יש לי שאלה

hagit32

New member
אבל למה לצמצם רצון?

למה לא ללמוד איך להנות מהכל. הכל נברא בשבילנו..אנחנו רקלא יודעים איך להשתמש בזה נכון אז אנחנו מתבאסים ואז אומרים לעצמנו שעדיף לצמצם את הרצון, כי לרצות מביא לסתם תיסכול אולי אנחנו פשוט לא יודעים איך ומה לרצות?

hagit32

New member
פה אני מסכימה איתך.

עדיף לשאוף לידע מאשר לחומר אבל אל תשכח שיש מין פירמידה כזאת, שללא חומר קשה להגיע לידע.... ולא דיברנו בכלל על רוחניות.... עם כל הידע שיש לנו, האם הצלחנו להיות מאושרים? אולי ברוחניות טמונה התשובה? אבל לעזאזל, מה זה בכלל רוחניות?

hagit32

New member
אני דווקא מסכימה עם קן

ויש לי ידע רב בבודהיזם שנים בהודו קראתי את הבהבגד גיתא... חסר להם שם משהו מאוד מהותי...

תענוג מתמשך.

צריך ליהנות מהתהליך שגורם לנו התענוג ולא רק מעצם השגתו ואז יהיה לנו רצף של תענוג מתמשך.

arielfe

New member
לא מסכים לחלוטין לקבל את הקביעה!

לא שאני אומר ההפך. אני לא. אבל מה שטענת מנומק על ידי אותן קופסות שחורות (ותסלחי לי, זה נראה לי קצת אבסורד שיצור מוגבל שיודע שהוא מוגבל ויודע שאין לו מושג עד כמה הוא מוגבל מציב לעצמו בהחלטיות כזאת את גבולות הגבלתו. לדעתי הצנועה - את הגבול ניתן לראות ולהגדיר רק מכיוון אחד באמת וזה מבחוץ. זה לא חוק - רק דעה (מחשבה). אנא היזהרי מקביעת מסקנות נחרצות שכן אלו תמיד יעוורו אותך וימנעו ממך להמשיך ללמוד ולהבין. תמיד?)

neko

New member
רוחניות היא דבר שריר וקיים,

בדיוק כמו הסיפוק אחרי ארוחה טובה או ההנאה בסקס. הניסיון לשוות לרוחניות משהו חיצוני, בד"כ "עליון", ובד"כ מטעם אדם שטוען להיות נציגו בתשלום, היא ההונאה.

ג שם

New member
יש לי שאלה

חיפשתי את התשובה למהות הקיום, ומכיוון שלא מצאתי תשובה נחרצת בפורום שלכם, הלכתי לעיין בספריה, הספרנית העצבנית המליצה לי לקרוא את Heidegger, אני לא בטוחה שזוהי ההתחלה האופטימלית אבל ניסיתי. בקיצור, אני כבר שלושה שבועות יושבת וחוקרת ומנסה להבין, בינתיים הגעתי לפסקה השנייה בהקדמה, והוא פשוט לחלוטין לא מובן. אני כותבת חלק מהפסקה בתרגומי- אולי תוכלו לעזור לי ל לפענח. זה משהו כמו: "ה BEING הוא מושג אוניברסלי, ההבנה של הBEING מוכלת בתוך כל מה שאנחנו רואים כ BEING. ומכאן הקושי להגדירה על ידי מושגים גבוהים יותר או נמוכים יותר. תחת המבנה הפורמלי של שאלת ה BEING מובהר שזוהי שאלה ייחודית שכן הבהרתה דורשת את השתקפויות יסודיות, אך מה שמייחד את השאלה יובהר בצורה מספיקה בהתייחס לתפקידה כמנחה." בקיצור, זה נשמע לי כמו שיר של שלמה ארצי. זאת פילוסופיה זאת?

hagit32

New member
ואז מה?../images/Emo4.gif

נרצה פחות ופחות ופחות.... אז למה נבראנו עם רצון? כדי לצמצם אותו?????

hagit32

New member
אתה מדבר על משמעות.

ולדעתי לא רק מי שדתי יכול למצוא משמעות בכל דבר. אתה קורא לזה אלוהים, דת, אבל לדעתי מדובר באיזשהו כח מופשט שנשגב מבינתנו...אנחנו רק צריכים לגלות איך הולכים יחד איתו ולא נגדו.... איך קוראים לו? אני לא יודעת.. ולדעתי אין את המושג "עולם הבא" אנחנו צריכים להגיע למימוש שלנו פה, בעולם הזה ואם לא בגלגול הזה, אז בגלגול הבא, לא בעולם הבא..

neko

New member
זה לא מה שאמרתי -

לא צריך לצמצם את הרצון, אלא לצמצם את הצורך. ללמוד להנות למשל מקפה חזק על הבוקר, אבל לא להצטרך אותו. ללמוד להנות מסקס, אבל לא להצטרך אותו. ללמוד להנות ממשכרות של 10,000 נטו (לפני המשבר
), אבל לדעת לחיות גם בלעדיה. וכו' וכו' וכו'. אחד מהעיקרים של הבודהיזם הוא על דיכוא הרצון, והוא החלק שאימצתי. לא מדובר על "להפוך לפרה מלחכת עשב" שלא אכפת לה מכלום, אלא על היכולת המופלאה והאדירה שלא להצטרך דברים. שלא להתמכר ולהתרגל להם, שהרי אז שוב נאבד את ההנאה מהם ונצא לחפש דברים חדשים. בני אדם רוצים את מה שאין להם, ואת זה רואים הכי טוב בילדים קטנים. תן לילד צעצוע, ושחק בעצמך בצעצוע אחר. הילד תוך 10 שניות יזרוק את הצעצוע שלו, וירצה את שלך. למה? בגלל ששלך יותר טוב? לא, כנראה שבגלל שככה הרצון האנושי עובד - הוא רוצה את מה שאין לו. אדם בוגר צריך ללמוד לשלוט על הרצונות שלו, ולהנות ממה שיש. הממ... יצא ארוך, אבל זה נורא פשוט סה"כ.

hagit32

New member
נכון, זו דעה שאני בחרתי להאמין בה.

וחוצמזה אתה יודע איך אפשר להתבונן מבחוץ, באופן אובייקטיבי?

arielfe

New member
לא

אני לא יודע. אם כבר דיברת על אמונה אני אשמח אם תקראי את הדברים הבאים (זה קצר): http://clubs.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=message/object&forum_id=208&message_id=448864 http://clubs.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=message/object&forum_id=208&message_id=449802 אני אשמח אם תגיבי כאן....

arielfe

New member
זאת אשלייה של בחירה חופשית?

יש כל כך הרבה לדעת ולעשות. למה להאמין? באמונה יש אלמנט מאוד מסוכן והוא שהיא מעוורת אותנו מעל כל דמיון. כך אנו הולכים בשבילי החיים מסומאים ועוורים כלפי הרבה דברים שלחיים אולי יש או אין להציע לנו. מה עוד שסופם של רוב האמונות/אשליות - להחשף. שאלה: למה את כל כך רוצה להאמין במשהו? במיוחד אם זה דבר שאת לא רואה או מרגישה בשום צורה. את לא רואה את הנחמה האדירה והיציבות שזה מספק לך? מה חופשי בבחירה נטולת כל אחיזה במציאות? שלא מתבססת על כלום חוץ מהמצב הנפשי שלך באותו רגע והזכרון המתאים שקופץ ברגע המתאים? אני לא רואה פה שום חופש שלא לדבר על "החופש הכי גדול". אם את רואה דברים אחרת אני אשמח אם תסבירי לי.

neko

New member
אה, ולמשכורת של ה10,000 נטו אין קשר

אלי, אני לפני המשבר נהנתי ממשכורת נפלאה של 390ש"ח לחודש.

למעלה