יש מישהו שמזדהה?

talmidim

New member
מקורי מאוד, מר קומיסר

מחשבה ביקורתית ועצמאית? אתה מפיץ את התעמולה המקובלת, ואין אף מילה מקורית בהודעה שלך. כל הכבוד: אני חושב שהצלחת למתצת את כל הסיסמאות והמיתוסים המקובלים בכמה שורות: מי שמתנגד לאיך שהדברים נעשים הוא אנארכיסט-קומוניסט, אילוף הילדים הוא לטובתם בכדי שנוכל להמשיך לנהל את החברה הנאורה והנהדרת שלנו. הקומוניסטים ברוסיה בטח שלא דגלו בחופש, להיפך: הם דגלו בשליטה מוחלטת של המדינה באזרחים. כנ"ל לגבי הקפיטליזם, ששם את ה"קפיטל", הרכוש והכסף, מעל הכל, ודוגל בשליטה מוחלטת של המיליארדרים והמיליונרים, בעלי הקפיטל, באזרחים. איפה כאן הדמוקרטיה, שליטת העם, בשיטות אלה? בתי הספר ברוסיה היו זקוקים לאילוף התלמידים בדיוק כמו בתי הספר בישראל ובארצות הברית - על מנת להשיג שליטה מוחלטת בתלמיד, בין אם השולא הוא הצאר או המיליארדר. האזהרות שלך מצחיקות, מכיוון שהמציאות שבה אנו חיים היא כבר המציאות שבה "כל דאלים גבר", אז למה אתה כל כך מפחד מחופש? על איזו מציאות אתה בא להגן? הנה לך המציאות שבה על כל ילד נכפית מדיניות ה"לדעת איפה איפה החופש שלו" שאתה כל כך מצדד בה: כל אישה שלישית חווה תקיפה מינית, מיליון ישראלים בכל שנה אונסים נשים שכלואות ומועסקות בזנות בניגוד לרצונן, ישראלים דופקים את הפלשתינאים שביאושם מפוצצים את עצמם יחד איתנו, מאות אלפי עבדים מיובאים מארצות העולם השלישי, מיליון ורבע ישראלים מתחת לקו העוני, רצח, אונס, גניבות, רעב, דכאונות, סרטן, שנאה ופחד, קיצוץ בקצבאות העניים בכדי לממן הטבות המס לעשירים, פוליטיקאים שגונבים מיליונים ועם שלא אכפת לו לאכול את כל החרא הזה - הנה לך הצלחותיה של מערכת החינוך, שלימדה את העם הישראלי את הגבולות שלו. אגב, קל להגיד שלנשים, או לשחורים, או לילדים, לא מגיע חופש - כשאינך אחד מהם.

osravan

New member
תשובתו של הקומיסר ../images/Emo150.gif

מחשבה ביקורתית ועצמאית? אתה מפיץ את התעמולה המקובלת, ואין אף מילה מקורית בהודעה שלך. כל הכבוד: אני חושב שהצלחת למתצת את כל הסיסמאות והמיתוסים המקובלים בכמה שורות: מי שמתנגד לאיך שהדברים נעשים הוא אנארכיסט-קומוניסט, אילוף הילדים הוא לטובתם בכדי שנוכל להמשיך לנהל את החברה הנאורה והנהדרת שלנו. מודה באשמה, הרעיונות שלי אינם מקוריים. זה עדיין לא אומר שהם אינם נכונים, ובוודאי לא אומר שאין לי את היכולת לחשוב עליהם באופן עצמאי וביקורתי, תוך כדי התבוננות בעולם המציאותי שמסביבי, והסתמכות על נסיון החיים שלי, ולהגיע למסקנה שהם נכונים. אתה מאשים אותי בזריקת סיסמאות, ובעצמך עטפת את ההודעה שלך במילים היפות: חופש,עצמאות,דמוקרטיה. אבל המסר הבסיסי שלך הוא מסר אנארכיסטי, ולא יעזור לך שום דבר. כל מדינה, גם הדמוקרטיה הנאורה והמתוקנת ביותר בעולם מושתתת על כללים, ועל ההנחה שאזרחיה יצייתו לכללים אלה. ואת המסר הזה צריכים להנחיל לילדי בית הספר. מותר, ואף רצוי להעביר ביקורת, למחות נגד עוולות שבוודאי קיימות, וגם לכתוב מכתבים חוצבי להבות בפורום תפוז
, אבל אסור לתת לילדים להחליט "מה נכון ומה מוסרי". בתור מבוגרים אנחנו יודעים קצת יותר טוב מהם. האזהרות שלך מצחיקות, מכיוון שהמציאות שבה אנו חיים היא כבר המציאות שבה "כל דאלים גבר", אז למה אתה כל כך מפחד מחופש? על איזו מציאות אתה בא להגן? הנה לך המציאות שבה על כל ילד נכפית מדיניות ה"לדעת איפה איפה החופש שלו" שאתה כל כך מצדד בה: כל אישה שלישית חווה תקיפה מינית, מיליון ישראלים בכל שנה אונסים נשים שכלואות ומועסקות בזנות בניגוד לרצונן, ישראלים דופקים את הפלשתינאים שביאושם מפוצצים את עצמם יחד איתנו, מאות אלפי עבדים מיובאים מארצות העולם השלישי, מיליון ורבע ישראלים מתחת לקו העוני, רצח, אונס, גניבות, רעב, דכאונות, סרטן, שנאה ופחד, קיצוץ בקצבאות העניים בכדי לממן הטבות המס לעשירים, פוליטיקאים שגונבים מיליונים ועם שלא אכפת לו לאכול את כל החרא הזה - הנה לך הצלחותיה של מערכת החינוך, שלימדה את העם הישראלי את הגבולות שלו. אגב, קל להגיד שלנשים, או לשחורים, או לילדים, לא מגיע חופש - כשאינך אחד מהם. וכאן הגענו ללב המחלוקת בינינו. אתה מאשים את כל חוליי החברה הישראלית באותו חטא קדמון של כפייה, ושלילת החופש מתלמידי בית הספר המסכנים, וזהו רעיון מופרך מיסודו. "רצח,אונס,גניבות,סרטן,שנאה ופחד" הם תוצאה ישירה של ההרשמה על איחור לשיעור אנגלית? ומה עם גנטיקה, חינוך מהבית,טראומות ילדות,וכו', אין להם שום השפעה על התופעות האלו? זוהי בדיוק הסיבה שציינתי כי דבריך הם תעמולה אנארכיסטית (לטובת אלו שלא שמו לב) כי ביטאת בדבריך את הרעיון המרכזי של האנארכיזם: האמונה שחוליי החברה הם תוצאה של הכפייה ושלילת החופש מבני האדם ע"י הממסד, ואם רק נבטל את ה"ממסד", ונעניק לבני האדם חופש מוחלט, הם יתארגנו בקומונות המבוססות על הסכמה הדדית, במין גן עדן עלי אדמות שבו ישררו הרמוניה ושלווה נצחית. הרעיון היפה והמפתה הזה מבוסס על ההנחה שבני האדם טובים מטבעם, ומסוגלים לבנות חברה צודקת ושוויונית, הנחה שהיא שגויה לחלוטין, למרבה הצער. כבר הקדמונים הבחינו בכך ש"יצר האדם רע מנעוריו", וזה תקף גם ב2005. הדרך המציאותית היחידה לבנות חברה בעלת חוק וסדר השואפת להיות חברה צודקת ושיוויונית היא ע"י ציות לחוקים, ומה לעשות, הגבלת החופש. חופש אינו בהכרח גורר אושר.

אנרכיזם וטבע האדם

נכון, גם לדעתי המכתב נכתב מתוך ראייה שהיא אנרכיסטית. זה לא העניין בכל מקרה. ואני מעריך שכותב המכתב לא באמת חושב ש*כל* חוליי החברה נגרמים ע"י השיטה המקובלת במערכת החינוך, אלא שהשיטה של רוב בתי הספר כיום היא שלילית והיא חלק ממערכת כוללת שהיא מדכאת ושוללת את החופש - ובעצם, עצם העובדה שהחברה שלנו מבוססת ע"י יחסים היררכיים, מלמעה ועד למטה. וכן, אני מאמין שיחסים היררכיים הם באמת תמיד מדכאים, תמיד יוצרים ניכור, תמיד יוצרים רגשות שליליים גם אם נסתרים, תמיד יוצרים מתח, חבוי וגלוי, כי תמיד יש מישהו מעלייך שבודק אותך ותמיד יש מישהו מתחתייך שמאיים לתפוס את מקומך או לדרוך עליך בדרך שלו למעלה. אתה גם תיארת האנרכיזם כאוטופיה חסרת חסרונות - "ונעניק לבני האדם חופש מוחלט, הם יתארגנו בקומונות המבוססות על הסכמה הדדית, במין גן עדן עלי אדמות שבו ישררו הרמוניה ושלווה נצחית" למרות שאני לא רוצה לתפוס אותך במילה, אני מקווה שידוע לך שמן הסתם האנרכיזם לא מציע פתרון קסם שאם רק ילכו לאורו, החיים יהיו מושלמים. הוא כן מציע צורת ארגון אחרת של החברה, בה יש מינימום של דיכוי ושליטה, וע"י כך מינימום של אלימות וניכור. יש בידיך עוד טעות כשאתה אומר שאנרכיזם מבוסס על העובדה ש"בני אדם טובים מטבעם". ממש לא. האנרכיזם מאוד מודע לטבע האדם. אבל טבע האדם הוא דבר מורכב ביותר, והוא יכול להשתנות תחת נסיבות חברתיות שונות. בתקופת העבדות, חשבו שעבדות תואמת את טבע האדם. בתקופה יוון העתיקה הומוסקסויאליות נחשבה דבר טבעי לגמרי, ואלפי שנים אחר כך, נחשבה דבר מעוות ולא טבעי ע"י הדתות המודרניות. טבע האדם הוא לא טוב מטבעו ולא רע מטבעו. הוא גם לא נתון לחלוטין להשפעות החברה - הוא פשוט שילוב של גנטיקה ושל הנסיבות החברתיות. מה שכן, חלק מטבע האדם הוא שהאדם הוא יצור חברתי, שהוא זקוק לחברת אחרים על מנת למצות יותר מהפוטנציאל של עצמו, ושיש לו את היכולת להכיר ולהתנגד לחוסר צדק ולדיכוי. עוד חלק מהותי מטבע האדם - זאת היכולת לחשוב וללמוד. לדעתי האישית, דיכוי והיררכיה, מוציאות את הגרוע ביותר מ"טבע האדם". ולשם גילוי נאות, אני מסכים עם כל מה שאמרתי ש"האנרכיזם טוען" בהודעה הזאת. עם זאת - אינני מגדיר את עצמי "אנרכיסט". נכון, חופש אינו בהכרח גורר אושר. הוא פשוט נותן לך חופש.. חופש לעשות כרצונך ולמצות את כל הפוטנציאל הגלום בך ובחברה שלך. אם לך יהיה חופש, ותמצה את כל הפוטנציאל שלך, בסופו של דבר זה גם יתרום לי ולהפך. ונסיים בקלישאה - אף אחד לא חופשי עד שלא כולם חופשיים.

osravan

New member
זהו בדיוק העניין

הרעיון האנארכיסטי עומד בבסיסו של המכתב, ולכן לא ניתן להתייחס אליו כלא רלוונטי. אתה אומר שאינך מגדיר את עצמך כ"אנארכיסט", אבל השורה הראשונה בחתימה שלך(As time passed I realized we don't need rules to survive) היא סיסמה אנארכיסטית. כמו כן השורות הבאות: עצם העובדה שהחברה שלנו מבוססת ע"י יחסים היררכיים, מלמעלה ועד למטה. וכן, אני מאמין שיחסים היררכיים הם באמת תמיד מדכאים, תמיד יוצרים ניכור, תמיד יוצרים רגשות שליליים גם אם נסתרים, תמיד יוצרים מתח, חבוי וגלוי, כי תמיד יש מישהו מעלייך שבודק אותך ותמיד יש מישהו מתחתייך שמאיים לתפוס את מקומך או לדרוך עליך בדרך שלו למעלה. זהו גם אחד מרעיונות היסוד של האנארכיזם: האמונה שאם נבטל את היחסים ההיררכיים בחברה האנושית, ייעלמו הניצול הדיכוי וההשפלה, ובני האדם יהיו מאושרים יותר. בתיאוריה הרעיון נכון, אבל האם הוא אפשרי? האם הוא ישים בחברה האנושית? בוודאי שלא. אנחנו לא נמלים שפועלות "בראש אחד" למען המושבה. אנחנו יצורים אנוכיים שפועלים למען עצמנו, תמיד על חשבון אחרים, ולכן אם לא נציב לעצמנו גבולות, דהיינו חוקים והגבלות, הניצול והדיכוי רק יגדלו לממדים עצומים. אין מה לעשות. זה הטבע שלנו ואיתו אנחנו צריכים לחיות. אתה גם תיארת האנרכיזם כאוטופיה חסרת חסרונות - "ונעניק לבני האדם חופש מוחלט, הם יתארגנו בקומונות המבוססות על הסכמה הדדית, במין גן עדן עלי אדמות שבו ישררו הרמוניה ושלווה נצחית" למרות שאני לא רוצה לתפוס אותך במילה, אני מקווה שידוע לך שמן הסתם האנרכיזם לא מציע פתרון קסם שאם רק ילכו לאורו, החיים יהיו מושלמים. הוא כן מציע צורת ארגון אחרת של החברה, בה יש מינימום של דיכוי ושליטה, וע"י כך מינימום של אלימות וניכור. יש בידיך עוד טעות כשאתה אומר שאנרכיזם מבוסס על העובדה ש"בני אדם טובים מטבעם". ממש לא. האנרכיזם מאוד מודע לטבע האדם. אבל טבע האדם הוא דבר מורכב ביותר, והוא יכול להשתנות תחת נסיבות חברתיות שונות טוב, כאן המחלוקת בינינו היא על ההגדרה המדוייקת של תורת האנארכיזם. כבכל אידיאולוגיה, גם כאן קיימים זרמים שונים, ואין "תנ"ך" מקודש שבו כתובים כללי הזהב של האנארכיזם. ובכל זאת, האידיאולוגים המרכזיים של האנארכיזם במאה ה-19, פייר פרודון ומיכאל בקונין, אכן טיפחו את החזון האוטופי שתיארתי, ובעיקר הסתמכו על האמונה חסרת השחר בטבעו הטוב של האדם. לדעתי האישית, דיכוי והיררכיה, מוציאות את הגרוע ביותר מ"טבע האדם". דווקא משומ שטבעו של האדם אינו טוב, ואינו תלוי בנסיבות חברתיות, היררכיה היא האפשרות היחידה לבנות חברה מתפקדת. ההיפך הוא שיוציא את ה"גרוע ביותר".

talmidim

New member
מי צריך להיות הסוהר לדעתך?

גם אם נניח שצריך לדכא ילדים ולקבוע להם גבולות אחרת הם יעשו דברים איומים ונוראים (כמו מה? מה יותר ממה שנעשה כבר כיום?") או יעבדו בזבל כל החיים, נותרת השאלה: מי צריך לקבוע את הגבולות האלה? לימור לבנת? שמעון פרס? ביבי נתניהו? משפחת שרון? משפחת עופר? משפחת נמרודי? אלה שיש להם הכי הרבה כסף וכוח כי דרכו על הכי הרבה אנשים, הם אלה שיקבעו את הגבולות למען חברה מוסרית, נאורה ובטוחה?

osravan

New member
אני! ../images/Emo3.gif

ועכשיו ברצינות... גם אם נניח שצריך לדכא ילדים ולקבוע להם גבולות אחרת הם יעשו דברים איומים ונוראים (כמו מה? מה יותר ממה שנעשה כבר כיום?") אם כבר מדברים על תלמידים, אז זוהי הדוגמה הטובה ביותר לתזה שלי. בתור תלמיד לשעבר, וגם בתור בן של מורה, ראיתי ושמעתי על מה שהמלאכים התמימים והמדוכאים האלה עושים, ועם כל הכבוד, זה לא נובע מדיכוי אלא בדיוק להיפך. התרופפות המשמעת, חוסר היכולת לאכוף משמעת, כי זה "בניגוד לזכויות התלמיד", הם אלה שגורמים ל"דברים האיומים והנוראים": התחצפות חסרת תקדים למורים, הכאת מורים ותלמידים, ועוד. השבת הסמכות והמשמעת לבית הספר היא הפתרון המוכח היחיד לבעיה. נותרת השאלה: מי צריך לקבוע את הגבולות האלה? לימור לבנת? שמעון פרס? ביבי נתניהו? משפחת שרון? משפחת עופר? משפחת נמרודי? אלה שיש להם הכי הרבה כסף וכוח כי דרכו על הכי הרבה אנשים, הם אלה שיקבעו את הגבולות למען חברה מוסרית, נאורה ובטוחה? שאלה מצויינת. שאלה שמלווה אותנו לכל אורך ההיסטוריה האנושית. זוהי בעצם, בניסוח אחר, השאלה בידי מי נפקיד את הסמכות השלטונית. בימי קדם התשובה היתה: "בידי מי שדם מלכים זורם בעורקיו". כיום היא:"בידי מי שזכה ברוב קולות בבחירות". האם זה מבטיח שלא יעלו לשלטון חדלי אישים כמו לימור לבנת? בוודאי שלא. לכן חובתנו להיאבק למען עקרונותינו, ולפעול להדחת השליט הגרוע, ולהחלפתו בשליט טוב יותר. אבל בשום פנים ואופן לא לפעול נגד עצם השלטון, כי הוא הכרחי, וחוץ מזה, כלל ברזל בהיסטוריה האנושית הוא ש"כל מהפכה מסתיימת בעלייתו לשלטון של מעמד שליט חדש". זה היה נכון ברוסיה,צרפת,דרום אמריקה,וסין, וזה נכון גם לישראל. ודרך אגב, מה יש לך נגד משפחת נמרודי? על אילו אנשים הם דרכו בדרכם אל העושר?

עוד סדר ומשמעת זה הפתרון!

פה בדיוק המחלוקת שלי איתך. אתה אומר שהאלימות של התלמידים נובעת מכך שאין מספיק משמעת וסדר וחוקים ושיש בעיה באכיפה. ואני אומר שלא צריך לקחת סרגל ולהרביץ לתלמיד על האצבעות כדי שיהיה דיכוי. מספיק לתת לו הרגשה של חוסר ברירה בכך שהוא צריך להכנס לכיתה, מספיק להכריח אותו לשבת ולשתוק ולהקשיב, מספיק להכריח אותו ללמוד דברים שאין לו שום מילה ויכולת בחירה לגביהם, מספיק להתייחס אליו כאילו הוא מבין פחות ממבוגרים, מספיק להתנשא מעליו, מספיק לא להקשיב לו, מספיק לא להתייחס לצרכים שלו שאותם הוא מביע. כמובן שהעובדה שכל אלה לא קיימים הם לא הסיבה היחידה לאלימות. כמובן שגם כנראה שלא העניקו לו מספיק אהבה בבית, לא כיבדו אותו בבית, לא סיפקו את צרכיו. אבל בית הספר יכול לשמש כמקום מפלט, כאלטרנטיבה לבית שלא מתפקד, ולא כמקום שרק מוסיף על הכעסים, מוסיף עוד דיכוי וזלזול. ואיפה הגבול ב"סדר ומשמעת"? האם תחזור לשיטת ההצלפות על הגב? האם תעיף ילדים שמתפרעים מבית ספר? תיתן להם "עונש חינוכי" בצורת עבודה משעממת שלא תתרום להם כלום? או אולי תשלח אותם ל"מוסד לעבריינים צעירים", שם הם בטוח יקבלו את מה שהם צריכים? יכול להיות שאם באמת תכה תלמיד על כל פעם שהוא מתחצף או משתמש באלימות, אז באמת תלמידים יפחדו ללכת מכות, יפחדו להתחצף, יפחדו רק מלראות פרצוף של מורה מתקרב. האם זאת השיטה לדעתך? לגרום להם לחיות ולהתנהג מתוך פחד ומורא מהעונש? האם זה מה שיצמיח בן אדם אשר שלם עם עצמו, בטוח בעצמו, בן אדם שיודע לקבל החלטות, שיודע לחשוב בעצמו, בן אדם שיכבד את החברה ובני אדם אחרים, בן אדם בלי אגרסיות חבויות ופחדים שיתפרצו ביום מן הימים? אתה באמת חושב שעוד "סדר ומשמעת" זאת התרופה? אולי כדאי שתחשוב שוב..

osravan

New member
כן.

אתה פשוט מגזים כשאתה קורא לחינוך הבית ספרי "דיכוי", והגזמה היא נשקו העיקרי של הדמגוג. עם כל הכבוד, בתי הספר בישראל אינם מחנות ריכוז, בוודאי לא בימינו. בית הספר הישראלי, מטרתו להכין את התלמיד/ה לצבא ולחיים האזרחיים שאחריו. על חשיבות הסדר והמשמעת בצבא אין צורך להרחיב, וגם בעבודה זה לא מזיק. ובכלל, אני כתלמיד לא חשתי זלזול והתנשאות מצד המורים. להיפך, היו מורים שחשתי כלפיהם זלזול והתנשאות, אבל הייתי ילד טוב ומחונך אז התייחסתי אליהם בכבוד, מה שאיני יכול לומר על הרבה מאוד תלמידים שמתחצפים ואפילו מקללים את מוריהם( שידיהם כפותות כי מה הם כבר יכולים לעשות להם שלא יפגע בזכויותיהם וגם יעמיד אותם במקום?). טוב עייפתי כבר מההתכתבות האינסופית הזו, אסיים בכך שאומר רק זאת: יש לך הערכה נמוכה מאוד לחוסנו הנפשי של האדם, אם אתה חושב שבית הספר הישראלי גורם לו לפחדים ואגרסיות חבויות...

s h a n i 00

New member
שטויות!

אני לא מסכימה איתך ביכלל! בלי בית ספר שהיה מחנך אותך ומלמד אותך מקצועות- לא היה לך מה לעשות בעתיד! מה היית עושה?! יושב כל היום בבית ועושה פן?! אני לא אומרת שאני מסכימה עם כל מה שקורה בבית ספר- אבל צריך משמעת! ומשמעת זה לא לתת לכל תלמיד לעשות מה שהוא רוצה. עם זה היה קורה- המצב היה גרוע ביותר. ועוד משהו- אף אחד לא אמר לך שבית ספר זה מקום דמוקרטי. ממש לא! אתה בא כי זה הזכות שלך, אתה בא כדי לרכוש ידע ולא להיות בור בלי ידע!. אז לפני שאתה כותב שטויות... תחשוב קצת!

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif "אתה בא כי זה הזכות שלך"

זכות?! אם זוהי זכות אז הוא יכול גם לא לבוא.. אבל אסור לא לבוא.. אז איך זוהי זכות בדיוק?!

EdisonGirl

New member
../images/Emo47.gifואלברט איינשטיין אמר:../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif

"בעצם, רק בדרך נס לא החניקו שיטות ההוראה המודרניות את הסקרנות הצרופה לחקור ולדרוש. כי מלבד עידוד, זקוק צמח עדין זה בראש ובראשונה לחופש. בלעדיו הוא נידון לקמילה ולכיליון" אני כבר סיימתי ביצפר, אבל דבריו אלו היו מודבקים על שולחני בכיתה ואני ממליצה לכל תלמיד לעשות את זה. אולי יקרא זאת המורה ויפנים... ואל תטעו
אני אוהבת ללמוד! לימודים הם כל חיי! ואני אוהבת את רוב המקצועות הנלמדים בבית הספר, אבל שיטות הלימוד מעוותות ומעוותות את רצון התלמידים ללמוד. בנוסף כמובן, טענת בצדק שלא מלמדים אותנו על החיים! אין שיעורי ניהול פיננסי, אין שיעורי אינטלגנציה רגשית (ולצערינו יש מורים שלא נתברכו בזה, והחסך הזה משפיע על התלמידים בצורה שלילית וכואבת), אין שיעורי ניהול זמן... ועכשיו רוצים להכניס סדר ודיוק למערכת הלימודית! סדר ודיוק אכן מקצוע מושלם לסיום המלאכה- הפיכתנו לרובוטים..
לדבר אחד אינני מסכימה. מאחורי הדבר הזה מסתתר המניע לחוסר ההסכמה מצד חלק מ"החברים לשירשור". פסימיות. חשיבה שלילית. אם ילמדו אותנו דברים כמו: איך למנוע מהבנקים ומקופות החולים לרמות אותנו, להבין למה נותנים למפעלים להמשיך לשפוך חומרים מסרטנים למים, לאוויר ולאוכל שלנו, לדעת איך באמת מתקבלות ההחלטות במדינה, מה הפוליטיקאים עושים עם הכסף שלנו וכמה כסף הם משלשלים לכיסם מסחר בנשים, ניצול עובדים זרים ו"רפורמות כלכליות להצלת המשק" אנחנו נגדל להיות דור מתוסכל וחדור טינות ונקמות כמותם. נגדל להיות אנשים שמאמינים שכל הזמן רק דופקים אותם. אסור לנו להיות כאלה
אנחנו מבינים יותר, ונגדל להיות דור שונה לחלוטין ממה שהכירו וממה שרוצים לפטם אותנו בו. אם אין ברירה, שבו בכיתה, אבל חיסמו בברזלים כל פיסת מסר שלילית שמנסה לחדור תוך כדי חומר הלימוד. אגב, מי כתב את המכתב הזה
טוב לדעת שהנוער של היום חכם ולא סתם מתלונן.

אני מאוד מזדהה

אני גם חושבת שבתיי ספר דמורטיים לא רק יותר יעילים הם גם מקנים המון ערכים שאין בבתי ספר רגילים.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif ../images/Emo45.gifמסכימה עם כל מילה../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

ובדיוק בגלל זה אני לא לומדת בבית ספר..
"הום סקולינג" אני לומדת בבית, מה שבא לי, מתי שבא לי, ואם בכלל בא לי, קיצר, אני לומדת מהחיים.. ועוד לא נתקלתי בשום בעיה בגלל זה.. עוד לא היה משהו שרציתי לדעת ועוד לא ידעתי, עוד לא היה משהו שלא עמדתי בו, עוד לא היה משהו שלא הצלחתי לפתור/לפענח/להבין.. כשהייתי בבית ספר שנאתי מתמטיקה.. היום, אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מנסה לפתור נוסחאות, למה?! כי לא כופים את עלי! כי זה בא מרצוני החופשי! אני לומדת אנגלית, מרצון! וכייף לי, ואני נהנת.. משהו שאני חושבת שאם הייתי לומדת בבית ספר הייתי שונאת.. הייתה תקופה שלמדתי ביולוגיה, מרצוני! מתי שבא לי לקחתי ת'ספר ולמדתי והתענייתי.. זה גורם לי לחקור, ל"עבוד" בשביל עצמי.. ובקשר לאלימות.. תאמינו או לא, אני לא זוכרת מתי פעם אחרונה הרבצתי למישהו. אני חושבת שאין שום צדק או שיווין בבית ספר כשמורה עומדת מול 40 ילדים ומכריחה אותם לשתוק ולהקשיב.. אני לא חושבת שיש שום צדק או שיווין כשמורה מונעת מילד את הדבר הכי בסיסי שקיים - ללכת לשירותים.. אני לא חושבת שיש צדק או שיווין כשמורה מורידה לילד ניקוד על העבודה באנגלית כי הוא גימגם כשהוא הקריא אותה
איזה שיווין?! איזה צדק?! איזו דמוקרטיה???!!!! אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, אבל משום מה לא רואים את זה.. אנחנו חיים במדינה שדוגלת בשיווין ובצדק, אבל משום מה לא רואים את זה.. אז למה אנחנו מצהירים שאנחנו מדינה כזאת?! איך מורה יכולה להגיד לילדים "אסור לקטוף כלניות, כי הן פרחים מוגנים" כשיש לה ביד כלנית שהיא כרגע קטפה??!!! אבל היא אומרת שזה בסדר שהיא קטפה, כי היא קטפה כדי להסביר לילדים על הכלנית.. איך מורה יכולה "לפלוט" איזה קללה לאיזה ילד ואחרי דקה להגיד לו שלא מקללים??!?!?!?! אין פה שום הגיון, אין פה שום צדק, אין פה שום שיווין ואין פה שום דמוקרטיה!!! והמורים, המורים כל שני וחמישי עושים שביתה בגלל התנאים שלהם, אבל מה עם הילדים??!!! לילדים לא מגיע תנאים טובים יותר?! כנראה שמבחינת המורים.. לא. עוד דבר שאני רוצה לציין הוא; כדי לקבל תעודת הוראה (זאת אומרת כדי להיות מורה) צריך את מספר הנקודות הנמוך ביותר
אמא שלי, למשל, שלמדה עד כיתה ט', קיבלה תעודת הוראה בתור מורה לאומנות..!!! איך?! איך משרד החינוך שחושב שללא תעודת בגרות אי אפשר לעבוד ולהתקדם בחיים וכו' וכו' נותן תעודת הוראה לבן אדם שבכלל לא סיים את שנות לימוד החובה שלו?!?!?! אני יכולה לכתוב פה עד מחר, אז זהו בנתיים.. ואגב, הגעת (זה שכתב את ההודעה הראשית) לעמוד הראשי של תפוז.. כל הכבוד
ערב טוב..

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif עוד משהו ששכחתי..

נכון שהרבה ילדים יאבדו אם לא יהיה בצפר, ובגלל זה אני לא חושבת שלא צריך להיות מקום בסגנון הזה, כי באמת יש ילדים שצריכים את זה! אבל המקום הזה צריך לתת להם את מה שאין להם, שאולי אפילו בבית אין להם.. חופש, הערכה, הקשבה.. לתת להם להיות בזמן שלהם, לא לכפות עליהם הכל.. להתפשר, להתייחס אליהם כבוגרים, כמבינים, לא כפושעים קטנים ומעצבנים.. ללמד שיווין מתוך שיווין, ללמד צדק מתוך צדק, ללמד דמוקרטיה מתוך דמוקרטיה.. וללמד סוציאליזם מתוך סוציאליזם
ערב טוב

keika

New member
כמה תלונות יש למתנגדים פה...

מעניין אותי לדעת אם את התגובות החכמות הם למדו בבית הספר הנפלא ,החופשי והדמוקרטי שלהם....ואני מצטטת "אני לא מסכימה איתך ביכלל" בלי בית ספר שהיה מחנך אותך ומלמד אותך מקצועות- לא היה לך מה לעשות בעתיד! מה היית עושה?! יושב כל היום בבית ועושה פן?!" ביכלל זה לא מילה בעברית,שלא תגלה את זה המורה שלך ללשון... יושב כל היום בבית ועושה פן-זה מה שלימדה אותך המורה לספרות?לתנ"ך?זו ביקורת זו? (ואל תקחי את זה ללב שני,פשוט היית בין האחרונים שכתבו וקראתי את ההודעה שלך שהתחילה במילה שטויות...הנה לך דוגמה לחופש הביטוי,מישהו טוען משהו שלא מוצא חן בעינייך ואת קוראת בקול "שטויות!"...ועוד תגובה מבריקה..."כמה טמטום?! כמה???" של cat woman...איך זה בשביל לתת לכן דוגמא כמה חופש ביטוי למדתן אתן מבית הספר?) ואיזה בדיוק זכות יש לתלמידים צעירים? הם לא יכולים לבחור אם ללכת לבית הספר או לא...ואני לא מדברת על ילדים בכיתה א' ,לפני שיסקלו אותי פה...מדברת על ילד בכיתה ח'/ט' שלא רוצה ללמוד,למה להכריח אותו לעוד שנה שנתיים?? הגיע הזמן שמישהו יקום ויגיד מה שמבעבע בתוך ליבם של חלק מהתלמידים (לא כולם...זה בשביל המתנגדים...). נכון לחלוטין מה שאתה אומר ששוללים מתלמידים צעירים כל זכות לביטוי עצמי וחשיבה...הרי כל אחד מאיתנו הוא עוד תלמיד...(הוא היה עוד תלמיד...אני כבר סיימתי....או יהיה עוד תלמיד) המקצועות שלומדים בבית הספר הם משהו שברובו,נשתמש בחיים,לא הכל....בחלקו הגדול,ידע בסיסי במתמטיקה...ביולוגיה...אנגלית...תנ"ך....ספרות (זה לא פשע לפתוח ספר!) נכון שלא מלמדים את כל הדברים שצריך ללמד.... אבל...זה מה יש....אז צריך לקחת דברים לאט לאט...ולא לרוץ לשנות את הלימודים שכמה ימים (לשנות מקצועות,שעות וימים) המכתב זה בהחלט התחלה... נסו להציע למורים שלכם שבפעם הבאה שיש איזה נושא ללמוד (ויש לכם קצתזמן ואתם לא צריכים כל דקה בשביל הבגרויות (שזה סוג של דקטטורה אחרת...) ואתם רוצים בזה), שתהפוך את הנושא לדיון,מה כל תלמיד יודע על הנושא ומה הוא חושב....בכיתה שלי עשינו את זה כמה פעמים.... את התחושה הקלה של חופש הביטוי נצרנו בלב כמה ימים טובים אחרי כל דיון כזה...(ותודה למורה המקסימה שלנו שנתנה לנו להתבטא בכל צורה אפשרית...גם במילים שלא היו מרשים לומר אותם בקול...) אבל זו רק דעתי... בהצלחה!

Sparks

New member
כל בעיות החינוך נפתרות במטה קסם

תבטלו את בתי הספר. בוודאי. תנו לנו לעשות מה שמתחשק לנו ומתי שמתחשק לנו, אנחנו (כן כולנו בלי יוצא מן הכלל) נשב בבית ונלמד מרצוננו החופשי הכל... אה בעצם לא הכל רק מה שמעניין. אבל למעשה זה בעצם כלום, כי ללא חשיפה לדברים שנראים לא מעניניים לא נדע מה יכול להיות שם מעבר לספר הפיזיקה הדוחה. ובכלל פתרת גם את בעיית האלימות בחברה ובעולם. ברור שזה רק ואך ורק בגלל בתי הספר הרי אנחנו חיות שלא מסוגלות להבין מה זו אלימות או לקחת אחריות על מעשינו או לחשוב או לכתוב או לקרוא ... כולנו חיות שמסתובבות רק מחכות למישהו שידכא אותנו ויגרום לפרץ אלימות נוסף. כן בהחלט. לשבת שמונה שעות "רצוף" בחדר קטן חנוק וחשוך בלי אוכל ושתיה זה ממש דומה למאסר. שמונה שעות שלמות מזל שבסופי שבוע יש לנו חופש.. ובחגים ובקיץ. ממש מעשיהו. מרוב שמשעמם מלכלכים חורטים ויורקים אבל זה שוב, כי אנחנו חיות שלא מסוגלות למחשבה מינמלית, להבנה מינמלית של מה אנחנו עושים פה. ברור לך כמובן שהטיולים המשעממים הספרים הדוחים והצגות התיאטרון העלובות עשויות בטעות למצוא חן לעניין ואולי אפילו לעורר השראה במישהו אחר? לא. מה פתאום רק אתה יודע מה טוב לכולם לאלימים וללא אלימים. קצת לא דמוקרטי מצדך? ורק עוד דבר אחד. המורה שלך זה שעומד מולך.. היה פעם תלמיד. הוא יודע מה עובר לך בראש והוא שם. למה? אולי זה נראה לו חשוב. אולי הוא יודע משהו שאתה לא יודע? אולי הוא למד את זה בבית הספר. ספארקס ולכל המגיבים בשרשור,

nofear15

New member
לא קראתי את כל המכתב, אבל

זה פשוט שטויות מוחלטות!!!! הרי מה ההבדל ביננו לבין חיות, אם יכולת ההבנה והשליטה על ההתנהגות איננה משפיעה כלל וכלל ??? אני חושבת שהמכתב הזה הוא בפירוש מוגזם, ומהווה אלא גחמה של תלמיד מורד שישב והשתעמם בבית. ומי שיקרא אותו, יחשוב כאילו אנו חיים פה במשטר פאשיטסי מטורף. סלחו לי על התגובה, אבל זה פשוט מגעיל ויצא מכלל פרופרציות, ומי יודע... אולי זו גם תוצאה של חינוך לקוי. עמכם הסליחה. סטודנטית, ומדריכה לחינוך בלתי פורמאלי.

למעלה