יש לי שאלה..

חמדונה

New member
היית מבין

אם היית מנסה. אתה סתם אנטי, מנסה להוכיח שאתה הכי טוב, ודוגרי? זה מגעיל. אתה לא חייב להסכים איתו, אבל מה שהוא אומר די פשוט להבנה, במיוחד אם אתה החכם שאתה מתיימר להיות. אני אישית לא מסכימה איתו בד"כ, אבל לנסות להבין עוד לא הרג אף אחד. כל ההודעות שלך בפורום הזה פוגעות, מזלזלות, מעליבות, ובהחלט לא נחוצות. לתשומת ליבך.

Continuum

New member
לא הבנת אותי (=

אני פשוט לא מבין למה אני קטנוני ולא יעיל.. נראה לי שהוא סתם בחר שני דברים להגיד. כאילו, הייתי מבין איךשהו אם זה היה "קטנוני". אבל "לא יעיל"? זה כל כך מטומטם לקרוא למישהו לא יעיל.. אני לא מבין את זה. " כל ההודעות שלך בפורום הזה פוגעות, מזלזלות, מעליבות, ובהחלט לא נחוצות. לתשומת ליבך." *כל*? אני מציע לך לבדוק את עצמך.

Continuum

New member
..

זה כי רוב ההודעות כאן ראויות ליחס כזה. איפה ההודעה שלך על אלוהים?

מפלט

New member
טוב.

גם אני כמו מישהי חושבת שההודעה שלך לא ראויה לתגובה, אבל לא התאפקתי... אז יש לי אליך שאלה חזרה: (ישראלית...) "המשפט הזה הוא שקר"- הוא אמת או שקר?

Continuum

New member
..

זה פרדוקס, למעשה. אי אפשר להגיד משפט כזה ולהיות צודק. אבל על סמך המשפט הזה אני לא הולך ומתיישב במקומות.

מפלט

New member
.....

אם אי אפשר לשאול את השאלה שלי, אי-אפשר לשאול גם את השאלה שלך! ואם אתה יודע שאי אפשר לשאול, בשביל מה אתה שואל? (ואתה יודע שזה לא כמו שכתבת: "שאלה פשוטה של כן ולא", אלא שאלה לא אפשרית..) לא יותר קל לשאול, למה אתם מאמינים בקב"ה? או, למה אתם מאמינים שהוא רוצה כך וכך?

Continuum

New member
זה לא שאי אפשר לשאול את השאלה שלי

אי אפשר לשאול "האם ישות כל יכולה יכולה להיות לא כל יכולה" אבל בניסוח המקורי מדובר על אלוהים, ונטען שאלוהים כל יכול. אבל השאלה מוכיחה אחרת.

E טי

New member
כבר שאלת את זה...

כדאי שתהיה קצת עקבי... והתשובה: אלוקים ברא את כח הכבידה ולכן הוא לא נתון לכבליו, הוא יכול לבחור להיות כפוף לו, או לבחור שלא להיות כפוף לו.

Continuum

New member
כן אבל אתה נתת תשובה

שהיא כל כך מפגרת וחסרת כל קשר, אז החלטתי לשאול את זה אנשים אחרים.

דווקא שאלה ראויה

אם כי שורת הסיום דורשת שיפוץ "האם אלהים יכול ליצור אבן שהוא...", בואו ננקה את השאלה מכל המשתנים שנמצאים בה, נעיף את אלהים, ואת האבן והדלתות, ונשאל את השאלה עצמה, "האם כל-יכול יכול להיות לא כל יכול?" או בניסוחים אחרים, האם כל-יכול יכול להיות מוגבל? האם האל יכול לעשות את הבלתי אפשרי? והתשובה? הסתירה אמנם נמצאת בתוך השאלה, אבל זה לא אומר שהיא אבודה בשביל לעשות דבר והיפוכו אנחנו זקוקים לתכונה מיוחדת, שׁנְיוּת(דואליות) דו פרצופיות אם תרצה...האם לאלהים יש את התכונה הזאת? אני לא יודע, אך אילו אנו יוצאים מהנחת יסוד שאלהים קיים והוא ברא את היקום, נוכל לחפש את התכונה בעולמנו יציר האלהים ואכן, היא קיימת, קרינה יכולה לבוא בגל ובחלקיקים, אלקטרון עשוי לעבור "בשני מקומות" בו זמנית, וישנן עוד דוגמאות מוזרות, עוד יותר. אמנם כלל זה נכון לחלקיקים היסודיים של החומר בלבד, אך מי יודע אולי יבחר יוצר היקום להענות לאתגרך ולהחיל תכונה זו על גופים גדולים וברורים... ומכאן להוכחה, הנחות יסוד-אלהים ברא את היקום/שניות קיימת ביקום=אלהים ברא את השניות/החיל אותה על "גורמים" מסוימים=אלהים יכול להחיל אותה על "גורמים" אחרים---מ.ש.ל ולשאלה השנייה...המסורת היהודית טוענת שהאל התגלה בחורב לפני כל ישראל ושם ניתנו המצוות, שהועברו מדור לדור עד עצם היום הזה בעל פה ובתורה, הטענה הקלאסית היא שיש עדות של כמעט שני מיליון איש שהיו שם בחורב, ואם זה היה שקר היו צריכים לקום חלקים ניכרים מהעם ולהתנגד לסיפור הבדיוני הזה, וכיוון שלא נעשה כך, הרי המסקנה ההגיונית ביותר שזוהי אמת לאמיתה(או לפחות קרוב לכך), טענה לא רעה יש לומר {אגב, בסוגרי סוגריים, אני אתאיסט ומטריאליסט מוחלט}

E טי

New member
לא שני מיליון

שישה מליון... ואם אתה יודע לענות כל כך יפה, למה אתה עדיין אתאיסט?

למה אני אתאיסט?

אני לא מאמין באלהים מכמה סיבות, הראשונה היא ההגיון, מבחן הסבירות האם ייתכן שספר כל כך מרובה סתירות (החומש) נכתב על ידי ישות מיוחדת? כאדם פתוח, לאחר קריאה בספר זה, נראה לי ברור שנכתב על ידי אדם, ושאפילו לא ניסה לדמות אלוהות לטקסט כולו, אבל אני מעדיף להניח ליהדות ולגעת בשורש העניין, בשורש האמונה הדתית בכל סדרת משטרה לומדים כשמחפשים פושע מחפשים מניע, אינטרס...

למעלה