יש לי שאלה

...

מה שכתוב, במילים פשוטות, זה שאי אפשר להסביר מהוא הBeing המדובר בעזרת מושגים השונים ממנו, ובגלל זה הוא ינסה להנהיר לך את המהות של הBeing במשך הספר. על כן קוראים לזה "הקדמה"

hagit32

New member
לדעתי הBEING שלנו היום מוגבל

אנחנו קולטים אותו בחמשת החושים שלנו - שהם מאוד מוגבלים, ולכן אין אמת אוניברסלית אחת, כל אחד רואה משהו אחר, ולכן לא ניתן להגדיר את הBEING הזה. במידה ויכולנו לפתח איזה חוש שלא קשור לחמשת החושים שלנו, אולי היינו מצליחים להגדיר את הBEING הזה...

אבל אתם לא מבינים שזה עניין

טרמינולוגי? לא מדובר על Being כמו שאנחנו מכירים אותה, אלא על הניסיון של המחבר להעביר לקורא את Being כפי שהוא מכיר אותו.

hagit32

New member
ולכן אני אומרת שכל אחד וההוויה שלו

כל אחד קולט עולם אחר, סובייקטיבי כי החושים שלנו מוגבלים כדי לראות את העולם האמיתי, את האמת האוניברסלית, צריך לצאת מהטבע שלנו, לפתח חוש אחר..

אבל האש

סה"כ ביקש שנעזור לו להבין פסקא בספר, לא שנתן לו פירושים סובייקטיביים לנושא שהפסקא דשה בו. למה סתם לסבך אותו?

erezsh

New member
זה בסדר, את לא מציקה

עדיין. אני מציע לך להתאמץ קצת יותר, אם את לא רוצה שהמוניטין שלך ייהרס.

michalh20

New member
../images/Emo6.gif

אני משערת שאין בעצם מוזג כזה "מהות הקיום" המהות היא המשמעות שאנו מעניקים ל"יקום הפרטי שלנו". אולי הכוונה היא תכלית חיינו כאדם הפרטי ולא כלל היקום.

ממני

New member
מה את מחפשת?

לפני שתקבלי תשובה, את צריכה לשאול את עצמך שאלה אחרת. מה את מחפשת? את התשובה למהות הקיום לא מוצאים הספרים, ואת זה את כבר יודעת. אז מה בעצם את מחפשת? ולמה את בכלל מחפשת? את יודעת איפה התשובות נמצאות, נכון?

ג שם

New member
לא יודעת

אבל היה שיר אחד שהבטיח לי : "עד סוף הקיץ אדע את התשובה, את פשר הקולות אלמד, את כל החלומות, אפתור את הפחדים.." וכנראה - שמכיוון שעוד לא מצאתי, החורף - והגשם, לא יגיעו.

ל נ צ ח

New member
לי הבטיח וקיים ומקיים הבטחתו ../images/Emo42.gif

והיום אני יושב (לא רק "בפרלמנט") בין ידידים.
כאן הורדתי דברים מדיון בפורום בנענע בהם תגובתי לגולש בש"מ "PIPINICO" ששאל אותי על החברים(ידידים) שלי וכך תוכלי להתרשם איך שיר זה עלי מתגשם: .לנצח. 16:39 14/11/2003 בתגובה ל: דרך לימוד אינטנסיבי בתנ"ך// מה קרה ? הבטחת שתהיה ילד טוב אז תקיים!!! (מאת: PIPINICO) שוב דברת מהחיפזון שלך, להבין מהנקרא זא בעייה עבורך. קרא שוב ותבין שאלה היו דברי הגולשת החמודה המתוקה וגם מאוד מאוד חכמה ש "" למה ??? "" הוא שם המשתמש שלה בפורום לפילוסופיה בו היא כמוני חברה קבועה, והיא זאת שכתבה ההודעה אם כל ה חה...הזה, ולהודעתה הזאת אגבתי ובאהבה. נ.ב לא אבטחתי שום כלום לך, חוץ מחיי נצח ושהתשלום על זה לטוב ולרע יבוא ובגדול. נברך לחיים? השבוע חגגתי יום הולדת. שבת-שלום, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * PIPINICO 17:14 14/11/2003 בתגובה ל: שוב דברת מהחיפזון שלך, להבין מהנקרא זא בעייה עבורך. קרא שוב ותבין (מאת: .לנצח.) שוב דברת מהחיפזון שלך, //תגיד לי מי החברים שלך ואומר לך מי אתה שיהיה לך הרבה שמחה ואושר...מאחל לך חיי ..נ צ ח .. וזו ההיזדמנות לברך לשמוליק ....למה רק לחיים לשמוליק לא מגיע בבקשה, החברים שלי : .לנצח. 18:30 14/11/2003 בתגובה ל: שוב דברת מהחיפזון שלך, //תגיד לי מי החברים שלך ואומר לך מי אתה (מאת: PIPINICO) יש לי הרבה חברים ברוך ה` החבר הכי הכי טוב הוא טייס וותיק היה קצין תחבורה ראשי ועוד תפקידים שעשה למען המדינה שאין כאן המקום לפרט עליהם. ביתו עיתונאית ולפני כ 3 שבועות הזמינה אותנו אני ואשתי היקרה לווילה שלה לשם נסענו עם אבא שלה (החבר הטייס)ברכבי לצפון ע"י חיפה בו היא מתגוררת. חבר אחר שלי, יהודי מכובד אחיו היה מנהל משרד הרישוי בחולון עוד חבר טוב שלי בנו אדם מאוד מפורסם דני ואהוד יתום הם בני אחותו של עוד חבר שלי. אדם מכובד התחבר איתי לאחרונה ולא רק בפורום פילוסופיה בו אני כותב מאמרי. הכותב משתמש בש"מ "שינקין" חברי מגיע כל יום שישי (היום הוא היה אצלי)למקום ההתכנסות מקום מקסים אותו אני וחבריי מכנים "הפרלמנט" מקום בו אני נוהג לשבת כל פעם עם כמה מידידי המכובדים. . אלה ועוד הרבה החברים שיש לי היום וגם יהיו ברוך ה`. יבואו עוד טובים שיתחברו איתי בקרוב (חבר מביא חבר) לעתיד הודות האמת שממני!!! הנה הורדתי לכאן אחד מהרבה דבריו המחמיאים לי אותם ידידי העו"ד כתב? בש"ם "שינקין" : • לנצחו שינקין * ו 08:39 | 16/10 לנצח זה הדבר הבא והאמיתי.יש לו תכנית מסודרת הכיצד תורתו-אומנותו תתפשט כאש בשדה קוצים.מעטים יודעים כי בסקר הוא הצביע נגד חשיפת סודותיו וזה מתוך צניעות.מומלץ לכולם להצטרך לפרלמנט שלו בכל יום שישי בבוקר.העשרת הנפש. + הוספת תגובה * * * * * * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

סמסרה1

New member
משמעות החיים

בוקר טוב לאלה השואלים כל הזמן מהי משמעות החיים, משמעות קיומנו, מהו אושר וכד'. ישנם אנשים שכל הזמן מחפשים את הנ"ל. מחפשים קריירה מדהימה ומשקיעים את הכל בכך, מחפשים כיצד כל הזמן להתעשר יותר, אף פעם לא מרוצים במה שיש להם ורוצים עוד ועוד ועסוקים בכיצד ליישם זאת, מצטרפים לכל מיני דתות וכתות, מתעניינים בכל מיני פילוסופיות, חורשים את כל העולם, מבלים שנים בחייהם במינזרים שונים עם גורויים שונים ומשונים ומבטיחים שרק תורתם היא הנכונה- בסופו של דבר כולם מגיעים ויגיעו לאותה המסקנה. משמעות החיים והאושר נמצא בסביבתם הקרובה. אנו נולדנו וקיבלנו מתנה את החיים, לטוב ולרע. ראשית אין לקבל כמובן מאליו את הקימה בבוקר, כשאדם קם ליום חדש והוא עומד על רגליו זה לא מובן מאליו, המשמעות היא המשפחה, החברים הטובים, עבודה שאפשר להתפרנס בה ואין צורך בעיניים גדולות, קורת גג ומיטה חמה לישון בה, זריחת החמה, פריחה, ריח פריחה, נופים יפים, אומנות, ספרים ועוד. נורא להיות בסופו של דבר ערירי. להיות טוב לחייך לעולם ולאנשים ואז לרוב העולם והאנשים יחייכו אלינו. מה לעשות יש גם אנשים רעים ודברים רעים בעולם. אך אנו צריכים להמשיך להיות טובים ושלמים עם עצמנו ועם מה שיש לנו. סמסרה

למעלה