יש לי רעיון נחמד...

"בשמלה אדומה"

"בשמלה אדומה ושתי צמות ילדה קטנה יחידה ותמה עמדה ושאלה למה וכל הרי הגעש וכל הסערות עמדו מזעפם ולא מצאו תשובה החיות עצרו מרוצתן ילדה קטנה יחידה ותמה עמדה ושאלה למה וכל האריות וכל הנמרים עמדו שמוטי ראשים ולא מצאו תשובה אותיות עצרו את השורות ילדה קטנה יחידה ותמה עמדה ושאלה למה וכל הספרים וכל המחברות חפשו בן הכתובים ולא מצאו תשובה השמלה אדומה ושתי צמות ילדה קטנה יחידה ותמה עמדה ושאלה למה וכל התותחים וכל החילים וכל הגדולים וכל החכמים עמדו חורי פנים ולא מצאו תשובה וכל הרי הגעש וכל הסערות וכל האריות וכל הנמרים וכל הגדולים וכל החכמים עמדו חורי פנים ולא מצאו תשובה

rinani

New member
אומרים ישנה ארץ

אומרים ישנה ארץ מילים: שאול טשרניחובסקי לחן: נעמי שמר אומרים: ישנה ארץ, ארץ שכורת שמש... איה אותה ארץ? איפה אותה שמש? אומרים: ישנה ארץ, עמודיה שבעה, שבעה כוכבי לכת, צצים על כל גבעה. איפה אותה ארץ, כוכבי אותה גבעה? מי ינחנו דרך, יגיד לי הנתיבה? כבר עברנו כמה מדברות וימים כבר הלכנו כמה, כוחותינו תמים. כיצד זה טעינו? טרם הונח לנו? אותה ארץ שמש, אותה לא מצאנו. ארץ בה יתקיים אשר כל איש קיוה, נכנס כל הנכנס, פגע בו עקיבא. שלום לך עקיבא! שלום לך הרבי! איפה הם הקדושים, איפה המכבי? עונה לו עקיבא, אומר לו הרבי: כל ישראל קדושים, אתה המכבי! איפה אותה ארץ, כוכבי אותה גבעה? מי ינחנו דרך, יגיד לי הנתיבה? אומרים: ישנה ארץ, ארץ רוות שמש... איה אותה ארץ? איפה אותה שמש?

קשתונה

New member
מוקדש לעדי:

זום עולה הזמר
מכוורת הדבורים מהבוקר
עד הערב
הם עובדים
וגם שרים
כי צריך את הכוורת לסדר ולנקות
גם לדאוג לארוחות
ולטפל בתינוקות
בכוורת גרה גברת
מתוקה וביישנית
היא מלכה ויש לה כתר
וקוראים לה דובשנית
נספר לכם עליה
נספר גם על כולם
ועל זיק ויויו גם

THE sky angel

New member
היי!! מר בחור זה שלי!! מר אדון- אתה

מוכן להציג את עצמך אולי.....??... ומה הקשר שלך לתנועה וכד' וכו'...?

יום חדש,אות חדשה,והפעם ח'.

חזקה מהרוח-שיר אדיר. " היא היתה חזקה מהחורף היא היתה חזקה מסופה זה סוד הכוח שלה את ליבה היא שמרה בכספת את גופה היא שמרה לעצמה היא רואה או אולי מתעלמת ממה שקורה בגללה מתוך עולמות שבורים היא צומחת לילות שלמים היא רוקמת כל מה שיקרה לה ופתאום יום אחד הוא הגיע כמו אל שעלה מן הים את כל כוחותיה נתנה לו ליבה התעורר מאי שם אבל אהובה כמו המים נגע בחופים וחזר עכשיו אהבה היא יודעת כאב שאינו נגמר מתוך עולמות שבורים היא צומחת לילות שלמים היא רוקמת כל מה שיקרה לה."

יש לי רעיון נחמד...

זה מעיין משחק... נלך לפי סדר הא' ב' וכל אחד ישרשר שיר ואת המילים שלו שהשם שלו מתחיל באות הזו... מה דעתכם? אבל לא רק את השם.... גם את המילים של השיר כל יום זו תהיה אות אחרת אבל יהיה אפשר להוסיף שירים לאותיות שכבר עברו? מה דעתכם? אני אתחיל.... התחלה בהודעה הבאה....

זורקה

New member
2 שירים

**חסקה** הים יפה הבוקר הים הוא די שקט אז בואי נא ילדונת אלי לחסקה פה אין מפרש פתוח ואין גם מעקה אבל מאוד בטוח אצלי בחסקה חסקה חסקה בלי סיפון ומעקה שנחיה ושנזכה רק נשוט בחסקה את הגלים חותכת ממש כמו חמאה תוכלי לשכב עליה כמו על מיטה חמה מעל בוערת שמש אני עוד מחכה מדוע את לא באה אליי לחסקה חסקה חסקה בלי סיפון ומעקה שנחיה ושנזכה רק נשוט בחסקה בלי ארובה ותורן בלי אוכל ומשקה את העולם אמכור לך אצלי בחסקה חסקה חסקה בלי סיפון ומעקה שנחיה ושנזכה רק נשוט בחסקה ממי את מפחדת תגידי בכל רם מן הספינה הזאתי או מגלי הים הולכת לך הביתה אין טעם שאבכה אביא לך לאמבטיה את כל החסקה חסקה חסקה בלי סיפון ומעקה שנחיה ושנזכה רק נשוט בחסקה **חופים** חופים הם לפעמים געגועים לנחל ראיתי פעם וף שנחל עזבו עם לב שבור של חול ואבן והאדם והאדם הוא לפעמים גם כן יכול להישאר נטוש ובלי כוחותממש כמו חוף גם הצדפים כמו חופים כמו הרוח גם הצדפים הם לפעמים געגועים לבית שתמיד אהבנו אשר היה ורק הים שר לבדו שם את שירו כך בין צדפי ליבו של האדם שרים לו נעוריו

מחרוזת שירים....

*חורשת האקליפטוס- אופירה קלוסקא* מילים ולחן: נעמי שמר כשאמא באה הנה יפה וצעירה, אז אבא על גבעה בנה לה בית. חלפו האביבים, חצי מאה עברה ותלתלים הפכו שיבה בינתיים. אבל על חוף ירדן כמו מאומה לא קרה, אותה הדומיה וגם אותה התפאורה: חורשת האקליפטוס, הגשר הסירה וריח המלוח על המים. בשביל הנה יורדת עדת התינוקות, הם בירדן ישכשכו רגליים גדלו הילדים וכבר למדו לשחות ובני הנעורים חותרים בשניים. אבל על חוף ירדן… מעבר לירדן רעמו התותחים והשלום חזר בסוף הקיץ וכל התינוקות היו לאנשים ושוב על הגבעה הקימו בית אבל על חוף ירדן… *חלום כהה- אסף אמדורסקי* מילים ולחן: אסף אמדורסקי תמיד ימצאו אותנו זרוקים על המדרכה ימים שנשרו מאיתנו יוצגו לראווה בעיתונים כותרות מהדהדות והלב נשבר. משהו בפנים כבר מת לפני שנים והרעש בראש לא מספיקים לנשום הרבה רגשות אשם הרבה ייסורי מצפון ובור של ריקנות. רגל אחת סוחטת את הגז עיניים שקועות עמוק בתוך חלום כהה לא יכולה להפסיק בעיתונים כותרות מהדהדות והלב נשבר והכל נשאר חיוור כמו תמיד. יש לי חופש יש לי מטרה לא צריך לנסוע חזרה יש עוד טעם אפשר למצוא פינה תן לי סוף או שתמצא לי התחלה. *חלום כחול-רמי פורטיס* עם השיר הזה המדריכה שלי במד"צים העירה אותנו ביום הראשון:) מילים ולחן: רמי פורטיס רואה אותך שוכבת בין הסדינים הלבנים ומטפס בדרך אלייך אלייך אוהב אותך צועקת ואת ידייך מחליקות הסיפוק שאת שואבת ממני אלייך אני שותק ואת צוחקת כן יש טיפות של שיגעון בנינו חלום כחול ואת נוטפת את כמו האש, כמו להבה, שורפת אני אוהב אותך תמיד מחדש כמו בירח דבש כשאת אוחזת אותי חזק כמו נחש מאבד שליטה רועד ונרגש התחושה שאת נותנת וגופך שמבקש אז קחי אותי למעלה אלייך אלייך האש שבך בוערת חלום שמרגש הסיפוק שאת שואבת ממני אלייך אני שותק ואת צוחקת כן יש טיפות של שיגעון בנינו חלום כחול ואת נוטפת את כמו האש, כמו להבה, שורפת אני אוהב אותך תמיד מחדש כמו בירח דבש כשאת אוחזת אותי חזק כמו נחש מאבד שליטה רועד ונרגש *חדר משלי-ארכדי דוכין* מילים ולחן: ארקדי דוכין יש לי חדר משלי ובחדר יש אור זה כרגע לא אני או אני בשחור. זה נמשך כמעט שבוע או כבר כמה ימים אם תשאל אותי מדוע זה עמוק בפנים. תתגבר תתגבר כך אומר לי הקול להיפגע וליפול כל אחד יכול לכולנו מותר להיות חלשים לא לאטום אזניים לא לעצום עיניים לא לעזוב ידיים גם בימים קשים אפילו בימים קשים. יש לי חדר משלי ובו אני נח כמה כל זה ימשך כמה שמוכרח. בינתיים זה שבוע או כבר כמה ימים אם תשאל אותי מדוע זה עמוק בפנים. תתגבר תתגבר... *חופשי זה לגמרי לבד- בנזין* עוד שיר מד"צים.... מילים: יעקב גלעד לחן: יהודה פוליקר עשרים וארבע שעות ביממה למדנו את ואני את כל החוכמה לא ידענו ללמוד בעל פה שאחד ואחד זה בעצם הרבה עשרים וארבע שעות ביממה בנינו חומה של בדידות איומה אז הלכנו ללמוד כל אחד בנפרד שחופשי זה בעצם לגמרי לבד חופשי זה לגמרי לבד חופשי זה לגמרי לבד חופשי זה - חופשי זה לגמרי לבד חופשי זה - חופשי זה לגמרי לבד עשרים וארבע שעות ביממה טעות חזרה בטעות על עצמה מי ידע בסופו של חשבון שאחד ואחד זה בעצם המון חופשי זה - חופשי זה לגמרי לבד חופשי זה - חופשי זה לגמרי לבד אז הלכנו ללמוד כל אחד בנפרד שחופשי זה בעצם לגמרי לבד חופשי זה לגמרי לבד חופשי זה - חופשי זה לגמרי לבד חופשי זה - חופשי זה לגמרי לבד *חלום-ענבל פרלמוטר* מילים ולחן: ענבל פרלמוטר אני שכחתי את עצמי בתוך חלום נורא מפחיד... אני שכחתי את עצמי בתוך חלום נורא מפחיד!!! זה היה בוקר רגיל, בלי סימן לענן ומבוך התפתל מסביבי התעוררתי (או לא) בצל חומה ענקית ובדרך אל השער כל גרגיר ניצב כמו הר, חוסם ראות... ורציתי למות. התעוררתי (או לא) בצל חומה ענקית והשער עדיין רחוק, רחוק... ורציתי לצחוק. *חתונה לבנה- שלום חנוך* מילים ולחן: שלום חנוך פנים מוזמנים ואותות סכנה מסכות מחייכות חתונה לבנה ואת שבויה בידיים זרות אני רץ אלייך לאורך קירות אין לחזור לאחור "קח תחתום בפינה" צלי גדי על האש ופירות העונה ואת מחייכת שיניים צחורות ריקוד המוות לאור הנרות בוקר חדש פוסעת מולי בוקר חדש שלי כלה, כלה באמצע הערב בוקר חדש עלה אנחנו זקנים תסתכלי בתמונה ילדים אבודים חתונה לבנה לוקחים פרחים ושמים בעציץ חלמתי חלום לא יכול להקיץ בוקר חדש... טוב דיי אני מפסיקה....

אתה לי ארץ- ירדנה ארזי

מילים: יורם טהרלב לחן: נורית הירש אני פוסעת חרש בשביליך אני נוגעת בעשבי הזמן, אני לומדת את כל משעוליך חונה ליד כל מעין. אני הולכת במסע אליך האדמה עיקשת וצרובה, אני לאט פוסעת בין סלעיך כמו איילה תועה בערבה. אני יודעת עוד רבה הדרך אבל אלך בה עד יכלה כוחי. אתה לי ארץ אבודה לנצח אך שורשיך כבר בתוך תוכי. תן לי זמן, הושט לי יד, אט נגלה ביחד את הארץ. אני יודעת עוד רבה הדרך, אך שורשיך כבר בתוך תוכי. אני מוצאת במסתרי החורש פינות בן לא דרכה עוד אהבה ובצילן אפול מוכת סחרחורת, הזאת הארץ הטובה? אני יודעת עד ימי יתמו לא, לא אבואה עד עומקי ליבך, אך מה יפה הדרך בה השארתי את פסיעותי שלי על אדמתך. אני יודעת עוד רבה הדרך...

נ ו ם

New member
"אני הלכתי אז"/"אמבולנס האהבה"

לאה גולדברג כתיהודית רביץ שרה והלחינה ודן תורן הוסיף בית שלא כתבתי כאן. זה היה שיר שממש הלך איתי. גם כשהוא לא היה ממש רלוונטי לחיים שלי באותו זמן. מעין המנון עצמי. אני הלכתי אז כאילו מישהו אוהב אותי מאד על פני הארץ צחקו איים ורוח בשמיים אדירים אני הלכתי אז כאילו מישהו חלם אותי יפה על פני הלילה לבלבו תהומות וראי הים צייר לי את פניי כאילו מישהו כתב עלי שירים.

אם זו אהבה- מזי כהן

מילים: אהוד מנור לחן: אבנר קנר אם זו אהבה אז למה היא לא טובה גם כשהיא קרובה אין רגע שקט, אין שלווה אהבה הורגת, אהבה רעה כל יום, כל שעה. מעגל קסמים סוגר עלי אין מוצא לא יודעת אם אני רוצה או לא רוצה לא מוצאת בי כוח לוותר ולעזוב אותך אין לי מנוחה. למה כשאתה אוהב אתה כמו אויב בדמי אתה סובב ואת עורקיי שורף אהבה נואשת אהבה רעה ומכאיבה אין לי שום תקווה. אם זו אהבה אז למה היא לא טובה גם כשהיא קרובה אין רגע שקט, אין שלווה אהבה הורגת אהבה רעה ומכאיבה אין לי שום ברירה.

אהבה קצרה- מאיר בנאי

מילים ולחן: מאיר בנאי מה את מנסה לומר לא אכפת לי מה מאוחר כל כך עכשיו ואין כאן אהבה מבטים נפגשים ואנחנו שני זרים את היית יפה כל כך אז במסיבה בעינייך השתויות הצעת לי אהבה האורות עמומים ואנחנו כבר עוזבים רוח בשדרה, את כאן לצידי לילה יעבור בביתך או בביתי ובנגיעה יש בה גם תקווה שאת האחת שחיפשתי בדרכי אבל זה סיפור נוסף של אהבה קצרה והאש שבערה כמעט מיד כבתה בלי כאב, בלי דמעות כאן דרכינו נפרדות שוב למעגל בו אני לכוד בן לוקח בת ורוקד איתה ריקוד שוב מהתחלה דלת תיפתח וכשאכנס להיכן אני נכנס.... בלי כאב, בלי דמעות כאן דרכינו נפרדות.

אבות ובנים- אביתר בנאי

מילים ולחן: אביתר בנאי תיכף אני ארצה שתלכו מפה שאוכל כבר ליפול בשקט שלא תראו את הפצעים נפערים שנשאר לבד ונשבר לאט תוותרו כבר ותלכו מפה שאוכל כבר לצעוק בשקט בלי המבט הקרוע שלכם שנשאר לבד ונשבר לאט אבות ובנים סבתות ונכדים הלב של אמא מתפוצץ מי אשם לה מי אשם לי מי יפרד ממי אבא בוכה על בן בוכה על אבא תיכף אני ארצה שתלכו מפה לא אפחד ליפול לא אפחד לגדול לטבוע או לשוט לחיות או למות אבות ובנים סבתות ונכדים הלב של אמא מתפוצץ מי אשם לה מי אשם לי מי יקבור את מי אבא בוכה על בן בוכה על אבא אבא בוכה על בן בוכה על אבא

THE sky angel

New member
איזה שיר מדהים!!!!!!!!!!!!

חברה שלי שרה אותו כל הזמן והיא שרה אותו כל כך יפה!!!! ותמיד חשבתי שזה היא המציאה אותו כי היא כותבת שירים ופתאום אני רואה את השיר הזה!! זה שיר ממש מקסים!

אוקיי....

כל יום מוקדש לאות אחרת היום האות א'... משרשרים שירים שהשם שלהם מתחיל באות... ולא רק את השם אלא את כל מילות השיר.... כל אחד שיש לו שיר משרשר לא רק שיר אחד אלא כמה שיותר שירים שהשם שלהם מתחיל באות...

החברים של נטאשה- "אני אוהב אותך"

וזה לא כמו שזה נשמע- אני אוהב אותך מילים: מיכה שטרית לחן: מיכה שטרית וארקדי דוכין אני אוהב אותך בגלל שאני אוהב אותי אני פותר את בדידותך ואת את בדידותי אני אוהב אותך ואת אותי ואם תראי לי את שלך אני אראה לך את שלי. אני אוהב אותך בגלל שאני אוהב אותי וזאת כל האמת אני לא משקר אותי אני אוהב אותך ואת אותי ואם תראי לי את שלך אני אראה לך את שלי המרחב הזה מלא באנשים שלא רואים דבר מלבד עצמם כמו במועדון ריקודים ענק נעים לצליל מאוד מיוחד שאיש אינו שומע מלבדם שאיש אינו שומע מלבדם שאיש אינו שומע מלבדם. אני אוהב אותך בגלל שאני אוהב אותי אני פותר את בדידותך ואת את בדידותי אני אוהב אותך ואת אותי ואם תראי לי את שלך אני אראה לך את שלי

למעלה