יש לי שאלה

אם תצמצם את הרצון או את הצורך

לא תגיע להנאות כי לא תחפש אותם וגם כשתגיע אליהם במקרה לא תדע איך ליהנות מהן כי הן כבר לא יחשבו להנאות עבורך.

neko

New member
אבל אם תפנים את העובדה שלהנאות

מתרגלים, הרי שברור שאין טעם להנות קבועות. למשל, דמיין שכל יום היית אוכל קילו גלידה. אתה חושב שאחרי שנה היית עדיין נהנה ממנה?

hagit32

New member
ונראה לך שאתה שולט נבחייך?

לי לא נראה שאנו יכולים לשלוט בחיינו. נכון, אנחנו מנסים.... ולדעתי, אתה יכול לשכנע את עצמך ימים שלמים שאתה יכול בלי 10,000 לחודש אבל בתוך תוכך, אחרי שהרגשת מה זה 10,000 ש"ח, אתה כבר לא יכול בלי, להיפך, אתה רוצה יותר. אנחנו רק משתעשעים ברעיון שיש לנו שליטה על חיינו...

neko

New member
אה, ולכן ההגיון הפשוט שלי אומר לי

לא לנצל את ה10,000 לחודש, אלא לחסוך חצי. ובכלליות: הנקודה החשובה היא לא להבין רטרואקטיבית שהתרגלנו להנאה, אלא מלכתחילה לזהות את ההנאות המתקבעות, ולנהל אותן נכונה. למשל, אני לא שותה יותר משתי כוסות קפה ביום (למרות שאני חולה על קפה), ולא אוכל גלידה כל יום (למרות שאני חולה על גלידה), ולא כותב בפורומים כל יום... אופס, אני כן
טוב נו, מנסים...

hagit32

New member
אז הנה אתגר...

נסה לצאת מהטבע שלך...לחיות מעליו..לנסות להשתוות לתכונות אחרות..תכונות של השפעה למשל...

neko

New member
למה הכוונה ב"תכונות של השפעה"?

או "לנסות להשתוות לתכונות אחרות"?

hagit32

New member
יש לך סבלנות לקרוא קטע? תגיד מה הבנ

למה הכל נסתר מהאדם? לא מתוך זה שאסור לו לראות, שאם הוא יראה כל כך הרבה, הוא ישתגע. אלא אומרים לנו, שהעולם העליון נסתר, והבורא נסתר, והתענוגים הרוחניים נסתרים מהרצון לקבל שלנו, מפני שאחרת היינו נעשים מכורים למה שהיינו רואים, ועושים הכל מטעם הרצון להנות, כמו גנב שרץ לפני כולם וצועק: "תיפסו את הגנב!". לכן הם נסתרים. כדי לאפשר לאדם לא להיות תלוי ברצון לקבל שלו. אם הרצון לקבל לא משתוקק לתענוגים רוחניים, הוא מאפשר לאדם להתייחס לרוחניות בזלזול, בחופשיות, כקיימת ולא קיימת. ועל ידי כלי אחר, חיסרון אחר, שהוא מפתח בתוכו, להתחיל להתייחס לרוחניות ברצון דלהשפיע, ברצון להתקרב לבורא ולהידבק אל הבורא, ולא ברצון לקבל. אבל במאמר "השלום" בעל הסולם סותר לגמרי את הדרך הזאת, ואומר שהאדם מגלה על בסיס מדעי, שכלי, ניסיוני, שכדאי לו ללכת בדרך התיקון. כל העיקרון של לימוד הקבלה הוא לעבוד מעל הכלי דרצון לקבל. היינו, אף פעם בכלים דקבלה לא מכירים את הנותן - לא מכירים את התכונות שלו. בכלים דקבלה לא יכולים להכיר מהו על מנת להשפיע. כי על מנת להשפיע זה תוספת, יכולת, שנמצאת מעל הכלים דקבלה. העיקרון שלפיו מכירים את הבורא, את הנותן, את המציאות, את הדרך שלנו בתיקונים, הוא "ממעשיך הכרנוך". ולא שמכירים את הבורא עצמו, אלא האדם מכיר את הבורא מתוך המעשים שמבצע. רק אם האדם מבצע מעשים דהשפעה, אז הוא מכיר את הבורא. איך קורה התהליך הזה? לפי עיקרון פשוט. בכלי שיש לו, האדם לא יכול לקבל. אלא מעל הכלי הזה הוא בונה רצון להשפיע, דחייה, מסך ואור חוזר. ועד כמה שהאור חוזר, הכוונה דלהשפיע, מאפשרת לו לקבל בתוכו אור ישר כאור פנימי, לפי זה האדם מבין מי הוא הנותן. כלומר, לעולם אין לאדם היכרות עם הנותן, עם הבורא בעצמו, הנקרא "עצמותו". אלא לפי כמה שהוא עושה אור חוזר, כמה שהוא נותן לבורא, ולפי כמה שנכנס בו אור פנימי, שהוא בעצם הידיעה, התענוג, הבאים לתוך כלים דקבלה אחרי שהאדם עשה את צורת ההשפעה, לפי זה האדם מבין מי הוא הנותן. הוא לא מכיר את הבורא, אלא הוא מכיר את התכונות המתוקנות שלו עצמו בתוך הכלים, איפה שהרצון לקבל מתמלא עם אור פנימי. אם כך, מי הוא הבורא? התכונות המתוקנות של האדם עצמו, הן נותנות לו ידיעה על הבורא, שהצורה הזאת היא הבורא. אבל הן לא הבורא, אלה התכונות שתיקן בתוכו. אבל הוא תיקן אותן בהתאם לבורא, לכן הוא יכול לומר שהבורא כמוהו. למה? כי בחלק הזה האדם נעשה דבוק לבורא, והוא דבוק לבורא מפני שהם נמצאים בהשתוות הצורה.

neko

New member
ה"רוחניות" אותרה באזור כלשהו במוח,

שניתן לגרותו בעיקר ע"י: 1. סמי הזיה 2. תנועות חוזרות (מנטרה של מדיטציה, נענועים של תפילה יהודית, ריקודי טראנסים ועוד) 3. זיהוי סממנים דתיים: הופיעה פעילות באזור המוח המדובר כאשר האדם הנבדק זיהה סממנים דתיים הרלוונטים לו (כלומר, אצל יהודי כאשר ראה מגן דויד, אצל נוצרי כשראה צלב או תמונה של ישו, אצל בודהיסט כשראה פסל של בודהה וכו'). לאזור זה מקשרים את כל החוויות שיוצרים תחושה "רוחנית", וביניהם חזונות, חוויות טרום-מוות (המנהרה הלבנה...), ועוד. אם מישהו מעוניין, אני יכול לחפש את הקישורים למחקרים בנושא (שמרתי אותם איפשהו, אבל כבר יש לי איזה 1000 מסמכים בFAVORITES אז זה יקח קצת זמן...)

ניסיתי את שלושתם

ואני עדיין לא מרגיש רוחני במיוחד למישהו יש הסבר לאנשים פחות חכמים?

hagit32

New member
אין שום דבר מוחלט!

השאלה הזו מאוד מטרידה אותי. אני חושב עליה הרבה. הרי בדיוק "האבסולוטיות" הזו הופכת בני-אדם לפנטיים, בפרט את הדתיים. עבור הנוצרים האמת המוחלטת נמצאת בברית החדשה, עבור המוסלמים בקוראן, עבור ההינדים – בגיתאטה, ב"וודות" וכו'וכד'. והאמונה הבלתי מתפשרת הזו, באמת המוחלטת שלהם, באלוהים שלהם, מהווה בעצם סיבה למלחמות דת רבות. מה אתה חושב, האם קיים מושג כזה, אמת מוחלטת? תשובה: לא קיים שום דבר מוחלט, מלבד אולי המצב של "גמר התיקון", שלו אנחנו לפעמים קוראים "מוחלט". אבל גם זה ביחס לאדם, לכלי – מכיוון שהנברא תמיד חש רק בתוך עצמו, בכלי שלו, ולכן תמיד תחושות האדם סובייקטיביות, מתוך עצמו. ורק לאחר גמר התיקון האדם יוצא מתוך התחושה שבתוך הנשמה. אבל מה יש שם? מה קורה מעבר לדרגה הזו? אנחנו לא מסוגלים להבין, לא מסוגלים אפילו לתאר לעצמנו, מכיוון שכל שאנחנו מתארים לעצמנו בא מתוכנו. יש לנו רק רמזים לכך שלאחר "גמר התיקון", ישנה האפשרות לחוש מחוץ לעצמנו. אבל איך? – זה אינו מובן לנו! מכיוון שכל הבריאה כלולה מכלי ואור שממלא את הכלי. ורק מתחושת המילוי של האור, לכלי, לנברא יש הערכה לגבי עצמו ולגבי האור. וכל כלי, כל נשמה – מעריכה רק מתוכה.

אבל הבהווגד גיתא

לא שייך לבודהיסטים הבווגד גיתא אפילו מלכלך על הבודהיסטים

של הבודהיסטים?

הבווגד גיתא? של הבודהיסטים? הבווגד גיתא? הבווגד גיתא לא רק שהוא לא התנ"כ של הבודהיסטים אלא שגם הגיע ממקום גיאוגרפי שונה בתכלית. הבהווגד גיתא והבודהיזם שניהם מציגים את אותם עקרונות, כן, אבל הם שניהם שייכים לדתות כביכול שונות.

shlstr

New member
לא. אני דיברתי על תענוג אינסופי.

לא דיברתי על משמעות, דיברתי על תענוג אינסופי, שזה היה הנושא שהעלית. קודם כל, רק להבהיר, אני לא מדבר על דתי במובן של יהודי, איסלאמי או רגוצ'וזביקי, אלא על כינוי כללי לאדם שמכוון את יחסיו עם האל. אם נדבר על משמעות, הרי שנכון, גם אדם שאיננו דתי יכול לחוש משמעות בדברים שהוא עושה. והסיבה היא פשוטה- אם אתה חושב בראש קטן, אתה יכול לחוש משמעות בכל דבר. ילדים חשים משמעות כשהם בונים לעצמם איזה חבורה סודית או משהו. אבל אז, הם מתבגרים ומה שהיה משמעותי להם נראה שטותי. אז הם מוצאים דברים אחרים שיהיה משמעותי בשבילהם- כסף, כבוד, אולי אפילו אהבה. אבל אם באמת מגדילים ראש רואים שלכל הדברים האלה אין משמעות מוחלטת, אין להם באמת משמעות אמיתית. דברים אלה הם דברים מוגבלים- מוגבלים לזמן מסויים, מוגבלים לרף תענוג מסויים. משמעות אמיתית ניתן למצוא רק באינסוף, רק בעילת העילות, סיבת כל סיבות. אחרי שמוצאים את משמעות מוחלטת זו, הרי שגם הדברים שבתוך העולם מתחילים לקבל איזה משמעות, גם הדברים בעולם מקבלים כיוון, כחלק מהיחסים עם אלקים. אם נחזור אליך, מדוע את מחפשת את אותו כוח מופשט שנשגב מבינתינו? אני חושב, שבגלל שהגעת לאיזה ייאוש מאותם הדברים שכן מובנים ומושגים. לא שרע לך איתם, מן הסתם את בסך הכל שמחה ומאושרת, אלא שיש לך איזה הרגשה היכן שהוא שצריך להיות משהו מעל זה, שזה לא הכל. עכשיו, נניח שאין רק את אותו כח מופשט, אלא כמה כוחות מופשטים. הרי, אם תחשבי על זה לעומק, את לא תחפשי את המשמעות באותם כוחות מופשטים, שהרי גם הם כוחות מוגבלים. יחסית אלינו, כוחות אלו אומנם מעל ההשגה שלנו, אבל באמת, גם כוחות אלו הינם כוחות מוגבלים, ובמובן זה הם מוגבלים לא פחות מהכוחות המושגים לנו. מה שאני רוצה להגיד, שאת לא תסתפקי במשהו מצומצם מאיזה בחינה, בדבר יחסי, את מחפשת, (וזה לא מילה גסה), את אלקים. אני לא יודע עם זהו 'אלקים הדתי', או ה'אלקים הפילוסופי', או כל אלקים אחר, אבל זה הוא. בנוגע לעולם הבא, אני לא מדבר על אותו מקום שתיארו לנו בגן ילדים או בדרשות של אמנון יצחק. אני לא מתייחס למקום שמחלקים לנו סטייקים יחסית לכמה מצוות עשינו, או שולחים אותנו לטבול בלבה רותחת עם עשינו כמה עבירות. אני מדבר על זמן הגאולה, על עולם מתוקן, עולם בו אין צמצום ושבו נגלה אלקים, איך שמתואר, 'עין בעין'. גם אני הייתי שמח אם לא היה צריך לחכות, אם לפני שאני אספיק לשלוח את תגובה זו, אותה הגאולה כבר תגיע. אבל בינתיים אנחנו לא שם, בינתיים אנחנו בעולם הזה, ויש לנו עבודה לעשות. העונג הכי גדול בעולם הזה (למרות שזהו לא עונג מורגש) הוא העונג שבלהשתתף בעבודה זו.

shlstr

New member
ברוך השם, אני בן אדם דתי.

אני בן אדם דתי, שחינכו אותי גם לחשוב. הרבה מהדברים האלה באים מתורת חב"ד, שהגעתי אליה דרך הרב עדין שטיינזלץ. עם את מתעניינת, יש לו הרבה מאוד ספרים טובים על נושאים חשובים- "שלושה עשר עלי השושנה" למשל.

גם האדם החילוני

לא חי את ההווה אלא את העתיד ההבדל הוא שהדתיים מודעים לזה ובגלל זה הם יותר שלווים

למעלה