יש לי שאלה

כרמית.

New member
אני למדתי את הספר הזה באוניברסיטה

עוד כשעשיתי תואר ראשון. יש קורס שלם על ציד מכשפות במחלקה להיסטוריה באוניברסיטה העברית, או לפחות אז היה. נדמה לי שהמרצה יצאה לעשות איזה פוסט דוקטורט בחו"ל (או אולי שנת שבתון או מחקר?) ולא חזרה... בכל מקרה, הדברים המופיעים בספר הזה הם דמיונות של כמרים מעוותי מוח ומיניות. הדבר היחיד שהספר הזה יכול ללמד ובאמת משמש היום ללימוד באוניברסיטאות ובכלל, הוא איך הכנסייה תפסה באותם ימים את המכשפות, את הכישוף ואת הקשר שבין כישוף לכפירה בעיקרי הנצרות. הספר הזה לא מתאר את הכישוף באותו זמן, הוא לא מתאר כישוף בשום זמן, למען האמת. הוא מתאר כישוף בצורה של דמוניזציה, כלומר איך הכנסייה רצתה להציג את הכישוף כדי להפוך אותו למשהו איום ונורא וכך להכחידו מן העולם. אם קראת את הספר לעומק, תוכל גם לראות שחלק גדול ממנו בכלל לא עוסק במכשפות ובכשפים, אלא באנשים שהם פשוט שונים חברתית או אפילו פיזית. כל מי שרק מכוער או קצת מתנהג מוזר, על פי הספר, הוא כבר יכול להיאשם בכשפים. מי שרוצה - אני מוכנה שתצביעו לי על קטעים בספר (מספר עמוד, אני מניחה שלכולנו יש את אותה מהדורה עם ההקדמה הישועית...) ואני אדוג מהחומר שעוד נשאר לי את הרקע והפרשנות לקטע.

"אני לא יודע עד כמה העניין נכון"

קריא - הספר כולו יכול להיות שגוי מההתחלה ועד הסוף, אבל בכל מקרה הוא מכיל תיאורים מפורטים של הכישוף באותו זמן, גם אם לא בהכרח בצורה אובייקטיבית או נכונה. הספר, בסך הכל, נכתב ע"י שני כמרים כמעין "מדריך לציד מכשפות" ולכן מכיל פרט לנ"ל, גם את פרטי ההליך התקני להבאתה של מכשפה לדין ועוד כל מיני שטויות שהיינו יכולים לצפות שתהיינה בכזה ספר שנכתב באותם התנאים.

L e s t a t

New member
נו באמת, ארדן אתה יכול להודות

שבעצם אתה פעיל נסתר של הכנסייה שתפקידו הוא ליישם את הנצרות מתוך כישוף... אין בזה שום הגיון אבל זה מתקבל על הדעת אם אתה לא חושב על זה..
תתעלמו

כרמית.

New member
אפשר כמה הערות? ../images/Emo22.gif

1. טיהור זה או במים או במלח (או באש או באוויר). לא בשניהם ביחד. 2. כן משנה איזו קופסא. אם משתמשים בקופסא, זו צריכה להיות קופסא שמשמשת כמזבח ושהוקדשה בטקס מתאים, ולא נגיד אותה קופסת עוגיות של אמא, שמרוקנים, משתמשים כמזבח ואז מחזירים את העוגיות...
3. דילגת שלב! לפני בקשות מרוחות ואלים, צריך להטיל את המעגל עצמו (יודעים איך?)! 6,7,8,9. איחרת שלבים
את זה עושים בהתחלה בין שלב שתיים לשלב שלוש. תחשוב על זה, זה הגיוני. קודם מציבים את כל הדברים ואחר כך מתחילים להתייחס אליהם ולקרוא לרוחות היסוד שלהם. וחוץ מזה שברגע שהטלת מעגל, אין לצאת החוצה. אתה לא יכול להתחיל להסתובב בצד השני של החדר ולחפש את הקערה או הנר או לא יודעת מה. וכמובן לא לשכוח לגרש את המעגל בסוף הטקס ולא לשכוח להתיר את הקשרים.

FireDragon

New member
מצטער אבל את טועה....

1) כנסי לפורום אבנים וקריסטלים או תבדקי פה במאמרים או בהודעות או שתבדקי בכל אתר מאגי ויהיה כתוב שאחת האפשרויות לטיהור אבן היא לשים את האבן בכוס (עדיף זכוכית) ולשים בכוס מים עם מלח ים... 2) יכול להיות שאצלך זה משנה, לפי המאמרים והאתרים שביקרתי בהם זה לא משנה...(וביקרתי בהרבה) 3)שוב לפי מקורות המידע שלי לא צריך להטיל מעגל, על תשכחי שזה יכול להשתנות, אין פה נכון ולא נכון. 4)כל שאר הסעיפים תלויים בהטלת מעגל. 5)בקשר לרוחות הצפון מזרח דרום ומערב, מבקשים מהם לא לברך את הדברים שמציבים אלא כדי לברך את המקום הקדוש של המזבח, (את זה אפשר לעשות גם לפני הנחת הקופסא).

כרמית.

New member
אני לא טועה.

"טיהור" אבנים במי מלח וטיהור רוחני של מזבח הם דברים שונים לחלוטין עם מטרות שונות לחלוטין. אגב יש אבנים שאין לטהרן במי מלח, אלא באמצעים אחרים בלבד. אבל זה לא הנושא. 2,3,4 - פשוט לא. לא יודעת איך עוד להסביר למי שמתעקש... 5 - נכון, אתה צודק, שלא מברכים את החפצים, אלא את המעגל (אתה מתעקש לקרוא לזה מקום קדוש, אבל זה מעגל... מה לעשות). מה שאני מנסה לומר הוא שהחפצים המוצבים (הגביע, האבנים וכו´) נמצאים שם מפני שהם מכילים בתוכם את הרוחות ואת היסודות (זה דבר כל כך בסיסי שחשבתי שהוא מובן מאליו...). לכן זה צריך להיות קודם.

FireDragon

New member
תראי...

הייתי מתווכח איתך אבל אני לא מתכוון לעשות זאת... אם לומר את האמת יש לך גישה של: "אני יודעת הכל, אני תמיד צודקת, כל מי שאומר אחרת או משקר או טועה..." צר לי כרמית, אבל את לא מושלמת, שלמות לא קיימת, ולכן אני לא מווכח איתך, עד שלא תביני שיש אנשים שחושבים אחרת וגם לך יש את האפשרות לטעות... לדעתי זה ברור ששנינו עובדים בדרכים שונות, אבל זה לא אומר שדעתך היא צודקת ודעתי לא צודקת, זה רק אומר שאנחנו שונים, כמו שאר בני האדם, פשוט שונים. דרך אגב, אני לא מתייחס רק לשישור הזה, ראיתי את הגישה שלך מתאפיינת בכל הודעה שרשמת... הכי הכעיסה אותי ההודעה שאמרת שגם בדת הפאגנית יש מגבלות...(נכון אבל כל שאר מה שרשמת לא נכון) רק שאלה אחת... מי את שתקבעי מה נכון ומה לא נכון? פעם אחרונה שבדקתי את לא אלה ואת לא המצאת את כל הדת הזאת... אז למה את חושבת שאת צודקת? אולי האמונה שלך טועה וכל השאר צודקות? (אני לא מנסה לתקוף את האמונה שלך, תאמיני במה שבא לך, אני רק מנסה להסביר לך למה הגישה שלך מעצבנת...)

L e s t a t

New member
למען האמת שניכם טועים

טיהור זה דבר די אינדבדואלי. אבל מקובל לטהר במים מלוחים או לשטוף את הכלי שרוצים לטהר בנהר (ללא קשר למלח), כל האפשרויות פתוחות ואם זה עושה לכם את זה אפילו שריפת סמרטוטים יבשים עם ציורים של חמניות עליהן בלהבתו של נר כתום-שחור יכולה להיות שימושית לריפוי מחלתו של חברכם הטוב ביותר (לאו דווקא הכלב, לאו דווקא בן האדם, לאו דווקא חיות אחרות - יש אנשים שעצים זה החברים הכי טובים שלהם). Do What Thou Wilt

FireDragon

New member
לא אמרתי שלא...

ידעתי שלשים במים זורמים זו גם שיטה לטיהור... ולא אמרתי שהיא לא רק אמרתי שמים מלוחים גם כן מטהרים... בהתחשב בעובדה שלא סתרתי שום דבר ממה שרשמת אני לא מבין במה טעיתי...

כרמית.

New member
קצת סדר בנושא הטיהור

יש ארבע דרכים "ראשיות" לטהר: במים, באדמה, באש או באויר. כלומר בכל אחד מארבעת היסודות. לכל דרך יש כמובן כמה וריאציות. אם ניקח את האדמה למשל, אז דרך עתיקה בארץ שלנו לטהר כלים זה פשוט לקבור את הכלי באדמה לכמה ימים. טיהור במלח הוא צורה אחרת של טיהור באמצעות יסוד האדמה. אותו דבר טיהור במים: אפשר במים זורמים ואפשר להטביל ואפשר להגעיל. אז איך בוחרים? קודם כל לפי ההיגיון. אם צריך לטהר צמח, אז לא משתמשים במלח שיזיק לו ואם מטהרים ספר לא נטהר אותו באש שתשרוף אותו. אלמנטרי, ווטסון. שנית, על פי סימנים ואותות וזו כבר תורה שלמה או אם הטיהור הוא חלק מטקס מסוים, אז על פי הטקס. ושלישית, איך שהמכשפה מרגישה שנכון. לכל אחד יש את מה שיותר מתחבר לזהות שלו. בכל הגורמים האלו מתחשבים.

L e s t a t

New member
אני חולק עלייך במשהו קטן, אבל

"יש ארבע דרכים "ראשיות" לטהר" לפי דעתי, שם יותר טוב יהיה ארבע דרכים "מקובלות" לטהר. "ושלישית, איך שהמכשפה מרגישה שנכון. לכל אחד יש את מה שיותר מתחבר לזהות שלו." נו? זה בדיוק מה שאמרתי לפני רגע..

כרמית.

New member
זה באמת מה שאמרת ../images/Emo13.gif

אבל מה שאני אמרתי, זה שזה רק *אחד* הדברים שצריך להתחשב בהם.

לכרמית השרעמה על דרכיי

זה גם בנוגע לויכוח על הדרך לבנות מזבח, על הבחירה באמונה ו"לעשות את מה שמתאים לי". כל מה שאני כותבת כאן זה על פי הדרך בה אני רואה את העולם סביבי. אם את לא מסכימה עם זה, סבבה - אבל זה לא אומר שאני טועה. זה אומר שאת רואה את הדברים אחרת ממני. לדעתי האישית, במאגיה המכשף צריך לעשות דברים לפי מה שהם מתאימים לו - אחרת הוא ירגיש לא נוח במהלך הטקס, והכישוף לא יעבוד. בנוגע לאמונות הפאגאניות, אני מרגישה שכבר אמרתי את כל מה שאני יכולה להגיד על הנושא, מיציתי את זה כבר מזמן. שוב, זה שאני לא רואה את הדברים לפי הכללים, לא אומר שאני טועה. זה אומר שאני עושה את הדברים לפי איך שנוח לי. כשאני כותבת לאנשים הודעות, אני כותבת לפי הדרך בה אני רואה את הדברים, אחרת הייתי משקרת לפורום, לחברים שלי, והכי עצוב היה שהייתי משקרת לעצמי.

כרמית.

New member
אני לא רואה איך הדברים

שאת אומרת מנוגדים לדברים שאני אמרתי.

morning star

New member
על מזבחות...

ביהדות למשל, ישנם חוקים נוקשים לגבי הקמת מזבחות אבן (מאבן שלא סותתה ע"י מתכת, למשל). במסורות המאגיה השונות, גוף המזבח עצמו, נעשה לרוב מתוך נוחות. לרוב (וכאן אני שואל ממסורות הקשורות ב-Golden Dawn), המזבח נעשה משתי קוביות עץ. כל קוביה צריכה להיות 45*45*45 (בס"מ). כל הצדדים, חוץ מאחד, סגורים (כאשר חלל הקוביה פנוי). מצמידים את שתי הקוביות יחד, ו-וואלה! מזבח. טוב, זה לא הכל (יש כאלו שמוסיפים לזה גלגלים). יש לקדש את המזבח, ומה שעוד חשוב מאוד - הדברים ששמים על המזבח, שמשתנים ממסורת למסורת (לא תמיד, אבל יש כמה שינויים). לפעמים, עדיף לעבוד עם "מזבח טבעי", וזה נפוץ יותר בדתות הפגניות השונות. למה הכוונה? מדף אבן טבעי בהר/גבעה, אפילו חור בעץ (ויש המשתמשים בגזע עץ כרות). אחד הדברים החשובים, הוא כמובן לטהר את האזור, ועדיף שמלכתחילה האזור יהיה בעל עוצמה גבוהה יותר. וזה ממש על רגל אחת. אם יש לך שאלות ספציפיות או הבהרות, זה הזמן. שלך הנווד

למעלה