יש לי רעיון נחמד...

THE sky angel

New member
../images/Emo178.gifהנה שיר על ג'ריקן ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אוקיי, קבלו אותו! ג'ריקן מילים: מור ומעיין לחן: אתניX "איך בסוף השבוע אני באופן קבוע, לא לבד אם אין קולה בשטח, אני פותחת את הג'ריקן, כמו כל אחד... והחיוך שלי עצוב, אני רוצה שהוא ישוב, נסע את הג'ריקן לבקר.... תמיד חשבנו שהאלוהים, אהב לראות אותנו מוזגים, אל תוך הפקק... של הג'ריקן... ג'רי, ג'רי, ג'רי, ג'רי..קן אואה אואה, אה אואה אואה.. עכשיו הוא כבר לא כאן... איך לבש פתקית של מים, ועלה לשמים מעל כולם, עם כיתוב די בנאלי, את הלב שבר לי כל הזמן... כן, כן, כל הזמן... היה כולו תוצרת חוץ, ואז שנתיים בקיבוץ, עכשיו מיוצר לו במקום אחר... תמיד חשבנו שהאלוהים, אהב לראות אותנו מוזגים, אל תוך הפקק... של הג'ריקן... ג'רי, ג'רי, ג'רי, ג'רי..קן אואה אואה, אה אואה אואה.. עכשיו הוא כבר לא כאן... וכשאמר שזה נמאס, שלחנות אפ'חד לא נכנס, ברח לו למקום אחר... תמיד חשבנו שהאלוהים, אהב לראות אותנו רק שותים, את הקוקה, קוקה, קוקה קווווולה אוווה אווה, אההה אווה אווה... עכשיו יש ג'ריקן....
נעמ'קה, מה את אומרת על זה
השיר הופק ע"י מור ומעיין בהשראת השיר "ג'סיקה" של אתניX... © כל הזכויות שמורות, כמובן, למור'וש ולמעייני! ©

יום חדש אות חדשה

הקטר בתחנה בבאר שבע עמד קטר ומספרו שבעים ארבע מאות ארבעה עשר קטר קיטור תשוש קטר קיטור ישן עמד בתחנה והעלה עשן הגיעה עת לזוז המבקר שרק וגם נתן את הסימן בדגל ירקרק ליבו של הקטר התחיל אזי לפעום והוא מוכן לצאת לעבר הצפון וצ'יף צ'יף צ'ף הקטר נשף ותיק תיק תק הגלגל דפק ואז הפסים זה לזה אמרו שבעים ארבע מאות ארבעה עשר זה הוא בדרך לצפון הם התקדמו לבד עבר בתחנות אך הקטר שם לא עמד עברו בתוך שדות עברו על פני גשרים וכשנוסעים מהר המרחקים קצרים קטר כזה ישן שחור ומלוכלך איך ארבעה קרונות עם הנוסעים הוא עוד משך עבד הוא כמו סוס כל בורג הוא אימץ ולבבו כמעט וכבר חשב להתפוצץ אך צ'יף צ'יף צ'ף הקטר נשף ותיק תיק תק הגלגל דפק ואז הפסים זה לזה אמרו שבעים ארבע מאות ארבעה עשר זה הוא הקטר גם לא חלם שזה עתיד לקרות שאת עצמו יביא אי פעם אל בית הקברות רעיו החלודים עמדו כאן ראש מול ראש חמש מאות וחמישים ותשע מאות שלו אז ברמן את צינור הדלק אט סגר האש כבתה לאט והקיטור גם כן נגמר וברמן למנהל בקול חנוק אמר הנה שבעים ארבע מאות ארבעה עשר וצ'יף צ'יף צ'ף הקטר כבר לא נשף ותיק תיק תק הגלגל לא דפק ואז פס אחד לשני לחש המלך מת יחי המלך החדש זה הוא הסלע האדום מעבר להרים ולמדבר, אומרות האגדות, ישנו מקום, שאיש ממנו חי עוד לא חזר, והוא נקרא הסלע האדום. הו, הסלע - האדום - האדום. שלשה יצאו לדרך עם שקיעה, מנגד להטו הרי אדום, חלום ישן, מפה ומימיה, לקחו הם אל הסלע האדום. הו, הסלע האדום - האדום. ראשון הלך גשש, מרים פניו, מביט בכוכבים שבמרום, אך המראה אשר ראו עיניו - היה מראה הסלע האדום הו, הסלע האדום - האדום. בואדי, עת חנו בין אבנים, אמר אחד, כמו מכה חלום: רואה אני - פניה לבנים. ענו רעיו: הסלע האדום. הו, הסלע האדום - האדום. גלגל השמש על ראשם הלם והם נושמים אבק מדבר וחם ולפתע - כמו קפא בהם דמם - ראו הם את הסלע האדום. הו, הסלע האדום - האדום. מטח היריות היה קצר. גנח אחד: נפצעתי - וידום. ענו רעיו בפה מלא עפר: הגענו אל הסלע האדום. הו, הסלע האדום - האדום. מעבר להרים ולמדבר, אומרות האגדות, ישנו מקום, שאיש ממנו חי עוד לא חזר, והוא נקרא: הסלע האדום. הו, הסלע האדום - האדום. הפרח בגני מיום אביב בהיר וצח אותך אני זוכר וכבר מאז היטב ידעתי שלא אוותר כי לי היית בבת עיני בכל יום וכל ליל, היית לי כמלאך האל מתוך הערפל רציתי לבקש ידך רציתי לך לומר סוד אהבה שבלבבי שמור מכל משמר רציתי לך לומר אהבתי אהבתי ונגמר אך לא העזתי גם כשהיה כבר מאוחר את עולמי עם שחר את לי כל היום את עולמי בלילה את החלום את בדמי, ברוחי ולבבי את הניחוח המתוק, הפרח בגני אז הלכת יומי קודר ארוך ומשעמם לשווא רוצה אנילשכוח ולהתעלם חזרי מהר כי בלעדייך עולמי שומם נדמו מיתרי קולי וכינורי דומם את עולמי עם שחר את לי כל היום את עולמי בלילה את החלום את בדמי, ברוחי ולבבי את הניחוח המתוק, הפרח בגני את עולמי עם שחר את לי כל היום את עולמי בלילה את החלום את בדמי, ברוחי ולבבי את הניחוח המתוק, הפרח בגני את הניחוח המתוק, הפרח בגני

התחלה חדשה- בנזין

זה כזה שיר מד"צים!!!! נכון?! לי הוא מזכיר מאד את המד"צים! מילים: יעקב גלעד לחן: יהודה פוליקר שנים אני ואת בתוך מלכודת יותר מדי ביחד בתוך אותה ביצה היום אני נוסע לאן אני לא יודע אל תבכי, אל תבכי לכל סיום יש התחלה חדשה ותמיד הפרידה היא קשה זה הוא הזמן זה היום זה הרגע החופש קורא לי מכל הכבישים זה הזמן זה היום זה הרגע החופש קורא לי לצאת לחיים חדשים אני ואת טובעים במערבולת סבוכים במעגל סגור בדרך בלי מוצא יותר מדי ביחד רגשות אשמה ופחד אל תבכי, אל תבכי לכל סיום יש התחלה חדשה וכל דרך היא דרך קשה זה הוא הזמן זה היום זה הרגע... אין מחיר לחופש לא יקנו אותי חינם לא יקחו אותי בכסף אין שום כח בעולם זה הוא הזמן זה היום זה הרגע...

מוקדם לנעם עם המון אהבה../images/Emo99.gif../images/Emo8.gif

מילים ולחן: ארקדי דוכין היא לא דומה לאף אחד אחרת לאף אחת שעוברת ברחוב היא משונה וכשהיא מדברת קולה עושה לי משהו קרוב. היא לא רואה אני כאן כל הלילה עומד בצד ומסתכל איש מאוהב, עומד בצד ומסתכל. והלילה העיניים עייפות עד אור הבוקר השפתיים לוחשות ללא מרגוע לא דומה לאף אחת. והלילה העיניים עייפות עד אור הבוקר השפתיים לוחשות ללא מנוע לא דומה לאף אחת.

נ ו ם

New member
../images/Emo9.gif יה איזה כיף! תודה בובית../images/Emo9.gif

:) דרך אגב חן היום עשיתי קצת רגשות אשם בטלפון לזה שלא רוצה ליסוע איתי לחו"ל. אוף אני רעבה אבל יש לי נמק בלשון. וואי גם לי התחלה חדשה מזכיר את המד"צים. ממש! וגם חופשי זה לגמרי לבד מזכיר לי.

זורקה

New member
שיר + עוד דברים

האחר/ מילים ולחן (וגם שירה):ברי סחרוף תן לפה לדבר/ שהלשון תשתחרר/ עם הפנים לאחר/ שלא ידעת/ הרכבת תשרוק/ זה הזמן לעלות/ על קרון הרוחות/ ששכחת/ אז אל תפחד/ ואל תביט מהצד/ כי אתה לא לבד בעולם/ עם הפנים אל האחר/ תגלה את עצמך/ עם הפנים אל האחר/ המחסום ישבר/ המילה תגשר/ האויב הוא חבר/ שזנחת/ אז אל תפחד/ ואל תביט מהצד/ כי אתה לא לבד בעולם/ עם הפנים/ אל האחר. * "הקשר עם האחר שזור אך ורק בתור אחריות, בין אם אתה מקבל או דוחה אותה, בין אם אתה יודע או אינך יודע איך ליטול אותה, בין אם אתה מסוגל לעשות משהו קונשרטי למען האחר, אם לאו. לומר: הנני. לעשות משהו למען האחר. לתת. להיוץ רוח אנוש." יש גם שיר ממש ממש ממש יפה- "הבלדה על השיר והירח" של ארקדי דוכין, אני לא יודעת את המילים חוץ מ"הירח יוצא האיש בורח, הירח שר האיש צורח". אם למישהו יש את כל המילים של זה, אני מאוד מאוד מאוד אשמח לדעת אותן! הערה: השרשור הזה אוך מדי וזה ממש מעיק! אני רוצה להגיב פה לכמה דברים ( כמו להגיד לחן שאני ממש אוהבת את דרך ארוכה, ורציתי לרשום את זה אבל אני לא יודעת את כל המילים. ולהגיד לנעם שאכן דון קישוט זה שיר ממש יפה ועצוב) אבל אין לי כח כי עד שהשרשור יעלה עוד פעם וכו' יקח לזה שנים... אז זהו אני בעד לעבור לשרשור חדש!!!

לזהר- האיש והירח- ארכדי דוכין

הוא הסתיר את עצמי מעייני קהל ובכלל מכל זוג עניים לפעמים עבד כדי להשיג מזון או כדי להחליף גרביים הוא פחד מעצמו וחשב לעצמו שכולם פוחדים ממנו תמיד הייתה בוא איזו חולשה אך הצורך להגיע לפרושה היה הופך לתשובה קשה שזה ישנו ופתאום זה אינו לא היה לו אח או אפילו חבר בעצם למעט הירח הוא היה בודד ודיי חיוור רק יוצא ומיד בורח הירח לעומת זאת הקפיד ערב ערב התייצב והופיע וכולם אמרו הוא פשוט להיט הירח הזה עוד יפתיע וככה הם חיו האיש והירח כל אחד בדרכו הירח יוצא האיש בורח הירח שר האיש צורח הקשר בין האיש והירח עלה והתפתח ויום אחד גשום ואפור הירח איבד את הכל לא יכול להופיע מוכרח לעצור לשכב ולשתות ואז שעה לפני הביטול של סיבוב הופעות לילי ביקש הירח מהאיש הבורח אני בצרות ראשי קודח רוצה לשכב להתמרח אולי תעלה במקומי והאיש שהלך לא הייתה בררה הירח הרי חולה וכולם אמרו לא רע.......... מצטערת אבל כאן נקטע לי השיר.... הוא על הווינאמפ... מקווה שעזרתי אני אנסה למצוא גירסה מלאה של זה

הוא לא ידע את שמה

הלך הוא יום אחד בדרך לבאר שבע, הרוח מן הים את השיחים ליטף, ליד אילן זקן היא את ראשה הסבה, וצמתה ירדה ירוד מן הכתף. הגדוד המשיך לצעוד, ועם הגדוד הלך הוא ואת פניו נשקו גם רוח, גם חמה. אבל בחניה לילית אחת נוכח הוא - נוכח הוא כי שכח לשאול אותה לשמה. הוא לא ידע את שמה, אבל אותה צמה הלכה עמו לאורך כל הדרך, והוא ידע, יש יום בו יפגשו פתאום, עם שחר של תללים או שמש ערב. הקיץ השני החליף גוונים וצבע, פטרול סיור חזר מלילה של סיון מיהר האמבולנס בדרך לבאר שבע והיא חיכתה חיכתה לו בחלוק לבן. והוא שאל "האם?", והיא ענתה "זוכרת" וכה דיברו שעות, איש לא ידע על מה וכשהלך בלי שוב והיא נותרה חיוורת, זכר הוא כי שכח לשאול אותה לשמה.

נ ו ם

New member
2 חוה אלברשטיין והאיש והירח לזהר

(דרך אגב, את כותבת עם או בלי ו'?) החול יזכור מילים: נתן יונתן החול יזכור את הגלים אבל לקצף אין זוכר זולת ההם אשר עברו עם רוח לילה מאחר מזכרונם הוא לעולם לא ימחה. הכל ישוב אל המצולות זולת הקצף הלבן. נרות הלילה דעכו. הידידות האהבה הנעורים שבאו פתע אל סופם. כמוהו גם על חוף ליבם רטט אז משהו חיוור והם רשמו בתוך החול, כשהירח העובר האיר פתאום פנים זרות ושחוק רפה היו שם קונכיות ריקות שנהמו קינה של ים ובית עלמין על הגבעות ושניים שחלפו דומם בין החצב והקברים והשיקמה. החיטה צומחת שוב (אוף זה שיר כל כך יפה ועצוב) מילים: דורית צמרת שדות שפוכים הרחק מאופק ועד סף וחרובים וזית וגלבוע ואל ערבו העמק נאסף ביופי שעוד לא היה כמוהו. זה לא אותו העמק זה לא אותו הבית, אתם אינכם ולא תוכלו לשוב השביל עם השדרה ובשמיים עיט אך החיטה צומחת שוב מן העפר המר העיריות עולות ועל הדשא ילד וכלבו מואר החדר ויורדים לילות על מה שבו ומה שבליבו זה לא אותו העמק... וכל מה שהיה אולי יהיה לעד זרח השמש שוב השמש בא עוד השירים שרים אך איך יוגד כל המכאוב וכל האהבה הן זה אותו העמק הן זה אותו הבית אבל אתם הן לא תוכלו לשוב ואיך קרה, ואיך קרה ואיך קורה עדיין שהחיטה צומחת שוב. הבלדה על האיש שהחליף את הירח מילים ולחן: ארקדי דוכין הוא הסתיר את עצמו מעיני קהל ובכלל מכל זוג עיניים לפעמים עבר, כדי להשיג מזון או כדי להחליף גרביים הוא פחד מעצמו, וחשב לעצמו שכולם פוחדים ממנו תמיד הייתה בו איזו חולשה אך הצורך להגיע לפירושה היה הופך לתשובה קשה שזה ישנו ופתאום זה איננו לא היה לו אח או אפילו חבר בעצם למעט הירח הוא היה בודד, ודי חיוור רק יוצא ומיד בורח הירח לעומת זאת הקפיד ערב ערב התייצב והופיע וכולם אמרו "הוא פשוט להיט הירח הזה עוד יפתיע" וככה הם חיו האיש והירח כל אחד בדרכו הירח יוצא האיש בורח הירח שר האיש צורח הקשר בין האיש לירח, הלך והתפתח וביום אחד, גשום ואפור הירח איבד את הכל לא יכול להופיע, מוכרח לעצור לשכב ולשתות אקמול ואז שאל בפני הביטול, של סיבוב הופעות לילי ביקש הירח מהאיש הבורח אני בצרות, ראשי קודח רוצה לשכב, להתמרח, אולי תעלה במקומי? ולאיש שעלה, לא הייתה ברירה הירח הרי חולה וכולם אמרו "לא רע, לא רע הגיע, שיעלה". וככה הם חיו האיש הירח, כל אחד בדרכו הירח יוצא האיש בורח הירח שר האיש צורח הקשר בין האיש לירח הלך והתפתח.

hadasbaril

New member
אני עדיין מחפשת ותורמת שירים

נחיפוש אחר את מכוףף הבננות של אינשטיין לא נשלם .אבל בנוגע להיום:הולך בטל והשיר על מאירה, והבלדה על יואל משה סולומן. הבלדה על יואל משה סלומון אריק איינשטיין מילים: יורם טהרלב לחן: שלום חנוך בבוקר לח בשנת תרל"ח עת בציר הענבים יצאו מיפו על סוסים חמשת הרוכבים. שטמפפר בא וגוטמן בא, וזרח ברנט ויואל משה סלומון, עם חרב באבנט. איתם רכב מזרקי הדוקטור הכסוף, לאורך הירקון הרוח שר בקני הסוף. ליד אום-לבס הם חנו בלב ביצות וסבך ועל גבעה קטנה טיפסו לראות את הסביבה אמר להם מזרקי אחרי שעה קצרה: איני שומע ציפורים וזה סימן נורא. אם ציפורים אינן נראות המוות פה מולך, כדאי לצאת מפה מהר, הנה אני הולך. קפץ הדוקטור על סוסו כי חס על בריאותו, והרעים שלושתם פנו לשוב לעיר איתו. אמר אז יואל סלומון ושתי עיניו הוזות: "אני נשאר הלילה פה על הגבעה הזאת". והוא נשאר על הגבעה, ובין חצות לאור פתאום צמחו לסלומון כנפיים של ציפור. לאן הוא עף, לאן פרח אין איש אשר ידע, אולי היה זה רק חלום אולי רק אגדה. אך כשהבוקר שוב עלה מעבר להרים, העמק הארור נמלא ציוץ של ציפורים. ויש אומרים כי עד היום לאורך הירקון הציפורים שרות על יואל משה סלומון. מאיר אריאל מילים: מאיר אריאל לחן: אריאל זילבר עצמאי בשטח לא צריך טובות הוא אפילו לא מחזיק רשימת כתובות שרוך אחד קרוע שרוך אחד כבר אין פעם צעד לא בטוח פעם צעד כן. הולך בטל הולך, הולך בטל. הרחובות נותנים לו זמן בלי חשבונות פה ושם הוא מגלגל סמטאות קטנות. מחפש בחושך חומר ללחישה למקרה שיתקל באוזני אישה. הולך בטל... בעיניו יש "מה זה כל זה"? הוא גם קצת רעב אולי גם קצת הוא נהנה להרגיש כאב. הולך בטל... השיר על זאת שקוראים לה מאירה מיקה קרני מילים ולחן: אורי כץ מאירה, אני מאירה, לא מסנוורת, לא זוהרת, רק מאירה לא חשוכה, לא קודרת אבל מאירה לאחר מותי אנשים יצטערו יגידו שקרן ממני אור שזו צורה אחרת לומר - מאירה בזמנים אחרים בתרבויות אחרות אולי, יכולתי להיחשב אחרת אבל אני מאירה הרבה מתבלבלים וחושבים שאני מעדות המזרח כי מאירה מאוד דומה למעיראק בזמנים אחרים בתרבויות אחרות אולי, יכולתי להיחשב אחרת אבל אני מאירה לא מהפנטת, לא מפלרטטת, לא מחרטטת

rinani

New member
וד שיר עם קטר ממש קצר !!

כבר סידרנו הרכבת בואו ילדים לשבת הקטר כבר מצפצף לא יסע מי לא ישב

סר גל ית

New member
אנחנו ב-ה'? הנסיך הקטן

פגשתי אותו בלב המדבר יפה שקיעת שמש ללב עצוב ציירתי לו עץ וכבשה על נייר והוא הבטיח לי שישוב הנסיך הקטן מפלוגה ב' לא יראה עוד כבשה שאוכלת פרח וכל ששונה (חסרה לי מילה) קוצים כאלה וליבו הקטן קפא כקרח לא כתבתי את כל המילים כי זה מהזיכרון, הדפוק.

האם להיות בך מאוהב.....?

"האם להיות בך מאוהב זה כשאני עצוב עכשיו והחלון מראה לי סתיו האם להיות בך מאוהב זה כשהלב מרגיש רעב כשאת לא פה לידי ואם את רוצה לפרוח תברחי כי הכל נובל אצלי ואם את רוצה לשמוח תברחי כי כלום לא מצחיק אותי האם להיות בך מאוהב זה כשהפסנתר משמיע תו אבל שירי נטול תיקווה האם להיות בך מאוהב זה כשאני בוכה עכשיו והדמעות לא משמחה ואם את רוצה לפרוח תברחי כי הכל נובל אצלי ואם את רוצה לשמוח תברחי כי כל-כך מטריד אותי מה זה להיות בך מאוהב"

"היינו עושים אהבה"...

"היתה אחת שידעה לעשות קסמים שיכלה להגיד מילים שצבעו את השמש בדם אני זוכר בלילות של ירח מלא היית באה אלי לא במקרה מסוממת מטורפת בלי הכרה היינו נופלים לרצפה נוזלים מהתקרה היינו עושים אהבה היה לנו טוב היה לנו רע היינו ביחד לא השארנו ברירה אני זוכר בלילות של ירח מלא היית באה אלי לא במקרה מסוממת מטורפת בלי הכרה היינו נופלים לרצפה נוזלים מהתקרה היינו עושים אהבה"

למעלה