יש שבטים אינדיאנים

drorbar19

New member
יש שבטים אינדיאנים

ועוד כמה תרבויות עתיקות, שחשבו שהכל מדוד מראש.
שיש לנו הקצבה לדברים.
מספר מילים שנאמר, דברים שנאכל, צעדים שנצעד ואפילו זיונים.
ומי שגומר את הקצבה שיש לו, פשוט מת.
ולכן הם חסכו בכל מה שהם יכלו.

עד כמה זה נראה לכם נכון, ובמיוחד בקשרים?

אם תשימו לב, בקשר חדש שנוצר תמיד יש על מה לדבר. שיחות הטלפון ארוכות, כשנפגשים אפשר לשבת שעות לספר סיפורים, להחליף דעות ולרכל על הכל. הכל מענין ושני בני הזוג נובעים כמו מעיינות קטנים.
גם הסקס הוא תמיד ארוך ותדיר, אפשר להזדיין 5 פעמים בערב ולעשות את זה כל יום במשך חודשים, והכל מרגש ומושקע ומתחדש.
אבל תמיד מגיע השלב שבו הדברים מתחילים לדעוך, לא משנה כמה נשקיע בקשר, כמה נתאים וכמה הכל נראה מוצלח, מגיע לו השלב בו כבר מדברים פחות, שיחות הטלפון הופכות להיות אינפורמטיביות וקצרות וגם הסקס מתכנס לאיזה מסלול מדוייק כזה של מטרת אורגזמה (ולא קודם הנאה ארוכת נגן) ולישון. ואני בכלל לא מזכיר את זה שהסקס של הבוקר או הצהרים בסופ"שים נעלם לו כליל.

ואז או שהקשר מתמסמס ועוברים הלאה להתחיל הכל מחדש (וזה קורה שוב בדיוק אותו דבר, ונשארים על גל סינוס תמידי עם הפרעות שונות של פיקים), או "שעובדים" על הקשר ומנסים לעורר את המשיכה.
זה בדרך כלל מצליח בפעמים הראשונות, אבל גם לזה יש סוף, בפעם העשירית כבר לא מנסים לעורר כלום, ושב מטפסים קצת בדרך לירידה הבאה.

אז מה, צדקו הקדמונים? (ואולי גם הדתיים של ימינו)
אולי צריך לחסוך, להזדיין מעט, לדבר קצת ולא לבזבז את כל האנרגיה בתחילת הקשר?

ואולי אני סתם מזיין לכם במוח כי אין מים בבניין היום ואי אפשר להכין קפה כבר מ8 בבוקר, וזה קצת מעצבן?

אם זה

תקליט שחוזר על עצמו במערכות יחסים שלך, אז הייתי מציעה לך לבדוק את עצמך ומה לא עובד..

drorbar19

New member
זה תקליט מאוד מפורסם

שחוזר על עצמו בכל מערכת יחסים ששמעתי עליה.
אצלך זה לא כך?

drorbar19

New member
אשריך, אני אישית מקנא בך

על זה שאת כך.

אבל קצת קשה לי להבין למה התגרשת אם לא שעמם לכם יחד, תמיד היה סקס מדהים ותמיד הצלחתם לשמור על עניין וריגוש כמו בהתחלה.
מתוך הנחה שבהתחלה, לפני שהתחתנת הייתה אהבה בינכם.
היו לך מערכות יחסים רציניות גם אחרי הגרושים?

התפיסה שלי שונה..

אני מסתכלת על כל מערכת יחסים רצינית שהייתה לי ובמה היא תרמה לי.
מה למדתי ממנה ומה שיניתי.
אני היום אדם טוב יותר. אוהבת את מה שאני פוגשת במראה.

drorbar19

New member
זה לא קשור בכלל

למה ששאלתי.
ייתכן ושווה לפתוח פוסט חדש על מה מפיקים מקשרים.

אני שאלתי אם הקשרים שהיו לך, למרות שהיו טובים, הגיעו לדעיכה ולשעמום כמו שאני רואה סביבי.

drorbar19

New member
נשגב ממני

להבין איך יחסים שלא דועכים, מלאים אהבה תשוקה וחברות, מצליחים להגיע לסיום.

יש לך הסבר?

כן

לכל אחד יש את נקודות החולשה שלו. כשמדובר בנקודות חופפות (אצל שני הצדדים), זה סוג של עיוורון ולופ.
כשלא משכילים ביחד לצאת מהמצבים האלו ולצמוח מהם, נפרדים.
שני הצדדים צריכים להיות מינדד לזה (וברמת מודעות זהה). כשזה לא קורה, קשרים מסתיימים.
(למרות האהבה, החברות והתשוקה).
כמו שרשמתי בהתחלה, מי שלא עושה עבודה עם עצמו, ימצא את עצמו עם אותם חולשות ו"בעיות" גם בקשר הבא..

drorbar19

New member
עדיין לא הבנתי

ואין לי מושג מה זו "רמת מודעות זהה" ואיך היא יכולה להיות שונה אם יש אהבה וחברות.
ונותר לי רק להצטער עבורך ועבור בני זוגך אם נפרדתם במצב בו האהבה, החברות והתשוקה עדיין פועמים. זה בטח לא היה קל.

יערית

New member
אין מצב בעולם!!

ששלושת המרכיבים הללו היו בזמן פרידה : אהבה, תשוקה וחברות-
אם שלושת המרכיבים האלו היו קיימים לשני הצדדים, שום פרידה לא
הייתה ובטח היו יודעים להתגבר על יתר הבעיות.

כנראה שזה רק במחשבה שזה מה שהיה...כי לא רוצים להאמין שזה
לא היה ולכן כבר לא נמצאים יחד.

יערית

New member
אני אומרת

שלפעמים טוב לחיות באשלייה שכך נגמרו הדברים, זה מניח את הדעת.

למעלה