יש לי שאלה

hsotrt

New member
הממממ...

בניית מזבח זה דבר רצוף מחלוקת וקשה לדיון מכיוון שינם הרבה שיטות והרבה דברים לפירטו, הנה נביא דוגמא משלי: המזבח שלי, הוא מה שאילן הגדיר כמזבח טיבעי, אספתי כמה שברי שיש גדולים מכמה צמקומות אהובים אליי בארץ, צירפתי את הכול עם בטון מדולל מאוד שלתוכו הוספתי כמה אבנים קטנות. את המזבח עצמו שמתי בנישה קטנה של טבע, בחורשה שליד הבית שלי, שם ראיתי לראשונה תן (נקבה) ממליטה! את המקום לא טיהרתי כי מבחינתי הוא כבר טהור כי אחד מאותן תחנות במחזור החיים ארעו שם. את המזבח עשיתי בצורה המפורטת בציור הנלווה
על המזבח ישנם נרות ושעווה ישנה ניגרת על כל המזבח וכמובן רשמתי שאנט אינדיאני של שבט האפצ´י שמדבר על מחזוריות הטבע. הארה: את המזבח ביהדות אמרו לבנות מאבן אחד שלו פטיש ולא מפסלת נגעו בה, שאלו נחשבו לכלי מלחמה אז.

מזבחות ביהמ"ק הראשון

שני מזבחות ראשיים היו בביהמ"ק הראשון (פרט לכמה מזבחות קטורת): מזבח הקטורת שבהיכל (מידותיו 3*2*2 אמה, עשוי ארז ומצופה זהב) ומזבח הקורבנות (מידותיו 10*20*20 אמה, עשוי ארד) שבחצר הראשית. ממזבח הקורבנות במקדש הורדוס (שנבנה על-גבי ביהמ"ק השני) היו שתי תעלות שניקזו את דם הקורבן אל נחל קדרון. המזבח המסורתי (שלפני ביהמ"ק) הוא מרובע, עשוי אבן (לא בהכרח אבן אחת) ומידותיו לפחות 3*2*2 אמה. בכל פינה של משטח הזבח (עליו מניחים את הקורבן) ישנו עמוד או הגבהה אחרת שמהווה מעין גבול פינתי, הנקראת "קרן המזבח". בין הקרניים ישנן תעלות קטנות לניקוז הדם או (וזה נפוץ יותר) הגבהות שמונעות נזילה של הדם מהמזבח. המזבח הזה כמעט זהה למזבחותיהם של עובדי האלילים בארץ בתקופה ההיא. פושע שאוחז בקרן המזבח מנוע ממעצר או עונש כל עוד הוא אוחז בה. ביהמ"ק הראשון (על השני אין נתונים) וביהמ"ק של הורדוס, שניהם נבנו מעץ וסלע, ובבנייתם לא השתמשו בכלי מלחמה (משום הקדושה), ביניהם פטיש וגרזן.

למעלה