גישתך אינה חדשה לפורום
אחי היקר, אל תטעה ותתפוס את דבריי כביטול של דברייך בהינף היד. אני אומר שאתה לא הראשון שנכנס לכאן ואמר את כל הדברים האלה . (לכן אני מעט מתרעם ביני לבין עצמי מדוע אנשים לא קוראים את ההיסטוריה של הפורום...) אם מישהו היה בגן עדן, כלומר - הבין את האמת - מדוע שיחזור לכאן ויספר לכולם? תחשוב שכל החיים האלה הם מעין משחק שהמצאנו אנו הנשמות הנצחיות, וכי ההנאה ואתגר מבוססים על השכחה - שהרי אילו ידענו הכל, מה טעם היה לחוות את החוויות? חוויה אינה ידיעה וידיעה אינה חוויה! אלוהים הוא הוויה. אלוהים יודע הכל. לכן אלוהים אינו חי כאן בינינו. הוא המכלול של כולנו וכל חוויותינו, בין אם נהיה אדם, כלב, עשב או אטב כביסה מפלסטיק. כולנו בוחרים תפקידים, כדי שהמשחק הזה יהיה מעניין. זהו בעצם גלגול נשמות - אני קורא לזה גלגולי חיים. זה הכל בחירה שלנו אני מאמין. משהו כמו "חוזים" שנחתמים בין נשמות לפני שמקבלים את השכחה. אם אתה יכול להוכיח לי שאלוהים אינו קיים, תוכיח לי שאתה כן קיים. אלוהים בהגדרה הגבוהה ביותר שקיימת הוא: "כל מה שיש" זה כולל את "כל מה שהיה קיים ויהיה קיים אי פעם" - זמן , מרחב, וכל מה שבינם. תגיד מה שתגיד - הדברים מוכיחים זאת. יש תכלית לכל זה. אנחנו לא חיים על פי אקראיות עיוורת וחסרת מודעות. היקום (קיום בהיפוך אותיות) מודע לעצמו ולחלקיו. אסונות טבע רבים טרם הוסברו. וגם אלה שהוסברו - האם אנחנו כבר יכולים להימנע מלהיפגע מהם? המפתח לצמיחה האמיתית היא חוסר גאווה, חוסר יהירות - "אל תגיד כוחי ועוצם ידי עשו לי זאת". פשוט תדע שכל מה שאתה עושה הוא אינטראקציה בינך לבין היקום. הוא פותח לך דלתות, ואתה בוחר אם לעבור בהם או לאו. על זה תחשוב. אמונה היא לא צד של הקוגניטיב - השכל. הגיון תמיד ינסה להפריך אמונה. אבל אמונה היא מעבר להגיון, ולא פחותה ממנו. הגיון יכול לבוא היכן שאמונה היא חזקה ואיתנה. אמונה אינה שמורה לרפי שכל - "עמך" או כאלה שאין להם חשיבה עצמית. אמונה היא צד חשוב בחיים. אם תרצה, אוכל להוכיח לך כיצד אמונה פועלת, מתוך ספר לא-דתי ולא רוחני בעליל. הספר נקרא "כוחו של התת מודע" ואני מאמין שאין כאן מישהו שלא שמע את השם לפחות... אני ממליץ לך לקרוא אותו אם טרם עשית זאת. בברכת צמיחה והצלחה לך בכל דרך. סם.