כאן נמחקה הודעה

urmey

New member
עוד משהו...

בטח יישארו צלקות. כבר עכשיו יש צלקות. אבל מי אמר שצלקות זה דבר רע?

בנילה 1

New member
טעיתי

בחוסר הרגישות שגיליתי כלפיה! צלקות יכולות להיות גם מועילות.. בתנאי שיהיו כאלו שיתנו לאדם תוספת כוח ונסיון להמשך החיים. אבל צלקות כאלו שיכניסו לדכאון, יגרמו לבן האנוש לחשוב רע, להיכנס למן אדישות כזו, לא רק שאין לה תכלית, היא גרועה! כשהתיחסתי לצלקות כדבר שעדיף כמה שפחות, הגעתי מנקודת הנחה שצלקות הם סוג של נסיון שעדיף לא להכנס אליו ולו בגלל שהתוצאה אינה ידועה.. אתגריסט שיעדיף להביא על עצמו צלקות סיכויי הצלחותיו רבים, אבל `בדרך כלל` הייתי מגדירו כמשוגע.. אבל, מדבריך נשמע שהצלקות אצלך היו מועילות וע``כ אני מצדיע! כנראה שהבנין האישי בהתאם!

סלסרו

New member
שלום לך

שאלה. האם מחיר היציאה, שבמקרה שלך אינו קל כלל ועיקר, שווה חיים עוד 60-70 שנה בהעמדת פנים ועל פי כללים שאינך מאמינה או חפיצה בהם וגרוע יותר, סולדת וסובלת מהם?

אנוסה

New member
שאלה מצוינת

שאני שואלת כל יום. דבר אחד ברור לי:אם המחיר כולל ניתוק מהילדים זה לא בחשבון. ועדיין אני מנסה למצא תשובות לשאלה. בגלל זה אני פה.

סלסרו

New member
לגבי הילדים,

לדעתי חשוב שתתייעצי עם עו"ד מנוסים. השאלה היא: אם תפסיקי להיות דתיה, ותתגרשו, האם בתי המשפט יטו לטובת בעלך ויעניקו לו חסות על הילדים? (כי טובת הילדים תדרוש שימשיכו באורח החיים בו הורגלו עד עתה, וכו'). שאלה שרק עו"ד מנוסים בתחום יוכלו, אולי, לתת לך תשובה, ולו חלקית.

ברוכה הבאה

לשמחתי אני אחת מאלה שעברו את התהליך בעודה רכה בשנים, כשזה באמת היה הרבה יותר קל. מקווה שתמצאי פה בית נעים. זה גם משהו.

שלום וערב טוב יקירתי.

כאדם שכבר עבר תהפוכות בחיים אני ממליץ לך לפני כל מהלך לחשוב טוב טוב ולקחת את כל הסיכונים הכרוכים בכך כי בסופו של יום מי שיחוש על בשרו את ההשלכות. זה את בעצמך ושלא לדבר על ילדיך שמחובתך המצפונית לדאוג לכך שיהיה להם לפחות את הצ´אנס להחליט באיזו דרך הם בוחרים . הייתי ממליץ לך למרות שזה נשמע מוזר לאשה חרדית .. ללכת לסמינר של ערכים . אולי אפילו יחד עם בעלך . אני מכיר זוג חרדי שאחרי החתונה התחילו אצלם כל מיני שאלות והם הלכו לסמינר .... בהתחלה בתור בילוי גרידא ולבסוף הם הבינו שהרבה דברים שלא יצא להם לשמוע בתור חרדים הם שמעו בסמינר .

rachel437

New member
לאלטע זעכן

למה אתה לא מציע להם להיכנס לאתר "דעת אמת" ואחרי כן ללכת לסימנר של "ערכים" כדי שידעו איזה שטויות מוכרים שם. ולך אנוסה אני מאחלת הצלחה בכל מה שתחליטי לעשות לי אישית לקח 5 שנים עד שהצלחתי להוריד את בעלי מדרך הישר.

לילה טוב יקירתי

רחל היקרה. אמת יש רק אחת יש שיודעים אותה ויש המתכחשים לה . לכל אדם באשר הוא יש את הזכות לשמוע אותה ולהחליט אם ברצונו לדבוק בה או לא. אבל לפני שאדם מחליט בשאלה קריטית שכזו מומלץ שידע את כל הפרטים שיש בשאלה זו . ולפעמים אפילו אנשים דתיים לא יודעים את כל הפרטים לכן אני ממליץ בהמלצה אישית לפני ההכרעה ללכת ולשמוע על כך מאנשים שלמדו את הנושא היטב ואחר כך אפשר להחליט מתוך שיקול דעת ברור ומתוך ידיעה שלא עשינו טעות בבחירה באחד מן הצדדים (מה שלא יהיה בסוף.) רק מתוך חוסר ידע. אשמח לשמוע אם את עדין חולקת על דעתי .

rachel437

New member
בוקר טוב יקירי

אז אתה מסכים איתי שהיא צריכה לשמוע את שני הצדדים לפני שתחליט, ולכן אני ממליצה לה להציץ באתר "דעת אמת" לפני שתלך לארגון "ערכים". היא כבר בת 33 ואני מאמינה שהיא כבר שמעה מספיק מכל מיני רבנים, ועכשיו הגיע הזמן שתשמע גם את הצד השני.

רחל יקירתי ראשית כל בוקר טוב .

ויום נעים ומוצלח ... ברצוני לספר לך סיפור אישי :נולדתי למשפחה דתיה חמה ואוהבת . בגיל 18 התחילו אצלי שאלות ורק אחרי שחקרתי ובררתי הגעתי לתשובות מדויקות שבטוחני שאם לא הייתי מברר לא הייתי מגיע אליהם (למרות שגדלתי בתוך מסגרת דתית ) לפעמים דוקא אנשים שחיים בתוך מסגרת מסוימת לא חשופים לתשובות שהם מחפשים כי זה "כאילו " אמור להיות מובן מאליו למרות שזה לא בהכרח נכון . ואני לא חושב שאמור להיות הבדל מה שומעים קודם . כי כידוע אמת יש רק ...אחת .יהיה זה מה שזה יהיה יש רק אחת כזאת . ולדעתי כמו שכשהולכים לקנות דירה מבררים קודם את כל הנתונים אין סיבה שלא לעשות את זה בנושא הזה .

אליזד

New member
אלטע זעכן צהריים טובים.

אני קורא את מה שאתה כותב, והפיוז שלי קופץ לראש (שזה שילוב של הדם עולה לי לראש עם הפיוז שלי נשרף לא?) ואני מרגיש עקצוץ באצבעות ליד המקלדת. עשה טובה, עוף מפה קיבינימט לפני שכל העסק מתפרץ לי החוצה. בחיי. אתה נשמע לי בחור פיקח, קח את התחת החרדי או הדתי שלך ופשוט תסתלק מכאן. ובחיי שאתה לא אשם. זה לא אתה זה אני. מה לעשות? שמעתי פה קצת יותר מדי סיפורים בזמן האחרון. וזה עושה לי להקיא. עשה טובה, תן לאנשים פה לתמוך בה, תן להם לעזור לה להתמודד עם מה שקשה לה, מלבד טוב לבך ונאורותך הבלתי ניתנת לשליטה - "יום נעים ומוצלח" "צהריים טובים"... עד לשכונת גני הדר בפ"ת אפשר להריח את הסובלנות המעושה והמחורבנת של מישהו שעוד רגע הולך להסביר לך שיש אלוהים ושאתה צריך לבוא אליו מהר - אני בטוח שבבני-ברק או איפה שהיא לא גרה יש תור שלם של עסקנים שייתנדב לקשר אותה עם כל סמינר שהוא, ייתנדב להקריא לה כל אחר הצהרים פרקים שלמים מ"הכוזרי", ייתנדב לשדך בינה לבין "גדול מחזירי התשובה בדורינו" (מי זוכה בתואר הזה היום? לא יודע) לשיחה אינטימית אחד על אחת, וגם המחב"ת המפויח הזה יהיה חביב עד גועל נפש, יפתח את דבריו בארשת חברית למהדרין ויגיד "אנוסה יקרה, חשבתי עלייך הרבה מאז שסיפרו לי את הסיפור, את הלא יודעת שגם אני עברתי דברים בחיים" או כל זיבול שכל אחר. אז בבקשה, אתה רוצה להריח לה בתחת? יש תור. אוטובוס שלם בבני ברק מחכה לזה. אתה לא יכול להתפרץ ככה בלי מספר ולהציע לה ללכת לסמינר של ערכים, מה זה? ואיפה הכבוד לר' שטיימאן שבטח בוחש בזה מארגנטינה בשיחת ועידה? ואיפה הכבוד לכל החברים של בעלה, והשכנים, וכל הנשמות הטובות של הקהילה? ככה אתה רוצה לעקוף אותם בסיבוב? עןף מכאן אלטע זעכן, ולך להכריז על מרכולתך העתיקה במקום אחר. ובדרך, אם אתה יכול לנסות לחפש איזשהוא סמינר שנותנים בו שיעורים על רגישות, ועל לנסות להבין מה מפריע למי, ועל הקשבה, ועל "חנוך לנער לפי דרכו" ועל עוד כל מיני דברים שהקהילה שאתה משתייך אליה עוד לא שמעה עליהם מאז מעמד הר סיני. עוף מפה טמבל, לפני שאני מתעצבן.

הקשב טוב ...

ילד מפגר וחרמן שכמותך : שמור את הפנטזיות שלך בלבך ואל תוציא אותם החוצה חתיכת מגעיל שכמותך....

uri80

New member
לא נכון. זו היתה הודעתו האחרונה.

אני בטוח שתתגעגעו אליו.

איפה הכנסת האורחים ../images/Emo96.gif

70 תגובות ואף אחד לא הכין קפה?! אז הנה, שבי אחורה ותלגמי לאט ברוכה הבאה ותזכרי שהדבר היחיד שחשוב, הוא שתעשי מה שטוב לך. מעשנת? כנראה שלא אבל תנסי, מים גנובים ימתקו.
Emancipate yourself from mental slavery Bob Marley

אנוסה

New member
באמת תודה

אפילו כוס מים לא הציעו...אבל עדיין היתה קבלת פנים חמה ותודה לכולכם. לענין הסיגריה דוקא ניסיתי כמה פעמים...

למעלה