יש לי בעיה

Nizzan Cohen

New member
אין מישוואה.

"- אם לא ניתן לנסח את זה באופן מתמטי - זה לא קיים.". אני אגיד לך, שעד ליפני כמה זמן "דינוני ענק" היו בגדר אגדב של מלחים שיכורים, שהעובדה שכדור הארץ עגול היתה רעיון מגוכך בעניי המדע ליפני זמן מה, שהיפופופותם נחשב לאגדה מקומית של האפריקאים עד אשר זאולוג אירופאי רשם שהוא מציאות. עוד ?! תיראה, המדע, לא ממלא את כל החורים. עד היום, לא ברור מה היה כאן ליפני המפץ הגדול. וגם לא ברור אותו צירוף מיקרים שהביא ליצירת החיים. יש תיאוריות.... אבל אין הוכחה של ממש. נחזור לדוגמה של ההיפופותם... הבאתי כבר בפורום אחר דוגמה לחיה אחרת שהאירופאים ה"מדעיים" וה"רציונליים" לא האמינו בקיומה - למרות שהמקומיים האפריקאים סיפרו להם עליה שוב ושוב. הוא ה"אוקאפי". המקומיים ה"פרמיטיביים" וחסרי הידע המדעי ההגיוני סיפרו על חיה שניראתה כך: צוור של ג'ירף, גוף של סוס, רגליים של זברה ולשון ארוכה.... לא הגיוני ! מובן לחלוטין, שהאירופאים לא האמינו. כמה זמן לאחר מיכן ניתגלה ה"אוקאפי" (* ראה קישורים). על כל פנים, האירופאים, שהאמינו במדע ושרק מה שהוכח נכון, השקעיו עשרות שנים כדי לדעת - מה שהיה ידוע לשבטים המקומיים. אותון הדבר סביר להניח אגב, נכון לגבי יצורים כגון "ביגפוט" ונסי (המיפלצת מלוך נס) וכך גם לגבי רוחות רפאים יש להניח. -קרדיט- אני רוצה להודות לכתבה של מישל סבח בדימונז טיימז, שמדברת על נסי ושם יש את הדוגמה של האוקאפי. יש לינק......

Nizzan Cohen

New member
עוד קרדיט.... ועוד אוקאפי....

הממממ.... הפניות להודעות בפורום רוחות רפאים. בהן יש לינקים לאתרים בנושא ולדימונז טיימז לכתבה על נסי.

shacta man

New member
זה לא אומר כלום.

תראה לההיפופוטם אתה יכול להוסיף גם את הגורילות שלקח 100 שנה להוכיח את קיומם. אבל בשורה התחתונה זה לא משנה. כי לקיומם של הגורילות,ההיפופטמם ודיונוני ענק יש בסיס מדעי גם מבלי שימצאו פרטים חיים או מתים. לעומת זאת מעולם לא נימצא שריד או מאובן או פרט חי של ביגפוט. את נסי מחפשים כבר עשרות שנים, ולומר את האמת האגם שם מאד קטן אז אם היה שם משהו לא ניראה לי שזה צריך ליהיות כלכך קשה לימצוא אותו. חוץ מזה גם יש שם תיירים נוןסטופ אז לא ניראה לי הגיוני שיש רק תמונה אחת מערופלת. אבל בקשר לרוחות רפאים זה נושא אחר לגמרי. לדעתי בנושא זה צריך לחקור יותר, למרות שאני לא בטוח שאנחנו רוצים לדעת את האמת.

Nizzan Cohen

New member
אוקי... אני אגיב (דאא... ../images/Emo13.gif )

בנושא נסי - אני מציע לך ליקרוא את סידרת הכתבות שנתתי - יש שם כמה פיתרונות אפשריים והגיוניים לבעיה. ביגפוט - האנשים שחיים באיזורים בהם הוא ניצפה - לוקחים אותו כמובן מאילו. וגם ראיתי תוכנית בנאשיונל ג'אוגרפיק שבה מצאו במקום שבו היה אמור לגור "ביגפוט" שערות שמכילות דנ"א ל מזוהה. על כל פנים, נחזור למשו שכן גילו. הגורילות לדוגמה. 100 שנה הן היו אגדה ! אתה תופס את זה ? 100 שנה ! ורוחות רפאים כמה זמן ישארו בגדר אגדה ? ועד אז ? כל אחד שפוגש אותם יחשב להוזה ? מגוכח. לתופעות יש בסיס. יש אנשיםפ ש"ממציאים" דברים, אבל יש גבול להיקף ! אז מה אתה אומר ? שאנשים המציאו ? לא. דימיינו ? אז למה יש כל כך הרבה מיקרים שבהם היה נזק פיזי לחפצים ?. אולי מחלת נפש ? יש פיתגם "זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך" - מאחורי כל שיגאות יש סיכוי לאמת. על כל פנים, אדם בעל מוח ליברלי יהיה משוחרר מהכל. הוא לא ישלול דברים כיוון שאין להם הוכחה, אלה יבדוק האם יש הוכחה שתישלול אותם.

shacta man

New member
אז ככה

הגורילות אולי נחשבו לאגדה במשך 100 שנה אבל גם עברו לפחות מאה שנה מאז שהן התגלו. כך גם לטאת הכוח שנחשבה לאגדה במאה ה18 ועכשיו יש טיולים עלמנת ליראות אותה. משאני אומר זה שצריך למדוד את הדברים בהתחשב בהתפתחות הטכנולוגית והידע המדעי. בתקופה שהגורילות נחשבו למיתוס לא היו לווינים , אמצעים לראית לילה וכו' גם ההבנה של תורת האבולוציה לא היתה מפותחת. עכשיו אבל אפשר להעריך עפ"י ממצאים מאובנים ועפ"י תאוריות מדעיות שונות אם היה אמור ליהות זן של בעל חיים זה או אחר ומה היו המאפיינים והתכונות שלו. אבל לא כך הדבר באשר לביגפוט. החיה הזו פשוט לא הגיונית מבחינה מדעית. מה עוד שגם לפחות מאה שנים מחפשים אותם בעזרת טכנולוגיה מאד מתקדמת ולא מוצאים אפילו חצי הוכחה. וזה שאנשים מספרים שהם חיים לידם ורואים אותם, אז אני אאמין להם כשהם יביאו הוכחות. עד אז הם אין לי סיבה להאמין להם אלא רק לפקפק בהם. כי הם מרוויחים כסף מתיירים שמגיעים למקומות הנידחים האלה, שאין סיבה אחרת בעולם להגיע לשם. כך גם המקרה של נסי. את יכולה לתת לי מיליון סיבות למה עד עכשיו אין הוכחה לקיומה. אבל הוכחה שהיא קיימת אין לך. אין שום הוכחה לקיומה פרט לתמונה לא ברורה שיכולה ליהיות כל דבר ועדויות של אנשים שרק מרוויחים מכך. המקרה של נסי ממחיש את העובדה שאנשים בוחרים להאמין במיתוסים למרות שאין להם הוכחות. אמונה זה לא מדע וזה לא הוכחה. בקשר לרוחות רפאיים. אני לא יודע אם הן קיימות. הגישה שלי כלפי זה קצת בעייתי כי אני לא בטוח בכלל באמונה שלי אם יש חיים אחרי המוות. מה שאני כן יכול לומר זה שלמוח האנושי יש יכולות עצומות שאנחנו עוד לא התחלנו להבין. יכול ליהות שחלק מהאנשים באמת מדמיינים או משקרים אבל לדעתי חלק מהמיקרים זה פשוט אנשים שמסוגלים לעשות דברים מדהימים בעזרת המחשבה אבל לא מסוגלים להסביר זאת לעצמם או להבין זאת. לכן הם פונים להסברים מיסטיים כמו רוחות רפאים , פגישות עם מלאכים או עב"מים. דבר אחרון, אמרת שמצאו דנא לא מזוהה באזשהיא מערה שכביכול שייכת לביגפוט. אז ככה התכנית הזו לא חדשה. לא ניראה לי שהיא צולמה בשבוע שעבר. כבר היו אמורות ליהיות תשובות, לכן או לכן. אני בטוח שאם באמת התגלה שם דנא של איזה חיה אגדית כבר כל העולם היה יודע. זה משעשע ליראות איך בגלל אמונה אנשים קופצים על כל דבר קטן. קחי לדוגמא את אבן המאדים שנתגלתה לפני מספר שנים בקוטב הצפוני( אם אני לא טועה). על האבן היו סימנים של תולעים (או משהו דומה לכך). מיד קפצו על זה כהוכחה שיש חיים בפלנטות אחרות. עברו שנתיים וגילו שזה בסך הכול תעלות שנוצר ממים (או משהו בסגנון. הקיצר לא חיים ולא נעליים. אל תביני אותי לא נכון. לדעתי הנושא של ביגפוט מאד מסקרן ובאמת כדאי לחקור אותו. אבל בין זה ובין אמונה דתית ממש בקיומו יש הבדל גדול מאד.

דוגמת נסי היא מצוינת

ואתם יודעים למה???(כי אני משוגעעעעע!!-אוךך דודו דודו) לא רוצה להיות זה שגילה לך את אמריקה אבל התמונה המטושטשת שאתה יודע עליה היא (תקשיב טוב ) זיוף!!!
כן זיוף האדם שצילם אותה הודה שהיא זיוף!!!!!
כמו שלכל אורך ההיסטוריה אנשים זייפו עדויות בנוגע לתופעות העל טבעיות לכאורה(ראה מקרה העיגולים המוזרים בשדות חיטה -שהסרט SIGNS מבוסס עליהם :והפלא ופלא אותו במאי מעורב...) וכאן אני מדגיש את העובדה שרוב האנשים לא מחפשים את האמת אלא שמעו איזה סיפור ממישהו ואמרו לעצמם "סבבה נשמע כייפי" והתחילו להאמין בשטויות על סמך כלום, לרוחות רפאים אין שום בסיס מדעי שום סיבה לקיום תופעה כזו והעובדה שרוב אלו שטוענים שראו, שמעו רוחות הפריכו את טענותיהם באמצעים קונבנציונלים רק מחזקת את טענתי .

I am a freak

New member
מצטער להודיע לך...

אתה חי בעולם שטוח, בו בעצם השמש מסתובבת סביב כדור הארץ. ברגע שתבין שאתה טועה- ייפתחו לך העיניים. הפריק.

A lost angel

New member
אני חושבת שיש כמה רוחות

שמטרידות אותך. מי שליטף לך את השיער, אני נוטה להסכים עם דניאל, גם לי זה קורה אלה רוחות מדריכות בד"כ. לפני כמה זמן הייתי בבית של ידיד שלי שהתלונן שרוח מטרידה אותו מינית(נוגעת לו בשיער ובגב), תקשרתי איתה בסוף התברר שזה מדריך, אז אל תדאגי
הקטע עם הטלויזיה, פשוט תתעלמי. אל תפחדי, ותהיי בטוחה בעצמך. תהיי בטוחה שהם לא יכולות לפגוע בך וכדי שזה באמת יהיה נכון - תדליקי נרות לבנים, תקריאי את תפילת שמע באמונה מלאה, תקני קריסטלי הגנה או שיטה שאני אוהבת במיוחד - לצלצל בפעמון, בין אם זה פעמוני רוח או כל פעמון אחר. בהצלחה, את מוזמנת להמשיך לבקר בפורום ולשאול אם לא ילך, או כן ילך, או כל דבר אחר
. דנה
נ.ב. שי, איך זה בתור נחמדה ועוזרת?

I am a freak

New member
אני פשוט מאושר..... ../images/Emo13.gif

אז... מה את אומרת
יחמיא לך צבע אדום
הפריק.

לנערה המפוחדת

שלום לך לדעתי את צריכה ללכת לרופא יש היום הרבה תרופות שיכולות לעזור לך .

A lost angel

New member
תרופות נגד סכיזופרניה מקלה על שמיעת

קולות בראש, לא על הרגשת נגיעות.

I am a freak

New member
הודעתה של קרנוש21 ../images/Emo26.gif

קרן הגיבה להודעתך, תוכן ההודעה היה- "ושימי לב למה שכתבתי בהודעה אחרת ניסים זה לא דבר מוזר המשיכי לטפח את זה ולגלות למה ומה מי מו רק את יודעת את זה יתכן שזה מהעבר יתכן עוד מיליון ואחת דברים דרך צלחה ושתפי אותי בהמשך הדרך אני אשמח מאוד ולגבי הדרך אין דרך אחת יש מליון ולכל אחד והדרך שלו חפשי את התשובה בתוכך ברצון שלך בלב שלך עם האהבה שלך וצאי לדרך וספרי לנו מה גילית וזה לא מגיע בדרך קסם לאט לאט חכי גם לחיפושים יש משמעות וגם לזמן שזה לוקח יום טוב שבת שלום אור ואהבה לך!" מצאתי תוכן מעליב בהודעתה ולכן היא נמחקה.
כל הודעה בעלת תוכן מעליב או פוגע תימחק.
הפריק.

למנהל..............

אני מציע בנוסף למחיקות ולאזהרות לפרסם כללים ברורים לגבי מה מותר ומה אסור... ראיתי שעושים את זה גם בפורומים אחרים. כך ניתן להפנות כל אורח חדש לקישור הזה (אפשר להרחיב קצת את הדיבור הבודעת המנהל בנושא...) לילה טוב

I am a freak

New member
הצעה יפה....

אני אשקול את הרעיון. אבל, לפני הכול, יש את החוקים של תפוז- כולם צריכים להיות מודעים להם. תודה על הודעתך, שבת שלום,

bis fd

New member
נהנתי לקרא

את התגובות המעודדות של חברי הפורום לפונה גם אני בדעה שאת צריכה לקבל את המסר באהבה ואין לך ממה לפחד

קרנוש21

New member
תשלח לי בבקשה מה רשמתי

ותסביר לי מה היה לטענתך מעליב! אני אשמח לדעת מחכה לך במסר!

למעלה