טיפול בנוער אלים
כמהדברים כלליים, אם תרצה לדעת עוד - שאל... אני מתפרנס מטיפול בנוער אלים בעזרת אמנויות לחימה כ-5 שנים. השיטות בהן אני משתמש לקוחות מטאי-צ'י, בתוספת קשתות-זן. הבסיס הוא להגדיר כל מצב של עימות כמצב-לחץ (אגרוף לפרצוף, דחיפה, קללה, בדיחה עליך, מבחן במתמטיקה, טסט בנהיגה, גיבוש לסיירת... מצבי-לחץ), ואז ללמד דרך תרגילי "לחימה", איך להרגע במצבי לחץ. הדגש הוא על נשימה רגועה כל הזמן, גם תחת התקפה. משתמשים במשרוקיות כדי לאפשר לנער לדעת מתי הוא מוציא אויר ומתי לא. נשימה ארוכה ורגועה מורידה מתח, כעס ופחד. דגש נוסף הוא על לימוד טכניקות הגנתיות בלבד: כל פעם שהתלמיד מתקיף אותי, זה כואב לו; אבל אז אני מלמד אותו לעשות את אותה הטכניקה עלי, וכשהוא רואה שהוא יכול להתגונן, הדחף להתקיף יורד. אמצעי נוסף שאני משתמש בו הוא קשתות-זן; ירי בקשת הוא דבר מאוד מושך, מאוד אטרקטיבי, ומאוד קשה לביצוע נכון. הוא מצריך טכניקה נכונה, שליטה ביציבה ובנשימה, וסבלנות. אני מציב את הנערים במרחק קצר מהמטרה, מלמד את הטכניקה הבסיסית של הצמדת חץ, דריכה ושחרור החץ, ואז מחייב אותם לירות בעיניים עצומות - אסור לכוון. הם צריכים לקבל הוראות ("קצת ימינה, טיפה למטה") מהחברים שלהם כדי לפוע במטרה. הכוונה היא ללמד אותם סבלנות, הקשבה (גם לגוף שלהם וגם לבני-הזוג שלהם), עבודת-צוות ודיוק בביצוע. בד"כ אני עובד עם קבוצות של עד 4 נערים, מהסוג שאף גורם אחר בבית-הספר לא הצליח לטפל בו. אני מלווה ע"י היועצים/פסיכולוגים/עובדים סוציאליים של בית-הספר, וכן ע"י המורה שלי ופסיכולוג קליני שלומד/מלמד טאי-צ'י במרכז, ומכיר את הטכניקות איתן אני עובד. חלק מההצלחה של פרוייקט כזה תלוי ב"חוזק המערכת" של בית-הספר: אם תלמידים לא מגיעים לשיעור כי אין מי שיזכיר להם שהם לא הולכים לשיעור רגיל, אני לא יכול לעבוד איתם.