"כאילו חברים" - שאלה

יש המון סוגי חברים

כל סוג של חבר עונה על צורך מסוים. יש חברים לעבודה חברים מהמכון כושר חברים לבילויים חברים לשיחה חברים לשמחה חברים לעצב ויש חברים שהם הכל ביחד

דוגמא...

יש לי איזה חברה כתומה במיוחד... שפעם, עוד הרבה לפני שהיתה כתומה כל כך היינו חברות, ועם השנים כל אחת פסעה לדרכה, והקשר נותק.... אחרי שנים שמעתי מחברה שהיא התגרשה, עברתי דרך חטחטים כדי למצוא את הטלפון שלה והתקשרתי, המשכנו בדיוק בנקודה בה הפסקנו. מתוך כל השנים האלה שנעלמנו ונאלמנו הדבר היחידי שהיה לי מוזר זה... שהיא לא התקשרה כשהיא התגרשה..... כי אני כגרושה יכולתי להתחבר אליה בנקודה הזאת ולסייע לה בימים קשים. אז לך כתומתי היקרה
ובפעם הבאה שאת מתגרשת את יודעת את הטלפון שלי!!!!

ערסlight

New member
חברות

היא ברית בין שני אנשים שלכל אחד מהם יש רווח\ים מוכחים מתוך הברית הזו. אנשים מוכנים להשקיע [בהתאמה לרווח] בשימור הברית. ברגע שהאיזון מופר, אין יותר חברות. כל היתר... קשקשת.

חבר = נאמנות בטוב וברע

חבר זה אחד שאיתו תרצי להיות גם שטוב לך וגם שרע לך , חבר זה אחד שיכול להמליץ לך חבר זה אחד שלא יבגוד בך ולא " ימכור " אותך חבר זה אחד שלא יפעיל עליך כוחניות חבר זה אחד שיסכים אם מה שתחליטי ולא אחד שיחליט עבורך

Rockets49

New member
לא טעית אולי במישהו מסויים זו

הרגשתך אז תנסי לעשות בדק בית נקודתית האני מאמין שלך חזק ממך וזה גם האני מאמין שלי אז תמשיכי לדבוק בו

יערית

New member
חברים

דווקא דיי אוהבת לראות את הסידרה הזו בערוץ ביפ! אי אפשר ליצור מדדים בהקשר של חברות,כן אפשר לתאם ציפיות האחד מהשני בתחילת הקשר,ישנם התנהגויות שמגלים רק מאוחר יותר,לפעמים זה מרחיק לפעמים זה מקרב יותר,השאלה הנשאלת, עד כמה את מחוברת לאדם שנקרא חבר?על סמך מה מבוססת החברות? הגעתי למקום שבו אני זורמת,יודעת שלא תמיד דברים הדברים נשלטים בידינו,לא תמיד הסיטואציות נוחות בין חברים,לא תמיד נאמרים דברים נעימים לאוזן,לא תמיד מסכימים איתך,השאלה כמה גמישות את מגלה בקשר החברותי הזה והאם בכלל יש צורך בגמישות? תמיד נתתי לחברים משקל רב ביחס לחיי.

חבר במילון...

לא חושבת שחיפשת הגדרה מהאקדמיה. לדעתי מחפשת פתרונות לדילמה חברית... שוב טעיתי?

מיקי 43

New member
חבר זה אמיתי ועמוק

חבר שרואה חבר שלו הולך להתרסק אחרי שנפגע כמה פעמים קשה ומנסה להסביר לאותו חבר שעושה טעות אך לשווא לפעמים מבין שההתרסקות בלתי נמנעת ויכול להחליט שהוא לא מוכן להיות שם ולראות אדם שחשוב לו מתרסק יש מי שיראה בזה מעילה בחברות ויש מי שיראה בזה משהו אחר ויש מי שיראה בזה חברות וחצי ויש מי שכרגיל יאטם ויראה רק את אחיזת העיניים בה הוא חיי

° זואי °

New member
חבר

זה אחד כזה שאתה יכול לסמוך עליו שאם משהו חלילה יקרה וכבר לא תהיו חברים, ידע לשמור לעצמו את החברות שלכם, את הדברים שסיפרת לו כי סמכת עליו. חבר זה אחד שיבוא לדבר איתך כשהוא כועס כדי ללבן דברים ולא יעלם מהחיים שלך בלי הסבר. חבר זה אחד שיהיה שם בשבילך ולא יפחד להגיד לך את דעתו. יש עוד מלא הגדרות לחבר, אבל בתכלס, זה נורא אישי, כל אחד מגדיר חבר בצורה אחרת, יש גם רמות שונות של חברות.

° זואי °

New member
זה בגלל

שזה גם הפוך ובעיניים עצומות את עונה על כל הקריטריונים שלי.

maof

New member
זואי ../images/Emo141.gif אין ספק.....

שכל אחד רואה וחושב אחרת....אין ספק שחברות היא דבר שניבנה מתוך אמון ורצון משותף. חבר שלי לפי דעתי זה אחד שיקבל אותי כמו שאני ללא רצון "לשנות" אותי. מעוף

Rinattt

New member
חבר...

חבר אמיתי... אולי לא תמיד יוכל לעזור לך... אבל לעולם לא יתן לך ליפול...

יעלילה1

New member
מוזר. קשה לי להגדיר חברות

כי זה כל כך משהו של הרגשה. אני פשוט יודעת, מי חבר/ה של ממש, ולכל אחד מהחברים, יש מדד או מידה פנימית של הלב...

r e d head

New member
חבר - זה פשוט להיות

יש לי בעבודה חבר טוב נשוי באושר, שמידי פעם אני משתפת אותו בסיפורים שלי, וכשזה נוגע לחברים שמאכזבים, הוא חושב שאני מגזימה בחשיבות של החברים. לטענתו, אצלו בחיים אישתו היא החברה הכי טובה שלו, וכל השאר זה חברים שרק מוסיפים, אבל עליהם לא קם ולא נופל דבר. דיברנו פעם, שאצל גרושים שלא חיים בזוגיות יש משקל רב יותר לחברים, ולפי אותו קו גם אכזבות מחברים, כי בכל חברות יש שמץ של אינטרסנטיות חברות בעיני זה לא משהו מדיד. זה לא משהו שקם ונופל בגלל התנהגות חד פעמית או מילה שנאמרת לחברים נותנים קרדיט הרבה יותר גדול ואפשר לקבל אותם עם השריטות הגדולות שלהם בגלל שהם הם...

למעלה