יש מישהו שמזדהה?

מדובר בצירוף של סמלים המקודד

במה שנקרא בעולם של "אנשי האנרגיות" כגיאומטריה המקודשת. מבנים גבישיים של אור בצורות מסוימות שבצירוף נכון לאורך 49 צ'קרות (7 צ'קרות שבעה גופי הילה) יכולים לאזן או להגשים כל מטרה. המטרה כאן היא ריפוי בעיית האלימות בבתי הספר ולמערכת יש אנרגיה שאינה מאוזנת כמובן וזאת אנו מרגישים ברמה הארצית, כאשר בשפת האור מאתרים היכן נעשה שיבוש וכיצד צריכה לזרום האנרגיה במערכת כדי שיווצר תיקון. בקומונה של שפת האור יש קישורים למאמרים בנושא, אבל בעיקרון מספיק להתסכל על הגריד כדי שהתוצאה המבוקשת תתחיל להגשים את עצמה, כאשר מדובר בגריד קהילתי כמו במקרה הזה הפרסום שלו בציבור מקדם את ההגשמה אבל זה לא הכרחי. רוב הגרידים הנעשים הם אישיים ומטפלים בבעיות או ברצונות של אדם מסוים. אבל יש אפשרות ליצור מה שקוראים לו גריד קהילתי שמשנה מצב עבור הקהילה כולה.

תתבגר כבר !@#!../images/Emo6.gif

איזה שטויות תפקיד השימוש ביד הנוקשה מצד המורים הוא כדי לחנכך, ומדוע אתה בכלל מכנה את המורים של היום מורים נוקשים? אלו בני אדם מסכנים שבאים במטרה ברורה והיא להנחיל לך ידע ובגרות כדי להרוויח את מחייתם, ומה אתה עושה? מקטרג, מתלונן ואפילו מרים ידיים מורים, מחנכים, כשמם כן הם, תפקידם המרכזי הוא לא ללמדך פיזיקה או מתמטיקה אלא להנחיל לך בגרות, כבוד ומוכנות לגבי החיים הבוגרים, החיים שלאחר עזיבת קן המשפחה בו טיפחו אותך ההורים שים לב שמורי הדורות הקודמים היו סופר אגרסיביים בהשוואה למורים הנוכחיים, כיום מורה אינו נוקט בכלל באגרסיביות מלבד לבקש ממך לצאת מהכיתה (ולכן אני מתפלא מדוע הנך בכלל מתלונן על יחסם), בימים עברו הם היו משתמשים בסרגלים, אלות, קללות והשפלות כדי להנחיל את הערכים ואולי לכן הדור הבוגר יותר הוא בעל כבוד ואכפתיות בהשוואה לדור האיקס חסר הערכים הנוכחי התלונות שאתה מעלה הן תלונות של אדם סופר מפונק ותו לא, מערכת החינוך שלנו אינה כושלת, להפך, עקב המודרניות שהיא מנסה להנחיל בשורותיה הנוער נכשל, אולי אותם סרגלים והשפלות הכרחיים כדי ליצור עתיד טוב, אולי רק כך רוב הנערים יכולים להתבגר כתלמיד אני נגלה אל חוסר הכבוד והערכים בכל מקום מצד כולם, זה פשוט מגעיל ועצוב במקום להתלונן לשווא אתה אמור להתחנן שיחזירו את הנוקשות מפעם, אולי רק כך נוכל לחיות באיכות במדינתנו מוכת הכאוס העתידי

BeyondTheWall

New member
יש ויש.

ישנם אנשים שלא רוצים ללמוד. מספר מצומצם של אנשים אומנם, אבל יש כאלו. אני אומר - אם אתם לא רוצים ללמוד - אל תלמדו. כמובן שחשוב לתת הזדמנות שווה, ולכן 6 שנות יסודי חשובות, אבל מעבר לזה ממש לא. אם כל תלמיד בכיתה היה לומד נושא שהוא מתעניין בו - לא הייתה סיבה לעשות צרות למורים. ובכלל אני חושב שצריך דחוף לשנות את שיטת הלימוד. איך יכול להיות שמערכת הלימוד הבסיסית ב2005 זהה לזאת ב1960? העולם השתנה, וגם מערכת החינוך צריכה שינוי (אני מדבר על מקצועות שמלמדים).

osravan

New member
ואיזו הזדמנות שווה יקבל אדם שסיים

רק 6 שנות לימוד? את חופש הבחירה בין 2 הקריירות המפוארות של נקיון רחובות וגירוד פגרים של בע"ח מהכביש? עם כל הכבוד, ילד בן 11 לא מסוגל לקבל החלטות נבונות על חייו. אין לך זכות לדון אותו לחיים של עבודות בזויות ודימוי עצמי נמוך, בתואנה ש"הוא לא רצה ללמוד - זכותו". ההיפך. זוהי חובתה של המדינה לכפות עליו להשלים את לימודיו. לטובתו. "אם כל תלמיד בכיתה היה לומד נושא שהוא מתעניין בו - לא הייתה סיבה לעשות צרות למורים". ואיך בדיוק אתה מציע שכל תלמיד בכיתה ילמד את מה שמעניין אותו? ואם שום דבר לא מעניין אותו? (כן, יש כאלו), בקיצור, ההצעה לא מציאותית בכלל. "ובכלל אני חושב שצריך דחוף לשנות את שיטת הלימוד. איך יכול להיות שמערכת הלימוד הבסיסית ב2005 זהה לזאת ב1960? העולם השתנה, וגם מערכת החינוך צריכה שינוי (אני מדבר על מקצועות שמלמדים). יש דברים שאף פעם לא משתנים. גם ב1960 וגם ב2005 וגם ב3005 ילדי ישראל יצטרכו ללמוד הבעה עברית, אנגלית, מתמטיקה, תנ"ך ספרות ואזרחות. רק כך הם יוכלו להשתלב בחברה המודרנית כאנשים בוגרים, משכילים, ביקורתיים ועצמאיים (סליחה על הניסוח החינוכי
).

BeyondTheWall

New member
מסכים ../images/Emo45.gif - בכלל לא מוגזם.

אני תמיד טענתי ששיטת הלימוד בבית ספר מזיקה לתלמידים. אני מאד מתעניין בתחומים מסויימים, והייתי שמח להקדיש את כל זמן הלימודים של בבית-ספר ללימוד הנושאים שמעניינים אותי, אשר במקרה אני גם מקווה לעסוק בהם בחיים, במקום לבזבז זמן על דברים שלא מעניינים אותי ולא יעזרו לי בחיים. בכלל כל שיטת הקבלה לאוניברסיטאות באמצעות ציוני בגרויות היא לדעתי טיפשית לחלוטין, העובדה שהמורה שלי להיסטוריה לא מחבבת אותי לא צריכה להיות הגורם שיכריע אם אוכל ללמוד מדעי המחשב או לא ... thumbs up

כל הכבוד!!!1

אני מזדהה עם כל מילה! הלוואי שמישהו חשוב שבאמת יכול להשפיע יראה את המכתב הזה. אבל לצערי אם וכאשר יקרה השינוי הזה, אני כבר אהיה במקום אחר, בביצפר בטוח שלא. בכל מקרה, אתה כותב מצוין, ותפרסם את זה בעוד מקומות! תשלח את זה ללבנת, למועצת תלמידים וכו', לכל מי שיכול לעשות משהו במדינה הזו. תודה לך.

mira11

New member
אלימות בני נער

אני מציעה לך לגדול קצת כל האלימות זה מרוב זכויות שנתנו לכם ובלי חובות. לא לימדו אותכם שבשביל לקבל זכויות יש גם חובות. לא הולך אחד בלי השני ולצערי הסבירו לכם שיש לכם רק זכויות. את כל אמצעי העונשין גזלו מהמוריםאני לא זוכרת שקרה לנו משהוא שעמדנו בפינה או כתבנו 100 פעם עונש.

JustThomas

New member
בלאט?

התכוונתי להגיד שאני לא מזדהה. בכלל לא. התיאוריה הזאתי מסריחה מכל הכיוונים, אף ממסד במדינת ישראל לא מושלם ולא תקין, במיוח דלא בית ספר. גם אם כן, מה תוכל לעשות? ללכת ללמוד בשוויץ? שאתה תשפיע - לא יקרה.

misssi

New member
לא הגזימו...

אם לא היו חוקים, תארו לכם איך היה נראה בית הספר... כל אחד מדבר בכתה מתי שבא לו, שותה מתי שבא לו, משחק מתי שבא לו, קורא מתי שבא לו...אולי עכשיו זה באמת מה שקורה...ככה זה שהתלמידים מחליטים למרוד...אבל אם לא היו את כל החוקים האלה היה ממש בלאגן נוראי, ולא בלאגן קטן, בכתה. אם רוצים ללמוד, צריך גם לקבל חוקים.

baruchi

New member
אתה כל כך מבלבל את המוח...

בתור תלמיד בדיוק כמוך...אתה מדבר המון שטויות... נתחיל מזה שלימודים זה חובה. זה חובה בשביל להתקדם בחיים ולהגיע למשהו, זה חובה ללמוד מתמטיקה ומקצועות ריאליים אחרים למי שרוצה לעסוק במקצועות הכי מבוקשים באוניברסיטה (זה לא אומר שמקצועות הומניים לא חשובים מה לעשות לא כולם יכולים ורוצים ללמוד מתמטיקה 5 יחידות). אתה חייב להכיר את כל המקצועות ולהבין מה אתה רוצה ומה טוב בשבילך- ומכריחים אותך ללמוד את זה כי רוב הסיכויים שאם לא תכיר לא תהיה חשוף לנושאים שאולי כן יעניינו אותך כשתכיר אותם. לא מעיינן אותך מתמטיקה, לא שירים, לא הסטוריה, מה כן מעניין אותך? החברה שלך והחדר שלך ומה שתלבש היום בערב למסיבה? זה מה מעניין אותך? מעבר לזה, ותכניס את זה טוב טוב לראש שלך-ביצפר זה לא דמוקרטיה. ממש לא. ביצפר (כמו צבא, אגב) זה מסגרת ולא משהו שכל אחד יכול לעשות מה שבא לו , ביצפר זה מסגרת שחשובה מאוד מאוד לילדים בעיקר בגיל הזה, ויכול להיות שזה בית חרושת לציונים ולא לחינוך -ותסלח לי, חינוך אתה צריך לקבל מהבית. לא מהמורה שלך. מורה תפקידו ללמד. יש לך המון זכויות ואתה יכול להישמע, אתה מן הסתם לא למדת כאן לפני עשרים שנה כשעוד היו מכים תלמידים (גם אני לא זה בסדר) אבל קח בחשבון שמה שהולך היום הוא כלום לעומת שיטות החינוך בעבר, היום יש לך זכויות והמעמד של המורה נפגע עד כדי כך שתלמידים מרביצים למורה...על איזה חובות אתה מדבר ? ללמוד 35 שעות בשבוע? לעשות קצת שיעורי בית? ללמוד למבחן? ביג דיל.וכל הזכויות שאתה מדבר עליהן, אתה מקבל אותם אחד לאחד. אם היית פעם טורח לקרוא מה הזכויות שלך. עוד משהו תסביר לי, "מורה שכופה על תלמידים לשבת בלי לזוז ובלי לדבר ולהקשיב "- לא שמעתי מעודי על מורה שלא מרשה לזוז- ואני לא מתכוון לטייל בכיתה...יש לך הפסקות בשביל לדבר ומה לעשות בכיתה אתה צריך להקשיב וגם כן אתה לא חייב. לא רוצה אל תקשיב. אבל אל תדבר. אל תפריע לאחרים זה המינימום. אין ספק, יש במערכת החינוך דברים לא מעניינים. מה לעשות. אבל זה חלק מהתכנית שקבעו אותך מבינים ממך אז אתה תלמד. אין מה לעשות. אף אחד לא לוקח ממך את שארית החיים, את הסקרנות, הרצון והחופשי ושאר השטויות שרשמת...מה קשור זה שאתה לומד לזה? התי ספר חופשיים זה בתי ספר של הורים פלצנים שנותנים לילדים שלהם עאלק בחירה וחופש...בולשיט...זה ביצפר של ילדים עם הורים מלאים בכסף, שמן הסתם המעמד שם גבוה אז אין ממש אלימות ושאר ירקות, והם לומדים בדיוק מה שאתה לומד...עם עוד כמה שעות "העשרה"...והכל בולשיט, תאמין לי. קיצר, רשמת הרבה שטויות ואני לא יודע בן כמה אתה...אבל שתתבגר אולי תחשוב טיפה אחרת... וחלילה לי מלהישמע מתנשא...

מאוד מאוד לא בוגר ולא נכון...

אני סיימתי לפני שנה קודם כל, כך שאני לא "מבוגרת שלא יודעת מהחיים שלה". ואני אומרת לך, שלא כולאים אף אחד, לאורך כל ההיסטוריה אנשים ישבו בכיתות ולמדו בשקט. אף אחד לא אמר שזה כיף גדול אבל יש המון מטלות ומחוייבויות בחיים שיש לעשותם. דבר נוסף, לדעתי לאחרונה קורה בדיוק ההיפך, אין טיפת כבוד בין מורה לתלמיד ואני לא מדברת על דיסטנס בין מורה לתלמיד אלא אפילו בין אדם לאדם. מקללים, זורקים ניירות, מעיפים סטירות, גונבים ארנקים(!) ועוד ועוד...התלמידים הם החיות! ולא בגלל שהם כלואים..להיפך בגלל התנהגותם ממשיכים להקשות עליהם את התנאים כדי לחנכם. ובקיצור, המכתב מאוד לא בוגר ולא ענייני, מחפש את הסיבות להתדרדרות במקומות הכי לא נכונים... אתה תצא מביצפר, תלך לצבא ותבין כמה מגעיל התלמידים מתנהגים רק כשלא תהיה צד בעניין.

itai2222

New member
גבר, לפי הכרטיס אתה כבר בן 22...

כבר לא כ"כ רלוונטי כל הנאום שלך, לא? או שנשארת כמה כיתות...

נסחפת קצת הייתי אומרת, לא?

הגעתי לכאן דרך הדף הראשי.. אני לא מסכימה עם מספר דברים ויש כמה שהציקו לי במיוחד: ראשית, נכתב שם "היסטוריה שמעוותת לצרכים פוליטיים". ובכן, אין לי מושג על מה מדובר פה. אם תואילו להסביר לי. כי אני למדתי בשיעורי היסטוריה על מלחמת העולם הראשונה והשנייה, על השואה וכדומה. איפה כאן העיוות? מה שאמרנו שהנאצים אשמים ובכלל זאת הארץ שלנו אשמה? באמת, קצת דיוק לפחות. אם חסר מה לכתוב לא צריך להמציא. מכיר את המשפט: "אם אתה לא יודע מהיכן באת לא תדע להיכן אתה הולך"? שנית, שירים וסיפורים משעממים? דבר בשם עצמך. חוץ מזה- אתה רוצה להיות בהמה פרימיטיבית ללא השכלה תרבותית והסטורית? אין בעיה, אל תבוא לבית הספר. נכון, אני מסכימה שישנם כמה מקצועות מיותרים שבאמת מכבידים אבל לדעתי כאן אתה טועה. בנוסף לאלה, אתה ממש הוצאת מפרופורציות את ה"הפליה על בסיס גיל". מה רצית? שילמדו אותך איך לעשן גראס במקום ללמוד תנ"ך? ברצינות.... חוץ מזה, במקום שאין שליטה ויש "אובר-חופש" אז לא ניתן ללמוד. אני מסתכלת על כל מיני ילדים מופרעי שרק בכתה ז' וחושבת לעצמי שאם לא היו שולטים בהם אז הם היו עכשיו עסוקים בבזיזת חנויות והשד יודע מה. במקום שאין שליטה של הורים-יש שליטה של מורים, ולדעתי זה רק לטובה. יש לי עוד הרבה מה לומר אבל אני אעצור כאן כדי לא לזיין בשכל יותר מידי... הנקודה שלי היא שלדעתי כל מה שכתוב כאן זה חפירת שכל אחת גדולה, אתה כנראה מרגיש ממורמר בגלל שהמערכת דפקה אותך. תמיד אומרים לי להסתכל על חצי הכוס המלאה ועל מה שאני מרוויחה ולא מה שאני מפסידה וזו העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך. הוצאת את כל העניין מפרופורציות. אה וגם- מי נתן לך את הזכות לכתוב בשמי ובשם כל שאר "התלמידים בישראל"? בבקשה, תדבר בשם עצמך. יומטוב

וואו, כתבת המון, קראתי המון.

חביבי - אני אענה לך בקצרה לשם שינוי:) (הכל יחסי) ככה: מסגרת הלימודים היא לא הסיבה לאלימות בבתי הספר. גם בבתי ספר דמוקרטיים שפועלים על ערכי הסוציאליזם שהצגת, תהיה אלימות. איך אתה מסביר ילדים שנמצאים במסגרת ולא אלימים? חנונים?? אוהבי לימודים?? חרשנים?? הם באותה המסגרת שלך חביבי. הכל מתחיל בבית לדעתי. אסירים בבתי כלא רבים אחד עם השני כי הם באו ממקום אלים מלחתחילה. שלא נדבר עיל תרנגולים/ות שיש להם/ן את הסיבות שלהם לריב, וגם אם תשים תרנגולים בחיק הטבע הם יריבו, כי ככה זה בטבע, התרנגול עם הכי הרבה כבוד, התרנגול שיש לו הכי הרבה תרנגולות... ככה זה זאולוגיה, תלמד אותה מעט. יש בבית הספר תלמידים אלימים שלא מבדילים את האלימות שלהם בין מורה לתלמיד. זה דבר איום ונורא להצדיק אלימות בכל מצב. כשאתה טוען שהסיבה לאלימות בבתי הספר היא במסגרת הלימודית, אתה מצדיק את האלימות והופך אותה להגיונית ומקובלת... אז אני כבר אומר לך ששום אלימות לא מתקבלת על הדעת. נכון, ילדים הם עם אכזר, אבל לא עד כדי ילד בכיתה ג' שרץ הביתה להביא סכין כדי לנעוץ אותה בילד אחר בכיתתו, וכשהמורה מפרידה היא נפצעת. ילד כזה בא מרקע אלים, או מרקע שמעודד ערכי אלימות. אל תאשים את המסגרת. נכון - לבתי ספר דמוקרטיים עם ערכים של סוציאליזם תמיד יש המון ייתרונות שגוברים על חסרונותיו של בית הספר המקובל כיום, אבל אלימות זה לא יפתור אף פעם. הכל מתחיל בבית. עמי

leeseg

New member
חיה כלואה?!

סליחה.... אני תלמידה בכיתה ח' ואני ממש לא חושבת שמתייחסחים אלינו כמו אל חיות. אולי יש הרבה מבחנים,שיעורים ועבודות, אבל את כל זה יכול להספיק להכין נער אשר מספיק בוגר לגילו. זה נכון, אתה לא לומד 40 דקות ויש לך גם הפסקות לצאת מ"הכלא". אם זה לא מעניין אותך, בכיתה י' תפסיק ללמוד ותדפוק לעצמך את החיים, אבל אל תיקח איתך אנשים שבאמת יתייחסו למכתב הזה ברצינות, נו באמת אתם באמת חושבת שמתייחסים אלינו לחיות?! אתה יודע למה חיות תוקפות?! כי הם לא מקבלים את הצרכים שהם צריכים אותם! אתה ברצינות משווה את עצמך לחיה כלואה שלא נותנים לה לאכול, ולחרבן במשך חודש?!

The Cat Woman

New member
כמה טמטום?! כמה???

חיות? מה נסגר איתך בנאדם? כולה מה ביקשו ממך? לשבת 45 דקות על התחת בכדי שלך יהיה עתיד? אז אולי השיטה מטומטמת ואולי לא מלמדים את כל מה שצריכים אבל אישית, אני חושבת שאחרי דו"ח דברת, אין שפל חדש לרדת אליו... על מה לעזאזל אתה מתלונן? אתה יודע שבעבר ילדים היו חוטפים מכות מהמורים שלהם?! כמו שאמרתי- מה כבר ביקשו ממך? לשבת על התחת 45 דקות ולסתום ת'פה? זה כ"כ קשה? אני סיימתי י"ב בהצלחה ואני לא אדם שקט, אני לא מסוגלת לשבת בלי להוציא הגה במשך שעה (אפילו כשאני ישנה), אבל איכשהו הצלחתי לסיים בהצלחה גם בלי להרביץ למורים שלי או לחברי ללימודים. הרשה לי נא להזכיר לך שגם המורים היו פעם תלמידים והם עברו יותר ממה שאתה עברת אז אין לך על מה להתלונן בכלל. המערכת הבית-ספרית היום היא פשוט חממה. כשתגיע לצבא תדע מה זה חוסר שוויון ואי צדק. עד אז- תסתפק במה שיש. ותאמין לי שלהסתפק במה שיש, זה לא בהכרח להסתפק במועט.

תגובה...באופן דחוף

מה?!?!WTF?תשמע או איזה גוף שזה לא יהיה...אנחנו לא שומדבר...לא אסירים..לכל אחד יש תפקיד בעולם הזה ואנחנו לא הראשונים שמנסים עליהם את שיטת הלימוד..מה רצית?שנהיה כל היום בחוץ ולא נוכל לתפעל את העולם?למורים,לאנשים בקופת החולים ואפילו למבעל המכולת יש עבר בבית הספר ואם תשאל אותי הם נרומליים לגמרי...בגילנו(עד סיום 12 שנות הלימוד בהתאמה לפי גיל)המוח שלנו לא מספיק מפותח כדי להבין דברים בצורה טובה..אנשים שמפריעים בשיעור לא ממש מאמינים ל"בולשיט"שזה מה שיהרוס להם את המפתח אל דלתות העתיד...האם אתה מצדיק את האלימות באמצעות תירוץ מטופש שכזה?גם אנשים שלא לומדים אלימים וגם אנשים שלומדים יכולים להיות אלימים..זה הכל באיך הבן אדם מתחנך לאילו ערכים...לשם כך,בנוסף ליתר הדברים..נועד החינוך..מערכת בית סיפרית היא מערכת שאמורה להעניק הנאה,כיף והעשרה לתלמידים ואם תשאל אותי אני נהינת נורא ללמוד וכיף לי וזה מה שעושה אותי חכמה יותר ונותן לי כלים לחיות כמו בן אדם...זה פותח לי דלתות לאן שאני ארצה..אם אני אוהבת לרקוד או לשיר או את מקצוע המשפטים...זה נותן לי לבחור את מה שהכי מתאים וטוב לי..ואתה עוד בא בתלונות מטופשות שכאלה?אם אתה לא נהנה מהלמידה כנראה שמשהו לא בסדר בסביבת הלמידה שלך או בהשקפת העולם שלך,צר לי לומר..

talmidim

New member
תגובה מכותבי המכתב

שלום לכולם, מצער אותנו לקרוא הרבה מן התגובות כאן. התופעה של תלמידים שכבר התרגלו שאומרים להם מה לעשות וחושבים שאי אפשר אחרת, דומה למצב הנשים לפני שניתנה להן זכות הצבעה: כשמספר קטן של נשים דיברו על זכות הצבעה, רוב הנשים תקפו אותן והצדיקו את הדיכוי. רובן האמינו שהן נחותות יותר מגברים, טיפשות, חסרות היגיון ולא מסוגלות להבין הכרעות פוליטיות. אם אתם רוצים שיגידו לכם מתי לדבר, מתי להשתין, מה ללמוד - אתם מאולפים, כמו האיש בסרט "חומות של תקווה", שלא רצה לעזוב את הכלא, לא יכל להשתין בלי שיגידו לו והתאבד כששחררו אותו: "הנשק הטוב ביותר בידיים של המדכא הוא התודעה של המדוכא". המסר שלנו במאמר הוא כזה: יש לכל אחד שתי אפשרויות: לעשות מה שבעלי הסמכות אומרים לו (המורים, ההורים, המפקדים, הבוסים, הפוליטיקאים, הרבנים, ה"מומחים" וכו') או לבדוק בעצמו מה נכון ומה מוסרי. הסביבה בה אנחנו נמצאים בדרך כלל, כמו בתי הספר, מאלפת אותנו, כלומר מרגילה אותנו לציית להוראות של בעלי סמכות ולא לסמוך על עצמנו. אחת הבעיות עם ציות עיוור לפקודות היא, שכפי שאפשר לראות ממה שקורה בעולם כיום, מאחורי כל בעל סמכות עומד בעל הון. כלומר, אינטרסים כלכליים הם אלה שמניעים את העולם ומנסים להניע אותנו. אינטרסנטים עשירים עומדים מאחורי החלטות הממשלות, המחקרים המדעיים שנעשים ומתפרסמים, הזיהום והבזבוז, הבחירה למי לתת את כספי הציבור, תוכניות הטלוויזיה והמנחים והמרואיינים בהן, ה"מומחים" שמקבלים פרסום לדבריהם, החוקים שנחקקים, המידע שנלמד בבתי הספר, הסכסוכים מבפנים ומבחוץ וכולי. אם אנחנו רוצים עולם שלא נשלט בידי אינטרסים כלכליים של מיעוט אלא בידי הרצונות והצרכים של הרוב הגדול, או של כולם, יתכן שעלינו לבחור בדרך השניה, הדורשת יצירת סביבה אחרת עבורינו, סביבה שמעודדת מחשבה ביקורתית, חופש ועצמאות, במקום ציות עיוור תוך הפחדה ש"אחרת לא נצליח בחיים.

osravan

New member
הבנתי הכל

"מאחורי כל בעל סמכות עומד בעל הון. כלומר, אינטרסים כלכליים הם אלה שמניעים את העולם ומנסים להניע אותנו. אינטרסנטים עשירים עומדים מאחורי החלטות הממשלות, המחקרים המדעיים שנעשים ומתפרסמים, הזיהום והבזבוז, הבחירה למי לתת את כספי הציבור, תוכניות הטלוויזיה והמנחים והמרואיינים בהן, ה"מומחים" שמקבלים פרסום לדבריהם, החוקים שנחקקים, המידע שנלמד בבתי הספר, הסכסוכים מבפנים ומבחוץ וכולי." תעמולה גלובליסטית/קומוניסטית/אנארכיסטית במסווה של קריאה תמימה לחופש, צדק ורפורמות בונות במערכת החינוך. תפתחו את ספרי ההיסטוריה שמשעממים אתכם כל כך, ותקראו על הניסוי שנערך ברוסיה לפני 80 שנה, בשחרור הפרולטריון העשוק והמדוכא מידי מנצליו, בעלי ההון המרושעים. ותראו איפה נמצאת רוסיה כיום, לאחר כל הסיסמאות הנבובות על חירות,שיוויון וצדק. האמת המצערת היא (ולא צריך להיות פסיכולוג כדי לדעת זאת) שכל ילד , צריך לדעת מהם הגבולות שלו. מה מותר ומה אסור. ואם כל ילד, יתחיל לבדוק בעצמו "מה נכון ומה מוסרי", הוא יהפוך לאדם מפונק,חסר תרבות, חסר מעצורים, וללא שום כבוד לחוקי מדינתו, והחברה תהפוך לאנארכיה שבה "כל דאלים גבר". ואז מה הועילו חכמים בתקנתם? הרי רציתם למנוע את האלימות... נכתב ע"י בוגר מערכת החינוך הישראלית, שהצליח באופן מפתיע לשמור על משבה ביקורתית ועצמאית.

למעלה