איזה רשיון ../images/Emo6.gif ?
(בחתימה) את מתכוונת רשיון שיש לסוכן החשאי 007 "להרוג כל מי שנקלע בדרך"
? יש לי רשיון אופנים, אבל בארץ קצת צפוף, אז אל תשכחי לשרוק כשאת באזור שנדע...
בקשת יעני תשובה מוסמכת, אז עדיין אין דברים כאלו. כל הידע בנושאים האלו הוא בבחינת "תורה שבעל פה", דההינו דברים שאמורים לעבור מפה לאוזן, מרב לתלמיד וכן הלאה. נכון שבמשך הדורות העלו את הדברים על הכתב, אך עדיין זה ענין שצריך להפנים ולקלוט אותו מבפנים. דברים שהרבה מהם לא גלוי. כשאת אומרת "קבלה" למה את מתכוונת? הרי קבלה כשמה כן היא, והם דברים שקיבלו מהדורות הקודמים. סודות שהעברו מדור לדור בחינת "משה קיבל תורה מסיני והעבירה ליהושוע. יהושוע לזקנים..." עד שזה הגיע אלינו. אם אנשים רושמים ידע, את יכולה לחוש איך ליבך מתחבר לענין. כל האמת רשומה גם בתוכך. לגבי המושגים שהוזכרו אאשר אותם. "גן עדן" הוא מקום פיזי שהיה כאן על פני האדמה. מקום בו אלהים שם בתוכו את האדם הראשון. אותו אדם שחטא וגורש משם. הוא גורש מחוץ לגן עדן, שם היתה שארית הבריאה אשר ממזמן השחיתה את דרכיה. לא ניתנה לאדם רשות לחזור לשם, ואני לא חושב שזו גם המטרה. המטרה היא כיום לתקן את כל פני האדמה. לכן האדם הוא כאן. הנשמה כשהיא עוזבת את הגוף ממשיכה את דרכה בעולם רוחני כל שהוא. עולם רוחני קשה להגדיר כמקום, כי הוא מעבר לזמן ומקום שאנו מכירים. נכון שמבדילים שם בין "גן עדן" לבין "גהינום" אך אלו הם גם מושגים כלליים, כי מספר העולמות הוא כה רב, ואין לצפות שידע רב כל כך ינתן בגלוי. מי ששייך לגביו להכנס לעבי הקורה שיתחיל במסע... ה"עולם הבא" אכן כשמו כן הוא. הוא אותו עולם אשר יווצר כאן עם סיום תהליך הגאולה (שוב-המילה "גאולה" משמעותה "פדות", העולם נגאל מאותו חטא קדמון, מהרע שעדיין שולט - זו היא הגאולה). עם סיום תהליך כואב זה של גאולה, יווצר אותו "עולם הבא" אשר בו כולם יחיו בשלום מתוך אהבה לאלהים. המשיח יגיע כשיגיע. שוב משיח כשמו כן הוא. הוא "משוח" בשמן המשחה. כלומר ממונה מאת אלהים לעשות את תפקידו. אין לנו מושג בכלל מיהו המשיח, כי רוב האנושות לא חיה במודעות שהיא יכולה להבין בכלל לאיזו קרבה לאלהים ועצמה בנאדם מסוגל להגיע. לכן יוצרים כל מני דימויים וציורים בכדי להגדיר אותו, אך הייתי מוותר על הרעיון. בענין גלגול נשמות, אינני חושב שיש מה לפרט. הרי כל בר דעת מבין שמהות האדם אינה תמונה בגופו, ואם כל כך הרבה אנשים שהיו שם העידו, אז מה הבעיה? האם זה אמור רק לגבי יהודים? הבריאה (כדור הארץ ושאר הגלקציות ועולמות) כוללים יצורים שהם מעבר לעם היהודי והאלהים הוא אותו האלהים.