|נדב אץ רץ לאבן שושן..|
פוליטיקה - 1. מדיניות, פעילות של שלטונות מדינה בשטח הארגון והקשרים עם מדינות אחרות: פוליטיקה בינלאומית. פוליטיקה של שלום. פוליטיקה של אי-התערבות. 2. יחסי מדינות, פרשת היחסים והקשרים שבין עמים וארצות: הפוליטיקה תופסת מקום נכבד בעתון היומי. פלוני מתעניין מאוד בפוליטיקה. בקיאותו רבה בפוליטיקה. 3. שיטת ניהול של גוף ציבורי וכיוון פעולתו: פוליטיקה נבונה. המפלגה האופוזיציונית מנהלת פוליטיקה תוקפנית כלפי הממשלה. 4. [בהשאלה] ערמה ותחבלנות, התנהגות שיש עמה תכסיסים מיוחדים ועקבה: פלוני מנהל פוליטיקה מגונה. יש להוקיע את הפוליטיקה של אותו מוסד. [המילון החדש - אוצר שלם של הלשון העברית הספרותית, המדעית והמדוברת; ניבים ואמרות עבריים וארמיים, מונחים בינלאומים / מאת אברהם אבן-שושן; בהשתתפות חבר אנשי-מדע] טוב, אל תחשבו שהעתקתי את זה כרגע, יש לי את זה מבעוד מועד (אל תשאלו למה, ואני לא אענה). פוליטי - זה כל הקשור למדינה. בהשאלה, זה כל המערב דיעות פוליטיות, כלומר השקפות עולם בנוגע להתנהלותה של מדינה, ואצלינו - הצבא הוא חלק בלתי נפרד מן המדינה, והכל מתקשר להשקפה הפוליטית שלנו, אם תרצו. למען האמת, זה די חרג מהעניין. אבל כשאומרים 'פוליטיקה', מתכוונים לזה, גם אין מדובר בהגדרה המדויקת. הדיעה לגבי המאורעות שהוזכרו כאן, מתקשרת באופן ישיר לפוליטיקה כהלכתה, אם נרצה ולא נרצה. אני לא אומר תהיו אטומים ושאננים לגבי התנהלות חיינו במדינה חצויה-פוליטית זו, אבל השתדלו שזה לא יירד לפסים אישיים. מניסיון העבר - זה נוטה לכך. לאב יו אול, נדבו'ש.