יש לי שאלה

Ed Hunter

New member
יש לי שאלה

אני יודע שזה לא כזה קשור לפורום הזה אבל עדיין... עכשיו דיברתי על זה עם ידידה שלי והחלטתי לשאול גם מה דעתכם... אנחנו כשמיניסטים שעוד שנה רובינו מתכוונים להתגייס לצה"ל הינו עדים למכתב הסרבנות של הטייסים ועוד לדוגמאות רבות של סרבנות כולל המכתב של השמיניסטים... אז רציתי לשאול מה אתם חושבים על הנושא הזה... בבקשה תגיבו זה ממש חשוב לי...

mc bige

New member
אני לא רוצה להיות קרבי

אני רוצה להיות ג'ובניק אבל עדיין צריכים לשרוף את הטייסים הסרבנים , זה בושה למדינה שיש כזה דבר@@@ למה שהם התגייסו הם לא ידעו מה הם הולכים לעשות? איזה שטויות שילכו להזדיין בוגדים מסריחים

Ed Hunter

New member
מסכים לגמרי....

אני רוצה ם להוסיף שאני מישהו שממש רוצה ללכת לקרבי.. ואני לא מוכן לדת שאני מסכן את החיים שלי ומגן על אנשים שלא מכבדי את המדינה הזאת ודואגים רק לתחת שלהם וממציאים איזה תירוץ מופלץ בישביל לא להתגייס... לדעתי אין מקום במדינה כמו שלנו לסרבנים מושתנים... בקשר לטייסים, הטעות שלהם היתה שהם עשו את זה על מדים ולא כאזרחים... טייסים יש להם יחודיות בצבא שלא יכולים להכריח אותם לטוס אם טייס מסרב לצאת למשימה אז הוא ליצא אליה... והם החליטו לא להשתמש בזכות הזאת אלא לצאת בהצהרה שכזאת וזה היה מאוד מזלזל ולא מכובד מצידם...

יוֹאב

New member
עם מה אתה מסכים?

ולדעת שאתה מסכן את החיים שלך בשביל אנשים שהחליטו להתנחל בשטחים של הרשות הפלסטינית אתה כן רוצה? אולי גם תלך להגן על יהודים שגרים בבלגיה?

Ed Hunter

New member
אני מסכים אם זה שאם אתה מתגייס

אז תתן את המקסימום... אגב, אתה שמעת אותי מעודד התנחלות? אני ממש אבל ממש נגד התנחלויות... שזה לדעתי גם סוג של סרבנות... הם מסרבים לקבל את המוטל עליהם ע"י הממשלה... ומה הקשר בלגיה?:)

יוֹאב

New member
אז תחליט

אתה לא רוצה להגן על טייסים שנתנו ממיטב שנותיהם למען בטחון המדינה, אבל אתה מוכן להגן על מתנחלים (שהם גם כן סוג של סרבנים מבחינתך). והקשר לבלגיה הוא ששירות בשטחים ושירות בבלגיה הם אותו דבר. שניהם לא על שטחי מדינת ישראל.

Ed Hunter

New member
אני אמרתי

שאני נגד מתנחלים בדיוק כמו שאני נגד סרבנים... ובישבילי אין כל כך הבדל ביניהם... לפחות במהות של מה שהם עושים... וכמו שאני לא מוכן לסכן את החיים שלי למען סרבנים לא מוכן גם למען מתנחלים...

יוֹאב

New member
יפה מאוד ../images/Emo45.gif

ואם תהיה קרבי ותישלח לשרת בשטחים? תסרב?

Ed Hunter

New member
לא...

למרות שזה נוגד למה שאני מאמין בו... אני לא אסרב לפקודה... אם הצבא יחליט שזה מה שאני צריך לעשות אז אני אעשה את זה במקסמום ההשקעה שאני אוכל...

יוֹאב

New member
בצבא יש מה שנקרא "הקוד האתי"

שנכתב על ידי פרופסור אסא כשר, ואומץ על ידי קצין חינוך ראשי, לפני מספר שנים. כל חייל לומד אותו בכל קורס צה"לי. בין היתר נאמר שם שחובה עלינו לבצע פקודות חוקיות, וחובה עלינו לבצע גם פקודות בלתי חוקיות. הפקודות היחידות שאסור לנו לבצע הן פקודות בלתי חוקיות בעליל. אם שירות בשטח כבוש, עינוי עם ודיכויו, הרג של חפים מפשע (וגם של לא חפים מפשע אגב - ללא משפט צדק) הם לא פקודות בלתי חוקיות בעליל, אז באמת שאני לא יודע מה כן.

Ed Hunter

New member
כל מה שנעשה בשטחים נעשה

מתוך צורך בהגנה על המדינה... ונכון שפלשטינאים סובלים מזה... אבל גם לנו לא מי יודע מה מתוק פה.. כשכל פעם כשאתה ניכנס לאוטובוס אתה מסתכל על כל בן אדם שניכנס ומפחד... כשכל יום חיילים שלנו נהרגים ומשפחות נהרסות... כשכל איזה שבוע יש פיגוע ונהרגים עשרות אנשים ונהרסות מאות משפחות... המיסים הגבוהים והבעיות הכלכליות שלנו... השם הרע שלנו בעולם... גם אנחנו סובלים מזה.... ככה זה במלחמה, אף אחד לא נהנה ממנה....

יוֹאב

New member
אתה מאוד תמים

אם אתה חושב שיש קשר ישיר בין מה שקורה בשטחים ובין הגנה על מדינת ישראל. מה אנחנו עושים בשטחים שמגן עלינו טוב יותר מאשר אם ניפרד מהם לשלום ונציב גדר בינינו?

"הקם להרגך השכם להרגו"

שמעת על המשפט הזה. הם רוצים ברעתנו. אז אם יש סברה שנמצאת מעבדת חבלה שתוציא בעוד זמן כך וכך מטען בגודל כך וכך אל עבר עיר יהודית. עיר בישראל. אותו מטען יהרוג מי יודע כמה ילדים קטנים ואזרחים נוספים ----- זה ממש לא פקודה בלתי חוקית בעליל. וצריך לשמיד את הבניין של המעבדה הזאת כליל. אותו הדבר לגבי כל הבכירים שצה"ל מנסה לחסל. הם רוצחים אותנו, צריכים למגר את הטרור.

*superstar*

New member
אני ממש חושבת שאסור לך להכניס את

הדיעה הפוליטית שלך לקטע הזה.. אני רואה את עניין השרות הצבאי ואת הדעה הפוליטית שני דברים שונים. זה אולי לא מסתדר כשאומרים את זה אבל אני בעד הצבא ואני אשרת ואני אעשה את המקסימום שלי אם בקרבי ואם לא אבל אני גם נגד התנחלויות ונגד כיבוש וכל זה.. בישראל של שנת 2003 כבר אין שמאל ואין ימין.. תבינו את זה! המציאות שלנו הפכה למציאות של מצב השרדות! פשוט ככה! בסופו של דבר כולם רוצים לסיים את המצב המסריח שאנחנו נמצאים בו כבר שלוש ומשהו שנים.. אז אני לא חושבת שזה נכון להכניס לדיון הזה דעות פוליטיות כי זה כבר לא אקטואלי! *דיד*

יוֹאב

New member
כשעצם קיום ההתנחלויות

פוגע לנו בחיים שלנו (ואני לא מדבר על איכות החיים אלא על החיים עצמם) אז זה כבר מעבר לפוליטיקה.

למה שהמתנחלים יסכנו עצמם עבורך?!

אם יצא לך לראות במקרה נתונים סטטיסטיים או סתם לפקוח מעט את העיניים ואת האוזניים, היית אמור לדעת שהמתנחלים "מייצרים" את החיילים הטובים ביותר של צה"ל. מיטב הלוחמים בסיירות וביחידות המובחרות, שלא נדבר על האיכות שלהם בגדודים השונים. למה שהם ישמרו עלייך, ועל הבית שלהם - ואתה לא תהיה מוכן לשמור עליהם?!?!? הם דם מדמך.. וזה מה שהשמאל לא מבין. כולנו יהודים. זה שיש חילוקי דעות לא אומר שאנחנו לא אחים עדיין. שנאת האחים הזאת מבחילה פשוט!

אם לא ידעת...

את המתנחלים המדינה הביאה לשם. לא את כל ההתנחלויות ואני בתור ימנית מובהקת, מכירה בעובדה שיש התנחלויות בלתי חוקיות שהמדינה צריכה לפנות, אבל יש התנחלויות גדולות וותיקות שהמדינה שלחה אנשים להתיישב בהן כשהיתה צריכה, הם לא יכולים לבגוד באזרחים ולהחליט שלא. שירות בשטחים זה לא שירות בחו"ל, כי עדיין השטחים שייכים למדינת ישראל (תפתח אטלס, מפה ראשונה, מדינת ישראל... יש שם גבול, אחד טבעי, הוא נקרא בקע הירדן (מה לעשות אני תלמידה גאוגרפיה) שם, מסתיימים גבולות מדינת ישראל. זה שע"פ האו"ם הם אולי לא, לא משנה כי את זכותנו לכבוש אדמות כמו זכותה של כל מדינה ריבונית מימשנו). להזכירך, ממשלת גולדה בזמנו היא זאת שהקימה את נצרים למען עיבוי התיישבות.

למעלה