? תודה רבה על מראה המקום. אנא להימנע מהפיתוי להשתולל, לשמור על מיקוד. בכבוד רב ובענווה אורי אכן חד המה (אם כי במצב צבירה שונה)

isaacl

New member
אנסה

נכנסתי למחשב לשניה, וצירפתי את המקור מן הזיכרון. הסיפור הוא פשוט. מדובר באדם שאינו מצליח להתגבר על יצרו, וההמלצה היא שלפחות לא יקדיח תבשילו ברבים ויעשה זאת בצנעה. אין מדובר כאן בשום פנים בהוראת היתר אלא בצמצום נזקים. התלמוד רואה את מעשה העבירה בצנעה כחטא חמור בפני עצמו, שהרי מן האל עצמו אי אפשר להסתתר. האם די לך בזה? לשם מה כל העסק נחוץ לך? יצחק

isaacl

New member
הלומד מכל אדם?

אנא הסבר את שאלתך "מדוע הלומד מכל אדם משול לרואה את הנולד". איפה ראית טענה כזו? המקור ללומד מכל אדם הוא תחילת פרק ד במסכת אבות: "בן זומא אומר: איזהו חכם הלומד מכל אדם... איזהו גיבור הכובש את יצרו...איזהו עשיר השמח בחלקו... איזהו מכובד המכבד את הבריות. אגב; לגבי רטוש, ככנעני דבריו הם התרסה מפורשת נגד מאמר חז"ל. הוא ודאי לא אהב את הצניעות הזאת. הגבורה הנינטשאנית לא הניחה לו עש שכתב את מה שכתב.

pzirpimsghost

New member
יצחק תודה רבה.

אולי "משול" אינה המילה הנכונה, אך שנהם תשובות לשאלה איזה הוא חכם (כמו גם-- האוהב את החכמה.רמב"ם? ...) יש שיטענו מחלוקת, יש שיטענו רב פנייות....יש שיטענו סוגי חכמה שונים... ואני מציע שיש כאן פתח לדרש. לענין רטוש--בדיוק מסיבה זאת הוא הוזכר. ואפשר להרחיב ולקsור לנימרד דנציגר וכו´ אתה תרצה אולי לקשר לבנימין תמוז המאוחר. אני כותב במקלדת וירטואלית (מה המילה העיברית?) זה די קשה. בברכת שבת שלום.

isaacl

New member
מדרש יפה למדרש

אני כן חושב שאלה הם שני סוגים של חכמה. אתן לשבת לפעול עלי ולחשוב, תודה ושבת שלום יצחק

arcidea

New member
יונתן רטוש- שיר

(אני לא בטוחה שלזה התכוונת, אבל-) כפרה אז קמתי בהיות הבוקר ואפרוק את העול משכמי- ולעת הערב השמש השלכתיו עם אשמי- זריתיו בראש חוצות זריתיו בקול ענות קראתי לכל הכלבים לחזות בכרה אשר לפניהם- כי למה תצא רוחם כי למה תחסך שינם מקרבן האשם והמחילה- וכל עיקש חינם - ימח שמו באדם וגם יעקר מעפריו- כי טיפי הזמן יעשו את שלהם -בלי רחם- ומחו את כל שרידי זכרו שפינה- * שבת שלום לכולם ובמיוחד לשומריה *

alon_o

New member
בקצב שאתה גורם לי לפתוח ספרי קודש

זה מתחיל להיות מסוכן. אודה לך אם תפסיק לצטט מספרי קודש, או לפחות לא לציין מקור, כי בסוף אלמד את התורה כולה. ומה יהיה עלינו אז? חילוני גמור שכמוני.

pzirpimsghost

New member
מחווה קלושה למשמרות

עוד רגע קט ינבחו כלבים מול הרוח. זזים נאמר-מאוחר. הלבנה אינה ואני שחוח. אכן אני כל כך שטוי שתוי ולא מכח היגע עת לילך לילך ולא לברח. (עוד שיר כאב) לאלון

alon_o

New member
תודה. אחרי שקראתי עשר פעמים

ההבנה הגיעה. אם לשם כיוונת או לא, מי יודע, אבל לי נתת הבנה חדשה. תודה.

arcidea

New member
אולי יש פה הזדמנות

לחוויה מענוות אתה ואני (וודאי עוד אחרים), דגי רקק -לא לא- חלקיקי אצה בבריכת ידע התורה. עושה רושם שאתה שוחה בכיף :)

pzirpimsghost

New member
הרושם מטעה.

שננו נסחפים.אנו עדין זקוקים לשיר של רטוש.יהיה חבל להגיע לסוד בלעדיו. עד אז סבלנות ומיקוד. When you believe the puppet is dancing check to see whether it might not be the shaky hands of the old puppeteer.

isaacl

New member
אני לפחות לא עושה את זה מיזמתי

זו באמת חולשה בלתי נשלטת. אשתדל להתגבר על עצמי.

דוקא אני רוצה מראי מקום...

אז כשאתה כותב הודעה עם מראי-מקום, כתוב את מראי-המקום בדיו סודית, שאלון לא יראה אבל אני כן...

למעלה