יש לי שאלה

Ed Hunter

New member
ולמה את חושבת שהם יפסיקו כשצה"ל יצא

מהשטחים? להיפך... יהיה להם הרבה יותר ביטחון עצמי והרבה יותר אפשרויות...

Superchen

New member
הם יקבלו את השטחים שלהם

אנחנו נחיה בשטח שלנו עוד יבוא שלום עלינו, ועל כולם

יוֹאב

New member
לטרור יש שני צדדים

הפוגע והנפגע. אם אנחנו לא נהיה בתוכם, והם לא יהיו בתוכנו, הם יוכלו להפעיל טרור עד מחר. לנו זה לא ישנה ממש.

Ed Hunter

New member
מה זה לא ישנה?

לא ישנה לך זה שיהרגו לך אזרחים? העיקר שיצאנו מהשטחים? זה מה שאתה אומר?

יוֹאב

New member
לא, לא הבנת אותי

א. זה לא ישנה, כי הטרור לא יגיע לתוך שטחי ישראל. ב. אם כבר כן יקרה משהו, במצב שבו אנחנו לא כובשים אותם, תהא לנו הזכות המלאה להכנס באמ-אמא שלהם בתגובה.

Ez sLeeP

New member
פוליטיקה?

מעל דפי הפורום? כנראה שזה חלום בלהות. *נדב מוסיף עוד מהוליום למינון, ומתעלף..*

Ed Hunter

New member
דוקא לא התכוונתי שזה יסחף לפוליטיקה

לדעתי אין לזה קשר לפוליטיקה אלא לערכים...

Ed Hunter

New member
לדעתי יש הבדל בין ערכים ודעה

פוליטית... אני למשל נגד הריגת ערבים ורוצה להגיע כבר לשלום(לא בכל מחיר אבל מון להתפשר) ויש עוד אלף ואחד דברים שאני מאמין בהם אבל אני לא שמאלני... אני לא מגדיר את עצמי כשייך לשום צד פוליטי....

Superchen

New member
ברגע שאתה נוקט עמדה

של נגד הריגת ערבים ואמונות כאלה או אחרות, זה כבר פוליטיקה.. לדעתי

Ed Hunter

New member
אני לא חושב שזה פוליטיקה

אולי יש לי דעות שהן דומות לדעות של שמאל או ימין אבל זה בהחלט לא אומר שאין דברים שאני לא מסכים איתם לכן אני לא יכול להשתייך לשום צד... יש לי קצת מימין וקצת משמאל... וקצת מעצמי...

Superchen

New member
בסופו של דבר

איך כתב שלמה ארצי? "הכל פוליטיקה אומר עבד הממהר" ברגע שיש לך דעה שנוגעת לביטחון, למדינה, לצבא, זה פוליטי, אפילו אם אתה לא מזדהה באופן מוחלט עם אחד הצדדים

Ez sLeeP

New member
|נדב אץ רץ לאבן שושן..|

פוליטיקה - 1. מדיניות, פעילות של שלטונות מדינה בשטח הארגון והקשרים עם מדינות אחרות: פוליטיקה בינלאומית. פוליטיקה של שלום. פוליטיקה של אי-התערבות. 2. יחסי מדינות, פרשת היחסים והקשרים שבין עמים וארצות: הפוליטיקה תופסת מקום נכבד בעתון היומי. פלוני מתעניין מאוד בפוליטיקה. בקיאותו רבה בפוליטיקה. 3. שיטת ניהול של גוף ציבורי וכיוון פעולתו: פוליטיקה נבונה. המפלגה האופוזיציונית מנהלת פוליטיקה תוקפנית כלפי הממשלה. 4. [בהשאלה] ערמה ותחבלנות, התנהגות שיש עמה תכסיסים מיוחדים ועקבה: פלוני מנהל פוליטיקה מגונה. יש להוקיע את הפוליטיקה של אותו מוסד. [המילון החדש - אוצר שלם של הלשון העברית הספרותית, המדעית והמדוברת; ניבים ואמרות עבריים וארמיים, מונחים בינלאומים / מאת אברהם אבן-שושן; בהשתתפות חבר אנשי-מדע] טוב, אל תחשבו שהעתקתי את זה כרגע, יש לי את זה מבעוד מועד (אל תשאלו למה, ואני לא אענה). פוליטי - זה כל הקשור למדינה. בהשאלה, זה כל המערב דיעות פוליטיות, כלומר השקפות עולם בנוגע להתנהלותה של מדינה, ואצלינו - הצבא הוא חלק בלתי נפרד מן המדינה, והכל מתקשר להשקפה הפוליטית שלנו, אם תרצו. למען האמת, זה די חרג מהעניין. אבל כשאומרים 'פוליטיקה', מתכוונים לזה, גם אין מדובר בהגדרה המדויקת. הדיעה לגבי המאורעות שהוזכרו כאן, מתקשרת באופן ישיר לפוליטיקה כהלכתה, אם נרצה ולא נרצה. אני לא אומר תהיו אטומים ושאננים לגבי התנהלות חיינו במדינה חצויה-פוליטית זו, אבל השתדלו שזה לא יירד לפסים אישיים. מניסיון העבר - זה נוטה לכך. לאב יו אול, נדבו'ש.

Ed Hunter

New member
../images/Emo45.gifצודק!

כל עוד זה בגדר של דיון זה בסדר.. העיקר שזה לא יעבור לפאן האישי... אז בואו נשמור על כללי דיון!:) (ני לא אומר שעד עכשיו לא שמרנו אבל למקרה שאנשים יתחילו להתעצבן, אל תקחו את זה קשה מדי... נכון שלכל אחד מאיתנו דעות משלנו אבל בתאכלס כלונו רוצים דבר אחד: שנוכל לחיות בשקט ובשלווה ושלא יהרגו אנשים...)

Superchen

New member
|אייקון של היפים עם סמלי פיס|

בכל מקרה, אני מיציתי את הדיון, ועכשיו אני אלך לנמנם קצת

הוא צודק בהחלט.

דעה פוליטית לאו דווקא חייבת להיות מושתת על ערכים. אני גדלתי על ערכי אהבת המולדת. כל פיסת אדמה בארץ הכל-כך יפה שלנו. חשיבות השירות בצה"ל לאבא קצין בדימוס. בין היתרף במישור החברתי גדלתי על ערכים של כבוד, ואהבת אחים, כי כמו שהזכרתי קודם, אותה שנאת האחים היא שמובילה לצרות שלנו. במקום להיות מאוחדים למען מטרות שונות אז הכל כאן אצלנו מפולג. את אותו חינוך קיבלתי מאב שמאלן ואם ליכודניקית. מה זה אומר!? לא יודעת מה זה אומר --- הערכים שקיבלתי לא קשורים לדעה הפוליטית שלי. כי הושתתו בי המון ערכים, בין היתר גם ערכים אידיאולוגים, לא לשם קביעת הדיעה הפוליטית שלי בעתיד אלא לשם הפיכתי לאדם טוב יותר, להפתח לכל דבר. בסוף לאן הגעתי?! נוער מולדת. גם שם אני כבר לא הרבה זמן. כי... פשוט הרגשתי שהקיצוניות מובילה להתלהטות מסביבי. חבל. צו פיוס!

אני לא מסכימה בכלל עם הדבר.

אני מעדיפה שלא להעביר על דפי הפורום את הדיעות שלי כי הם מגיעות לרמת קיצוניות די גבוהה. תודה.

Ed Hunter

New member
דווקא אני חושב שזה יהיה נחמד אם

תגיבי... אני אמשח לשמוע את כל הדעות... אני לא מתכוון לנסו שלכנע אותך במשהו אני פשוט רוצה לדעת...

heaven is here

New member
*לוקחת נשימה עמוווווווווקה*

מדברים כאן על לשרת בצבא נכון? מה זה בעצם לשרת בצבא? זה לשרת למען המדינה נכון? בעצם חובתו של כל אזרח הגר בארץ, וחי כאן חובתו לשרת בצבא. עם דעות או לא, הוא עדיין גר כאן ועדיין אזרח ועדיין חובה לו לעשות לפעמים מה שדורשים ממנו. בקשר לקרבי, הלוואי ובנות היו יכולות לעשות קרבי ! הייתי רצה... ובקשר לערבים, תראו כולנו בני אדם, אבל הם מתנהגים כמו חיות. חיות טורפות, ואם הן רוצחות בנו, למה אנחנו לא יכולים בהם?? השורדים הם החזקים.

למעלה