יש כאן מישהו?

mr nice guy

New member
יש כאן מישהו?

שמאמין בעולם הבא? גן עדן? ולא בגלגול נשמות?

ש ו נ י

New member
לפי היהדות אתה מדבר על 3 מושגים

שונים/נפרדים גלגול נשמות/עולם הבא/גן עדן - שלושתם דברים שאני מאמינה בהם

me123

New member
אשמח אם תסבירי...

לפי היהדות מה אומר כל דבר. ז"א כאשר אדם נפטר, האם הוא עובר גלגול נשמות או שהוא "הולך" לגן עדן שזהו העולם הבא? תמיד תהיתי איך מתקיים גן עדן ביחד עם גלגול נשמות

ובכן הסבר בענין...

עולם הבא כשמו כן הוא זהו העולם שיהייה אחרי העולם הזה שזה יהייה פה בעולם שלנו אחרי השלב של ביאת המשיח בע"ה בקרוב ואח"כ תחית המתים אז מגיע שלב של העולם הבא שפה בעולם הזה הגשמי יהיו החיים רוחניים יותר. העולם שהאדם צריך להגיע אליו אחרי שהוא פושט את גופו דהיינו אחרי המוות זהו עולם הנשמות ששם כבר כל הסיפור אחר לגמרי כי שם הכל רוחני ממש שם אתה ממש קרוב לקב"ה ללא שום הסתרה. כל נשמה צריכה לעבור את תיקונה לפי הבחינות שלה של מה שהיא עברה מבריאת העולם, לכן נשמה שזכתה לתקן את עצמה לחלוטין כמו דוד המלך ע"ה עולה כולה כליל לגן עדן ששם היא זוכה להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו שזהו תענוג שאי אפשר לשערו, אבל אם הנשמה לא תיקנה את עצמה עוד בעולם הזה וכבר הגיע הזמן שהיא נלקחה בחזרה לעולם הבא היא צריכה לעבור זיכוך כדי שהיא תוכל להכנס טהורה לגן עדן כי לשם אפשר להכנס רק מי שטהור לחלוטין ויש שני דרכים לזיכוך או זיכוך רוחני בעולם הנשמות שזה הסבל של גהנום שהסבל הוא גם סבל רוחני כל הענין של אש רותחת וכדו' אלו רק משלים (כך אני מבין) או שהיא חוזרת בגלגול לעולם הזה לתקן את מה שקלקלה ע"י מצוות והתקרבות לבורא, אבל מכיוון שנשמה זה דבר רוחני אז רק החלק שעוד לא תוקן חוזר לעולם הזה החלק המתוקן נשאר בעולם הנשמות. ואחרי כל מה שכתבתי אני בטוח שלהבין באמת את כל המושגים האלה אין אנו יכולים ממש להבין בשכל פגום וגשמי כמו שלנו רק הצדיקים זוכים לזה אבל כל יהודי יכול להיות צדיק גמור ולזכות להבין את כל הרוחניות שמנהיגה את כל העולמות . רבי נחמן מברסלב מחדש שעוד בעולם הזה אדם יכול לגאול את נפשו וכבר כאן להרגיש את העולם הבא (עיין ליקוטי מוהר"ן חלק א' תורה ד')

me123

New member
טוב אז יש עוד מספר שאלות

ראשית, האם כל הדברים האלו ידועים מהקבלה? אם לא אז מאיפה? ושנית, האם כל מה שאמרת הוא רק לעם היהודי או לכל העמים? האם לפי כך המשיח אמור להגיע כאשר כולם יעברו תיקון? אשמח אם תציין מאיפה הידע (ז"א האם דברים האלה מובאים מהקבלה או מהתנ"ך ישר או מהיכן) תודה

The Warrior

New member
איזה רשיון ../images/Emo6.gif ?

(בחתימה) את מתכוונת רשיון שיש לסוכן החשאי 007 "להרוג כל מי שנקלע בדרך"
? יש לי רשיון אופנים, אבל בארץ קצת צפוף, אז אל תשכחי לשרוק כשאת באזור שנדע...
בקשת יעני תשובה מוסמכת, אז עדיין אין דברים כאלו. כל הידע בנושאים האלו הוא בבחינת "תורה שבעל פה", דההינו דברים שאמורים לעבור מפה לאוזן, מרב לתלמיד וכן הלאה. נכון שבמשך הדורות העלו את הדברים על הכתב, אך עדיין זה ענין שצריך להפנים ולקלוט אותו מבפנים. דברים שהרבה מהם לא גלוי. כשאת אומרת "קבלה" למה את מתכוונת? הרי קבלה כשמה כן היא, והם דברים שקיבלו מהדורות הקודמים. סודות שהעברו מדור לדור בחינת "משה קיבל תורה מסיני והעבירה ליהושוע. יהושוע לזקנים..." עד שזה הגיע אלינו. אם אנשים רושמים ידע, את יכולה לחוש איך ליבך מתחבר לענין. כל האמת רשומה גם בתוכך. לגבי המושגים שהוזכרו אאשר אותם. "גן עדן" הוא מקום פיזי שהיה כאן על פני האדמה. מקום בו אלהים שם בתוכו את האדם הראשון. אותו אדם שחטא וגורש משם. הוא גורש מחוץ לגן עדן, שם היתה שארית הבריאה אשר ממזמן השחיתה את דרכיה. לא ניתנה לאדם רשות לחזור לשם, ואני לא חושב שזו גם המטרה. המטרה היא כיום לתקן את כל פני האדמה. לכן האדם הוא כאן. הנשמה כשהיא עוזבת את הגוף ממשיכה את דרכה בעולם רוחני כל שהוא. עולם רוחני קשה להגדיר כמקום, כי הוא מעבר לזמן ומקום שאנו מכירים. נכון שמבדילים שם בין "גן עדן" לבין "גהינום" אך אלו הם גם מושגים כלליים, כי מספר העולמות הוא כה רב, ואין לצפות שידע רב כל כך ינתן בגלוי. מי ששייך לגביו להכנס לעבי הקורה שיתחיל במסע... ה"עולם הבא" אכן כשמו כן הוא. הוא אותו עולם אשר יווצר כאן עם סיום תהליך הגאולה (שוב-המילה "גאולה" משמעותה "פדות", העולם נגאל מאותו חטא קדמון, מהרע שעדיין שולט - זו היא הגאולה). עם סיום תהליך כואב זה של גאולה, יווצר אותו "עולם הבא" אשר בו כולם יחיו בשלום מתוך אהבה לאלהים. המשיח יגיע כשיגיע. שוב משיח כשמו כן הוא. הוא "משוח" בשמן המשחה. כלומר ממונה מאת אלהים לעשות את תפקידו. אין לנו מושג בכלל מיהו המשיח, כי רוב האנושות לא חיה במודעות שהיא יכולה להבין בכלל לאיזו קרבה לאלהים ועצמה בנאדם מסוגל להגיע. לכן יוצרים כל מני דימויים וציורים בכדי להגדיר אותו, אך הייתי מוותר על הרעיון. בענין גלגול נשמות, אינני חושב שיש מה לפרט. הרי כל בר דעת מבין שמהות האדם אינה תמונה בגופו, ואם כל כך הרבה אנשים שהיו שם העידו, אז מה הבעיה? האם זה אמור רק לגבי יהודים? הבריאה (כדור הארץ ושאר הגלקציות ועולמות) כוללים יצורים שהם מעבר לעם היהודי והאלהים הוא אותו האלהים.

mr nice guy

New member
הבנתי שאתה אומר...

שבשלב כלשהו המת יזכה לעולם הבא. אבל השאלה שלי היא- האם בשניה שהאדם נפטר הוא עובר הלאה? או "ממתין" עד בואו של המשיח? ועוד שאלה לא קשורה- קראתי לא מזמן משהו שבעולם הדתי הייתה מבוכה גדולה שהרבי מילובביץ' ז"ל נפטר כי חשבו שהוא המשיח. מה היה? ולמה חשבו שהוא המשיח?

me123

New member
אוקי אז הנה התשובות שלי

רשיון לרכב ברור! גם יש שם אייקון של אוטו לא ראית
אוקי ועכשיו ברצינות (גם התשובה הקודמת הייתה רצינית...) קבלה- עד כמה שאני יודעת מדובר בספר הזוהר ובחלק הנסתר שבתורה. עכשיו תרשה לי לחלוק עליך במספר דברים. ראשית, אתה אומר (אם הבנתי נכון) שלגן עדין לא נגיע יותר כי גורשנו משם. ועד כמה שאני יודעת חלק מהעולם הרוחני שאליו אתה אומר שנגיע נאמר שהוא גן עדן. ואם אין זה נכון, אז עולם רוחני זה מיועד למי? לטובים,לרעים? ולא תוכל לומר לשניהם כי מעשינו בחיינו משפיעים על המקום שאליו נגיע אחרי המוות... וגם עם המושג משיח אני חייבת להוסיף משהו. זה לא חייב להיות אדם "משוח" כי הרמב"ם אם אינני טועה אומר שהמשיח יכול להיות תקופה ולא אדם.

Desert Voyager

New member
תשובות

קודם כל מזל טוב לרשיון (גם אם כבר אלפים אמרו לך)! בתור אחד שהיה מעל 10 אלפים ק"מ על אופניים (ועוד היד נטויה
), רציתי להגיב, אבל האוטו בחתימה שלך ממש חמוד, אז שתהני בכבישי העולם! גן עדן הפיזי, התכוונתי שלא נגיע אליו, אם כי בסופו של דבר נגיע למצב מעולה ממש שהיה אז. זו ירידה לצורך עליה עכשיו. לגבי גן עדן הרוחני (שזה דבר אחר) הרי שבודאי זה מיועד למי שראוי להגיע לשם, ואך ורק ע"פ המעשים. הכניסה היא לא לכל אחד, בדיוק כפי שרשמת. לגבי המשיח, ודאי שישנו המושג "דורו של משיח" שזהו ציון לתקופה. אם יהיה גם משיח כדמות פיזית נראה... הרבה אור

niva99

New member
אפשר לפתח תאוריות מפה ועדלהודעה

חדשה. אולם,אף אחד עדיין לא חזר משם לספר איך היה... האדם מטבעו זקוק להאחז במשהו,להאמין. כל אחד רואה עצמו כיציר נבחר וקשה להשלים עם העובדה שאנו בסך-הכל בני חלוף. לשםכך הומצא כל העניין של העולם הבא. רע לך?אתה סובל?נתקל באי צדק משווע?לא נורא ידידי-בעולם הבא יהיה לך טוב. אפילו המתאבדים הנאלחים בטוחים שברוצחם נשים וטף יגיעו לעולם הבא ושם מחכות להם בכליון עיניים 70!!! בתולות.

טוב אז יש עוד מספר תשובות...

כל מה שכתבתי לך זה אוסף ממאמרי חז"ל בגמרא מדרשים ובזהר. אני כמעט בטוח שזה רק לעם היהודי כי המבנה הרוחני של הגויים הוא אחר. לגבי המשיח אני יודע שחלק מהתיקון יעשה המשיח בעצמו אבל אדם יכול להביא לעצמו כבר את המשיח עוד עכשיו, כי "משיח" זה אותיות משיח מלשון לשוחח דהיינו ע"י שאדם משוחח עם הקב"ה הוא זוכה לגלות את נשמתו כבר בעולם הזה וגאול את נפשו כך שגם עם העולם עוד לא הגיע לתיקונו הכללי הוא הגיע לגאולה פרטית.

Aussie Girl

New member
אני לא מבינה

איך אפשר שלא להאמין בה'!!!?! (הגעתי מהעמוד הראשי)

יוגב רונן שלום!

אני קצת חולקת על דעתך על זה שנשמה שסיימה את תיקונה, עולה לגן עדן ומתענגת על אלוהים ונהנית על זיו שכינתו. אני מוצאת כי אנוכי מתענגת על אלוהים ונהנית מזיו שכינתו, עוד בעודי בחיים הללו (הפיזים) ונמצאת בגן עדן. למעשה כל דבריך מעידים כי אלוהים נמצא שם, איפה שהוא במקום שנקרא גן עדן ואנו נמצאים פה - מופרדים מאלוהים. כל התיקונים שאנו "צריכים" לעשות... האם אלוהים ברא אותנו מקולקלים? ובכלל, גן עדן זהו מצב מודעות ולא מקום. וכמו הגיהנום, שזהו מצב מודעות ולא מקום - וכמה אנשים מסתובבים עלי אדמות ומרגישים שחיים בגיהינום. מעטים מרגישים כי חיים בגן עדן. והסיבה כי מעטים מרגישים שחיים בגן עדן זה משום המיקוד שלהם בחיים הפיזים , שאגב, אינו רע בכלל לכשלעצמו, שהרי אלוהים ברא את העולם הזה בכדי שנוכל להיות בו ולחוות את חוויית החיים ובריאתו מושלמת כמו כל בריאה שעשה עושה ויעשה. המחשבה במופרדות מאלוהים תורמת וגורמת לאנשים לחשוב על שכר ועונש, תיקונים וקילקולים, גן עדן וגיהינום. עוד דבר - לפי דבריך, רק מי שטהור נכנס לגן עדן - זה בדיוק על מה שאני מדברת. גן עדן זהו הפרס ועלינו להיות טהורים בכדי להיכנס - שטויות. מי קובע מיהו טהור? מי קובע מהו טהור? מי קובע מהו חיובי ומהו שלילי? רוצה שאגלה לך סוד? אין דבר כזה חיובי ושלילי. יש רק את הדבר עצמו !

גריני

New member
כמו תמיד

כל-כך מזדהה איתך, כל-כך נהנית מהתשובות המאוזנות שלך. את משרה עלי שלווה
תודה על נוכחותך כאן!

למעלה