יש לי שאלה...

LrZt1986

New member
יש לי שאלה...

ראיתי הרבה פה בפורום ובאתרים כאלה ואחרים שיש להם קישורים מכאן מאמרים על אלים או "מקדשים" כאלה ואחרים... ובאופן כללי השאלה שלי היא: האם מאגיה היא עבודה זרה בעצם? הרי במאגיה נעשית פעולה שמתנגדת באופן גורף לאמונה באל (בד"כ), לא? או שיותר גרוע, מאמינה בריבוי של אלים? תקנו אותי אם אני טועה...

גם לפה, גם לשם.

מאגיה, במקרים רבים, באה קשורה לקונטקסט דתי כלשהו. כך למשל, המאגיה הקבלית, בחלקה לפחות, היא מונותאיסטית למהדרין (אם כי, יש והיו רבנים שראו בה עבודת אלילים), וקשורה ליהדות (אם כי קיימת גם קבלה נוצרית). במאגיה הקבלית, האופרציה נעשית ב"הסכמת האל" לכאורה. כמובן, ישנן דרכים מאגיות רבות, וחלק לא מבוטל מהן פוליתאיסטיות. ולמה " או שיותר גרוע, מאמינה בריבוי של אלים"?

LrZt1986

New member
כי ריבוי אלים...

זו עבודה זרה... האמת, כל עבודה אלילית שאינה עבודת האל לשמה היא עבודה זרה, וזה חטא של ייהרג ובל יעבור ביהדות. קרי, גם אם היה ועומד לנגדך אדם עם אקדח צמוד לרקתך ומציג לפניך שתי אפשרויות: עבוד עבודה זרה או שתמות, עליך לפי ההלכה, לבחור באפשרות השניה ולקדש את הקב"ה.

Diableror

New member
או..

שנאמץ טיפה את המוח שלנו,ונחשוב בהגיון מה אלוהים היה רוצה יותר-שנמות או שנשקר? זה מאוד נעים שיש מערכת חוקים מאוד ברורה ללכת אחריה,אבל מתישהו חוטפים את המכה כשהולכים עיוורים. Diableror

ToryMaster

New member
ובכן

אמונה זו אמונה, דת זו דת. ביהדות יש חוקים מאוד ברורים. אני לא רואה סיבה לזלזל בדת של מישהו, על מערכת האמונות, המנהגים והחוקים שלה.

Diableror

New member
זלזול?

לא בבית ספרנו. אני בעצמי יהודי-קצת קשה לי לזלזל בדת שלי. העניין הוא,של"יהדות" יש מיני חוקים שאני פשוט לא מסכים איתם,אולי מפני שהם סותרים את היהדות בצורה מוחלטת. החיים הם ערך עליון,ורק אחרי שמבינים את זה, אפשר להתחיל להתפלסף על עונשים ודינים. Diableror

ToryMaster

New member
אוקי

ולמיטב ידיעתי ברוב המקרים היהדות אכן מתייחסת לחיים כערך עליון.

Diableror

New member
אתה שואל אותי?

אני לא יודע על איזה דת אתה מדבר,אני מדבר על יהדות.אני יודע שלא ניתן שם לדת שרבנים ואוחזי הנוצה המציאו,אבל לא צריכים לקרוא לזה יהדות. Diableror

RainBird

New member
אולי לא צריך, אבל קוראים לזה יהדות בין אם תרצה או לא.

Diableror

New member
לא באמת אכפת לי

הם יכולים לקרוא לזה גם פטרוזיליה,זה לא משנה הרבה. Diableror

Tatu4Taty

New member
לפי היהדות

דווקא היית אמורה לבחור בחיים ולעבוד עבודה זרה כיוון שהחיים בתור ערך שווים יותר מאשר עבודת האל. את יכולה לראות את זה כתוב לאורך כל התנ"ך - המצוות שבין אדם לחברו (אתיות) חשובות יותר מהדתיות. מה גם, שלא כולם כאן מאמינים במה שאת מאמינה.

LrZt1986

New member
פשוט וקל: לא נכון...

ההלכה ברורה ביהדות לגבי נושא זה, ואם את לא מאמינה לי, את מוזמנת לשאול את הרב השכונתי שלך, או סתם מישהו שמבין דבר מה ביהדות. היהדות מגנה שלושה חטאים ומגדירה אותם כחטאים של "ייהרג ובל יעבור", קרי, יש לבחור במוות בסיטואציה הנ"ל ולא לחטוא בהם, והם: 1. עבודה זרה (כולל אמונה ועבודה של אלילים רבים) 2. רצח 3. גילוי עריות זה נכון שהחיים כערך הם דבר חשוב ויש לקדשו לפי היהדות, בכך אין ספק - ועל כן לשם שימור החיים אנו מורשים ואף מחוייבים לעבור על כל עבירה שהיא שלא נופלת תחת אחת הקטגוריות האלה, ואני חוזר ומדגיש, לפי היהדות. ועוד הערה: אני לא כופה את דעתי על אף אחד... להיפך, לדעתי כל אדם צריך להאמין במה שהוא רוצה להאמין ולנהוג אך ורק לפי זה, וכפי שניתן לראות מתגובתי איני אלא מציג את דיני ההלכה היהודית כפי שהם.

PurpleFilth

New member
הלכה? למעשה,

קודם כל, אין שום סיבה להתנצל. נכון, אתה לא כופה את דעתך, אף אחד לא אמר שאתה כן. גם אנחנו לא כופים את דעתינו, אנחנו פשוט מדברים. אז דבר ראשון - יהדות זה לא דבר חד משמעי, בשום אופן. כל דבר שכתוב בתנ"ך אתה יכול לפרש לאלפי כיוונים - וזה בדיוק היופי שבה. יש אין סוף תפסות ביהדות. אז אני יכולה לשאול את הרב השכונתי שלי, או "סתם מישהו שמבין דבר מה ביהדות" (שהם לא בהכרח אותו אדם), אבל זה לא אומר שאני אסכים איתם. ולגבי עבודה זרה - לא נכון. מאגיה זה לא עבודה זרה. פנטגרם הוא חותם שלמה, בתור התחלה. היהדות אמנם אוסרת על מעוננים למיניהם, אבל היא טומנת בחובה כיוונים רבים של מאגיה. תחשוב על זה - שפה קדושה, טקס ברית מילה, אפילו הדלקת נרות בשבת. וזה עוד הדברים הקטנים. שאלת על קבלה וכאלה... נראה ל שיש כאן לא מעט אנשים שישמחו לפרט לך על זה.

LrZt1986

New member
שני דברים:

לגבי מיסטיקה ומאגיה ביהדות באמת התעניינתי בזה ואפילו שאלתי לגבי בשרשור אחר ועדיין לא קיבלתי תשובה, ולא אמרתי שכל סוג של מאגיה היא עבודה זרה - פשוט מאתרים כאלה או אחרים שעיינתי בהם הבנתי כי מדובר בקיום של אלילים רבים ועבודה שלהם, שזו, את חייבת להודות, עבודה זרה. ולגבי ההלכה היהודית - זו ההלכה, זה חד משמעי וברור. אין שתי תפיסות שונות לגבי העניין הזה, לפחות לא לפי ההלכה היהודית התקנית. בניגוד לדתות אחרות, כגון הנצרות אין משהו כמו 30 זרמים שונים, וזה לא נושא כמו "הלכות חג" או נושא שבו אפשר להחמיר או להתיר כגון כשרות, שזהו נושא שבו יש הבדל נניח בין "מהדרין" ל"אוכלי קיטניות". את יכולה לראות את הדברים כפי שאת רוצה, אך זה לא אומר שזה יעלה בקנה אחד עם תפיסה יהודית כלשהיא, אולי עם זו האישית שלך...

PurpleFilth

New member
יהודי הוא כל מי שיצא מרחם יהודי.

לכן, גם תפיסתי האישית היא תפיסה יהודית. גם ההלכה היא לא חד משמעית וברורה, אחרת רבנים לא היו ממשיכים להתדיין עליה עד היום. שוב, זה היופי שבה, שכל אדם יכול לתרגם אותה לפי תפיסתו האישית. לא רק לגבי קיטניות, גם לגבי עבודה זרה. כן, יש זרמים במאגיה שהם "עבודה זרה". ושוב, באותה מידה שאתה, לפי דתך רשאי להרוג את אותם עובדי אלילים ללא נקיפות מצפון, גם הם, סביר להניח יעשו אותו דבר, ולא בגלל ההתבטאויות האלימות האלה. אחרי הכל, מה הוא אל (כל אל שהוא, כולל אלות), אם לא ההמצאה האנושית המחוכמת ביותר בעולם? אלים הם כלי, כלי כדי לשמור על סדר חברתי, כדי לאכוף מוסר חברתי, וגם, במאגיה, כדי לשאוב את הכח משלל המאמינים כדי לבצע פעולות שונות, בין אם מוסריות ובין אם לא. ובתכל'ס - זה מה שזה משנה. אם אתה מרפא אדם, לא נראה לי שלאלוהים, או לרב השכונתי שלך, יהיה אכפת אם השתמשת בכח של אל זר. שלא לדבר על קמיעות.

למעלה