יש מישהו שמזדהה?

יש מישהו שמזדהה?

מכתב פתוח מתלמידים בישראל למורים ולהורים אתם, המורים, מתלוננים כל הזמן על "האלימות בבתי הספר". אתם שוכחים, שכל חיה, כשכולאים אותה, נעשית תוקפנית: התרנגולות בכלוב תוקפות זו את זו, וכך גם האסירים בבתי הסוהר והתלמידים בכיתות. עיקר האלימות הוא מצדכם, המורים, הכופים עלינו שיטה שאינה תואמת את הצרכים הגופניים, הנפשיים והשכליים שלנו, ומצד ההורים, ששולחים אותנו לבתי הספר. לכלוא אותנו בכיתות, לאסור עלינו לזוז ולדבר במשך שעות ארוכות, להכריח אותנו להקשיב לדברים שלא מעניינים אותנו ושלעולם לא יהיה לנו שימוש בהם – זוהי התעללות פיזית, נפשית ושיכלית. אתם דופקים את הגוף שלנו, שלא מקבל תזוזה ואימון כשהוא דורש זאת, דופקים לנו את השכל, כשחושפים אותנו זמן רב לסביבה חדגונית, משעממת וחסרת גירויים, ודופקים את הנפש שלנו, כשאתם לוקחים מאתנו את החופש המגיע לנו והופכים אותנו ואת חברינו ליצורים מאולפים, תוקפניים ופחדנים. אנחנו לא מנסים לשלוט בכם, לדכא אתכם – אתם מנסים לשלוט בנו ולדכא אותנו. אתם טוענים שאתם "רוצים להחדיר בנו ערכים של דמוקרטיה, שיוויון, צדק, עזרה הדדית, אחווה וחופש?" ערכים כאלה אי אפשר להכניס בשטיפת מוח או בכוח, בשימוש בכלים המנוגדים להם לחלוטין: איפה הדמוקרטיה, השיוויון, הצדק והחופש בכיתה, בשיעורים שבהם אתם מנסים "להחדיר בנו את הערכים הללו"? שיטה של כפיה, חוסר שיוויון ואנטי-חופש יכולה רק להחדיר ערכים של כפיה, חוסר שיוויון ואנטי-חופש. אתם מתפלאים שהאנשים בישראל דופקים זה את זה, מנצלים זה את זה, רוצחים, אונסים, גונבים, מכים, מנסים לשלוט זה בזה ומזהמים את הסביבה שלהם? איפה לדעתכם הם למדו את התחרותיות הזו, את הצורך בשליטה באחר? אנשים אלה, ואתם בהם, הם התוצר של שיטת החינוך שאתם כופים עלינו. התנגדות לאלימות לא נלמדת באמצעות אלימות. אב שמכה את בנו כי היכה את אחיו מלמד את בנו להיות אלים יותר, לפתור את בעיותיו באמצעות אלימות. מורה שכופה על תלמידים לשבת בלי לזוז ובלי לדבר ולהקשיב בזמן שהוא מדבר על דמוקרטיה וחופש, מלמד דיקטטורה ודיכוי. אנחנו לא רוצים שטיפת מוח, לא רוצים לשנן שטויות: היסטוריה שמעוותת לצרכים פוליטיים, מלאה בתאריכים, מקומות ושמות שנשכחים מיד, נוסחאות מתמטיות שלעולם לא נשתמש בהם, שירים וסיפורים משעממים, כללי דקדוק מיותרים. אנחנו לא רוצים טיולים במדברים משמימים ובמוזיאונים משעממים. אנחנו רוצים לדעת דברים שיועילו לנו, שיעזרו לנו להיות חזקים, גופנית ונפשית, להכיר את העולם שבו אנו חיים ואת כללי המשחק בו. אנחנו רוצים ללמוד את הזכויות שלנו כילדים, כאזרחים וכעובדים, ללמוד איך למנוע מהבנקים ומקופות החולים לרמות אותנו, להבין למה נותנים למפעלים להמשיך לשפוך חומרים מסרטנים למים, לאוויר ולאוכל שלנו, לדעת איך באמת מתקבלות ההחלטות במדינה, מה הפוליטיקאים עושים עם הכסף שלנו וכמה כסף הם משלשלים לכיסם מסחר בנשים, ניצול עובדים זרים ו"רפורמות כלכליות להצלת המשק". הפליה על בסיס גיל (גילנות) היא בדיוק כמו כל הפליה גזענית אחרת. אנחנו לא פושעים, ואנחנו לא מוכנים להיות אסירים בגלל גילנו. נמאס לנו לקבל פקודות, לבקש רשות לדבר, להשתין, לקרוא או לשחק. נמאס לנו שמחליטים בשבילנו אם נלמד, מתי נלמד ומה נלמד. אנחנו רוצים ללמוד, לדעת, להשכיל. יש הרבה דברים מעניינים בעולם הזה. אנחנו רוצים ללמוד מה שמעורר את סקרנותנו, מעניין אותנו, מה שנראה לנו חשוב – ולא מה שנראה חשוב בעיניי שר חינוך זה או אחר ואינטרסנטים אחרים. לא ניתן לכם לקחת מאיתנו את שארית אהבת החיים, הסקרנות, החיוניות והרצון החופשי. הגוף והשכל של כל אחד שייך לעצמו, ולא לאיזה מורה או פוליטיקאי. אילוף מישהו משמע הפיכתו ליצור שמעשיו נשלטים לא בידי הרצון, שיקול הדעת והמצפון שלו – אלא בידי מישהו אחר, בעל הכוח, ולכן האילוף מסוכן. מספיק פעלתם להפוך אותנו למוצרים זהים, צייתנים, מאולפים, נטולי מחשבה ורצון עצמאיים, ילדים טובים, חיילים טובים, צרכנים טובים, רובוטים שעושים מה שאומרים להם בלי לשאול שאלות. לימודים אינם חייבים להיות תהליך משעמם, מיגע ומיסר של שינון מידע מיותר תוך ציות לפקודות והוראות. בתי ספר חופשיים, הקשובים לרצונות וצרכי הילדים, הוכחו כיעילים יותר. הוכח, שילדים שגדלים בחופש מאושרים יותר, תופעות של תוקפנות ואלימות נדירות בקרבם, והישגיהם בלימודים ובחיים גבוהים יותר. אנחנו דורשים חופש - ועכשיו. מספיק פעלתם לשכנע אותנו שאנחנו קטנים, חלשים וחסרי אונים מול השיטה והממסד, שאיננו יכולים להשפיע ולשנות. אנחנו דורשים את הזכויות המגיעות לנו בהתאם לאמנה הבינלאומית לזכויות האדם ובהתאם לאמנה הבינלאומית לזכויות הילד: הזכות להיות גורם בחיינו, הזכות להישמע בכל נושא הנוגע לנו, הזכות לחופש והזכות לבעלות על חיינו. אז מעכשיו, אנחנו לוקחים את חיינו לידינו. מעכשיו בתי הספר יהיו מבוססים על שיוויון, צדק, חופש ודמוקרטיה – או שלא יהיו בכלל.

בולשיט אחד גדול

עם כל הכבוד כן... חיה כלואה?! נו באמת.... אנחנו התלמידים עושים למורים שלנו את המוות!!!!!! מתייחסים אליהם חרא, ומה הם באים לעשות?! לתת לך ידע?! אני לא מזדהה אפילו קצת עם המכתב הזה, מי שמזדהה שיפסיק ללמוד בבית ספר...פשוט מאוד...

עושים להם את המוות, למה?

את באמת חושבת שאנשים מסוגלים לשבת כמו פסלים במשך 8 שעות ולא להשתעמם/לצאת מריכוז? הידע שהם נותנים, לרוב לא משתמשים בו. את באמת הולכת להשתמש בכל מה שתלמדי בשיעורי מת'? או ספרות?

naty la loca6

New member
הבית ספר בא לתת לך טכניקות

אף אחד לא מלמד אותך הסטוריה וספרות ותנך כי הם באמת חושבים שתצתטרך את זה או בגלל שהם רוצים שפשוט תדעו על העבר שלכם כי רק מי שזה באמת מעניין אותו יכול לקחת מזה מידע להמשך חייב אבל במקצועות האלה נותנים לך שיטות כדי להגדיל את הזיכרון שלך וזה נותן לך חוכמה וניסיון שאתה אפילו לא מודע לזה כשאתה נער. אנגלית זה מקצוע שללא ספק אתה לא שווה כלום בעולם הזה בלעדיו. ומתמטיקה... תאר לעצמך שלא ידעת לחבר או להכפיל כשאתה צריך ללכת לקנות משהו במכולת ומתמטיקה בתיכון זה כבר הרבה על היגיון... זה בא לעבוד על ההיגיון שלך ושלא תוכל בעתיד לחשוב יותר טוב כשיש לך בעיה כלשהי. בכל מקרה המורים לא אשמים בכל דבר ועם כל הכבוד בשמונה שעות האלה שאתה בבית ספר כמה אתה באמת לומד?! יש לך הפסקות של 5-20 דקות ושעורים מתחילים חמש דקות אחרי הצלצול וגם כן תמיד מדברים קצת פה קצת שם עד שעוברות 10 דקות מתחילת השעור ורק אז אתה באמת מתחיל ללמוד. בקיצור אתה לא לומד יותר מ40 דקות בשעור. ואם אתה לא יכול להתמודד עם זה אז יש לך בעיה כי בעתיד אף אחד לא ירחם עליך כשתצטרך להישאר שעתיים ולהקשיב להרצעה באוניברסיטה אם אתה באמת רוצה להגיע לשם.

ברווור שמשתמשים בספרות ומתמטיקה

ואנגלית,גיאוגרפיה,היסטוריה,תנך ועודד.. יואו ולהגיד שספרות זה לא תורם!?!? אתה פשוט מבין מה יקרה אם אנשים לא ילמדו ספרות? אולי הספרות שמלמדים אותנו בבית ספר היא די דפוקה ונמוכה אבל זה גורם להמון תלמידים להתעניין ולדעת..וכשבנאדם לא ילמד ספרות הוא פשוט לא ידע תרבות..אתה יודע שרוב הנוער בישראל לא היה בהצגות תיאטרון??...אתה קולט פשוט לאן אנחנו מתדרדרים!? כל הקטע בבית ספר זה לעזור לך לדעת את מה שאתה אוהב ומה שאתה לא אוהב.. העובדה שאתה לא אוהב מתמטיקה,סבבה.. אתה לא אוהב.. בוא לא נקרא לזה דיקטטורה.. זה תחום שמאוד מפתח את החשיבה ואולי זה נשמע לך דפוק,וכן רוב הדברים שבני גורן מלמד לא באמת יעזרו בחיים.. אבל זה גורם לחשיבה שלך להתפתח ולחשוב רחוק יותר... היסטוריה שאמרת שזה משעמם.. אם רק תקרא ותקשיב תבין כמה זה מעניין! זה פשוט מעניין,בשנים הראשונות של החטיבה לומדים דברים די מפגרים,אבל דוגרי לפני זה ידעת את זה?? את מגדיל לעצמך את רמת הידע שלך.. וזה טוב.. אני מרגישה עם עצמי מעולה שאני יודעת!! אבל,נכון אני הייתי מוסיפה גם דברים אחרים להיסטוריה,היסטוריה יותר קרובה..דברים שהם נורא מעניינים.. בכל אופן,דברים שאני יותר מתנגדת אליהם:
שאני צריכה לבקש רשות ללכת לשירותים למרות שלא יתנו,כנ"ל ללכת לשתות
כשאני לא יכין שיעורים ואני ישקר (מפחד-ויש פחד בבית ספר) אז יצרחו עלי ולא יבינו למה אני משקרת
שצורחים עלי-אני לא הבת של אף אחד שם וזה שאני תלמידה זה לא אומר שיכולים לצעוק עלי
על כל דבר קטן רושמים אותך,מתקשרים להורים ושולחים מכתבים
לא מגלים רגישות לתלמידים
מוציאים אותנו להצגות מפגרות במקום לשלוח אותנו להצגות מקוריות בגלל חיסכון
תמיד אומרים לנו שהמורים הם גם בני אדם אבל שוכחים מה אנחנו.. בכל אופן,הדבר שאני יותר מתנגדת אליו זו ועדת דוברת אבל נראה לי שאפשר לפתוח לזה שרשור אחר..

noam666

New member
מסכימה עם "זיגי ונזיד העדשים"

רק שלדעתי יש עבודות ממש מפגרות שלא תמיד נעים לעשות אותם לא תמיד אפשר לעשות ולרוב בגיל צעיר ההורים עושים את הרוב למשל העבודת שורשים מה שואלים בעבודת שורשים איך ההורים שלך הכירו מה זה נעים??? ועל סבא וסבתא ועל דודים ודודות ואם העבודה טובה מראים את זה לכולם אני לא הייתי רוצה שכל הבית ספר יכיר איך אני הכרתי ת'חבר שלי ועל המצב החברתי שלי ועל הצבא שאני יעשה ובת כמה אני ומאיפה אני וכל זה זה לא נעים!

נולה2

New member
לפעמים...

לפעמים אנחנו לומדים משהו לא מפני שנשתמש בו בעתיד אלא פשוט כי הוא מעניין( מתמטיקה וספרות אלה באמת מקצועות שיכולים להיות מעניינים )ויכול לספק את התאווה לידע ( שיש לאנשים מלאי חיים ). לפעמים אנחנו לומדים משהו לא מפני שנתמש בו בעתיד אלא פשוט כי זה כיף ללמוד ( אל תסקלו אותי באבנים ! זה יכול להיות כיף ! ). לפעמים אנחנו לומדים מקצוע שנראה לנו שלא נשתמש בו בעתיד ( וזה נכון שלא נשתמש ממש בחומר שלמדנו במתמטיקה ובספרות בהרבה מקצועות שנבחר כמבוגרים ) אבל...האם זה אומר שהם לא תרמו לנו ? אני לא חולה
ולא משוגעת
אני גם לא שיכורה
תפתחי קצת את הראש ! אל תפחדי ללמוד !

Guy Schlesnar

New member
אם 8 שעות

8 שעות ברצף,אני יכול להבין,אבל שנינו יודעים שזה שטויות. שיעור הוא לא שעה,הוא 45,ויש הפסקות אחרי כל שיעור כמעט,כך שהתירוץ שלך טיפשי.

לא רוצים להשתעמם?

תקשיבו למורה, תחפשו במה שהיא אומרת אולי גם משהו מעניין. (כל דבר, מתמטיקה/היסטוריה/תנ"ך/לשון) יתרמו לך במשהו בחיים. תאמין לי.

EdisonGirl

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo2.gif

למה שמת את היצירה ההיא בכרטיס האישי שלך

יכולת לשלוח לי מסר ולשאול..

זה לא שייך לכאן, גם אם כתבת "אוף"..:) בכל אופן, שמתי אותה כי אני אוהב אותה. (ואן גוך, לא?)

EdisonGirl

New member
../images/Emo9.gif לא חשבתי על זה..

אבל.. אבל.. מדובר ביצירת אומנות מאוד דיכאונית..
זה של פיקאסו- 1903- "הנגן העיוור". אגב, אל תחשוב שהשתדלתי לזכור את זה... פשוט עשיתי חיפוש מפרך בגוגל (עד שקלטתי שזה יכול להיות בעצם בתוך החומר לבגרות בתולדות האומנות..
). אבל הציורים של ואן-גוך הם חולי נפש מסוג אחר (
)... הוא מצייר בסגנון קווי בד"כ.. מלב אל לב, מה אהבת בה

The Cat Woman

New member
מה זה קשור בכלל???

א. אף אחד לא יושב על התחת במשך 8 שעות כי כל 45 דקות יש הפסקה שנועדה בדיוק לשם כך שלא תשבו 8 שעות על התחת. ב. כן, תלמידים עושים את המוות למורים שבסך הכל באים לעשות את העבודה שלהם. תלמידים לא מעריכים את זה, הם חושבים שלימודים זה עונש. אז נכון, זה לא הכי כיף וזה משעמם בטירוף מה שגורם לחוסר ריכוז. אבל זה מה שיש ועם זה צריכים לחיות וזהו.

אני מסוגל לרוב אנשים פלצניים

ומפונקים לא ואל תגידי שאצ ת לא מפונקת זאת לא בושה וכן אני מפונק ואני גם מצליח להיתרכז 8 שעות אז סתמי\סתום לכותב השירשור

vaiu

New member
עוד יותר גרוע...

מלמדים אותנו על ציונות! על עבר מדינתנו! על הרצל וכל מיני פטריוטים משוגעים! זה שאני חי בישראל, לא אומר שאני צריך לדעת את הדברים האלה! בגיל 18 אני אערוק מהצבא, יברח לארצות הברית וישתה בירה כל היום, תוך היותי מוזיקאי ובמאי מחונן אני ב א מ ת רוצה ללמוד היסטוריה - על ימי הביניים, על המאה ה19, על מסעות הצלב, על מסעות וקרבות היסטוריים, על תקופות של כשפים ואימה אני ר ו צ ה ללמוד תרבות - על תרבות הקלטים, על הדרואידים, על סטונהנג' ומקומות תרבותיים ומיסתוריים בעולם אני ל א רוצה ללמוד על היסטוריית ישראל, אני לא רוצה ללמוד על תרבות ברברית ערבים בהתנחלויות, אני בהחלט לא רוצה לעשות עבודת בגרות על האיסלאם, ואני באמת שלא צריך לדעת מה זה תיאתרון הבימה שהוקם ברוסיה - למה שלא יחדשו קצת יהפכו את זה ל"ברודוואי, אמריקה" או וואטאבר אני בערך התלמיד שקורא הכי הרבה בבית ספר - לפחות 3 ספרים כל חודש... אתם יודעים למה נכשלתי בעבודה בתרבות? כי רצו שאני אעשה עבודה על ספר עם סיפור דיסני מעצבן!

jast

New member
"We don't need no education!"

אמנם בהתחלה זה נשמע כמו עוד תלונות של ילדים על הבית ספר, בלי סיבה אלא בגלל שסתם אין להם כח ללמוד. אבל עובדה, למה צריך ללמוד חומר שאפילו המורים אומרים שאנחנו צריכים לדעת את זה למבחן ואחר כך בכל מקרה זה לא משנה אם נשכח. אומרים לנו מה זה דמוקרטיה וברגע שמישהו מביע את דעתו בכיתה מענישים אותו. היה חלק במכתב שאמר שכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה אם הגוף שלו ועם המח שלו.. לא דברים שנכפים עליו... לעשות כל מה שהמורה אומר מתוך פחד. אני אתן לכם דוגמא, המורה שלנו תמיד אומרת כמה שזה לא בריא לעשן ושצריך להתחשב באחרים, היא לא אומרת את זה כי היא באמת חושבת ככה.. הרי אחרי דקה בהפסקה אנחנו רואים אותה יושבת ומעשנת, וכשאנחנו חוזרים מזיעים משיעור ספורט אנחנו לא יכולים להדליק את המזגן(וכל הכיתה רוצה) כי קר לה.. להתחשב באחרים? כן בטח.. אז זה נכון שהם בעצם גורמים לנו לפעול בדיוק ההפך ממה שהם מלמדים, כי הם בעצמם פועלים בדיוק ההפך ממה שהם מלמדים.. אם זאת, אם הרבה דברים מהמכתב אני ממש לא מסכימה.. תמיד אומרים לנו מה הזכויות שלנו... וגם היו דברים שדיי הגזימו בהם..."התרנגולות בכלוב תוקפות זו את זו, וכך גם האסירים בבתי הסוהר והתלמידים בכיתות."- להשוות את הבית ספר לבית סוהר זאת דיי הגזמה! אחרי הכל יש גם דברים טובים בבית הספר(מכירים חברים, לומדים דברים...). ואם כבר תקראו את זה: http://news.walla.co.il/?w=//674335

ברור שיש דברים שהם טובים

כביכול... את ציינת את העובדה שמכירים חברים ולומדים דברים. אך האם זאת הדרך הכי נכונה? אני מודה, נוצרות חברויות ממש אמיצות, חברויות לחיים בבית הספר, אבל האם זה "בזכות בית הספר"? האם זאת הדרך שבלעדיה לא היינו מכירים חברים? מה עם השכונה? הקהילה שלנו? (לא..אי אפשר להכיר שם אנשים כי אולי הפכנו אותי ליותר מידי מנוכרת, ואולי הגיע הזמן לשנות את זה..). מה עם חוגים? קורסים שנלמדים מתוך רצון וסקרנות? האם אי אפשר להכיר שם חברים בעלי תחומי עניין משותפים? מה עם תנועות נוער? ולמה אנחנו מחולקים לפי הגיל שלנו? לא הגיוני שאולי היינו מוצאים חברים טובים יותר שהם שנה או שנתיים מעלינו או מתחתינו? אך חברויות כאלו כמעט ולא קורות במסגרת בית הספר, אלא רק דרך דרכי הכרות אחרות.. ציינת גם את העובדה שלומדים דברים.. האם ראית שהמכתב מתנגד ללימודים ולרכישת ידע? פשוט יש דרכים אחרות לעשות את זה.. דרכים שלא ינוונו לך את החשיבה.. דרכים שלא יגרמו לך לשכוח את כל מה שחרשת עליו, יום אחרי שסיימת את המבחן המסכם.. דרכים שלא יכוונו אותך לכיוון אחד ויחיד אלא יגרמו לך לחשוב בעצמך ולהפתח לכיוונים חדשים שאולי לא הכרת.. ולמה להשוות את בית הספר לבית סוהר זאת הגזמה? דמייני לעצמך מקום שמכריחים אותך ללכת אליו, שבו את כפופה לחוקים מסויימים, שבו אומרים לך בדיוק את השעות שבהן את "בהפסקה" ושבהן את חייבת להכנס לחדר ולעשות מה שאומרים לך.. נכון, בכלא יש יותר אלימות, מהכלא את לא יכולה ללכת הביתה אחרי צהריים, אבל 2 המקומות מתבססים בשורה התחתונה על אווירה של דיכוי החופש (למרות שמדברים איתנו על סובלנות ועל חופש הביטוי ונותנים לנו את האשליה שאנחנו משפיעים על ידי הקמת "מועצת תלמידים"). ולהכריח אנשים להיות מרוכזים במקום מסויים במשך חצי יום, שבו עליהם להשמע לכללים שמוכתבים מלמעלה ושבו אין להם שום השפעה אמיתית על חייהם ושבו היצירתיות הטבעית שלהם מדוכאת..זה מתכון בטוח לאלימות..

למעלה