יש מחר שביתה ?

adiss90

New member
שניהם מ-century 21

מנהטן, ניו יורק. אממ, זה דיי קרוב לתאומים לשעבר, אם זכרוני אינו מטעני. ובכלל איזור נחמד. חנות גדולה, בהחלט שווה לקפוץ.

חחחחחחחחח

אם רק הייתי בניו יורק

K a y a 1989

New member
OMG

איכשהו אני יודעת הכל אחרונה בערך. ילדה שלמדה איתנו בשכבה בכיתה ט-י עכשיו בהריון בחודש 7,נשואה. למה..?! לעזאזל!. כל כך הזוי,אני לא מסוגלת לדמיין את עצמי במקומה,וגם בחיים לא היתי עושה את השטות הזאת. אבל וואו זה לא נקלט.

nettus

New member
מכירה גם סיפור כזה

חברה שלי שהיא בת 20 נשואה בהריון, ועזבי גם שהבעל דפוק על הכל הראש, וכן זה די הזוי

20 זה צעיר לאללה.

עזבי את עניין ההיריון, שקשה גם ככה. מה שיותר מסובך זה מה שבא אח"כ. אנחנו מדברות פה על יצור קטן שצריך אותך 24 שעות ביממה, יש לו תלות בך שלא נגמרת. אני לא חושבת שבחורה בת 20 יכולה להתמודד עם כזה דבר. היא ילדה בעצמה במובן מסויים. הרבה מהבחורות בגיל הזה עוד לא יודעות איך להתמודד עם החיים של עצמן, ואיך לנהל את עצמן. אז בנוסף עוד לטפל בתינוק שרק יצא אל העולם? לא נראה לי שלבת 20 יש את הבשלות הנפשית ל"עסק" הזה.

coolit

New member
המציאות מספרת אחרת.

אני לא אומרת שאין אמהות צעירות שדופקות את עצמן ואת הילד שלהן, אבל זה רק מקרים ספציפיים. להגיד שלידה בגיל 20 זה באופן אובייקטיבי מעשה לא אחראי או משהו כזה זאת אמירה לא נכונה. אני לא פוסלת בכלל לידה בגיל 20, זה קשה כמו שזה קשה בגיל 26, מכל הבחינות. יש אנשים בגיל 20 שיותר בוגרים מאנשים אחרים בני 30. אני מכירה המון זוגות [כולל ההורים שלי שבגיל 21 כבר היו להם שתי בנות] שהסתדרו מצוין.

K a y a 1989

New member
אבל השאלה

למה לעצור במידה מסוימת את חייך,ולגדל ילד עכשיו? כשיש לך מספיק זמן גם לזה.. למה לא לטייל עכשיו?,ללמוד?,לצאת?,לבלות? למה לכבול את עצמך לילד? לאחריות כל כך גדולה ולוותר על כל זה. נכון את תוכלי לעשות את זה אחר כך אבל לא באותה מידה כמו בגילאים אלו. זה לגמרי פיספוס של התקופה לפי דעתי.

coolit

New member
כי..

יש אנשים שבשבילם חתונה וילדים זה לא לעצור את החיים אלא להתחיל אותם? ואנשים שהמהות היותר גדולה של חייהם זה לא לטייל ולבלות אלא להקים משפחה?

K a y a 1989

New member
אני מודה

לי קצת חבל לראות אנשים שבחרו בחירה כזאת. אבל ,הבחירה שלהם אז שיבושם להם. ואם הם רואים בכך דרך להתחיל את החיים?,חבל לי שרק בעזרת זה הם "מתחילים את החיים" אני חושבת שילדים אמורים להיות רק תוספת חיובית לחיים ולזוגיות- אך בשלב מסוים. כמו כן,לפי דעתי שום דבר לא בוער לעשות ילדים בגיל 20. אפשר לעשות ילדים גם בגיל 30[ וכמובן שגם לפני ]. אבל איש איש באמונותו יחיה :)

../images/Emo45.gif

מילא הפספוס של התקופה, אני חושבת שאמהות בגיל הזה מתבגרות מהר מידי, בלי שיש להן ממש ברירה. וכמו שציינת, זה מונע מהן לעשות הרבה דברים אחרים, כמו לפתח את עצמן ולהיות בעלי דיעות מגובשות. לא יודעת איך להסביר את זה מעבר, נו מילא
כל אחד שיחיה איך שבא לו. [ברית, את יודע שעלתה לי עכשיו בראש תמונה שלך עם ילד בעגלה וכיסוי ראש ?
גאד.]

coolit

New member
אני מסכימה שזה בד"כ לא חכם -לחפש- בעל בגיל 20

ולצאת לדייטים במטרה להכיר כבר את הבנזוג המיועד; אבל נניח שכבר יש לך חבר, ואת אוהבת אותו ורוצה לבלות איתו את שארית חייך- למה שלא תתחתני? את חושבת שזה נקרא לעצור את החיים ולהרוס משהו? אני חושבת שאם מישהי לא מתחתנת במצב כזה למרות שהיא רוצה, רק כי הסביבה והיא עצמה משכנעים אותה שזה לא טוב בגיל הזה, זה מה שעוצר את החיים. אם להתחתן ולהוליד ילד זה מה שאני רוצה כרגע, ולצאת לטיול מסביב לעולם ולהכיר מלא אנשים זה מה שמישהי אחרת רוצה- אני לא רואה הבדל בין הרצונות האלה. [יש לציין שהרצון של להתחתן נשמע יותר הגיוני בעיניי.] לא יודעת למה את מחליטה שלפתח את עצמי ולהיות בעלת דעות מגובשות זה משהו שמושפע לרעה מנישואין ולידה דווקא, ולא מכל שלל הדברים האחרים שחבר'ה אחרי צבא בוחרים לעשות. [ובעיניי חבר רציני בתיכון זה כמו להתחתן מוקדם, רק עוד יותר גרוע. זה באמת דבר שמשבש את ההתבגרות.] אני הולכת עם כיסוי ראש כבר עכשיו
כלומר לפעמים, יש תקופות שיותר ותקופות שפחות. מהחופש הגדול, כי נמאס לי שהשיער שלי לא נכנס לקוקו וכו'.. הוא מכוער לפעמים. [אבל היום, למשל, הוא מהמם ביופיו]

נעים להכיר,

אני בת 22 ויש לי ילד מקסים בן שנה ו-7 חודשים. ב"ה אני מרגישה שיש לי בשלות נפשית להיות אמא, הבאתי אותו לעולם עם האדם הכי מקסים שקיים, שהוא בעלי מזה 3 שנים (כן, התחתנתי בגיל 19). אני לחלוטין מודעת לזה שזה ממש לא מתאים לכל אחת. אבל כן, יש כאלה שנעשות אמהות בגיל 20, ולא מרגישות שהן הקריבו את החיים. עשיתי שרות לאומי, אני בשנה רביעית של התואר, אני עובדת בעבודה מעולה, כיף לי בחיים הכי בעולם. לא מתחרטת על כלום.

stink

New member
מכירה שני סיפורים כאלו

חבל על הבחירות השגויות שבנות בגילנו עושות .

SuGaRBabe1

New member
../images/Emo32.gif בזבזתי עכשיו 300 שקל בשניה

אבל יש לי בושם חדש שעלה לי רק 170 שקל (מבצעים זה טוב), וסיליקון לשיער וקייס למצלמה ומלאמלאמלאמלא סוכריות גומי :)

למעלה