כולכם

אתה צודק ...אי אפשר לעצור את המחשבה ...

לא נדרש לעצור את מה שמופיע ונעלם מעצמו ...ומצביע על האמת שערה לו ...אור ואהבה

הגל הוא האוקיאנוס ...שלבש צורה ...

יש שמזהים עצמם עם הגל ...ומתעלמים מהאוקיאנוס ...ויש שרואים שהגל אינו אמיתי ומצביע על האוקיאנוס ...אור ואהבה

אלו לא סובלים ...אור ואהבה ....

ואם תקרא טוב תראה שזה מה שנכתב ....אור ואהבה....עכשיו מה שנשאר זה להיות האוקיאנוס ....ולא רק לדבר על זה ...

לא מאמינים ..שיש מישהו...

שחושב ..שמרגיש ..שכועס ...שעיצבנו אותו ....הם בראיה ..שכל מה שמופיע ..מופיע מעצמו ...ואין כאן משהו אישי ....זה פשוט קורה ...אור ואהבה

בא אני הגלה לך סוד ...

של מבוגרים ....כאשר אדם מתענין במדיטציה .אז זה קורה מעצמו ....אף אחד לא אמר לו את זה ...וזה פתאום קרה ...אז זה קורא מעצמו ...ועובדה שלך זה לא קורא ולכן אני באופן אישי לא מעודד את זה ...כי כאשר זה יבוא מעצמו אז זה יבוא ואז באמת זה יהיה אמיתי ....אוהב אותך ...אור ואהבה

אל תנסה להביא אותה ...

לעצמך ...ומצד שני אל תילחם באלו שהמדיטציה הופיעה אצלם .....אוהב אותך ...אור ואהבה

neophile

New member
אתה בעצמך אמרת

שפסגת הציווילזציה זה העיסוק בכתבים מקודשים דתיים בין אם זה התנך או האופשינדות.

אבל מי אחראי לכתבים המקודשים ולדת ?

דת היא קליפה חיצונית מקובעת (וזה לא בהכרח אומר שהיא רעה או שלילית)
זה כן אומר שיש משהו נסתר , בלתי מקובע , חי .

אם אתה אכן נאמן לעמדה שלך בנוגע לכתבים מקודשים דתיים אז לא ברור לי למה אתה מפקפק באיזוטריקה והמיסטיקה .

העיסוק בטקסטים הוא לב התרבות

אין אף אחד שאחראי. הכתבים התגבשו במהלך הזמן וייצרו חכמי כתבים. חכמי הכתבים השתמשו בחוכמתם כדי לייצר כתבים ברמה גבוהה יותר. הכתבים הללו ייצרו רמה גבוהה יותר של חכמי כתבים וכ"ו וכ"ו- בהיזון חוזר הדדי. הדבר העיקרי הנדרש מטקסט הוא שיהיה פתוח לפרשנויות מרובות.
האלמנט החי בתרבות הוא הדיאלוג בין הכתבים למפרשיהם\כותביהם. אם יש נשמה היא לא נמצאת באדם אלא בספרים שהוא כתב. האדם הוא רק בשר אבל הספרים הם תמצית חייו. בגלל זה האנושות מתחלקת לאספסוף, שמאמין בנשמה, ולעילית, שמאמינה בספרים. בלי ספרים אין זיכרון לתרבות, אין חוק, אין מהות.
מהבחינה הזו אין פסול בעיסוק בטקסטים ב"לשון בני אדם", כלומר בטקסטים שיש בהם אלמנטים פרימטיביים של מיסטיקה ודת. כל ספר טוב צריך מידה של חושך כי אחרת אין בו מיסתורין ודרמה ואין הוא מעורר את הדמיון. והדמיון הוא הסגולה של האדם ולא של הספר.

ינוקא1

New member
בשם מה אתה מדבר ? מנסיון ?

הנסיון שלי הוא הפוך.
הדרך הרוחנית שלי הבריאה אותי והביאה אותי למקומות טובים.

אסף ב6

New member
אבל מה אתה מצפה מחבורה של רפי-שכל?

האמת היא ש...

כולנו פה טרולים...

פשוט, חלקנו מתוחכמים יותר וחלקנו מתוחכמים פחות.

מישהו היה צריך להגיד את זה

אם כי, בינינו (ששששששש...) הפורום הזה מלא בטרולים, במידה ובסיווג כאלה ואחרים...

(למי שנעלבו ממני בהודעה הזאת: אם את/ה לא טרול/ית, אין לך סיבה להיעלב! ברור?! תודה!)

עיניים שלי ...בחיים בכל דבר ..דבר בשם עצמך ..

אור ואהבה....וגם זה ...מבלי לפגוע ....אוהב אותך ...

למעלה