יש לי שאלה..

Continuum

New member
יש לי שאלה..

אני יודע שזה קצת חרוש. אני יודע שכל אחד מפה כבר נתקל בזה פעם.. אבל באמת שאני רוצה תשובה. האם אלוהים יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להרים? או לחילופין: האם הוא יכול לברוא דלת שהוא לא יכול לפתוח? או לקשור קשר שהוא לא יכול להתיר? ואם תענו לי "אנחנו לא יכולים לתפוס את מה שאלוהים יכול לעשות ולא יכול לעשות" אז תענו לי על זה: איך אתם יודעים שאלוהים, היישות הכל כך בלתי נתפסת הזאת, רוצה שתשמרו שבת? אתם לא יכולים לענות על שאלה פשוטה של כן ולא, אבל ברור לכם לגמרי שהוא רוצה שתשמרו שבת? ושלא תאכלו חזיר? ושלא תתנתקו מהשטחים הכבושים? עכשיו תענו תשובה אחרת. תענו משהו מספק. משהו שלא שולל כל פירוש של אלוהים. נראה אותכם. חבורת משיחיים חסרי בינה.

Vrock

New member
תשובה

אלוהים לא נמצא בשום מערכת התייחסות מובנת לאדם, פיזיולוגית או אחרת, והקיום שלו בזמן הוא בו-זמני ולא רציף. הוא "מוכל" במידה מסוימת בכל חלקי היקום ולכן הוא תמיד בעל יכולת השפעה. האומניפוטנציה של אלוהים לא מתבטלת בפרדוקסים הכיתהבי"תיים האלה, היא פשוט אומרת שהוא יכול להשפיע על כל דבר ביקום בכל דרך שהוא ימצא לנכון. ומה כל הדברים שאמרתי אומרים? שאין זה משנה אם הוא "יכול" או "לא יכול". ולמה? אם "איננו יכול" להרים את האבן שהוא יצר וכו', זה לא משנה. במקביל לזה שהוא "איננו יכול", מתוקף ההגדרה האישית שלה כיצירתו, הוא יוכל ברגע הבא להרימה גם אם עדיין יהיה חסר את היכולת להרימה. כל חוסר יכולת רגעי יתבטל ברגע שאחריו (ואז חוסר היכולת הרגעי החדש הוא פשוט משתנה חדש, שונה מהקודם) אמנם משום שלישות המתקיימת מחוץ לזמן אין שום משמעות ל"רגע"-ניתן פשוט להגיד שהוא יכול ובו-בזמן הוא לא יכול. המשמעות של זה היא-אם אלוהים ירצה להרים את האבן, הוא ירים אותה וזה לא ינגוד את העובדה שהוא לא יכול להרים אותה, מעצם היותו ישות שאינה מוגבלת במסה, אנרגיה, מרחב וזמן. הפתרון השני, שבו "חוסר היכולת" מתבטא בחוסר היכולת ליצור דבר שכזה, גם אפשרי. אלוהים לא קיים במערכת הפיזית וההתייחסותית של היקום, והוא איננו שיקול שלה. לכן, גם אם היכולת שלו עצמו לא מאפשרת לו ליצור דבר שהוא מעבר ליכולת שלו עצמו-זה לא מוריד מערכו ככל-יכול. משום שהוא עצמו נמצא באי-מערכת, עדיין אלוהים הוא כל-יכול בכל מערכת. ובתור אחד כזה, לא הייתי ממליץ לך להסתבך איתו. ובנוגע להערה של "חסרי בינה": אתה לא חייב להמשיך ולזלזל באחרים כדי שייראו שאתה אידיוט. כבר עשית מספיק כדי שזה יהיה סימן ההיכר שלך.

Continuum

New member
..

אני אגיב לך, אבל אתה לא תבין את התגובה שלי. לא נראה לי לפחות. דיברת על דברים די גבוהים. הצגת את אלוהים כמושג טראנסצנדנטאלי ושמעצם היותו כזה הוא אינו כפוף לחוקי הפיזיקה והיקום, ונמצא באי-מערכת, כמו שאמרת. עד כאן, הכול הגיוני מאוד. אבל שוב אני נאלץ לשאול: אם אלוהים נמצא באי-מערכת, ואנחנו נמצאים במערכת, אז איך אתה יכול לקבל מידע על מה אלוהים אוהב ומה הוא רוצה ממך?? אם הוא לא כפוף לחוקי הלוגיקה, אז איך פרשנות של רבן יכולה בכלל להתקרב למה שהוא התכוון אליו? הפיתרון השני שלך סתם דפוק. הוא אומר "אז מה אם אלוהים לא יכול?". אני לא מקבל את זה. ולא, אני לא מתכוון להסתבך עם ישויות אומניפוטנטיות, תודה על העצה. רק שבניגוד אליך, לי אין שמץ של מושג איך לעשות את זה ואיך לא לעשות את זה ולמה.

Vrock

New member
אתה רשאי לא לקבל את הפתרון השני

ובנוגע לבעיות העקרוניות שלך- אלוהים פשוט אמר מלכתחילה מה הוא רוצה ואמר שהוא רוצה שנהיה אנשים טובים. משם יוצאים הלאה.

Continuum

New member
הוא פשוט אמר?

ומאיפה לך שיישות, שחוקי ההיגיון הבסיסיים לא חלים עליה, מתכוונת למה שהיא אומרת? אולי הוא התכוון שנהיה אנשים רעים? אתה מתיימר להבין את אלוהים? אתה? עשה לי טובה.

Vrock

New member
אז תעשה מה שבא לך

אני אעשה מה שבא לי. נראה מי איתנו יהיה ביחסים טובים יותר עם הקב"ה.

Vrock

New member
אז תעשה מה שבא לך

אני אעשה מה שבא לי. נראה מי איתנו יהיה ביחסים טובים יותר עם הקב"ה.

באתי לענות לך

ואז קראתי את ההודעה עד הסוף.... "נראה אותכם. חבורת משיחיים חסרי בינה."-לא נראה לי שבאמת צריך להתייחס להודעה שלך

Vrock

New member
אתה בן אדם לא כל-כך מוצלח?

אחרת מה גורם לך לנסות כל-כך קשה לפגוע באנשים אחרים?

Continuum

New member
תגדיר "מוצלח"..

ואני לא מנסה לפגוע באנשים. אני מביע את דעתי, כמו כל אחד אחר כאן.

Vrock

New member
תעשה לי טובה!

"אתה קקה" זו לא הבעת דעה לגיטימית.

Continuum

New member
לא..

אבל "אתה חסר בינה ולכן לא יכול להבדיל בין טוב לרע, והדיעה הפוליטית שלך לא שווה כלום" - זו כן.

Vrock

New member
כשהיא באה אחרי אבחון מעמיק.

זה לא המקרה. אתה מעצבן אותי נורא, איש קטנוני ולא יעיל שכמוך.

למעלה