יש אלוהים?

בדיחה

כנראה שהתפספסה כי היה חסר טון הדיבור
 

stagadish2

New member
אלוהים צריך תמיד להיות אונליין

אני לא מבינה למה הוא עדיין לא ענה. מוזר.
 
אולי הוא עונה כל הזמן

אם הוא באמת קיים והוא כל יכול אז יש לו דרכים משלו לענות או לעשות דברים, דרכים שהם הרבה מעבר למה שאת מסוגלת לדמיין והוא לא חייב להתגלות לפנייך כדי להוכיח את זה
סליחה אני חילוני אבל סתם אני כותב למען השרשור הזה שיהיה יותר מעניין
 

ar29041

New member
יש משהו, לא יודע איך קוראים לו

אני מרשה לעצמי קצת להתפלצן יתר על המידה פה סליחה מראש
אני חושב שכן קיים משהו. התבניתיות של המספר phi בטבע, התנאים המושלמים לחיים בכדוה"א, ה"ניסיון חיים" שלי שאומר שבן אדם שעושה רע זה חוזר אליו כמו בומרנג והכי חשוב כוחה של אמונה, מצביעים מבחינתי על קיום של איזושהי ישות. בעיני אגב אמונה (לא משנה במה, זו יכולה להיות גם אמונה בערכים) זה דבר מאוד חשוב, שצריך "להתאמן" עליו כל החיים שלך, אני חושב שזה בסופו של דבר מה שמבדיל בין אדם מאושר לבין אדם שבדרך כלל הוא מדוכא (זה וסמים
).
 
אם אתה מתפעם מהיופי והחוקיות של הטבע

יש את האלוהים של איינשטיין ושפינוזה, שהוא בעצם החוקיות הדטרמיניסטית של היקום אבל לא אלוהים שצריך להתפלל אליו ולהלל אותו או אלוהים שמעסיק את עצמו בגורלות של בני האדם, אם אתה מתרשם מעיקרון הקארמה, מי שעושה רע מקבל רע (למרות שלפי דעתי זה ממש לא תמיד קורה ע"ע המחבלים שהשתחררו בעסקת שליט) אז בבודהיזם יש את עיקרון הקארמה והבודהיזם היא דת אתאיסטית אז יש הסבר לכל דבר, וגם זה לא כ"כ בטוח שהתנאים על כדוה"א הם התנאים האידיאלים, חיים יכלו להתרחש בהרבה צורות שונות לאו דווקא לצורות החיים שאנחנו מכירים היום, זה לא שאם היו תנאים שונים בהכרח לא יכלו להתרחש חיים אלא רק החיים שאנחנו מכירים.
 

ar29041

New member
בדרך כלל דברים הם לא מוחלטים

זה אגב חלק מהיופי בטבע, לא כל בן אדם שעושה רע מקבל על הראש ויש צורות חיים שמסוגלות לחיות בתנאים שאנחנו לא. אבל אם מסתכלים על דברים בקנה מידה יותר גדול ו"מזניחים" את היוצא מהכלל, יש חוקיות מסוימת.
 
כן ברור שיש חוקיות

אלה שנקראים פנתאיסטים כמו איינשטיין ושפינוזה מאמינים באלוהים כזה, אלוהים הוא בעצם החוקיות הדטרמיניסטית שנמצאת בחוקי הטבע, איינשטיין היה דטרמיניסט ועל זה הוא אמר את המשפט "אלוהים לא משחק בקוביות", וגם אם יש חוקיות זה לאו דווקא מעיד על יוצר או מתכנן יש הרבה מבנים שמתגבשים לצורות יפות ומיוחדות בלי מתכנן כמו נטיפים ומינרלים מסוימים.
 

Lichy87

New member
בפרטים הקטנים

לא נראה לי שאנחנו יכולים להבין הכל רק עם חמשת החושים שלנו. אני יכולה להתחבר לקיום של "מקור" או "כוח", וגם מרגישה שקיים איזון ביקום שמתבטא בכל פרט. אבל לא כ"כ מתחברת לדמות האלוהים המקובלת שצריך לקיים עבורה מצוות ספציפיות. מסכימה עם ar29041 שיש תגובה למעשים שלנו.
 

alle21

New member
חח עזרתם לפתח תאוריה

תודה. פרטים בהמשך וכן השאלה הייתה היא כמה מכם מאמינים.. (ואם זה מעניין, אז אני מאמינה)
 
תני לי לנחש

אנשים חרדתיים ודכאוניים לא נוטים להאמין באלוהים מסקנה: כולנו צריכים להאמין באלוהים ולחזור בתשובה ואז ניגאל ולא נסבול מחרדה חברתית יותר
 
באמת קצת נסחפת..

כולה שאלה שאלה וכבר קפצת למסקנות שהיא רוצה להחזיר אותנו בתשובה?
 
היא שאלה שאלה בשביל המחקר שלה לא סתם

וחוץ מזה אני חושבת שלא מתאים לדבר על דברים כאלה פה, לפחות שתרשום OFF כי זה לא פורום אתאיזם וזה לא קשור לנושא הפורום
 
למעלה