יש כאן מישהו?

התגובה שלך מתאימה...

למן דעה שרווחת על הציבור החרדי שמצייר את אלוהים כמישהו רע שמחפש להעניש את הרעים. זה לא מכתבתי בכלל ואם תקראי היטב את סוף דברי תראי מה הבאתי בשם רב נחמן מברסלב שבדיוק אומר את מה שאת אומרת שעוד בעולם הזה אפשר להרגיש את העולם הבא. קראי היטב את דברי, תודה.

יוגב רונן שלום שוב

אכן נכון, צודק. כתבת בסוף המכתב את דבריו של רבי נחמן מברסלב. והוא צודק בהחלט.

SupermanZW

Well-known member
ספקות

אני מאמין שכל אחד משמונת המצבים האפשריים ייתכן (קיום או אי קיום של כל אחד מהשלושה). העולם הבא אינו גן העדן, גן העדן נמצא בעולם הנשמות (העולם השני) והעולם הבא הוא העולם החמישי.

mr nice guy שלום !

העולם הבא הינו מושג לנשמה הנמצאת מחוץ לגוף הפיזי - כשהאדם נפטר. גן עדן זהו מצב מודעות ולא מקום מסויים. גילגול נשמות זהו מצב בו הנשמה בוחרת להיוולד בגוף פיזי ולחיות בגוף פיזי ולחוות את חוויות החיים. כל הדברים הנ"ל קשורים בעצם לנשמה בכללותה.

Dark Muse

New member
השאלה היא

מאיפה אתם בטוחים כל כך שקיים גן עדן וגילגול נשמות? אני לא חושב שמישהו חווה על בשרו להיות בגן עדן לכמה ימים ולחזור לספר לנו ואני גם לא בטוח שסיפורי גילגולי נשמות הם אמיתים (בערך כמו שמישהו נחטף על ידי חייזרים) לזאתי ששאלה איך אפשר לא להאמין באלוהים... התשובה היא מהסיבה הפשוטה שהוא לא קיים... אמונה זה אכן דבר פשוט כי היא מבוססת על עיוורון אתה מאמין במשהו שאתה לא רואה ושומע, רק מאמין לפי דעתי אלוהים קיים כי בני אדם צריכים להתפס במשהו חזק מהם קחו למשל את התאומים... כולם כמעט צעקו oh my god וביטוים כאלה כי זה משהו שהיה גדול עליהם... בלתי נתפס ... תחושה של פחד וזה מתגלגל מדורי דורות מאסונות טבע שמוסברות כיום אני קצת עייף אני לא אפרט אבל זאת דעתי בערך מקווה שלא פגעתי במישהו...

Sam Anand Nityo

New member
גישתך אינה חדשה לפורום

אחי היקר, אל תטעה ותתפוס את דבריי כביטול של דברייך בהינף היד. אני אומר שאתה לא הראשון שנכנס לכאן ואמר את כל הדברים האלה . (לכן אני מעט מתרעם ביני לבין עצמי מדוע אנשים לא קוראים את ההיסטוריה של הפורום...) אם מישהו היה בגן עדן, כלומר - הבין את האמת - מדוע שיחזור לכאן ויספר לכולם? תחשוב שכל החיים האלה הם מעין משחק שהמצאנו אנו הנשמות הנצחיות, וכי ההנאה ואתגר מבוססים על השכחה - שהרי אילו ידענו הכל, מה טעם היה לחוות את החוויות? חוויה אינה ידיעה וידיעה אינה חוויה! אלוהים הוא הוויה. אלוהים יודע הכל. לכן אלוהים אינו חי כאן בינינו. הוא המכלול של כולנו וכל חוויותינו, בין אם נהיה אדם, כלב, עשב או אטב כביסה מפלסטיק. כולנו בוחרים תפקידים, כדי שהמשחק הזה יהיה מעניין. זהו בעצם גלגול נשמות - אני קורא לזה גלגולי חיים. זה הכל בחירה שלנו אני מאמין. משהו כמו "חוזים" שנחתמים בין נשמות לפני שמקבלים את השכחה. אם אתה יכול להוכיח לי שאלוהים אינו קיים, תוכיח לי שאתה כן קיים. אלוהים בהגדרה הגבוהה ביותר שקיימת הוא: "כל מה שיש" זה כולל את "כל מה שהיה קיים ויהיה קיים אי פעם" - זמן , מרחב, וכל מה שבינם. תגיד מה שתגיד - הדברים מוכיחים זאת. יש תכלית לכל זה. אנחנו לא חיים על פי אקראיות עיוורת וחסרת מודעות. היקום (קיום בהיפוך אותיות) מודע לעצמו ולחלקיו. אסונות טבע רבים טרם הוסברו. וגם אלה שהוסברו - האם אנחנו כבר יכולים להימנע מלהיפגע מהם? המפתח לצמיחה האמיתית היא חוסר גאווה, חוסר יהירות - "אל תגיד כוחי ועוצם ידי עשו לי זאת". פשוט תדע שכל מה שאתה עושה הוא אינטראקציה בינך לבין היקום. הוא פותח לך דלתות, ואתה בוחר אם לעבור בהם או לאו. על זה תחשוב. אמונה היא לא צד של הקוגניטיב - השכל. הגיון תמיד ינסה להפריך אמונה. אבל אמונה היא מעבר להגיון, ולא פחותה ממנו. הגיון יכול לבוא היכן שאמונה היא חזקה ואיתנה. אמונה אינה שמורה לרפי שכל - "עמך" או כאלה שאין להם חשיבה עצמית. אמונה היא צד חשוב בחיים. אם תרצה, אוכל להוכיח לך כיצד אמונה פועלת, מתוך ספר לא-דתי ולא רוחני בעליל. הספר נקרא "כוחו של התת מודע" ואני מאמין שאין כאן מישהו שלא שמע את השם לפחות... אני ממליץ לך לקרוא אותו אם טרם עשית זאת. בברכת צמיחה והצלחה לך בכל דרך. סם.

Dark Muse

New member
בסדר, זאת התפיסה שלך

שהיא גם התפיסה של רבים אחרים אבל שוב אתה ככה רואה את זה לדעתך אלוהים הוא הכל אני לעומת זאת רואה הכל בנפרד כל בן אדם הוא בפני עצמו החיים זה לא משחק... הם חיים הגורל שלך נתון בידך ואתה יכול לעשות עם החיים מה שאתה רוצה אם זה ללכת להודו להסתמם לנצח או ללמוד ולהקים משפחה- בחירה שלך! אין אסון טבע שלא הוסבר כיום למיטב ידעתי פעם חשבו שברקים היו כעסו של אלוהים היום זו תופעה ידועה וככה גם שאר התופעות אין לי הרבה זמן יש בית ספר אבל בקשר לזה שאני צריך להוכיח שאין אלוהים אין לי מה להוכיח... אני בפשטות יגיד לך "תסתכל סביבך, אתה רואה את אלוהים?" אתה תגיד לי שהכל זה אלוהים, אבל שוב... אתה לא יודע את זה אתה רק מאמין בזה והוכחה שלי היא ממשית, הנה, לא רואים ולא שומעים את אלוהים ואין שום סימן כבר אלפי שנים מלבד התורה בוקר טוב להתראות

Sam Anand Nityo

New member
לא, לא, לא...

לא ביקשתי שתוכיח שאין אלוהים.... ביקשתי שתוכיח שאתה קיים.

קרנוש21

New member
בשביל מה לבזבז זמן על מישהו שלא מאמ

מאמין ולא מחפש להאמין אפשר להסביר לי??.....?.....?. שנים אני מנסה להבין את כל האנשים שמשכנעים אני מאמינה באלוהים אבל אני לא מבינה מה הקטע שלכל העולם לשכנע אנשים שלא מחפשים את העזרה הזו כל אחד בזמן שלו בדרך שלו מה נסגר?

Sam Anand Nityo

New member
קרן יקירתי

כפי שאת יודעת, חילופי הדברים האלה אינם מתקיימים בשיחה אישית, כי אם בפורום פומבי, שבו כולם רואים אותם. לכן, חשוב שהדעות השונות, שלי ושל ידידינו היקר פה, יוצגו וייצגו את עצמן. אני לא ממש מנסה לשכנע אותו. אנשים שחושבים כמוהו עדיין מנסים לנתח את העולם מנקודת מבט של "מה שאני לא רואה לא קיים". תתפלאי אבל רבים עוברים את השלב הזה. גם אני עברתי. יום טוב.

קרנוש21

New member
ועשית את זה בשלב שלך לא?

לא בגלל שמישו שיכנע אותך? ספר לי איך זה קרה לך ותרחיב את מה שאמרת בבקשה

גריני

New member
אני לגמרי מסכימה איתך

הנקודה בה אדם מגיע לאמונה שלו הינה מאוד אישית, אפילו אינטימית. ויחד עם זאת, אנחנו לא יודעים איך התהליך הזה עובד... איך כל דיון נוסף שאנחנו שומעים/מקיימים/עדים לו - תורם עוד משהו, עוד אבן קטנה, עוד תא במוח מסתובב (אולי) לכיוון של: "הממממ.... מעניין... אולי פעם אני אבדוק את זה לעומק"... דברים כאלה... ולכן, אני רואה חשיבות רבה בדיונים האלה, לעצם קיומם ולאו דווקא כדי לשכנע ישירות מישהו בכיוון זה או אחר. חומר למחשבה?

Sam Anand Nityo

New member
ברור שלא...

לא קראת את תקציר סיפור חיי באתר, או שמא קראת ושכחת... כפי שסיפרתי, יום אחד, לאחר שהרבה נצבר - ידע גולמי, נסיון, והיכרויות עם אנשים מסוג מסוים שפגשתי בחיי - פתאום הגעתי למצב שנקרא "מאסה קריטית" - זה מושג מדעי בד"כ שמתאר איך אנרגיה מגיעה לכמות מסוימת, ואז היא מספיקה כדי לחולל שינוי כלשהו במצב הקיים, או ליצור משהו אחר. כל הידע והנסיון, פתאום הפכו להבנה מהותית שאין, אין, פשוט חייבת להיות ליקום תכלית ומודעות. וכך הגעתי למסקנה שאלוהים קיים בכל זאת. הבנתי שאלוהים שבזתי לו, התכחשתי לו במשך זמן רב, זו גרסה מעוותת ולא שלי על מיהו אלוהים. כשהבנתי את זה, החלטתי להתחיל להכיר את אלוהים באמת. ואת יודעת מה קרה בדיוק שלושה ימים לאחר מכן? הכרתי מישהי באינטרנט שהכירה לי את ספרי "שיחות עם אלוהים"... שלך תמיד, סם

גריני

New member
הבעיה עם המושג "אלוהים"

היא שכולנו למדנו לדמיין אותו כאותו זקן כועס שרק מחפש אותנו ואין כל דרך להתחמק ממנו כי הוא "בוחן כליות ולב"... וממש ממש חשוב לו כל דבר קטן שאנחנו עושים ובסוף גם יגישו לנו חשבון נוראי ובטח נלך לגיהנום... אז מה הפלא שכ"כ הרבה אנשים בורחים מהמושג הזה ולא רוצים לשמוע עליו? אתה יודע כמה זמן לקח לי עד שהסכמתי לתת בכלל צ'אנס ל"שיחות עם אלוהים"?.... וזה כבר היה בתקופה שהייתי עמוק בחיפוש הרוחני והיה לי ברור שיש תכלית... ויש מודעות... ואין "צרופי מקרים" ואין סתם, במקרה.... ובכל זאת - חודשים ראיתי על המדף בחנויות את "שיחות עם אלוהים" ואמרתי לעצמי: עד כאן... זה לא בשבילי... עד ש..... (ועל כך בפעם אחרת
)

Dark Muse שלום

במסגרת האמונות שלך, אתה מאמין במה שאתה רואה. לדעתך, אתה לא רואה את אלוהים סביבך, אך לדעתי, אני רואה את אלוהים סביבי. מסגרת האמונות שלך טובה לך ומסגרת האמונות שלי טובה לי. אין פה מקום בכלל לטענה : מה יותר טוב. האמונה שלך טובה כמו האמונה שלי. לפי דבריך, יש לך הוכחה ממשית כי אין אלוהים. לא רואים ולא שומעים את אלוהים ואין שום סימן כבר אלפי שנים, מלבד התורה. אז פה מתבקשת שאלה: האם לפני אלפי שנים היה אלוהים והיום אין? אשמח לשמוע את תשובתך ודעתך.

למעלה