יש אלוהים?

משוחרר19

New member
מאמין, מאמין

אני אולי חילוני, אבל יצא לי לשמוע כמה הרצאות של רבנים מהקבלה. הם מדברים שם על דברים ממש ממש מעניינים, מה שגורם לי כן להאמין שיש אלוהים. מי שלא יצא לו לשמוע, תנסו לשמוע 10-20 דק' מהרב יצחק פנגר! כן, גם אני בהתחלה אמרתי שזה שטויות, אבל תנסווו, זה אחד הדברים היותר מעניינים. הוא לא מדבר רק על תורה אלא גם על החיים והחיים בישראל.

מאמינה

אבל אני חושבת שלפני ששואלים אם מישהו מאמין או לא מאמין באלוהים, השאלה צריכה להיות קודם כל מה זה אלוהים? מה זה הדבר הזה שאתה מאמין או לא מאמין בו? אני מניחה שמי שאומר שהוא לא מאמין באלוהים, מתכוון לכך שהוא לא מאמין שיש איזה ישות שם למעלה שמצווה כל מיני מצוות, מענישה את החוטאים וגומלת בטוב ל"טובים". אם כך, גם אני לא מאמינה באלוהים הזה. אני מאמינה שהאלוהות היא בעצם הכל, כל מה שקיים והוא לא משהו נפרד מאיתנו. אלוהים זה היקום, זה כל מה שיש. אם אני מתפללת לאלוהים אני בעצם פונה גם לעצמי, לכוח האלוהי שבתוכי.

alle21

New member
מסכימה איתך ומקבלת

את הביקורת אבל חשבתי שזה יהיה די ברור שהתכוונתי לה' ..

alle21

New member
כ

אך גם עניין אותי לדעת בנוסף לזה אם יש כאן אמונה בכלל, וכמה מגדירים את עצמם כ"אתאיסטים" או כל דבר אחר ..

לא הייתה ביקורת, רק הסבר

ללמה אני מתכוונת כשאני אומרת שאני מאמינה באלוהים
כי "אלוהים" זה יכול להיות הרבה דברים. אגב, זה מזכיר לי שבערב יום כיפור אסתר שמיר כתבה בפייסבוק משהו על זה, שבמקום לוותר על אלוהים כדאי שנגדיר אותו לעצמנו, מה זה אלוהים בשבילנו.

לא חושבת שקיים

אלוהים זאת המצאה של בני האדם להתמודד עם חוסר התכלית בקיום סיזיפי והלא מודע בדמות המוות הסופי שלנו ושל יקירינו.

Lichy87

New member
המלצה על ספר

"המוות חשוב לחיים" של אליזבת קובלר-רוס. מדברת על כל מה שקשור למוות. על ילדים לקראת מוות, על קרובים שגוססים, על חוויות של סף מוות, והחיים שאחרי המוות. היא מציגה גישה אחרת לנושא המרתיע הזה. גם לי הייתה את הגישה הזו שהקיום שלנו חסר תכלית והמוות סופי. וגם קיבלתי את זה. אבל הספר פתאום נותן פרספקטיבה אחרת ומזכיר לנו שאנחנו רק אנושיים ולא באמת יודעים הכל, לכאן ולכאן. אנחנו לא יודעים אם יש לדוגמה המשכיות אחרי המוות, אבל אנחנו גם לא יודעים אם אין. אין לנו באמת יכולת להחליט אם להאמין או לקטול. זה רק חלק קטן יחסית מהדברים שהספר מתייחס אליהם. הספר מורכב מחמש הרצאות של פסיכיאטרית שעבדה עם חולים סופניים וקרובי המשפחה שלהם. לא יודעת אם תתחברי, אבל אני מאוד התעניינתי.

נשמעת מוכרת

זו זאת שהגתה את חמשת שלבי האבל לא? תודה על ההמלצה אני אחפש את הספר, האמת שגם אני לא יודעת מה יהיה אף אחד לא יודע אבל בגלל שאני לא מאמינה שיש נשמה שהיא נפרדת מן הגוף ולכן יכולה להיות לה המשכיות, כן יכולה להיות המשכיות אבל לאו דווקא אישית, אני לא רוצה להיות מקאברית מדי ולפרט אבל תודה על ההמלצה.

אני לא מאמין שאני עושה את זה אבל

אני יוצא להגן כאן על ניתינת הקרדיט לאדם הלא הנכון- פרויד הגה את שלבי עיבוד האבל, אותה פסיכיאטרית רק שינתה את התנאים שלהם.

מתוך הקישור

בניגוד לפרויד, שטען כי בשלבי האבל חובה לעבור שלב מסוים בשביל להתקדם לשלב הבא, קובלר-רוס טענה שהשלבים לא חייבים להתקיים לפי הסדר, וכן לא כל השלבים מתקיימים אצל כולם. עם זאת, לטענתה לפחות שניים מהשלבים מתקיימים אצל כל אחד במצבי אסון. מה שכתוב כאן למעשה הוא שהיא לקחה את מה שפרויד הגה, והוסיפה שלא חייבים להיות על פי הסדר ולא חייבים להיות כולם (שינתה את התנאים) וזה המודל שלה- מה שפרויד אמר עם שינויים בתנאים. לכן קשה לי כשאומרים שהיא הגתה את המודל...

בוא נשחזר את הדברים

ליצ'י המליצה לי על ספר של אליזבת קובלר רוס, אני שאלתי אותה אם זו ההיא מהמודל של חמשת שלבי האבל, לא אמרתי שהיא גנבה את זה מפרויד,שים לב רק שאלתי אותה אם זו ההיא מהמודל שקרוי על שמה למה סתם להיות טרחן? הבנו את זה בפעם הראשונה שאמרת, עכשיו זה כבר נראה מאולץ מדי, מה אתה רוצה מדליה?

למעלה