יש לי שאלה

../images/Emo11.gifלא,

יש לי חבר...

Superchen

New member
מסכימה עם סיון

הטייסים לא צריכים להרוג אנשים חפים מפשע! אנחנו יוצרים מצב שאנחנו בדיוק כמו הפלסטינאים. אז יופי, אנחנו מתלוננים שהם עושים פיגועים והורגים חפים מפשע, אבל כשאנחנו נכנסים להם לשטחים והורגים ילדים אז זה בסדר גמור, נכון? למה? כי אנחנו מגנים על עצמנו? אנחנו בדיוק כמוהם ככה, ולטייסים יש את הזכות המלאה לסרב לשירות מהסוג הזה.

Ed Hunter

New member
יש הבדל עעעעעעעעעעעצום

בין להרוג חפים מפשע במטרה לרציחת חפים מפשע שזה מה שהפלשטינאים עושים והריגת חפים במהלך מבצע צבאי שמטרתו לנטרל מחבל שיכול לפגוע בשלום המדינה שלנו... יש הבדל גדול בין רצח ולהריגה...

Superchen

New member
אז כשאנחנו הורגים אחד

שהוא מחבל, אנחנו הורגים עוד עשרות חפים מפשע, שאתה צודק- זה באמת אחלה... (או שלא)

Ed Hunter

New member
רגע מה את מעדיפה?

שאנחנו לא נהרוג אותו והוא יבצע פיגוע בארץ בכוונת תחילה להרוג חפים מפשע ויהרגו עשרות? או שאת מעדיפה שישלחו חיילים שיעשו מבצע חיסול ויהרגו רק אותו ולא יפגעו באותה הפעולה באזרחים ואז החיילים שלנו יהרגו?

Superchen

New member
איש יקר

אתה לא מבין שברגע שאתה עושה מבצע חיסול והורג להם אחד, אתה פוגע בישראל? כי ברגע שהורגים להם, הם הורגים לנו, והרבה יותר! וחוץ מזה האפשרות השנייה שנתת כמעט ולא ריאלית, כי הצבא לא הורג אחד אלא הורג אחד ועוד כמה חפים מפשע, ככה על הדרך...

Ed Hunter

New member
חן יקרה

תסכימי איתי שאותם החפים מפשע שנהרגים לא נהרגים בכוונת תחילה אלא נהרגים בזמן המבצעים... זה שונה... ונכון שהורגים לנו אחרי זה הרבה יותר... יש לך פיתרון יותר טוב? אני אשמח לשמוע...

Ed Hunter

New member
לצאת מהשטחים ומה אז?

שתפרוץ אצלינו מלחמת אחים במדינה? ואת באמת חושבת שזה שתצאי מהשטחים יגרום לסוף הטרור? אני ממש לא חושב ככה... ברגע שהם ישיגו את השטחים הם ירצו את כל המדינה... ויתחילו להילח שוב פעם... אולי כולנו נעבור לארגנטינה ושהעברים ישארו פה ויחיו בסבבה?

יוֹאב

New member
אז אולי תסביר לי אתה

איך זה שבירדן ישנם 4 מיליון פלסטינאים (יותר ממה שיש בשטחים) ואין טרור מכיוונה? התשובה היא פשוטה. יש גבול בין שתי המדינות, ואנחנו לא כובשים אותם. נצא מהשטחים, ונשים גדר בטון, כשהצבא בצידה הישראלי של הגדר - עכשיו תסביר לי איך בדיוק מחבלים מתאבדים ייכנסו לישראל?

Ed Hunter

New member
מי אמר לך שישימו גדר בטון?

אתה רואה גדר בטון בגבול עם ירדן? נתחיל מזה שהירדנים בעצמם נגד הטרור והם מתנגדים לו ואם לא שמעת לפני איזה כמה שבועות הירדנים הרגו חוליה של מחבלים שניסתה לחדור ארצה... אם השלטונות בשטחים לא היו מעודדים טרור כמו בירדן אז המצב היה אחר לגמרי....

יוֹאב

New member
אני לא רואה גדר בטון בגבול עם ירדן

אבל אני רואה שכבר נבנית גדר בטון (שמתעכבת מסיבות פוליטיות) מסביב לשטחי יהודה ושומרון. יש עוד נתון אחד מעניין שאני לא חושב שאפשר להתווכח לגביו. עד היום לאחר למעלה מ-250 פיגועי התאבדות בשטחי ישראל, אף לא אחד יצא משטחי רצועת עזה! כל הפיגועים יצאו מיהודה ושומרון. בעזה - יש גדר. ביהודה ושומרון - אין. יחי ההבדל הקטן

Ed Hunter

New member
בעזה יש גדר אבל בעזה נהרגים

נהרגים חיילים ששומרים על הגדר הזאת... ויש פיגועים נגד החיילים... מה זה בסדר שיהרגו חיילים?

יוֹאב

New member
אתה שואל אם זה בסדר?

החיילים ששומרים על הגדר הזאת להזכירך נמצאים בצד הפלסטיני של הגדר. אתה לא יכול לכבוש אותם עם צבא, ולהתפלא כשנהרגים לך חיילים. עם כל הכאב, אם אנחנו נמצאים בשטחי אוייב, אנחנו מביאים כל פעולת טרור על עצמנו. דבר שני, אם כבר דיברת על סדר עדיפויות, אז כן, החיילים אמורים (אם בכלל) לספוג את מכות האש ולא האזרחים.

Superchen

New member
אנחנו יושבים בשטח שלהם!

בטח שהם יעשו פיגועים. מה ציפית? שיהיו נחמדים? נחזיר להם את השטח שלהם, וזה יפתור הרבה בעיות לדעתי. למה שישראלים יישבו בשטחים שלהם ועוד חיילי צה"ל יגנו עליהם? זה רק יוצר עוד יותר בעיות, אז די, צריך לצאת משם. לפני רגע כתבת ליואב שאתה לא בעד התנחלויות, אבל מצד שני אתה נגד יציאה מהשטחים... אז...

Ed Hunter

New member
אני נגד יציאה של צה"ל מהשטחים

לפחות עד שהפלשטינאיפ לא יפסיקו עם הטרור... אבל אני נגד התיישות בשטחים, לדעתי זה התגרות בפלשטינאים... וסכנה ממשית ומיותרת לחיילים שלנו...

Superchen

New member
איך הפלסטינאים יפסיקו

כשצה"ל נמצא אצלם בשטח? ככה סתם? כי בא להם?

למעלה