יש לי שאלה...

WindsOfWar

New member
לי ניראה שדווקא

האנשים לא יקבלו בן אדם כזה. חוק רק כתוב על נייר, כדי לשמור עליו צריך לציית לו, אבל הרבה אנשים לא ממש מעוניינים לציית לחוק זה ומפלים פה ושם אנשים שהם לא בדיוק "יהודים באמונתם".

PurpleFilth

New member
נכון, אף אחד לא מאמין שהחמסה היא אל

אבל גם אף אחד מאיתנו לא מאמין שפסלים הם אלים. אנחנו לא מאמינים במסיכות או בפסלים, אנחנו מאמינים בכח שיש להם. דרך אגב, לפי התנ"ך, יש ויש אלים אחרים חוץ מיהוה. הפואנטה של התנ"ך היא לא שאלוהים הוא האל היחיד, אלא שהוא האל הכי שווה. אם היית קורא ישר מהמקורות ולא מפירושים, היית יודע את זה. לגבי התפוח - נכון, תפוח של יהודי הוא לא תפוח יהודי, אבל תפיסה של יהודי, היא כן תפיסה יהודית. לגבי "עבודה זרה" - זרה למי? ליהדות? אז במקרה נולדת יהודי. זה לא אומר הרבה. ואגב, שלא יהיה לך (או לציפור הגשם) שום ספק, בין יהדות לוויקה, בלי שום ספק, אני מעדיפה יהדות.

RainBird

New member
החמסה ספציפית קצת בעייתית פה. היא סמל שבמקורו פאגני לחלוטין ומסמל את יד השפע של האלה שנים רבות- למעשה, זה סמל בשימוש שנים *כה* רבות שאנחנו רואים במערות של האדם הקדמון את סימן כף היד מצויירת במערה עם צבע. באיסלם היא אומצה כידה של פאטימה- סמל דתי לכל דבר, והיהודים? נגד עין רעה. למה נגד עין רעה? לא בגלל חס ושלום היד מגנה מפני עין רעה, אלא בגלל שהחמסה היא חפץ חן וכאשר מסתכלים אליה ומעריכים את יופיה ועיצובה לא עושים זאת לחפצים אחרים (ושימושיים) בבית- ולפיכך העין הרעה הולכת אליה כחפץ. עבודה זרה בבית הכי דתי כמדומני ../images/Emo8.gif אבל אני לא רואה אף רב מדבר נגדה. מדוע? ולא, אין לי ספק שאתה יהודי ואם היהדות מספקת אותך אני שמח. ארדן.

Tatu4Taty

New member
ממה שאני יודע

זה לא תופס במקרה שמדובר בחיים אבל יכול להיות שאני טועה. אגב, אני בן.

ToryMaster

New member
מה שאני כן יודעת

[לשםשינוי
] זה שבמקרה של אכילת בשר לא כשר [חזיר ברוטב שמנת, בואו נקצין] לבין מוות מרעב - מותר לאכול בשר חזיר ברוטב שמנת.

LrZt1986

New member
תשובה לך, ולזאת שהגיבה לך...

ההלכה דנה בסיטואציה שבה מאיימים על מישהו שיעבור עבירה או שייהרג... קיפוח נפש בהחלט דוחה הרבה דברים, קרי, לגבי רוב המצוות (כולל כשרות) ההלכה פוסקת שחובה על האדם לעבור על העבירה למען הצלת חייו. אדם שנניח מבקשים ממנו לאכול חזיר או שייהרג ובוחר במוות, הוא אדם שנקרא "חסיד שוטה", כלומר הוא מקדש את ה' במקום מיותר ובאופן שבו לא היה צריך ולא קידש את החיים, כפי שהיה צריך. עם זאת, כפי שכבר ציינתי בשרשור הזה בתגובה שכותרתה "פשוט וקל: לא נכון..." (מה שגורם לי לחשוב שאתם לא באמת קוראים את מה שאני כותב פה), ההלכה קבעה שלוש עבירות חמורות במיוחד - רצח, עבודה זרה וגילוי עריות, שגם במצב שבו יש סכנת נפשות אסור לחטוא ולעבור עליהם. אני חושב שזה צריך להבהיר את הנושא, שאלות יתקבלו בברכה :)

RainBird

New member
דעתי. דבר ראשון אני אציג את עצמי. אני ארדן, אני מכשפה (ולפיכך בעבודה זרה לפי היהדות) שמונה שנים. אולי יותר. אני כוהן של הקטה, ולא סוגד ליהוה או לכוח שלו. מהחלק שלי בבית סולקו כל הכתבים שקשורים באמונה יהודית ואלו שייכים לחלק של הורי בבית שבחרו (ואני מכבד את בחירתם) להיוותר יהודים. אפילו המזוזות בחדרי הוסרו. ההלכה, לא נועדה לדעתי לאנשים חושבים. ההלכה נועדה לעם. כפי שאמר אחד מאנשים שכתב באתר שלו (ראו לינק) לימוד של דבר כמו תוכי זו לא חשיבה עצמאית. מלבד זאת אנשים צודקים כאשר הם אומרים שיש חוקים שפירשו לא נכון, למשל חוק "לא תבשל גדי בחלב אימו." חוק זה בעצם נולד מתוך הפולחן לאשרה. בחג האביב היו מקריבים לאשרה גדי בחלב אימו, והחוק בא לומר שאסור ליצור פולחנים "זרים" לאלוהים. זאת אומרת, להקריב לאלוהים כמו שמקריבים העמים האחרים. בזמנו שאלתי מחנכת שלי לשעבר "אז מדוע אסור לאכול בשר עוף, אשר אין לו חלב אם?" והתשובה הייתה שהבשרים דומים ועשויים להתבלבל. סליחה, זה חוק לעם ופירושו לעם. לא לאנשים חושבים. רוב המכשפות שאני מכיר הם אנשים חושבים, חלק מהחניכה ליקום זה להשליך את האקסיומות והדעות הקדומות לפח ולהתקדם הלאה, מוארים. עכשיו לגבי היהדות- ביהדות יש מאגיה. הקבלה היא המאגיה של היהדות, ואפילו היהודים לא מכחישים זאת, אדרבא. נוסטרדמוס היה יהודי ועוד כמה וכמה פילוסופים מאגיים היו יהודים. ראו את המהר"ל והגולם מפראג כדוגמא מודרנית יותר. ידוע גם שסנהדרין לי נחשב לשלם אם לא ישב שם מכשף או קבליסט. המאגיה שהתנגדו לה, אותה עבודה זרה הייתה המאגיה של הנשים- לא של הרבנים (ובאופן לוגי כי הם לא ששו לחלוק את הכוח הדתי בין הנשים לגברים) בכל אופן, עבודה זרה זו הגדרה. בנתיים אני חי בתוך מכשפה מחוץ לארון המטאטאים בעיר מאוד דתית, והרבה דתיים נזקקו לשרותי. ככה שזה לא משנה הרבה. הכל בעיני המתבונן. ארדן.

RainBird

New member
אני רק ציינתי את הזמן מטקס החניכה העצמית הראשון שלי שבו קיבלתי על עצמי את התואר המאגי הזה. הרצון והאהבה לטבע ולכל מושג הכישוף נמצא שם אצלי שנים רבות- רוב אם לא כל שנותי המודעות (תמיד התבאסתי שאריאל ניצחה את אורסולה בבת הים הקטנה למשל). אבל זה לא כלכך רלוונטי לאמירה שלי בהודעה הקודמת. *זו השלב שבו אמירה אמורה לבוא ולהוסיף את הדעה שלה.* ארדן.

RainBird

New member
יותר מידי כאב ראש. כבר עדיף להיות אנשים רגילים שהצרה הכי גדולה שלהם זה שעורי בית. מצד שני...

דעתי על דעתך

סביר להניח, שלא חקרת את היהדות לעומק, ואתה לא מכיר אותה מספיק טוב אם זה מה שאתה אומר. אולי יש לך חוויות טראומטיות משיעורי תנ"ך, אבל ביהדות יש כ"כ הרבה מעבר למה שאתה מציג.

RainBird

New member
חייתי בתור יהודי חלק גדול מחיי. רוצה לספר לי דברים שאני לא יודע? מה כבר יכול ליפות "מכשפה לא תחיה"? מה יכול לפצות על כל הזוועות שבוצעו בשם העם היהודי בספר יהושוע?

לחיות בתור יהודי

זה לא לחיות בתוך הדת היהודית. יש הבדל גדול. אני לא אומרת שאין מקומות בהם היהדות, WELL, לא יוצאת יפה כ"כ. אני כן אומרת, שאתה מקצין, מזלזל, מפספס את הדברים היפים (או לא מכיר אותם) מתמקד בדברים הפחות יפים (גם ללא כל ידע קצת יותר מעמיק), ובעיקר, לא מספיק מכיר את היהדות.

RainBird

New member
את מדברת על לאום. אני מדבר על דת. הלאום היהודי הוא לא הדת היהודית. יש דברים יפים ביהדות ואני לא מתיימר להכיר הכל כי בכנות, הדת הזאת לא מעניינת אותי. אני מתמקד בדברים שחשובים לדעתי- כמו רצח עם, פטריכאליות מדכאת נשים וכדומה וכדומה. לא חסר.

לא, אתה דיברת על לאום

אמרת "חייתי בתור יהודי". אני התכוונתי ל"האם חיית בתור יהודי דתי?" אם הדת הזאת לא מעניינת אותך, איך בדיוק אתה מציג רק צד אחד של הדברים? לא, כי הם פשוט לא רלוונטים, אם לא רואים את התמונה השלמה. אני מניחה שדתי מעולם לא היית. תן לי לגלות לך משהו: אני גדלתי בבית רפורמי, אך נשלחתי ללמוד בבתי ספר דתיים. המשפחה שלי הייתה און אנד אוף, בעוד אני הייתי ד-ת-י-ה במלוא מובן המילה עד בערך אמצע כיתה ט'. בזמן שאני התרחקתי מהדת, ההורים שלי התקרבו אל הדת. היום הם אנשים דתיים (כיפה סרוגה), בעוד אני החילונית (במובן הדתי-יהודי של המילה). את היהדות- כדת, אני מכירה מקרוב, מבפנים, וגם מבחוץ. אני יכולה להגיד לך, שאתה לא רואה את הדת הזאת מהזווית שמראה את כל הצדדים בה. טיפשי, לנסות לבחון אותה מכיוון אחד.

RainBird

New member
חייתי בתור יהודי דתי. לתקופה קצרה מאוד. מאוד. ואני יודע שבאת מבית רפורמי. אני זוכר עדיין את הבדיחה עם העוגה באוסטרה ../images/Emo6.gif אז אנא, חלקי עימנו את אחד הדברים היותר יפים לדעתך ביהדות. משהו שלפחות יקח את העוקץ במידה מסויימת מכל ההטחות שאני אמרתי. משהו בנוגע אולי ליחס מלא הכבוד לנשים? מנערה בתולה וכבולה עד למכונת תינוקות שאסור ללמד אותה את הדת אולי? או הפחד מזרים והשינאה לגויים שמבטאת עוד בתנ"ך שהוא לב הדת? בבקשה, הבמה שלך. הראי את הצד היפה של היהדות. ארדן.

במקרה במקרה במקרה

בדיוק דיברתי עם אור על נושא דיכוי המין הנשי. "נכון, בתורה לא חסרים מקומות שבהן נשים לא יוצאות הכי איך להגיד, כמו שמגיע להן? אבל יש כ"כ הרבה מקומות שהתורה עושה מעל ומעבר בשביל האישה, ומעבר לזה, אנשים ששואלים כדי לשאול ולא כדי לדעת, מתעלמים מהעובדה שהעידן היה עידן פטריארכלי, זו הייתה התקופה, לא בגלל שהדתות הכתיבו, הדתות נכתבו בהתאם לתקופה. ולכן באמת היום המון דברים שונים בדת היהודית. אולי לא מספיק, אבל זה אכן זז." התכוונתי להמשיך בתשובה. התחלתי לחשוב על דוגמאות, רציתי לפתוח ספרים כדי שאוכל לצטט לך את המפרשים ולהסביר את כוונותיהם. התכוונתי לקחת את הבמה ולהציג את היהדות באור שאני רואה אותה. התכוונתי באמת ובתמים להגיד לך מה יפה בעיניי ביהדות. אילו דברים אני נהנתי לקיים, ועדיין נהנת לקיים. אבל אז ארדן, אז הבנתי שזה לא ממש מעניין אותך. אתה לא מבקש ממני לעשות זאת כי אתה באמת רוצה להבין, אתה רוצה לראות איפה תוכל לפסול. אני מצטערת, אבל אני עונה לאנשים ששואלים בשביל לקבל תשובה. לא לאנשים ששואלים רק כדי לשאול. אם אתה באמת רוצה להבין, אם אתה באמת רוצה לראות, אתה יותר ממוזמן להתדיין איתי על זה באיי סי, אבל אם באמת תרצה לדעת ולהבין, אתה תצטרך לחיות(או לפחות לנסות) את היהדות.

tontie

New member
את יכולה לכתוב בשבילי?

ארדן שאל את השאלה, אבל זה פורום וכולם קוראים גם אני הייתי תקופה ארוכה קרוב ליהדות מאוד. לא הייתי דתי בעיקר מפני שלא הרגשתי בנוח לחזור בתשובה בסביבה שמתנגדת לדת. העדפתי לשמור את האמונות שלי אישיות יותר (בערך כמו שאני עושה עכשיו רק בדת אחרת
). וכשהפסקתי להאמין ביהדות פיתחתי שנאה אליה, ושכחתי את הדברים היפים. אני לא רוצה להסתכל על זה רק מהזוית הזאת. תוכלי לכתוב בבקשה בשבילי?
אם את מעדיפה לדבר על זה בפרטי אני אשמח להתכתב איתך באיסיקיו המון זמן לא דיברנו

ToryMaster

New member
המ

אז ארדן יצא דביל, מה חדש? אני לעומת זאת, דווקא מאוד אשמח אם בכל זאת תכתבי מה שהיה לך לומר, אפילו בדיון חדש.

למעלה