יש מישהו שמזדהה?

jast

New member
זה בדיוק מה שאמרתי!

אני כתבתי שזה טוב ללמוד דברים, אבל למעלה כתבתי מה לא טוב בבית ספר ולמה אני לא מסכימה על השיטה הזאת... וזאת כן הגזמה להשוות לבית סוהר, כי כמו שאמרתי- יש דברים טובים בבית ספר, בבית סוהר אין! סביר להניח שאם לא הייתי בבית ספר לא הייתי מגיעה לשומר הצעיר, חוצמזה שבבית ספר אתה מכיר כל מיני אנשים, בניגוד לתנועת נוער שבדרך כלל מגיעים לשם אנשים שמעניינים במשהו מסויים וחושבים בדרך מסויימת(דעה פוליטית לדוגמא)... בלי בית ספר לא הייתי יודעת הרבה, וכל מה שהייתי חושבת ועושה לא היה מבוסס על כלום(אפילו לקרוא שזה דבר שדיי חייבים לדעת)

למרות שאני ממש מזדהה,

אני לא מסכימה ממש. בית הספר בא לתת לנו מידע. ואתם חושבים שאם הייתה לנו דמוקרטיה בבית ספר, באמת הייתם נכנסים לשיעורים? שומרים על השקט כשהמורה מדבר\ת? לפעמים דיקטטורה במידה, יעילה מאשר דמוקרטיה.

nikita j y

New member
אבל למה לא בעצם?

אני יודעת שאני אישית שונאת די הרבה שיעורים רק כי מכריחים אותי לשבת שם, ואני די בטוחה שאם הייתה לי בחירה, הייתי נכנסת לשיעור- ולא מפריעה כי זו הייתה בחירה שלי לשבת בשיעור, וזה די מפגר להפריע בשיעור שבחרת להיות בו...

ונניח,

באמת היית נכנסת לשיעורי מתמטיקה? או לשיעור שלא הכנת את שיעורי הבית? העובדה שחובה להכנס לשיעורים היא לא להרע לך. היא לתרום לך. וחוסר השקעה מצידך[לא להגיע לשיעורים, לא להכין ש"ב...] יגרום להפסד שלך. ואם גם נניח נכנסת לשיעור, לא הפרעת. יופי, אבל, באמת הבנת את החומר?

Marsha Figg

New member
תסתכלי על בתי ספר ניסויים

לא חייבים להכנס לשיעורים ולא חייבים כלום, יש הפסקות נורמליות ומורים מתחשבים, ואנשים לומדים כמו שצריך.

virlomi

New member
מעתיקה את הודעתי מפורום אחר

למרות שאני לא קראתי הכל יש במה שכתבת דברים שאני מסכימה איתם ודברים שלא. אני לא חושבת שחופש מוחלט מתאים לכל אחד לפחות לא במקור. אני מכירה אנשים מבתי ספר דמוקרטים שיתקשו לעמוד בחופש והעדיפו בית ספר רגיל - וזאת ללא כפיה חיצונית. ומכירה כאלה שזה כן התאים להם. אני חושבת שחופש הוא טוב. אני חושבת שיש ללמוד להשתמש בחופש. שיש אפשרות ללמוד להשתמש בחופש ולקחת אחריות על עצמך והסביבה. אני חושבת שיש עקרונות וידע שצריכים להיות מוקנים בקנה מידה רחב - בהטוריה, וספרות וגם כלכלה דמוקרטיה. כדי שיהיה בסיס משותף להדברות. כדי ללמוד מנסיונם של אחרים. חשוב לתת ידע בסיסי בקריאה והבנתה בהבעה בעיברית .תלמידים צריכים לקבל ידע בשפה האנגלית ומתמתיקה - שהם שפות המדע. אני חושבת שכבוד לתלמיד ורצונותיו זה חשוב - אך תלמיד צריך גם להכיר בצורך של החברה בכללים . אני חושבת שתלמידים צריכים לתת כבוד. ולקבל אחריות על עצמם ועל סביבתם. חשוב להבין שלאנשים בוגרים בחברה אין חופש מוחלט.הם צריכים לעבוד כדי לשלם חשבונות(בית, טלפון,חשמל, מים). הם צריכים לשלם מיסים.אדם מבוגר גם צריך לנקות את ביתו לכבס את בגדיו בעצמו . הוא צריך לדאוג וטפל בילדיו. אדם מבוגר לא יכול לנסוע בכל מהירות שמתחשק לו. ולא יכול להוציא יותר כסף משיש לו. באשר לשיטות הלימוד- אולי יש להקים בתי ספר שאינם בהוראה פרונטלית, או שמאפשרים לימוד שאינו כזה ,במרכזי למידה,סדנאות ודיונים. אבל מרגע לתלמיד נכנס לכתה פרונטלית הוא מקבל את הכללים שלה כלומר לשבת בשקט ולהקשיב ולשאול בהצבעה. הוראה פרונטלית היא לא דיקטטורה. ויש אותה גם בבתי ספר דמוקרטים. אתם רוצים מהפכה תתחילו בלקחת אחריות על עצכם. תבואו עם הצעות - איך אתם רוצים לראות את בית הספר. תחילו מבית הספר שלכם. פנו לרשיות ואם צריך אז ללתקשורת במידה ותתקלו בהתנגדות. אסיים בברכת הצלחה

orid

New member
רשמת יפה..

אנחנו בני אדם לא "חיות" וכיאה לכך אין לאלימות מקום בחברה.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif בני אדם הם סוג של חיה..

סוג של בעל חיים.. אם תרצה, או לא

talmidim

New member
המכתב המקורי

פרסמנו את המכתב המקורי בבלוג: www.tapuz.co.il/blog/hofesh אנחנו שמחים שהמכתב מופץ. הגיע הזמן שדברים ישתנו. כשמתיחסים לילדים כאידיוטים הם הופכים להיות מבוגרים אידיוטים שמתיחסים לילדים כאידיוטים. אגב, גם לאידיוטים מגיעות זכויות.

dan the man

New member
אני מזדהה אם הבסיס ...

אני כמישהו שלא עושה את הגיהנום למורים לא מקבל את אותם הזכויות כמו שמגיעים לאחרים.. אם תלמיד מאחר ..מענישים אותו ואם מורה מאחר? מחכים לתשובה? אין תשובה ...המורה פשוט מאחר וזהו ...ציפיתם שיעשו לו משהו? עלק שיוויון זכויות המערכת החדשה של מבחני מיצ"ב? זה מערכת של כפיה למען משהו בשביל הבית ספר את התלמידים לא מעניין מה מבחני המיצ"ב האלו מנסים להראות כי אנחנו לא מקבלים ציון על זה אבל בשביל שהבית ספא יצא טוב אם ציונים טובים כופים עלינו ללמוד דברים כגון 100 מודשגים על דברים שלא נצטרך בחיים לדעת מלמדים אותנו על שקרים !!! על הפוליטיקה - מה הם יכולים ללמד אותנו על הפוליטיקה? אנחנו עצמינו לא יודעים על הפוליטיקה של ימינו? אני מזדהה אם המכתב שלך ! הוא אולי קיצוני מידיי אבל כל מה שנאמר בוא פחות או יותר נכון !!!

אם מורה מאחר,

מתלוננים למחנך. אצלנו לא פעם המורים מאחרים, ולפעמים אפילו ממשיכים את השיעור להפסקה. אנחנו פשוט מתלוננים למחנכת. מבחני המיצ"ב באים ללמד אותנו חומר על המורשת שלנו. בתור אחת שלומדת למבחן, זה תורם. אתה לומד על היהודות, על העם שלך. אתה רוצה להגיד לי שזה לא חשוב? וד"א, מקבלים ממוצא כיתתי.

dan the man

New member
תשובה

למורים יש עמדה! לא משנה מה העמדה שלהם היא תישאר כזאת לא משנה מה נגיד יש מורות שמשקרות ! חד וחלק משקרות ולמרות ש200 תלמידים שאספנו בבית ספר ואמרנו את זה לרכזת הרכזת אמרה שנפסיק בטענות שלנו ושהמורה צודקת מהו איחור? כאשר את המגיע אחרי השעה המותרת או אחרי המורה? אחרי המורה אף אחד לא מגיע כי לרוב המורה פשוט לא מגיעה ולא עושים לה כלום מבחני המיצ"ב גורמים לילדים להתאמץ ולהגיע לגבול היכולת שלהם תוך כדי כפיה , ושבירת זכויות תלמידים מבחני המיצ"ב הם לא חלק ממערכת של ציונים במערכת החינוך!!!!!!! זה מבחנים לבחינת הבית ספר ולא התלמידים וכדי שהבית ספר יצליח הוא כופב את התלמידים למוד עוד ועוד בלי הפסקה ללמוד יותר מ100 מושגים כשכל מושג מכיל יותר מ10 שורות זה ייתכן ? המוח הממוצע של התלמיד מסוגל לקלוט את המידע הזה ולהשתמש בוא בעתיד? תשובה משמעית : לא! הוא יוכל לשנן את החומר הזה עד כאב ראש כדי לדעת אותו למחרת , אבל לא כדי לזכור ולהשתמש בוא בעתיד אז מה הטעם בזה? זה לא סוג של התעללות?

מבחני מיצ"ב נועדו לבדוק את הרמה

בבתי הספר...אם רואים שהרמה נמוכה עושים הכל וקורעים את התחת בנסיונות לתקן את זה..והכל למענך ולמען כל שאר התלמידים...באיזו זכות אתם מסתכלים על העולם מנקודת מבט כל כך כפויית טובה וטיפשית?

אני מאוד מזדהה ../images/Emo45.gif

לפני כמה ימים כתבתי על זה בבלוג החדש שלי(איזה עיתוי,אה?) אולי הלכתי עם זה רחוק יותר מדיי,ויהיו דברים שלא תחשוב שזהים לדעותיך, אבל הדמיון שלי הולך לפעמים רחוק,וכך גם הדעות לגביי הדברים הבוערים בנפש שלי,וזה לא יוצא דופן כאן.

מהן ההצעות שלכם?

יש פה ביקורת קשה מאוד של ילדים, שאינם אוהבים שכופים עליהם דברים. אם מקבלים בוק ריפורט, למה שנקרא, כי אמרו לנו? כל מציאות חיי אדם מבוגר הוא מן כפיה: הליכה לעבודה, טיפול בילדים שלך. יש להתרגל ולהתאמן לכך כל החיים. מה שחשוב היא הדרך איך עושים את הדברים. אם רוצים דיון בכיתה, המורה רק ישמח. בימינו התלמידים עושים בלאגן למורים ויורקים עליהם מגבוה ולמה זה, כדי להראות שהם השולטים? חצי מן התלמידים הייתי זורקת מבית הספר. לא כל אחד צריך ללמוד ואז תלמידים היו מעריכים יותר את מה שעושים למענם. תתפכחו. המדינה הזו הופכת את התלמידים למניאקים וחארות וחבל. איפה ההערכה למורים בעלי הידע. בחברות בדורות הקודמים העריכו ידע והיום רק כוח כוח והכל באינסטנט. המורים רוצים שתהיו אלימים? הם לא מתייחסים אליכם מיפה? בדרך כלל המצב הפוך. המכתב שלכם רחוק מן האמת.

victoria777

New member
הגזמת לגמרי

אז נכון שהחומר לא תמיד מעניין(על מי אני עובדת-זה חומר הרדמה).אבל אתה בעקרון מסרב ללמוד דברים שמעניקים לך ידע בסיסי.אתה באמת רוצה שאנשים לא ידעו את ההסטוריה שלהם? נכון שבבתי ספר יש כמה חוקים טפשיים(השנה נכנסו חוקים דביליים של תלבושת אחידה)אבל זאת מסגרת הכרחית.ובסך הכל-זה לא עד כדי כך נורא.זה לא מה שגורם לפשיעה.הפשיעה באה בגלל חינוך מהבית.

למעלה