זהו בדיוק העניין
הרעיון האנארכיסטי עומד בבסיסו של המכתב, ולכן לא ניתן להתייחס אליו כלא רלוונטי. אתה אומר שאינך מגדיר את עצמך כ"אנארכיסט", אבל השורה הראשונה בחתימה שלך(As time passed I realized we don't need rules to survive) היא סיסמה אנארכיסטית. כמו כן השורות הבאות: עצם העובדה שהחברה שלנו מבוססת ע"י יחסים היררכיים, מלמעלה ועד למטה. וכן, אני מאמין שיחסים היררכיים הם באמת תמיד מדכאים, תמיד יוצרים ניכור, תמיד יוצרים רגשות שליליים גם אם נסתרים, תמיד יוצרים מתח, חבוי וגלוי, כי תמיד יש מישהו מעלייך שבודק אותך ותמיד יש מישהו מתחתייך שמאיים לתפוס את מקומך או לדרוך עליך בדרך שלו למעלה. זהו גם אחד מרעיונות היסוד של האנארכיזם: האמונה שאם נבטל את היחסים ההיררכיים בחברה האנושית, ייעלמו הניצול הדיכוי וההשפלה, ובני האדם יהיו מאושרים יותר. בתיאוריה הרעיון נכון, אבל האם הוא אפשרי? האם הוא ישים בחברה האנושית? בוודאי שלא. אנחנו לא נמלים שפועלות "בראש אחד" למען המושבה. אנחנו יצורים אנוכיים שפועלים למען עצמנו, תמיד על חשבון אחרים, ולכן אם לא נציב לעצמנו גבולות, דהיינו חוקים והגבלות, הניצול והדיכוי רק יגדלו לממדים עצומים. אין מה לעשות. זה הטבע שלנו ואיתו אנחנו צריכים לחיות. אתה גם תיארת האנרכיזם כאוטופיה חסרת חסרונות - "ונעניק לבני האדם חופש מוחלט, הם יתארגנו בקומונות המבוססות על הסכמה הדדית, במין גן עדן עלי אדמות שבו ישררו הרמוניה ושלווה נצחית" למרות שאני לא רוצה לתפוס אותך במילה, אני מקווה שידוע לך שמן הסתם האנרכיזם לא מציע פתרון קסם שאם רק ילכו לאורו, החיים יהיו מושלמים. הוא כן מציע צורת ארגון אחרת של החברה, בה יש מינימום של דיכוי ושליטה, וע"י כך מינימום של אלימות וניכור. יש בידיך עוד טעות כשאתה אומר שאנרכיזם מבוסס על העובדה ש"בני אדם טובים מטבעם". ממש לא. האנרכיזם מאוד מודע לטבע האדם. אבל טבע האדם הוא דבר מורכב ביותר, והוא יכול להשתנות תחת נסיבות חברתיות שונות טוב, כאן המחלוקת בינינו היא על ההגדרה המדוייקת של תורת האנארכיזם. כבכל אידיאולוגיה, גם כאן קיימים זרמים שונים, ואין "תנ"ך" מקודש שבו כתובים כללי הזהב של האנארכיזם. ובכל זאת, האידיאולוגים המרכזיים של האנארכיזם במאה ה-19, פייר פרודון ומיכאל בקונין, אכן טיפחו את החזון האוטופי שתיארתי, ובעיקר הסתמכו על האמונה חסרת השחר בטבעו הטוב של האדם. לדעתי האישית, דיכוי והיררכיה, מוציאות את הגרוע ביותר מ"טבע האדם". דווקא משומ שטבעו של האדם אינו טוב, ואינו תלוי בנסיבות חברתיות, היררכיה היא האפשרות היחידה לבנות חברה מתפקדת. ההיפך הוא שיוציא את ה"גרוע ביותר".