.....
לגבי המחבלים: תסכים איתי שלכל בנאדם בעולם יש את הזכות לפי החוק לא לקבל גזר דין לפני שנערך לו משפט? זהו הרי חוק בסיסי בדמוקרטיה לגבי שוויון האדם. גם אם זה רוצח - מגיע לו משפט הוגן. לא אני, לא אתה, לא חייל בשטחים וגם לא המפקד שלו יקבעו לאף אחד גזר דין מוות. גם אם זה מחבל שרצח אנשים. זה לא בסמכותנו. בשביל זה יש מערכת משפט. מותר להרוג רק לצורך הגנה עצמית, וגם זה רק במקרה שאין דרך אחרת, כמו למשל פציעה בלבד של האוייב. לגבי גזר הדין המתאים לאותם רוצחים או מחבלים, אני לא הבנאדם להחליט אם הם יקבלו גזר דין מוות, וזה גם לא חשוב מה דעתי - כי זה לא ישנה שום דבר. זה שצה"ל הולך ומשתמש במדיניות החיסולים - לא רק שזה נוגד את החוק שלכל אדם מגיע משפט, אלא גם אי אפשר לדעת ב-100% כמעט אף פעם שאכן אדם מסויים הוא המחבל בפיגוע מסויים. לכן אי אפשר לחסל אותו ככה סתם כשהוא עובר ברחוב, כי אפשר לעשות לעשות טעויות, שהרי אחרי שאותו חשוד ימות - לא יהיה אפשר להשיב את הגלגל לאחור. (שלא נדבר על זה שתוך כדי החיסולים נפגעים אנשים חפים מפשע, ומפה נובעת הסרבנות). חוץ מזה, כמו שאמרו לך פה, חיסול של אותו מחבל רק יביא לפיגוע נוסף בתור נקמה, ושרשרת כזאת של חיסולים ופיגועים שלא תיפסק. אמרת שאנחנו נלחמים באמצעות צה"ל בארגוני טרור, אבל הם נלחמים באזרחים חפים מפשע שלנו. זה שאמרת "אולי גם את זה תצדיקי?", סלח לי, אבל זה קצת תינוקי להגיד דבר כזה (ואני מקווה שאתה לא נעלב). לא נראה לך שהדבר שעומד בראש סדר העדיפויות שלי הוא עם ישראל? ההשרדות האישית שלי? איך הגעת לזה שאני אצדיק רצח של אזרחים חפים מפשע? הרי זה מה שאמרתי לך מההתחלה - שאני נגד הריגה של אזרחים פלשתינאים חפים מפשע (שזו בעצם הסרבנות) ומן הסתם גם נגד רצח אזרחים יהודים חפים מפשע בפיגועים. זה קצת מוגזם להגיד, אפילו בצחוק, שמישהו פה יהיה בעד הפיגועים. זה לא ברור שפיגועים זה דבר נוראי ביותר? אני בטוחה שזה ברור לך. מעבר לזה, לחימה של צבא חזק וגדול כמו צה"ל אינה משתווה לכוח שיש לארגוני הטרור. קל יותר להרוג אזרחים ברחוב מאשר חיילים, אז זה מה שהם עושים. אני לא (!!!) מצדיקה את זה, אבל אני יכולה להבין למה הם בחרו בדרך הזאת. הסיבה לפיגועי הטרור ולכל המלחמה הזאת שמתנהלת בארץ היא שהפלשתינאים רוצים מדינה, גם אם זה כולל שהם רוצים שטחים שאנחנו לא רוצים לתת. בסופו של דבר הם רוצים עצמאות. להזכירך, עד קום המדינה - גם אנחנו היינו במצב דומה מאד אליהם. זה רצון לגיטימי של עם לרצות מדינה משל עצמו. למה המדינה הזו לא מצליחה לקום כבר כמה עשורים - זה כבר עניין אחר.