יש לי שאלה

DTfromBT

New member
את צודקת ב100% :), נעבור לפרטי...

סתם :), כן, מצטער, גלשתי והגלשתי אותנו מהנושא, את יכולה בכיף למחוק את כל מה שלא קשור... סליחה :).

../images/Emo122.gif זה מה שתקבל ממני

במקום תמונות יא חתיכת חרמן

DTfromBT

New member
כמה שאני חרמן...

uזה באמת הרבה - החרמנות שלי Knows no limits, עדיין לא פיתחתי את תסביך הLolicon :). מישהו צריך למחוק את ההודעות האלו...(פססססט, פססססט) :).

PurpleFilth

New member
ולגופו של עניין

אנחנו חייבים לרגע לעשות הפרדה בין מאגיה לתיאולוגיה. בואו נסתכל שניה על החוק ההחזר (בין אם מדברים על קארמה או על חוק השלוש) מבחינה מאגית. האם הוא עובד במציאות? אני חושבת שרק לאלוהים יש מספיק פרספקטיב בשביל לענות על השאלה הזאת. אבל מכיוון שאני לא אלוהים, אני אאלץ לזרוק את דעתי, שלמען הסדר הטוב, עלי לציין כי היא אמנם מבוססת על ניסיוני והידע האישי שלי בלבד, אבל היא עדיין מבוססת: לא, חוק ההחזר לא עובד. ניקח את הדוגמא הכי פשוטה: כולנו מדברים על אנרגיות. למיטב ידיעתי, אנרגיות כן, באיזה שהוא מקום, כפופות לחוקי הפיסיקה. לדוגמא, חוק חביב נורא, שנקרא חוק שימור האנרגיה. דוגמא אחרת: מי קובע אם מעשה ספציצי שעשית הוא טוב או רע? הכוונה שלו? כמו שכולנו יודעים, הדרך לגהינום רצופה בכוונות טובות. אז אולי התוצאה? זה מוציא את כל הנקודה בחוק הזה, שאמור לגרום לאנשים להיות מוסריים. וכאן נכנס העניין התיאולוגי. חוק ההחזר נועד, בעצם, לגרום לאנשים לפעול לפי חוקי מוסר די ברורים שנוסחו יפה גם בעיברית: מה ששנוא עליך, אל תעשה לחבריך. בתור מי שלא מאמינה ב"טוב" או ב"רע", אני לא יכולה לראות שום חוק כזה כלגיטימי. בכל אופן, אני תמיד אעדיף את הגישה היהודית למוסר, לפיה אתה מוסרי כי זה יעשה טוב לסביבה שלך, ואתה מוסרי כי אתה מוכרח, וזה העול שנולדת איתו. לא יודעת, נראה לי כמו גישה שלמה יותר עם החיים. וואו, יצאתי חופרת.

זה עניין של אופנה

יש שיר ממש חביב שאומר We are all a little bit racist. אנשים מחפשים את הנישה הקטנה שבה הם יוכלו להרגיש יותר טובים מאחרים, ולכן מוצאים פגם בקבוצות ועושים הכללות. אם זה גורם להם להרגיש חכמים יותר, בבקשה. בדרך כלל, זה גורם לתוצאה ההפוכה.

Dark faith

New member
אתה בכלל מודע לסכנות שאורבות בעולם

המאגיה? אל תיכנס לעולם שלא למדת אותו קודם. ואם אנשים מצליחים כך לעצבן אותך דרך הצאט- שאתה מוכן להקריב את חייך ולהרוס להם את חייהם...מצבך רע.

PurpleFilth

New member
אוי, איזה שטות.

כאילו העולם הזה לא מסוכן גם בלי מאגיה. אין שום צורך סתם להבהיל אנשים מהתפתחות רוחנית.

Dark faith

New member
התפתחות רוחנית אינה באה,

בפגיעה רוחנית כלפי מישהו אחר. העולם מתקיים ע"י איזון קוסמי- שאבת אנרגיה שלילית מהיקום- היקום ידאג להחזיר לך אותה.

DTfromBT

New member
הא?

ממתי היקום יודע מה זה רע וטוב? ממתי הייקום למד לחשוב? ממתי ליקום אכפת? ממתי הייקום כותב בספר מי עשה רע וצריך לקבל רע בחזרה? אלו הם רעיונות נחמדים, אך אין להם הרבה תמיכה... האריה שטורף את האנטילופה לא חושב על קרמה :). ופגיעה במישהו אחר דורשת ממנו להכנס לעולם הזה, ולהתחיל ללמוד, ולעשות, ולכן זה יכול להיות "פיתוח רוחני" - וגם שלב התחלתי לפיתוח רוחני יותר גדול.

DTfromBT

New member
אמממ...

גם הקטע של ה"איזון" בייקום לא ממש מוצא חן בעייני - למשל, ידוע שהייקום כל הזמן מתרחב, ויש את הקטע של ה ENTROPY - ועוד מספר דברים שקצת מונעים ממני להאמין באיזון... אבל נעזוב את זה... אתה לא חייב לשאוב אנרגייה מהיקום, יש לך מספיק אנרגיה בעצמך... נכון, לפעמים יש לקחת ממקום כלשהו, אך מה יותר טוב אנשים דנים בזה הרבה זמן... ואני מסכים אם הקטע ששימוש באנרגיות משפיע על אנשים, אבל לא ממש בדרך של "עשה רע, ורע יעשה לך" ו"עשה טוב, וטוב יעשה לך" - למשל, נקרומנסר יכול להשתמש ב DEATH ESSENCE שלו למטרה טובה, אבל בכל זאת זה יפגע בה, זאת פשוט "אנרגיה" כזאת :).

Dark faith

New member
שמע הייתי חלק מקהילת

מיסטיק לנד שבמקור הייתה קהילת המאגיה של אתר פיצוץ, מי שמכיר יבורך
למדתי מהטובים ביותר, אומנם יצאתי לפגרה ארוכה...מעקבות מקרה שקרה לי בגלל המאגיה. הייתי בתוך התחום הזה פעילה קרוב ל-4 שנים, מתוכן שנתיים של למידה. באמת לא מתוך יומרה- מה שאני מאמינה בו למדתי מהטובים והמבינים ביותר. שמעבר להיותם למדים מהספרים ומהמאמרים- רבים מהר גם כתבו ותרמו לקהילה. אני לא אחלוק על מה שלימדו אותי.

DTfromBT

New member
הכי טובים, הא? :) :) :).

מי בדיוק קבע שהם הכי טובים? הם בעצמם? :) אנשים שלא יודעים אחרים? אנשים שלא מבינים? באמת מעניין :). כמה זמן למדת לא משנה, יש אנשים שלומדים 10 שנה ואין להם יכולות משהו, השאלה היא כמה זמן מושקע כל יום, האם את עוסקת בחלק אשר מתאים לך, מזל, יכולת ניתוח של כשפים, רמת הבנה, חוכמה, והרבה דברים אחרים. כך שבבקשה, לא צריך לזרוק תאריכים - זה לא אומר לי הרבה :). למען הכיף, נגיד ואני "חוקר" את העניין כ 4 שנה, יש לי התנסות בדברים שונים, אך שוב, אני לא "עוסק" בזה :), מממ, לא אכנס לזה יותר מזה :).

Dark faith

New member
אני מדברת על עצמי, כולה למדתי 4 שני

ם. אבל הם היו ממש טובים- ולכן אני די מסתמכת עליהם. מה גם שהקראמה קיימת בהמון מאמרים, ספרים....זה לא משהו שתמהוני החליט שקיים. אבל שוב, אני לא הולכת ואומרת לך שאתה טועה, שכן זה כמו שהמוסלמי יילך לנוצרי ויגיד- "היי ישו לא היה קיים בכלל". האמונה שלי מסתמכת על הקראמה, כיוון שכך אני למדתי....ובזמנו וגם היום זה נראה לי הגיוני, מעשי ואפילו הכרחי.

Dark faith

New member
אני צנועה...

בהקשר אליי, ובקשא אליהם- אני נורא הערכתי אותך, ועד היום אני רואה בהם כאנשים שיש להם הרבה הרבה תובנות יותר ממחצית האנשים שבתחום הזה...

../images/Emo6.gif

מיסטיקלנד? בזמנו נכנסתי כמה פעמים כדי לקרוא את החוכמות שלהם. מה אני אגיד לך, רובם היו חכמים בלילה, שרק ניסו להראות כמה אחד יודע יותר טוב מהשני. היה שם קמצוץ של אנשים שידעו על מה הם כותבים, וחלקם ניצלו את זה כדי לנפח את האגו שלהם. כבר נתקלתי בלא מעט פליטים ממיסטיקלנד-פיצוץ שהודו שמזל שהאתר הזה נסגר. זה נס שלא כל מי ש"למד" משם סיים את הקריירה המאגית שלו בבי"ח לחולי נפש.

Dark faith

New member
לימי מיסטיק לנד היתה תקופה רעה

מאוד בסוף. כאשר רותם וגסטין נפרדו. האתר היה בשפל- ומחיר הפירסום היה- נכנסו הרבה שטותניקים. על פיצוץ, אתה לא יכול להגיד דבר שכזה, הקהילה שם הייתה נורא חכמה...היו הרבה "מורי דרך" שהעבירו את הידע שלהם לאלו שרק רצו ללמוד- כמוני. מלבד זאת התוכן היה מעולה, לא חובבני, כמו שרואים בבית הרוחות. שפיצוץ נסגר, הועברו כל חברי הקהילה למיסטיק לנד, ברגע שהאתר החל להדרדר, גם הם עזבו ומשם אין לדעת לאן פנו. וגם אני עזבתי, אומנם עם ידע מועט יחסית, אבל אני שמחה שעזבתי את העולם הזה- אישית לי הוא לא מתאים. נורא התחברתי אליו אז, עד שמשהו גרם לי להבין שאני לא צריכה לעסוק בזה. הלכתי לזרמים אחרים במיסטיקה, שיותר מתחברים אלי, שאני יכולה יותר לתקשר איתם. כואב לי לשמוע שאתם לא מאמינים בקראמה, ברגע שאתה לא מאמין- אתה חושב שאתה יכול לעשות הכל- משמע אם מישהו מקלל אותך, תזרע עליו הרס רב. ההשלכות לא ילכו אחרייך. ובאיזשהו שלב אתה מאבד פרופורציה.

DTfromBT

New member
אהבתי את ההסבר של TK בקשר לקרמה

ולעוד דבר אחד קשור - אני אצטט: "Q: Aren't you afraid of the Karma from using and teaching these evil magics? A: There are two elements in this question that I disgree with. The first is Karma itself, but I'd like to address the second one first. Evil, as a concept, is not something I believe exists. The reason that I do not believe in Evil is that I do not believe in Good either. Both of these concepts require some kind of higher moral authority to define which is which. Absolute good and absolute evil require an absolute authority which is above either to define their existence in any given situation (meaning some kind of absolute God figure, as I see it). To claim that either Good or Evil exists directly implies the presence of an omnipotent God which defines the two. To speak now of Karma, I can not believe in it either because of its implications as well. Karma is not to be confused with Cause and Effect, I should note from the outset. I do believe firmly in cause and effect which can be seen in every day life. Holding a bottle over the floor (situation), when it is let go (cause), will fall to the ground and shatter (effect). This is not an example of Karma. That is simple, scientific, Cause and Effect -- nothing more. Karma is the belief that actions on this earth will affect you in the afterlife and in the next life. That requires, much like the concept of Good and Evil, a higher intelligence which can coordinate these forces to be revisted upon the caster. Just for the sake of argument though, let's humour the "karma in this life" idea. For one, I can not simply accept the idea prima facie that retribution or reward will naturally, without any kind of guidance whatsoever, blindly find its way back to the magician who has acted as they saw fit. I see no evidence of governing intelligence in this universe and, as such, do not believe in its ability to revisit "good" and "evil" on the caster. Supporters of karma ignore this rather important point. Karma is not causation because that would make it a very easy system to cheat and thus the term becomes meaningless. Karma can not be understood properly without believing also in intelligent revisitation too or else we start trusting moralistic folk myths before reason. If karma is not one or the other, the only conclusion left is that karma simply is not. In essence, karma is a scare tactic. It is an infantile appeal to some wishful intellectual embodiment of justice which does not exist to provide emotional security for people who can not accept that there is no cosmic policing system out there to deliver X degree of good to Person A because they opened a door for someone (which already says something about their idea of what's "good" or not) and Y degree of vindication to Person B who slammed a door in someone's face. Karma follows the same error as "Universal Post Office", which is labelled and defined on the Spell Troubleshooting page." המשך (UNIVERSAL POST OFFICE): "5. Magic Post Office Another of the troubles that many spellcreators have is differentiating between intelligent or dumb-fire mechanics. In the arts of Celestial Magic and Summoning, there is an external intelligence available to coordinate spells, spell effects, and to change things as the situation may dictate. These are "intelligent" spells because they have enough cognitive ability to conform to a situation. Outside of these two arts, however, there seems to be a trend in sending spells "into the universe". This, needless to say, is a very bad idea when considering spells that have no intelligent guidance. Borrowing from spirit-based traditions, many are in the habit of spewing perfectly good spells into the great beyond hoping that the Universe will act like a mystic post office and, for some reason, deliver Spell A to Target A even though the target is halfway across the globe, sending the spell across distances that are not mystically neutral, in a city the caster has never seen, to hit a target the caster has never known, and then, above all that, still perform in the manner that the spell was originally constructed. Be sure that the energies of almost any art do not care either way where they are sent and will not snap to attention to hit a target if sent into the Universe Express (overnight delivery). "

Dark faith

New member
מצטערץ אנגלית זה לא הצד החזק אצלי;-

אני באמת אפתח את הראש שלי לרעיונות חדשים, למרות שזה יהיה קשה לי. אבל היי, איך נלמד אם לא נהיה פתוחים?

למעלה