אלטע זעכן צהריים טובים.
אני קורא את מה שאתה כותב, והפיוז שלי קופץ לראש (שזה שילוב של הדם עולה לי לראש עם הפיוז שלי נשרף לא?) ואני מרגיש עקצוץ באצבעות ליד המקלדת. עשה טובה, עוף מפה קיבינימט לפני שכל העסק מתפרץ לי החוצה. בחיי. אתה נשמע לי בחור פיקח, קח את התחת החרדי או הדתי שלך ופשוט תסתלק מכאן. ובחיי שאתה לא אשם. זה לא אתה זה אני. מה לעשות? שמעתי פה קצת יותר מדי סיפורים בזמן האחרון. וזה עושה לי להקיא. עשה טובה, תן לאנשים פה לתמוך בה, תן להם לעזור לה להתמודד עם מה שקשה לה, מלבד טוב לבך ונאורותך הבלתי ניתנת לשליטה - "יום נעים ומוצלח" "צהריים טובים"... עד לשכונת גני הדר בפ"ת אפשר להריח את הסובלנות המעושה והמחורבנת של מישהו שעוד רגע הולך להסביר לך שיש אלוהים ושאתה צריך לבוא אליו מהר - אני בטוח שבבני-ברק או איפה שהיא לא גרה יש תור שלם של עסקנים שייתנדב לקשר אותה עם כל סמינר שהוא, ייתנדב להקריא לה כל אחר הצהרים פרקים שלמים מ"הכוזרי", ייתנדב לשדך בינה לבין "גדול מחזירי התשובה בדורינו" (מי זוכה בתואר הזה היום? לא יודע) לשיחה אינטימית אחד על אחת, וגם המחב"ת המפויח הזה יהיה חביב עד גועל נפש, יפתח את דבריו בארשת חברית למהדרין ויגיד "אנוסה יקרה, חשבתי עלייך הרבה מאז שסיפרו לי את הסיפור, את הלא יודעת שגם אני עברתי דברים בחיים" או כל זיבול שכל אחר. אז בבקשה, אתה רוצה להריח לה בתחת? יש תור. אוטובוס שלם בבני ברק מחכה לזה. אתה לא יכול להתפרץ ככה בלי מספר ולהציע לה ללכת לסמינר של ערכים, מה זה? ואיפה הכבוד לר' שטיימאן שבטח בוחש בזה מארגנטינה בשיחת ועידה? ואיפה הכבוד לכל החברים של בעלה, והשכנים, וכל הנשמות הטובות של הקהילה? ככה אתה רוצה לעקוף אותם בסיבוב? עןף מכאן אלטע זעכן, ולך להכריז על מרכולתך העתיקה במקום אחר. ובדרך, אם אתה יכול לנסות לחפש איזשהוא סמינר שנותנים בו שיעורים על רגישות, ועל לנסות להבין מה מפריע למי, ועל הקשבה, ועל "חנוך לנער לפי דרכו" ועל עוד כל מיני דברים שהקהילה שאתה משתייך אליה עוד לא שמעה עליהם מאז מעמד הר סיני. עוף מפה טמבל, לפני שאני מתעצבן.