יש לי שאלה

winni pini

New member
יש לי שאלה../images/Emo92.gif

מישהו אולי יכל להגיד לי איך מכינים מזבח?

לא תלוי?

הרי ידוע שהדת הפאגאנית היא דת שבה כולם חייבים לבנות את המזבח שלהם בדיוק לפי הכללים, אחרת האלים לא יקשיבו לנו...

כרמית.

New member
אני לא מבינה את הגישה הזאת

שמזלזלת באחרים וגם אין לה שום בסיס של ידע או של עובדות. מה זה קשור בכלל לאלים? מה זה קשור לזה שהם "יקשיבו" או לא "יקשיבו"? תורת המזבח קשורה לתורת סידור היקום, לרוחות ולכוחות ולא לאלים, אני מניחה שאת יודעת את זה, או שגם את שבויה בתפיסה של "הכל אבל הכל הולך אם רק החלטתי ככה"? ומה זה "בדיוק לפי הכללים?" את בכלל מכירה את הכללים? את יודעת מי גילה אותם ומתי ואיך זה קרה? כי אם היית מכירה אותם היית יודעת שאין דבר כזה "בדיוק לפיהם" ויש מקום להחלטה אישית, לשיקול דעת ולשינויים ספציפיים בהתאם לזמן ולמטרה. אני חייבת לומר שאני לא מעריכה את הטון ולא את הסמיילי מעקם הפרצוף הזה ולא את ההטעייה ולא את התדמית השלילית שנוצרת כאן.

איך מכינים את המזבח?

כלומר- המזבח עצמו, או מה שמים עליו וכיצד משתמשים בו?

לפי מה שאני יודע......

אפשר לקחת קופסת נעליים או משהו כזה מעץ שעל זה שמים את הנרות את הכלים לכישוף וזהו בערך...... כאילו זה לא משהו כ"כ מיוחד.... אם אני טועה תתקנו אותי.... בהצלחה! ***TAL***

תשמע

אני שמתי לב שרמת הידע שלך לא מאוד השתנתה מרגע שהגעת לפורום, אתה מוציא את כל מה שאתה יודע מאתר מג´יק, ואתה כל הזמן כותב דברים שטותיים... אולי תקנה ספר?

Erotic Nightmare -

אולי כדי שתשתוק?! כי את מה שאמרתי לא לקחתי ממגי´ק! מישהו פה אמר את זה לא מזמן!!!!!! אני חושב שמעיין! אז תתחיל לרענן את הזיכרון שלך כי נראה לי שהוא מתקצר מיום ליום

אממ... טל חמודי...

יש לי הרגשה שהתבלבלת קלות: אני לא שאלתי איך בונים מזבח, אלא ניסיתי להבין את השאלה של פותח השירשור.

אממ... טל חמודי...

יש לי הרגשה שהתבלבלת קלות: אני לא שאלתי איך בונים מזבח, אלא ניסיתי להבין את השאלה של פותח השירשור.

FireDragon

New member
לדעתי ככה:

בבקשה תרגישו חופשיים לתקן אותי אם אני טועה...אבל ככה המזבח שלי בנוי... לבניית מזבח יש מספר שלבים: 1)טהר את הרצפה או השולחן עליו יעמוד המזבח (מי מלח או פעמון). 2)הצב קופסא (לא משנה איזו) עדיף שתהיה לכיוון צפון וטהר גם אותה. 3)בקש מרוחות הצפון,מזרח, דרום ומערב שיברחו את המזבח שלך. 4)בקש מהאלים שיברכו את המזבח שלך. 5)כסה את הקופסא עם בד מיוחד (אתה תחליט למה מיוחד) 6)תציב אבן או קערה של מלח בצד הצפוני של המזבח לסימול אלמנט האדמה. 7)תציב מטה או נוצה בצד המזרחי של המזבח לסימול אלמנט האוויר. 8)הצב נר או פגיון בצד הדרומי של המזבח לסימול אלמנט האש. 9)הצב גביע או צדפה או קערת מים בצד המערבי של המזח לסימול אלמנט המים. 10)אם יש ברשותך עוד חפצים עם ערך מיסטיקני או מאגי מצא גם להם מקום במזבח ("ספר הצללים", טארוט, רונות, או יומן). 11)שמור על המזבח שלך, כבד אותו ובקש מאחרים לפעול כך גם כן. 12) תהנה...

RainBird

New member
מקום מקודש... יש לי ספר שלם שמלמד איך יוצרים מקום מקודש... יש הרבה סוגי מזבחות מזבח לכיבוד אלים, ויש גם מזבח מאגיה. את מזבח המאגיה בונים איך שנוח. בעיקרון אצלי יש שני נרות לבנים משוחים בשמן טיהור, וגם קטורת מטהרת שתמיד בוערת על המזבח, וגם את כלי המאגיה ודברים בעלי ערך ריגשי, גבישים כלי חיזוי וארגטל עם צמחי מרפא. אבל יש הרבה דרכים להכין מזבח ובעיקרון המזחב כמו כל הזאר צריך לתת תחושה של קדושה, אז כיד הדימיון הפורה ככה בונים מזבח.

כרמית.

New member
The Witches Hammer????

אתה מתכוון למלאוס מלפיקרום, ההמצאה המעוותת של הכנסייה הנוצרית? תגיד לי שלא.

זה דווקא די הגיוני,

בהתחשב בזה שהספר הכיל תיאור מפורט של הכישוף באותו זמן, על כל זרמיו וטקסיו (אני לא יודע עד כמה העניין נכון, אבל הספר בכל מקרה נחשב לאחת הקלאסיקות של התחום, בצורה זו או אחרת).

למעלה