יש לי שאלה

neophile

New member
היא אנטי-מונוטאיסטית

היא ענתה למה אין טעם לפחד מהקארמה על כישופים מרושעים היא טענה שקודם כל אין טוב ורע בגלל שזה אומר בהכרח שיש יישות שמנהלת את הענינים...היא פשוט לא מאמינה באלוהים. היא טוענת שבגלל שהיא לא מצאה הוכחות לקיומה של אינטיליגנציה שמנהלת את היקום אין שום דרך בה הכישוף ה"רע" יחזור אל השולח והיא טוענת שזאת עובדה שרוב התומכים בקארמה מעדיפים להתעלם ממנה. העניין שזאת לא עובדה מה גם שאיך אפשר להאמין בקיומה של מאגיה בלי להכיר בקיומם של רמות קיום מקבילות ונושקות לשלנו? אני מבין שיש לה משהו נגד האמונות המונוטאיסטיות אבל זה ההסבר שלה??

DTfromBT

New member
אממ לא?

לא תרגמתה טוב :), וTK זה בחור, אה, וגם אני בחור, אגב :). בכל מקרה, מצטער אבל לא באלי לתרגם את כל הטקסט הזה :), אולי יהיה פה מישהו נחמד שבא לו, אבל לי ממש לא :).

ההגמון

New member
רגע רגע...

בהקשר לפיסקה האחרונה, ואני מביא ציטוט מלא; "כואב לי לשמוע שאתם לא מאמינים בקראמה, ברגע שאתה לא מאמין- אתה חושב שאתה יכול לעשות הכל- משמע אם מישהו מקלל אותך, תזרע עליו הרס רב. ההשלכות לא ילכו אחרייך. ובאיזשהו שלב אתה מאבד פרופורציה." אז בעצם, מה שאת אומרת פה, זה שאם אתה לא מאמין בקרמה, ההשלכות לא ילכו אחריך, משמע, המעשים הכביכול "רעים" שאתה עושה לא יחזרו אליך. אז אם לא מאמינים זה לא פועל?
אז זה הכל עניין של "נבואה שמגשימה את עצמה". כרגע הפרחת לאוויר כל מה שניסית למכור פה בפורום ב-24 שעות האחרונות.

neophile

New member
כל מה שעולה צריך לרדת

אתה לא חייב להאמין בטוב או ברע כדי שהמעשים\אנרגיה שלך יחזרו אליך קודם כל האנרגיה חוזרת לפי החוק של דומה מושך דומה ולא זה לא חוק ניו אייג'י זה חוק הרמטי. בתור דוגמה לגבי נתינה וקבלה כשאתה לוקח ממישהו משהו בכוח , לדוגמא בכישוף ערפדות ,או מניפולציה ריגשית אתה חוסם את הנתינה כמו גם את הקבלה אתה יכול לחשוב שאתה אולי מקבל משהו מזה...אבל ברגע שאין נתינה מצידך גם אין קבלה זה צינור דו סיטרי . כשאתה מתחיל להזות שאתה מקבל משהו מהלקיחה בכוח שלך, אז תידע שחוק הקארמה פועל .

DTfromBT

New member
בסיידר...

אני גם מסכים אם "Cause and Effect" במידב כלשהי, אבל אם אתה מתרחק מהמים, אז המים שאפים לכל מקום בעקבות זריקת האבן כבר לא פוגעים בך... יעני, לדעתי אפשר גם להקטין את ה"Effect" הלא רצוי.

neophile

New member
מה אתה בת יענה?

בשביל להגיע לרמה שאתה יכול להקטין את האפקט הלא רצוי אתה צריך ללמוד המון זה לא מספיק רק לשתול את הראש שלך באדמה ,שזאת הגישה שאתה דוגל בה.

DTfromBT

New member
מצטער, אבל כבת-היענה שכמותה

אתה מתאר אותי אני פשוט לא מסוגל להבין את מילותיך הכחמות, התועיל בלבך להסביר לי על מה בדיוק אתה מדבר?

neophile

New member
gnosis

בת יענה - ostrich policy of denial (literally: ostrich policy) בת יענה מעדיפה לשתול את הראש שלה באדמה במקרי לחץ ולא להתמודד עם המציאות לומר שיש דרך להקטין את השפעות הcause and effect זה נכון להתיימר שאתה יודע כיצד ...זה להתיימר . העולם הזה דואלי , הניגודים כמו טוב ורע קיימים אתה יכול להתעלם מהם ולהמשיך לנהל את החיים שלך אבל למעשה הם ימשיכו להתנהל על פי טוב ורע גם אם באופן לא מודע . לעומת זאת אם תשאף לאחד את הניגודים תוכל להתעלות מעבר לדואליות מה שנקרא בchaos magick - gnosis הוא שיא של פעילות איחוד ניגודים יכול להיות שאני מזלזל ושבאמת יש לך שיטה שעובדת , בשלב הנוכחי שלך, מצויין אבל להתחיל להתלהב מזה ולדבר יותר מדי...זאת טעות . שחר.

DTfromBT

New member
מממ

"העולם הזה דואלי" ממתי? לא קיבלתי את האי-מייל שמודיע על כך :). וכמו שאמרתי, אני לא עוסק ב CHAOS, אני לוקח את מה שאני מותא לנכון, זה הכול - אז אל תביא לי קטעים מזה כי אני לא עוקב אחרי *כל* הקשור :). "יכול להיות שאני מזלזל ושבאמת יש לך שיטה שעובדת" לא, אין לי, אבל אני יודע שאפשר, אני גם לא חושב שאמרתי שאני יודע כיצד אפשר לעשות השפעות אלו לקטנות יותר... לא?

ההגמון

New member
כן כן כן.

בסדר בסדר. קרמה ואם אני אעשה דברים רעים דברים רעים יקרו לי. טוב. אבל מה שהיא אמרה זה שבעצם כשאתה לא מאמין אין לזה השלכות. וזה נראה לי מטומטם להטיף למשהו ואז להגיד "אבל אם לא תאמינו אז זה לא יקרה".

DTfromBT

New member
ההגמון, קצת לא הבנת, נראה לי...

הנה מה שהיא אמרה: "ברגע שאתה לא מאמין- אתה חושב שאתה יכול לעשות הכל- משמע אם מישהו מקלל אותך, תזרע עליו הרס רב. ההשלכות לא ילכו אחרייך. ובאיזשהו שלב אתה מאבד פרופורציה." שים לב, היא כתבה: "אתה חושב" משמע(לדעתי) שזה לא זה שזה ככה, אלא אתה רק "חושב" שזה ככה, אם אתה לא מאמין... לא?

ההגמון

New member
אם את לא חולקת

על משהו שמישהו מלמד אותך, אז איך בדיוק תגיעי ל"התפתחות רוחנית" (כהגדרתך)? הרי כל הקטע של התפתחות זה ללא הפסק לחלוק על עובדות קיימות ולשלול אותן כדי למצוא דרך חדשה וטובה יותר. זו ההגדרה של התפתחות.

ToryMaster

New member
לא דווקא שלילית

זה עיקרון הגיוני סך הכל, "השתמשת" באנרגיה, היא צריכה להתמלא מחדש.

ToryMaster

New member
ההגיון אומר לי

והכל בחיים שלי מצביע על זה שאיזון חייב להיות.

ההגמון

New member
ואני מסכים איתך, דווקא.

אבל זאת לא הייתה השאלה שלי. לא "מדוע את מאמינה שהיא מתמלאת?" אלא "מאיפה? מאיפה היא מתמלאת? מה ממלא אותה?" בשבילך וע"פ אמונתך, כמובן.

ToryMaster

New member
אה, זה

אני חושבת על זה כמקור מתמחזר. אנחנו לוקחים אנרגיה - אבל גם משחררים אנרגיה. משם היא מתמלאת. האמת שהוצאתי את עצמי קצת סתומה, כי לא חשבתי על זה עד הסוף.

PurpleFilth

New member
בשביל להיות צייד טוב, חייבים לצוד.

לאיזה אנרגיה את קוראת שלילית?

iba90

New member
תודה על כל התגובות

למרות שלא הבנתי כלום מישהו יכול "לכשף" מישהו בעזרת תמונה<? <סורי על הילדותיות>

למעלה